çalışan bayanlarla çalışmayan bayanların evliliği farklı mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mub
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mesela ne yapayımda gözünü korkutayım

mesela ne yapayımda gözünü korkutayım

yuh yaa...hadi insan müsveddesi bazı erkekler karısı çalışmazken onu eziyor da karısı çalışırken niye eziyor anlamış değilim..senin paranın onun hakkı olduğunu düşünüyor demek ki..sana çok haksızlık yapmış..ben böyle insanların değişebileceğini sanmıyorum..yani gözünü neyle korkutabilirsin ki..Allah herkesi vicdanlı insnlarla karşılaştırsın..

ben kısa olsun diye hepsini yazmadım bile bide kendini mükemml görmesi yokmu hepten deli ediyo beni bağıra bağıra ağlamak istiyorum ALLAHIMM

erkekleri bu konuda anlamak gerçekten zor...
1.evlenecekleri zaman çalışan kadın olmasına dikkat ederler
2.kadınların calısması erkekler için gurur kaynağı olur
3.kadınlar fazla maas alırlarsa nedense bozulurlar
4.bir kaç zaman sonra artık hizmetçi görevini görürsün takdir edilmek bir kenara yardım göremezsin
5.kendinde para yoksa eşinden isteyemez neden saçma sapan gururları yüzünden.....

kızlar dertliyim bugun böyle bir mevzu geçti de aramızdan

işte yazdığın sebeplerden dolayı davul bile dengi dengine sözüne inanıyorum.önce gurur kaynağı olan şeyler sonra kavga sebebi oluyor.. hizmetçi olmamak için her hafta çağırcan eve temizlikçiyi.. yemekleri de yaptırcan gerekirse dışarda da yiyceksin..

Ya adamda her türlü zulüm var dövüyor, ilgisiz ayrıca dışardaki insanlar onun için daha değerli elin kadınına ek kart çıkartacakmış olaya bak. Artık siz çalışırsınız kadın yer şaka gibi. Bide evi terk etmiş gittiği yerde kalsaymış keşke daha rahat ederdiniz. Öyle bir eşle evli kalmanın doğru olmadığını düşünüyorum.

fdm;24129322]işte yazdığın sebeplerden dolayı davul bile dengi dengine sözüne inanıyorum.önce gurur kaynağı olan şeyler sonra kavga sebebi oluyor.. hizmetçi olmamak için her hafta çağırcan eve temizlikçiyi.. yemekleri de yaptırcan gerekirse dışarda da yiyceksin..[/QUOTE]

yoook artık çağırıyorum canımdan kıymetlı degıl allaha sükür elim ayagım tutuyo ama ben yapınca kadir kıymet bilinmiyo baskası yapınca para ödüyor ya daha derli toplu olmayı öğrenmiş ....

biz annemizden böyle gördük napim alısmısım dışardan yemek söyleme adetim yok ha istisnai durumlar hariç tabı ama onun dısında evde pişecek ..

yeni evliyiz araba alıcaz ve peşin alalım dedik dolayısıyle kenara para atyoruz her ay maaslarda benım kı 15 i eşminde 30 u neyse maası alıyorum ödenecekleri ödüyorum eve para ayırıyorum gerisi hesaba geçiyo neyse mart ayını zor cıkardık idare edelim diye cok sıktık cokta gider oldu aksine maasa kadar cebimizde 10 ar lira kaldı (hesaptan cekmek istemedık yerıne koyamıyoruz diye) neyse ben maasımı cektım eşimede 50 tl bıraktım anahtarının altına sabah alsın dıye gece su ıcmeye kalktım baktım parayı masa üstüne koymus ben yine anahtarının altına koydum sabah gittikten sonra baktım yine masa üstünde beyefendi tenezzül edipte almamıs aradım neden böyle yapıyosun ayrı gayrımı var biz evliyiz dedim vay efendim eşinden para almak ağırına gidiyormus iyi madem bundan sonra senın maasın sana benım maasım bana öylemi istiyorsun o zaman evliliğin ortak hayatın ne anlamı kaldı ki ben sana benden para istediğin için birşeymi söylüyorum dedim biz karıkocayız ve böyle şeyler normal dedim adam burnundan kıl aldırmıyor velhasıl ay sonuna kadar 10 tl si ile idare edecekmıs sabah sabah sinirlerimi bozdu

