umarım şu verimli zaman geçirmek bizim sığındığımız bir avuntu söyleminden öte bişeydir.öyle diyerek kendimizi mi kandırıyoruz yoksa diyorum bazen vicdanımızı mı rahatlatıyoruz
umarım şu verimli zaman geçirmek bizim sığındığımız bir avuntu söyleminden öte bişeydir.öyle diyerek kendimizi mi kandırıyoruz yoksa diyorum bazen vicdanımızı mı rahatlatıyoruz
ya dizi islemek için ev hanımı olmaya gerek yokki:)) zatn akşamları diziler:) he bu arada bende ev hanımıyım ama bi behzat ç. yi izlerim.zevk meselesi.dizileri ev kadınları için yapmıyorlar.
o üyemiz ev hanımlarının sadece "dizi tekrarları" izlediğini söylemişti
herhalde gündüz dizi tekrarları oluyo sanıyo
benim bildiğim kadarıyla gündüz tvlerde kadın programları oluyo
dizi tekrarları haftasonları oluyo
İşi anladım da eşi anlamadım .
Niye Türkiyedekiler eş bakımından daha şanşsız olsun ki.
Erkek nihayetinde.
Kimyaları her yerde farklı farklı.
Yani Almanyada da cinsine çatmak mümkün...
aynen bende o ayrımı anlamış değilimmm
almanyada yada başka bi ülkede olunca erkekler daha farklı mı oluyooo hayallam ilginçç yaniii
arkadaşlar, ben çalışıyorum ve evliyim, ve bir türkle türkiyede evliyim... benim eşim yemek de yapar ütü de temizlikte. benim türkiyedeki bayanlar eş bakımından daha şanssız derken ifade etmek istediğim şuydu; türk toplumu ataerkil bir toplum. kadın üzerine biçilmiş rol çok fazla. kadının sosyal statüsü ve iş gücü olarak ekonomiye daha fazla katkı sağladığı büyük şehirlere nazaran, anadolu da daha daha fazla. bu topikte de görüyoruz zaten. birçok kadın işten eve gelincei yemektir, düzendir çocuktur derken koşturup duruyor. çünkü erkek bunları bekliyor kadından. annesinden gördüğünü eşinden bekliyor. batılı toplumlarda, özellikle avrupada sizler de biliyorsunuz ki durum böyle değil. Bir kere bir çok ülkede "tencere yemeği" kavramı yok. hazır yemek mikrodalgada ya da fırında ısıtılarak tüketiliyor. erkeklerin kimyaları birbirine benzese de, yetiştirilen kültür farklı olduğundan beklentiler benzemiyor.
Sakın bana Türkiyedeki klasik türk aile yapısıyla, alamyadaki alamn bir aile yapısının aynı olduğunu söylemeyin düşer bayılırım vallahibizin ülkemizde erkeğin elşine yüklediği sorumluluk ve beklentiler, batıdakinden daha farklı. Bu yüzden bayanların durumu oradaki hemcinslerine göre daha zor... umarım bu sefer meramımı anlatabilmişimdir.
Himm o konuda size katiliyorum cogunluk kesimi gozden gecirirsek gercekten kadinin yuku cok. Ama her kulturun iyi kotu yanlarini yasar kadinlar.
Yurt disinda yasamis biri olarak diyebilirimki tum negatiflikleriyle seviyorum bu gelenekleri. Bizdeki aile birligi, erkegin yeri tartisilmaz.
bu bence erkeğin yetişme tarzı ve kişiliğiyle çok alakalı.
annelerimiz erkek evlatlarını paşalar gibi büyütüyor.
yemeği önüne geliyor,ütüsü jilet gibi,yatağı döküntüsü ardından hemen toplanıveriyor.
çogu erkek annesi evde yokken dolaptan yemeği çıkarıp ısıtmaktan aciz.
ev işlerine ellerini sürmüyorlar.
yani tamamen yan gel yat halindeler.
bu erkekler evlenince ne oluyor aynı hizmeti eşlerinden bekliyor.
eee eşleride haklı olarak hayat müşterek yardım edeceksin diyor.
ortalık karışıyor.
bazıları hanımlarına yavaş yavaş yardım ediyor bazısı resti çekip ben yapmam diyor.
çalışan bir hanıma böyle rest çeken bir adamın denk geldiğini düşünün.
kadın 40 parça oluyor.
o yüzden geleceğin anneleri olarak sadece kız değil erkek çocuklarımızı da kendi kendine yeten bireyler haline getirmeliyiz.
yataklarını kendileri toplasınlar.
siz yokken bir kaç yemek yapmayı bilsinler.
bulaşık-çamaşır makinelerini elektrik süpürgesini çalıştırmayı bilsinler.
çift çizgide olsa ütü yapabilsinler.
bu zihniyette yetiştirilen erkeklerin ileride eşlerine yardım etmekten gocunacağını zannetmiyorum.
dünyanın binbir türlü hali var herşeyden bir gıdımda olsun anlasınlar.
kızlar ben katı mı düşünüyorum bilmiyorum ama eğer ev hanımı olsaydım bence eşim de iş yapmak zorunda değildi. çünkü zaten o gündüz çalışıyor. bi de gelip evde mi çalışacak. hastalık durumlarında veya özel durumlarda tabiki olur ama her zaman olmamalı bence. bi de sanırım erkekler yapısı gereği hizmet görmeyi seviyorlar ve kendilerini değerli hissediyorlar
ben çalışıyorum.eşime yeterince vakit ayıramıyorum ya da hergün önüne 3 çeşit yemek koyamıyorum. her zaman çayını önüne hazır edemiyorum. cuma gecesi olunca da uyuyup kalıyorum.ama mutluyuz böyle.
bazen diyorum ev hanımı olsam kendime ve eşime ayıracak daha çok vaktim olurdu. mesela haftasonumun 1 gününü temizliğe değilde eşime ayırırdım. hele çocuk olduğunda daha da zor olacak. yine de çalışmak ve bir mesleğe sahip olmak güzel
bence katı düşünmüyosun olması gereken o,akşam saat 8 de gelecek adam yorgun argın ben de iş beklemem ondan.tabiki hastalık falan kendisi hazırlar yemek falan, perde asar:), kavanoz falan açar ama ben de eşimin öyle iş yapmasını beklemem.
3-4 milyarlık kazancı olup maaş kartı kocasında duran ve kocasından harçlık alan 2 arkadaşım var.
ben onların fedakarlığına da değmediğini düşünüyorum.
burda amaç erkek kadından para istemek zorunda kalmasın,erkek egosu tatmin olsun,kadın da yerini bilsin
bana göre benim param,senin paran olmamalı bir evde.yeri gelir ben eşimden para isterim,yeri gelir o benden ister.
adam hanımın parasını yerken utanmıyor,ama para istemeye utanıyor.
pardon canım sızın evın ıslerını kım yapıyor pekı:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?