• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan bayanlar size özel sorum var????

ben börekten bahsediyorum uğraştırıcı bişey oldugu için çalışmayan kadınlar bütün haftası boş yapabilirler ama çalışanlar sadece hafta sonu kaldıgı için temizlik ütü bakım bide uğratırıcı bişey olursa diyorum herkes anladı ama
Ben salağım anlamadım.
Bir insan ömrü boyunca her hafta börek yoğurup açmaz.Börek istiyorsa canı hazır yufkada var vakti yoksa.
Börek açılması gerekiyor diye bir şartta olmadığına göre.Hani başka birşeyi sorsan anlayacağım.İnsanın o haftasonu vakti varsa,biliyorsa canı da istiyorsa yapar.

hazır yufka aynı tadı verirmiki kız denerim hemen valla
Olur olur, taze taze alın. İçi güzel olduktan sonra süper oluyor valla...yufka açan kalmadı bu devirde. O konuda haklısınız, un yoğur, yufka aç, çook uzun iş.

Zeytinyağlı mı? :kk77:

@konusahibi , hazır yufkadan yapın, çok daha kolay. Yine güzel oluyor

valla zeytinyağlı ben içini salçalı severim..çok güzel olmuştu... :))
ama nankör yemek ya yapması saatler alıyor yemesi 10 dk :)))

ben börekten bahsediyorum uğraştırıcı bişey oldugu için çalışmayan kadınlar bütün haftası boş yapabilirler ama çalışanlar sadece hafta sonu kaldıgı için temizlik ütü bakım bide uğratırıcı bişey olursa diyorum herkes anladı ama

Öncelikle sarma börekten daha uğraştırıcı tek tek aç yaprakları tek tek sapları kopart tek tek içini koy tek tek sar ve tek tek tencereye diz.
Börek kolay iş 5 katı aynı anda merdaneyle büyük tava boyutuna getirip sonra oklavayla 15sn de kocaaman yapabiliyorum.
Ünide. Beri çalışıorum Mayıs Ayında işten çıktım çalışırkendr uğraştırıcı şeyler yapıodum şimdi de.
Bakımımı da yapıorum gezmeden de eksik kalmıyorum.
Önemli olan pratik olmak ve el çabukluğu.

ben yetiştemiorum hiç bişeyi ne dinlenebiliyorum nede doğru düzgün evimin işini yapabiliorum bu güne kadar hiç yapmadımda o yüzden bana zor gelıyor

hiç yapmadığın için zor geliyordur..ama yeni evliykende mi heveslenmedin..ben ozamanlar hep internetten baka baka sora sora bir sürü şeyler yapardım..ama hafta sonu çalışmıyorum..o avantajım var..

Öncelikle sarma börekten daha uğraştırıcı tek tek aç yaprakları tek tek sapları kopart tek tek içini koy tek tek sar ve tek tek tencereye diz.
Börek kolay iş 5 katı aynı anda merdaneyle büyük tava boyutuna getirip sonra oklavayla 15sn de kocaaman yapabiliyorum.
Ünide. Beri çalışıorum Mayıs Ayında işten çıktım çalışırkendr uğraştırıcı şeyler yapıodum şimdi de.
Bakımımı da yapıorum gezmeden de eksik kalmıyorum.
Önemli olan pratik olmak ve el çabukluğu.
evlimisiniz sayın mösyö :KK200:

Bende bulduğum ilk boş zamanda yaparım. Bana da hobi gibi geliyor, bazen hazır yufkadan yapıyorum ki pratik olsun ve zamandan tasarruf... Yaptığım zaman hep fazla yapmaya çalışıyorum, saklama kabına koyup buzluğa atıyorum. Misafir gelirse yada canımız aniden isterse çıkar, ısıt, ye, daha pratik oluyor.. Hiç yapacak zaman bulamayınca marketten dondurulmuş ürünlerin börekleri var ondan alıp pişiriyorum.. Hiç olmuyorsa hazır alıp geçiyorum.. :KK59:

hiç yapmadığın için zor geliyordur..ama yeni evliykende mi heveslenmedin..ben ozamanlar hep internetten baka baka sora sora bir sürü şeyler yapardım..ama hafta sonu çalışmıyorum..o avantajım var..
yok cnm ben cumartesi öğlene kadar çalışıorum çoğu zaman lazer randevularım oluo saat 5 te fln evde olabiliorum yemek mutfak derken pazar günüde süpür sil ütü hani benım dinlenmem

valla canım ben tepsi böreği yapıyorum hazır yufkadan hazırlaması 10dk, pişirmesi fırına kalmış. çok da lezzetli oluyor
Bende bulduğum ilk boş zamanda yaparım. Bana da hobi gibi geliyor, bazen hazır yufkadan yapıyorum ki pratik olsun ve zamandan tasarruf... Yaptığım zaman hep fazla yapmaya çalışıyorum, saklama kabına koyup buzluğa atıyorum. Misafir gelirse yada canımız aniden isterse çıkar, ısıt, ye, daha pratik oluyor.. Hiç yapacak zaman bulamayınca marketten dondurulmuş ürünlerin börekleri var ondan alıp pişiriyorum.. Hiç olmuyorsa hazır alıp geçiyorum.. :KK59:
anladığım kadarıyla herkes hazır yapıyor ama eşim hazırdan anlıyor kendı elinle hamur açınca beğeniyor.tamam oda güzel diyor ama o daha güzelmiş :(

Temizlik yapmıyorum, ütü yapmıyorum; börek vs yapıyorum

Hatta pazar sabahı kalkıp 45 dk sonra börekli vs sofrayı hazırlıyorum

Ama bu benim pratik olmama borçlu, aynı kahvaltıyı anneme yahut kayınvalideme yahut başkasına hazırla desen iki gün önceden başlarlar

Siz de pratik olmaya alışırsınız

Tüm yemeklere ilişkin bir tüyo; az yapın

Az olursa çabuk pişer

Mutfağa girince fırın açılıp ısınmaya başlatılır; bu arada yumurtalar cezveye konup ocağa; çay demliğe çaydanlığın üstüne atılır; fırın ısınıncaya kadar 3 yufkadan börek hazırlanıp fırına atılır; hemen tepsiye attık yufkaları aralara sos; ortaya iç oldu bitti

Börek piştiğinde yumurtalar pişmiş, çay demlenmiş olur, aradaki süreçte de kahvaltılık çay vs hazır

Bu soruyu hani buzluğa atmak için vs yapıyor musun diye soruyorsan hayır; onu canım ne zaman isterse o zaman yaparım...

Hazır yufkadan yapıyorum, o da kırk yılda bir :)

Haftada tek bir gününüz varsa hiç kıymayın kendinize derim, eğer yemek yapmayı çok seven biri değilseniz.

Back
X