Son düzenleme:

yoook artık çağırıyorum canımdan kıymetlı degıl allaha sükür elim ayagım tutuyo ama ben yapınca kadir kıymet bilinmiyo baskası yapınca para ödüyor ya daha derli toplu olmayı öğrenmiş ....

biz annemizden böyle gördük napim alısmısım dışardan yemek söyleme adetim yok ha istisnai durumlar hariç tabı ama onun dısında evde pişecek ..

yeni evliyiz araba alıcaz ve peşin alalım dedik dolayısıyle kenara para atyoruz her ay maaslarda benım kı 15 i eşminde 30 u neyse maası alıyorum ödenecekleri ödüyorum eve para ayırıyorum gerisi hesaba geçiyo neyse mart ayını zor cıkardık idare edelim diye cok sıktık cokta gider oldu aksine maasa kadar cebimizde 10 ar lira kaldı (hesaptan cekmek istemedık yerıne koyamıyoruz diye) neyse ben maasımı cektım eşimede 50 tl bıraktım anahtarının altına sabah alsın dıye gece su ıcmeye kalktım baktım parayı masa üstüne koymus ben yine anahtarının altına koydum sabah gittikten sonra baktım yine masa üstünde beyefendi tenezzül edipte almamıs aradım neden böyle yapıyosun ayrı gayrımı var biz evliyiz dedim vay efendim eşinden para almak ağırına gidiyormus iyi madem bundan sonra senın maasın sana benım maasım bana öylemi istiyorsun o zaman evliliğin ortak hayatın ne anlamı kaldı ki ben sana benden para istediğin için birşeymi söylüyorum dedim biz karıkocayız ve böyle şeyler normal dedim adam burnundan kıl aldırmıyor velhasıl ay sonuna kadar 10 tl si ile idare edecekmıs sabah sabah sinirlerimi bozdu
[/QUOTE]

Boşver kendi haline bırakmak,idare edebilirse sende tebrik edersin..Belkide biz çalışan kadınların bir sorunu bu..yani sorun mu ondan emin değilim ama..nereye ne ödenecek,ay sonu nasıl çıkacak.ne zaman ne kadar para gelecek,gidecek hepsini biliyoruz.ev geçimini idare etmeye çalışıyoruz bu da sıkıntımızı bir kat daha arttırıyor.kocamızın cebinde para olup olmadığını biliyoruz,onu düşünüyoruz.ama ev hanımları öylemi (sözüm herkese değil tabii lütfen kimse kırılmasın).Çevrem den gördüğüm kadarıyla onlar benden daha rahat,daha bakımlı.ben onlar kadar harcayamıyorum

Boşver kendi haline bırakmak,idare edebilirse sende tebrik edersin..Belkide biz çalışan kadınların bir sorunu bu..yani sorun mu ondan emin değilim ama..nereye ne ödenecek,ay sonu nasıl çıkacak.ne zaman ne kadar para gelecek,gidecek hepsini biliyoruz.ev geçimini idare etmeye çalışıyoruz bu da sıkıntımızı bir kat daha arttırıyor.kocamızın cebinde para olup olmadığını biliyoruz,onu düşünüyoruz.ama ev hanımları öylemi (sözüm herkese değil tabii lütfen kimse kırılmasın).Çevrem den gördüğüm kadarıyla onlar benden daha rahat,daha bakımlı.ben onlar kadar harcayamıyorum[/QUOTE]

valla nice kadınlar var ..bakmak zorunda...yapmak zorunda eşşek gibi yapacak diyorlar ben asla böyle bir cümle kurmadım eşime karşı benim maaşıma denk gelen fatura varsa ödüyorum eşimde kendi maaşına denk gelen faturaları ödüyor o konuda bilinçliyiz ikimizde faturalar aksamaz şu arabayı bir alabilsel bitecek sıkıntı da bakalım daha 3 ay böyleyiz kemer sıkıcaz...

