çalışan bayanlarla çalışmayan bayanların evliliği farklı mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mub
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çalışmayan kadınlar da çalışanlara kazandığını ne yapıyorsun, diye sormuyor mu?Rahatsız oluyorum ben.Ya da ne kadar alıyorsun?Ne bileyim ,bana abuk geliyor bu sorular. ://

bunu okuyunca içim rahatladı resmen..
normal erkekler ve normal ailelerde var demek ki...olması gerekende bu zaten ama yapan çok az bence çok şanslısın

o zaman sizin açınızdan ev hanımı olmak daha avantajlı galiba,yanılıyormuyum?

ben ev hanımıyım,daha öncede yazmıştım.bugün sabah eşime ,marketler zincirinin birinden tencere almak istediğimi söyledim.ama evimiz şehir dışında gitmeye üşendim.akşam eşim işten geldi, aldın mı diye sordu.bende gidemediğimi söyledim.hadi hazırlan beraber alalım dedi.bende boşver kalmamıştır dedim.olsun gidip bakalım dedi.gittik bulunduğumuz yerdeki bütün şubelerini gezdik.tabii istediğim kalmamış ama başka alıp geldim.çalışmasamda isteklerime önem verir.

mesaj ttekrarı..........

Son düzenleme:

erkeğine göre değişir canım o .kimisi karısı çalışmaz el üstünde tutar kimisi kadın çalışır para getirir didinir yinede değer görmez. erkekle ilgili bence bide aradaki sevgiyle.

erkeğine göre değişir canım o .kimisi karısı çalışmaz el üstünde tutar kimisi kadın çalışır para getirir didinir yinede değer görmez. erkekle ilgili bence bide aradaki sevgiyle.

evet canım.ama burda bazı çalışanların,ev hanımlarını iyice değerrsizleştirdiğini okuyunca üzüldüm.çalışmıyoruz diye ezik mi oluyoruz.ben çalışrken eşimle nişanlandık.ama eşim çalışmamı istemedi,bende isteğine uydum.allaha şükür ki hiçbir şeyden mahrum etmedi.elinden geldiğince isteklerimi yerine getirdi.tabii bende absürd isteklerde bulunmadım.paramız yokken kendim diktim giydim.oğullarıma bile dikerek giydirdim.işler düzelince de fazla fazla isteklerimi yerine getirdi.bende saygımda kusur etmedim.eve geldiğinde elimden geldiğince rahat etmesini sağlıyorum.olurda yemek yapamamışsam ya kahvaltıyla idare eder,yada dışarıdan alırız.önemli olan karı kocanın birbirine önce saygısı,sonra sevgisidir

evet herkese göre değişir .kimi çalıştırmak istemez yani bazı erkekler .bazısıda paralı kadın arıyor fellik fellik.kız işten atıldı diye sevgilisi bırakanlar var evlenmeyenler var düşün sen yani.ben bir erkeğin çalışan kadın arıyorum demesini samimiyetsiz buluyorum ne demek yani işten atıldm belki belki başka bir durum oldu .o adam beni bırakıcak mı yani?bu nasıl sevgi anlamadım ben .herşey maddiyat olmuş.sen çalışmıyyorsan illada evde dizi mi izliyorsun yani çalışan izlemiyormuymuş bıraksınlar artık bunları.her kadın değerlidir çalışsada çalışmasada. ev hanımı olmak da çok büyük bir meziyettir .

iş erkeğin insanlığında bitiyor. bence hiç farkı yok.
çalışmayan kadının kocası kötüyse hep çalışmadığım için diye düşünebilir.
çalışanın ki kötüyse hem çalışıyorum hem bu durumdayım der, çalışmayan kadının iyi kocasına bakar imrenir ben de çalışmasaydım der.

değersizleştirmek deyince şöyle düşündüm

bence çalışan her kadın evde oturmak ister istediği saatte kalksın kafasına göre takılsın evinin patronu olsun bence bunlar çok büyük nimettir

ama bu ekonomık şartlarda bunu yapamadıkları için bence ev hanımlarını biraz kıskanma durumu var...

benım elimde olsa ev hanımı olmak isterim...herkes ister...

şimdi çalışan her kadın dedim diye yok ben kıskanmıyorum diyecekler olabılır onun için evde oturanları değersizleştirenler diyerek genellememi daraltıyorum

Son düzenleme:
Çalışmayan kadınlara hiçbir zaman özenmedim,kıskançlık huyum yoktur zaten.Evde oturacağımı düşündüğüm zaman afaganlar basıyor,düşüncesine bile tahammül edemiyorum.O kadar okudum,mesleğimi de seviyorum,evde oturmak bana göre değil.Gücüm ,kuvvetim olur da umarım 65'ne kadar çalışırım. :))

aynen bende isterim hatta böyle diyorum annem kızıyor .bunu çoğu kadın ister .istedğim saatte kalkayım ,istedğim saatte kahvaltımı yapayım ,sonra alışverişe çıkayım ,sporumu yapayım ,kocama güzel yemekler pişireyim hergün farklı şeyler deneyim isterim yani.dışarda koştur koştur eve gel adamı hoş tutumaya çalış bide elinde avucunda ne varsa alsın senin.sonra ben kocama eyvallah etmiyorum ne güzel .e ediyorsun işte aslında .neyse birşey demiyorym tepki alıyorum sonra.

