- 4 Ekim 2007
- 8.479
- 2.639
- 723
Ben 7 yıllık evliyim.Evliliğimin yaklaşık 4 yılını çalışarak son 3 yılınıda çalışmayarak geçirdim.
Eşimin bana davranışları açısıdan hayatımızda hiçbir değişiklik olmadı.
Benim çalıştığım dönemde de hiçbir zaman senin paran benim param muhabbeti geçmedi aramızda halada aynı.Eşimin kredi kartıyla alışeriş yaparım.Hiç bu zamana dek ne aldın ne kadar aldın dediğini duymadım.Hatta ona hediye alırım ben aldım derimHalbuki çalışan eşim kazanan eşim ama ben almış oluyorum.Hatta eşim kendi kredi kartıyla ona hediye aldığımda sevinir teşekkür eder
Eşim ne de olsa ben çalışıyorum ben kazanıyorum diye başına buyruk harcamalar yapmaz.En ufak şeyde benim fikrimi alır bunu almayı düşünüyorum ne dersin diye.
Ben çalıştığım dönemde eşim bana her konuda yardımcı olurdu yine öyle.
İşten eve geldiğinde yemek yapmamışsam akşama kadar evde yatıyorsun neden yapmadın demez asla.
Mesela birçok yapılacak işi tek başına yapma beni bekle der.Yani akşama kadar yatıyorsun yapsaydın demez beni bekle beraber yaparız yorma kendini der.
Ayrıca tek muhabbetimizde diziler değil.Böyle bir hayat düşünmek bile istemiyorum
Yani bizim hayatımızda hiçbir değişiklik yaratmadı bu durum.
Ben 7 yıllık evliyim.Evliliğimin yaklaşık 4 yılını çalışarak son 3 yılınıda çalışmayarak geçirdim.
Benim çalıştığım dönemde de hiçbir zaman senin paran benim param muhabbeti geçmedi aramızda halada aynı.Eşimin kredi kartıyla alışeriş yaparım.Hiç bu zamana dek ne aldın ne kadar aldın dediğini duymadım.Hatta ona hediye alırım ben aldım derimHalbuki çalışan eşim kazanan eşim ama ben almış oluyorum.Hatta eşim kendi kredi kartıyla ona hediye aldığımda sevinir teşekkür eder
Eşim ne de olsa ben çalışıyorum ben kazanıyorum diye başına buyruk harcamalar yapmaz.En ufak şeyde benim fikrimi alır bunu almayı düşünüyorum ne dersin diye.
İşten eve geldiğinde yemek yapmamışsam akşama kadar evde yatıyorsun neden yapmadın demez asla.
Mesela birçok yapılacak işi tek başına yapma beni bekle der.Yani akşama kadar yatıyorsun yapsaydın demez beni bekle beraber yaparız yorma kendini der.
Ayrıca tek muhabbetimizde diziler değil.Böyle bir hayat düşünmek bile istemiyorum
ben ev hanımıyım,daha öncede yazmıştım.bugün sabah eşime ,marketler zincirinin birinden tencere almak istediğimi söyledim.ama evimiz şehir dışında gitmeye üşendim.akşam eşim işten geldi, aldın mı diye sordu.bende gidemediğimi söyledim.hadi hazırlan beraber alalım dedi.bende boşver kalmamıştır dedim.olsun gidip bakalım dedi.gittik bulunduğumuz yerdeki bütün şubelerini gezdik.tabii istediğim kalmamış ama başka alıp geldim.çalışmasamda isteklerime önem verir.
erkeğine göre değişir canım o .kimisi karısı çalışmaz el üstünde tutar kimisi kadın çalışır para getirir didinir yinede değer görmez. erkekle ilgili bence bide aradaki sevgiyle.
evet canım.ama burda bazı çalışanların,ev hanımlarını iyice değerrsizleştirdiğini okuyunca üzüldüm.çalışmıyoruz diye ezik mi oluyoruz.ben çalışrken eşimle nişanlandık.ama eşim çalışmamı istemedi,bende isteğine uydum.allaha şükür ki hiçbir şeyden mahrum etmedi.elinden geldiğince isteklerimi yerine getirdi.tabii bende absürd isteklerde bulunmadım.paramız yokken kendim diktim giydim.oğullarıma bile dikerek giydirdim.işler düzelince de fazla fazla isteklerimi yerine getirdi.bende saygımda kusur etmedim.eve geldiğinde elimden geldiğince rahat etmesini sağlıyorum.olurda yemek yapamamışsam ya kahvaltıyla idare eder,yada dışarıdan alırız.önemli olan karı kocanın birbirine önce saygısı,sonra sevgisidir
evet canım.ama burda bazı çalışanların,ev hanımlarını iyice değerrsizleştirdiğini okuyunca üzüldüm.çalışmıyoruz diye ezik mi oluyoruz.ben çalışrken eşimle nişanlandık.ama eşim çalışmamı istemedi,bende isteğine uydum.allaha şükür ki hiçbir şeyden mahrum etmedi.elinden geldiğince isteklerimi yerine getirdi.tabii bende absürd isteklerde bulunmadım.paramız yokken kendim diktim giydim.oğullarıma bile dikerek giydirdim.işler düzelince de fazla fazla isteklerimi yerine getirdi.bende saygımda kusur etmedim.eve geldiğinde elimden geldiğince rahat etmesini sağlıyorum.olurda yemek yapamamışsam ya kahvaltıyla idare eder,yada dışarıdan alırız.önemli olan karı kocanın birbirine önce saygısı,sonra sevgisidir
değersizleştirmek deyince şöyle düşündüm
bence çalışan her kadın evde oturmak ister istediği saatte kalksın kafasına göre takılsın evinin patronu olsun bence bunlar çok büyük nimettir
ama bu ekonomık şartlarda bunu yapamadıkları için bence ev hanımlarını biraz kıskanma durumu var...
benım elimde olsa ev hanımı olmak isterim...herkes ister...
değersizleştirmek deyince şöyle düşündüm
bence çalışan her kadın evde oturmak ister istediği saatte kalksın kafasına göre takılsın evinin patronu olsun bence bunlar çok büyük nimettir
ama bu ekonomık şartlarda bunu yapamadıkları için bence ev hanımlarını biraz kıskanma durumu var...
benım elimde olsa ev hanımı olmak isterim...herkes ister...
şimdi çalışan her kadın dedim diye yok ben kıskanmıyorum diyecekler olabılır onun için evde oturanları değersizleştirenler diyerek genellememi daraltıyorum
niye böyle bir konu açılma gereği duyuldu ben bunu çok merak ediyorum günlerdir okuyorum herkes kendini isapatlamaya çalışıyor gerçekten ilginç çalışan veya çalışmayan sonuçta hepimiz kadın değilmiyiz niye böyle bir ayrın yapılmaya çalışılıyor sonuçta karşındaki erkek gerçekten insansa çalış çalışma farketmez o zaman her türlü özgürlüğün elindedir benim çalıştığım zamanda oldu şu anda çalışmıyorum allah eşimden razı olsun her türlü yardımı yapar bana çocuk bakımından ev işine kadar istediğim gibi de harcarım bir tane alacaksam iki tane aldırmaya çalışır bu çalışırken de böyleydi şimdi de size soruyorum benim ekonomik özgürlüğüm yok mu sizce?????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?