doğru söylüyorsun ne kadınlar var..Ama erkekleri anlamak çok zor.Kimisi çalışan kadın ister ama kendinden fazla maaşı olsun istemez,çalışsın ister birde evde herşey hazır olsun ister bla bla...Bizim dileğimiz bir tane, adam gibi adam olsun yeter :)))

eğer ben gitmeseydim getirmeye o böyle havalara girmeyecekti bi kere ipin ucunu vermiş oldum

sayfaların çoğunu okudum .. genelde iş eşte bitiyor denmiş. haklılık payları çok yüksek. ama ! bence iş bizde biter. haklar verilmez alınır demişler...
biz kadınlar çalışalım yada çalışmayalım çok verici oluyoruz. 40 parçaya bölünmemizin nedeni de bu bölünmeyin arkadaş. birebir eşitlik olması zaten beklenemez ama birazda istemeyi bilmek lazım.
çocukları büyütürken çalışmanın pişmanlığını yaşayanlara şaşırıyorum resmen. bu pişmanlık duygusuyla ne yapacağımızı şaşırıyoruz . eşe karşıda aynı pişmanlık yetişme telaşı. ama eşlerde telaş yok..
çalışmadan çalışmayada fark var. mesela vardiyalı çalışıp görüşemeyen eşler, zaten maaşı az olduğu için bakıcı yerine çocuğunu uzaktaki babaanneye veya anneanneye gönderenler vs. bunlarda çalışan kadına mutlumusun evlilik nasıl diye sormak şaka gibi olur tabii.
birde ev hanımı olmak.. çevremdekilerin çoğu keşke çalışsak diyorlaar.. çoğu bakacak çocuk arıyor mesela.
yine bi örnek okula gelip ben ömrümü çocuklarıma adadım diyen mükemmelliyetçi kadınların çoğu (90 olmaz 100 olacak) ev hanımları ve onların ders baskısıyla sıkışıp kalan çocukları.. (tabiki hepsi böyle değil)
şahsım adına ben keşke annem çalışsaydı diyenlerdenim. kesinlikle bu kadar stres yüklü bir hayatı olmazdı. eminim şuan tansiyon yada kilo sorunlarıyla uğraşmazdı. evde boş kaldıkça kendini dinlemezdi bence. çocuklar büyüyüyene kadar ev hanımlığı tamam ama çocuklar uzaklaşınca geriye ya onların okullarıyla uğraşmak yada televizyon kadın günleri kalıyor.
ülkemizin heryerinde tiyatro sinema veya kültürel etkinlikler olmadığından kadınlara hak vermemek elde değil ne yazıkki.

ben çalışmayı seviyorum. birşeyler yapabilmeyi üretebilmeyi seviyorum. herkesin kendine ait bi hayatı olmasını seviyorum. çocuklarımın bile bi özelleri var mesela oğlumun heyecenla " anne bugün şöyle yaptık böyle yaptık" demesini seviyorum. işte gerçekten paylaşılacak bir an bütün gün beraber olsak gerçekleşemeyecek bi paylaşım.
eşim çoğunlukla yardımcı olur temizliği o yapar mesele. yemeğide sorun etmez. şanslı kesimdeyim yani.
bide adı olmayan kadınlar örn. kayınvalidem 4 çocuk büyütmüş. uzun yıllar tütün yapmış..ama adı ev hanımı işte. kayınpederim "emekli ikramiyemle şunu aldım çalışırken şu evleri yaptım" dediğinde üzüntüden ağlayan kadın.
çevremde yaşlılığında daha dik olan kadınlar genellikle çalışan kadınlar.
benim çevremde durum bu..