Çalıştığım zamanlarda ne eşimden paramı sakladım esirgedim, çalışmadığım bu zamanlarda da eşimden para almaktan hiç gocunmadım. Çünkü senin paran benim paran durumu yok, evlilikte maddiyat ortaktır. Ha kocan savurgandır ortak bütçenizi size sormadan başkalarına harcıyordur o zaman iş değişir tabi.

Bazı çalışan bayanların kocanın eline bakmak deyiminden, kocamdan harçlık almaya utanırım gibi söylemleri çok anlamsız. Bu gurur onur meselesi olamaz. Deseler ki kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum, geleceğimi garanti altına alıyorum, ne ala. Ama böyle saçma şeyler söyleyerek ev kadınlarını küçümseyen ezikleyen kibirli yanlarını törpülemelerini tavsiye ediyorum. Çünkü hayatın size ne getireceği hiç belli olmuyor. Bundan 7 yıl evvel ev kadını olacağım aklımın ucundan geçmezdi ama şimdi şartlar böyle gerektiriyor.

Evet çalışan kadınlar böyle şeyler söyler ama sürekli olsun istemez. Çalışmaya alışmış bir bayan evde yapamaz. 7 yıl oldu keşke imkanım olsa da çalışsam, ofis ortamını hatta fotokopi çekmeyi bile özledim.

niye böyle bir konu açılma gereği duyuldu ben bunu çok merak ediyorum günlerdir okuyorum herkes kendini isapatlamaya çalışıyor gerçekten ilginç çalışan veya çalışmayan sonuçta hepimiz kadın değilmiyiz niye böyle bir ayrın yapılmaya çalışılıyor sonuçta karşındaki erkek gerçekten insansa çalış çalışma farketmez o zaman her türlü özgürlüğün elindedir benim çalıştığım zamanda oldu şu anda çalışmıyorum allah eşimden razı olsun her türlü yardımı yapar bana çocuk bakımından ev işine kadar istediğim gibi de harcarım bir tane alacaksam iki tane aldırmaya çalışır bu çalışırken de böyleydi şimdi de size soruyorum benim ekonomik özgürlüğüm yok mu sizce?????

herkes kendi yaptığının doğru olduğunu savunuyor bence. ama belki kadın iş bulamıyor yada farklı nedenler var bunlar hiç düşünülmüyor .herkes tutturmuş ben kocamın eline bakamam vs .öle görüyorsan zaten hiç evlenme .evlilikte başka şeylerde yapıyorsun sonuçta.iki insanın tek olması demek benim için evlilik .ben işi bıraktım diye benden ayrılacaksa ayrılsın yani.erkeğin görevidir çalışmak evine bakmak dinende bu böyle .kadınında farklı görevleri var ama çalışmak ister çalışır bunuda karışamaz erkek .benim görüşüm bu .

Bir erkek bunu şart koşar. Kendi bütçesi yetmiyorsa malum tek kişinin maaşı ile geçinmek zor bu devirde hele de evin kiraysa eşinin çalışmasını isteyebilir. Bence kadının bu durumda çalışıp destek olması gerekir zaten...

Son düzenleme:
Eşim hep der ki, arkadaşlarım çalışan kızla evlenmek istediler ben ise hep çalışmayan kız istedim ısrarla,Onlar çalışan kızla evlendiler bende seninle, onların eşleriyle çalışıp kazandıkları maaşları benim tek maaşım.Yani Allah senin rızkınıda verdi der.Düşününce hakkatende doğru geldi.
Sağolsun birgün olsun keşke çalışsaydım dedirtmedi bana...
Ama içim de de hep bi öğrenmek olma hayali vardır çocukluğumdan beri....ama olsun her annede zaten bir öğretmen değil mi

kendimi okudum sanki benim esimde aynidir cnm..bende calismiyorum ama Allah basimdan eksik etmesin diyorum.bazilari yazmis calisan kadini esleri daha zeki buluyor,kadininda evde soz hakki oluyor diye..esim beni surekli over...zekisin guzelsin beceriklisin vs vs..hic oyle anlatildigi gibi vasifsiz bi konuma dusmedim...hatta bazen aetik gercekten calismak istedigimi,boyle kendimi ise yaramaz ve kotu hissettigimi soyledigimde cok bozulur.sen annesin 2 kucuk cocuk yetistiriyorsun bu cok degerli bisey cok zor kendini asla hafife alma der.belli yasa kadar bakici olayina sicak bakmadgi icinde suan cocuklarl benim ilgileniyor olmam daha hosuna gidiyor.ama ben illa calisacagim dersemde sonuna kadar arkamdadir.benim dusuncelerime deger veriyor..hatta burda yazilan bazi yorumlari soyledim kendisine..kadin calisinca esinin gozunde daha degerli oluyormus,dha dik duruyrmus karsisinda ve buna benzer yorumlari soyledim.cevabi aynen suydu.."eger bir erkek karsi calisirken ona daha cok deger veriyor,el ustunde tutuyorsa,aksi halde tam tersi olacaksa o erkek ikiyuzludur ve bencildir" dedi..

evliliğin ilk yılları çalışmıyordum şimdi çalışıyorum. fark mı o zaman lar bir şeye ihtiyacım olsa istemeye çekinirdim. her ay ondan para almak ağırıma giderdi. özel zevklerime para harcayamazdım. eşimden dolayı mı hayır o asla para konularında birşey demez ne istesem almaya çalışırdı. ama ben başkasına bağlı olmaktan çok hoşlanmadım.
şimdi mi oooo canım ne isterre alırım. sormam hatta haber bile vermem. netten alırım gelir eveçok yorucuda olsa önemli değil çalışan kadın olmayı seviyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…