haklar verilmez alınır diyorsunuz;burda araya girmek istiyorum.şimdi ben çalışan bir kadınım;ikizlerim var eşimde sağ olsun evde pek yardımcı olmaz hatta hiç olmaz.Şimdi eşimden yardım etmesini istemek benim hakkım ve bu hakkımın verilmesini çok istiyorum :)) .çocuklarla ilgilenme ,yemek,temizlik vs hangisi olursa olsun saymama gerek yok bütün kadınlar bilir zaten..Adam yapmıyor..n'olcak.Adamı ya olduğu gibi kabulleniceksin yani bütün işler sana kalıcak yada boşayacaksın bütün işler sana kalıcak :)) Bence hakların alınmasıda yine karşında erkeğin nasıl biri olduğuna bağlı

evde söz sahibi olmada bence kadının çalışıp çalışmamasının fazla bir etkisi yok kıymet bilen erkek kadın dışarda da çalışsa evde de çalışsa kıymet biliyor bilmeyene de ne yaparsan yap yaranamıyorsun ama ben yinede bayanların çalışmasından yanayım en azından kötü bir evlilikten daha kolay kurtulabilirler çaresiz değillerkadının ekonomik özgürlüğünün olması bu noktada faydalı aldatma şiddet gibi durumlarda kimseye muhtaç olmadan yollarını ayırabilirler maalesef ev hanımı çocuklu kadınlar arkalarında destek de yoksa kolay kolay boşanamıyorlar

EŞİN YARDIMETMİYORSA,KENDİ PARANLA YARDIMCI TUTACAKSIN.
buda bir haktır ve senin insiyatifindedir.haftada 3 gün gelen temizlikçi senin çoğu işini halleder canım.

EŞİN YARDIMETMİYORSA,KENDİ PARANLA YARDIMCI TUTACAKSIN.
buda bir haktır ve senin insiyatifindedir.haftada 3 gün gelen temizlikçi senin çoğu işini halleder canım.

sizin temizlikçilerin aldığı paradan haberiniz yok herhalde.hafta 3 gün temizlikçi demek enaz 300 tl demek.beylikdüzü civarı böyle.2 çocuk büyütüyorum,benim bütcem yardımcı tutmaya müsait değil canım

işte sorun da bu.
ikizlerim var demişsiniz,birde çalışıyorsunuz,haftada 3 olmasın 1 olsun temizlikçi sizin hakkınız.
madem yardımcı olmuyor eşiniz,ya işi bırakır çocuklarınıza bakarsınız,yada ev işlerini başkasına yaptırırsınız.
siz olaya böyle bakarsanız,daha çok sorarsınız hakkım nerde benim diye.

canım Allah yardımcın olsun kocanı da ıslah etsin çok üzüldüm haline...

Çalışmıyorum. Ev hanımıyım. Eşimden çok memnunum temizliğime , yemeğime herşeye elinden geldiğince yardım eder. Asla beni kırmaz hor görmez.

Biz onlara ALLAH ın emanetleriyiz. Allah sevgisi olursa bir insanda , karşısındaki insana zarar vermez.

Allah herkese iyi insanlarla karşılaştırsın.

Ben çalışıyorum, hem de ne çalışma, bazen sabahlara kadar. Eşimde çok yarıdımcı her konuda. Bazen iş konusunda stres de oluyorum onları da çok iyi kaldırıyor doğrusu.

Anlayış kısmından gitmek istemiyorum çünkü ev hanımlarının da eşleri anlayışlı olabiliyor ve yardımcı olabiliyorlar. Ancak benim çevremden ve kendi evliliğimden gördüğüm kadarıyla, erkekler eşleri çalışınca eşlerine daha çok saygı duyuyorlar. Hatta onunla, eşinin kariyeri ile övünüyorlar. Eşlerini gözlerinde daha büyütüyorlar. Bu da bayanı onure ediyor doğrusu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…