herkes elinden geldiği kadar çalışıyor..
kimi okuduğu kadar,kimi tecrübesi kadar...
evlilikte parasal bir sıkıntı yoktur kişi
çalışmak istemez..benim işim sadece ev işi ve
çocuk der kendi tercihi..parasal sıkıtınısı vardır,gider
yemek yapar,çocuk bakar,temizliğe gider ya da meslek
sahibidir ,eğitimini aldığı işi yapar..yorumlarında çoğunda
çalışmak değilde yapılan işin altı çizilmiş..köydeki kadın da
ev kadını vasfında ama bahçe yapar,odun yakar,ahıra gider..
bir saniye vakti kalmaz geriye..şehirde çalışan kadın eziliyor
maalesef..sabah akşam ikişer saatim neredeyse yolda geçiyor
ve ayakta yolculuk ederek.özel sektör olduğu için
zaman kavramım,tatil kavramım da yok..kısacası çalışma
koşullarının ağırlığı yoruyor epeyce.ben bekarım şu halimle
eve gelince önüme hazır sunulanlarla bir koltuktan bir koltuğa geçmek zor geliyor..
düşünüyorum evlensem nasıl olucak? evlenme kararını verdiysem
şayet, ben hem işimde çalışmayı hem de eve gelip evin gerektirdiği
işleri yapmayı göze almışımdır..seçeceğimiz insana soramıyoruz çünkü,
sen ütü bilir misin,evi süpürür müsün,bulaşık yıkar mısın diye..eskiden bu yana
kadın yapmış bunu kim değiştirebilir? haa eğer yapan bir eş varsa büyük şanstır
bu..beceremese de öğrenmek yardım etmek isteyen bir eş çok makbul olurdu
evlilikte..ama o beceriksiz,elinden hiç bir şey gelmeyen adamları seçen de biziz..
o zaman hem çalışıyoruz hem evde tonla iş yapıyoruz diye söylenmekte yersiz..
evde oturan ,"ev hanımıyım" diyen kadın rahattır,vasfı yoktur,özgürlüğü yoktur gibi
imalarda bulunmakta yersizdir..kimin ne şartlarda olduğunu bilmiyoruz ki??
herkes kendi yaptığının doğru olduğunu savunuyor bence. ama belki kadın iş bulamıyor yada farklı nedenler var bunlar hiç düşünülmüyor .herkes tutturmuş ben kocamın eline bakamam vs .öle görüyorsan zaten hiç evlenme .evlilikte başka şeylerde yapıyorsun sonuçta.iki insanın tek olması demek benim için evlilik .ben işi bıraktım diye benden ayrılacaksa ayrılsın yani.erkeğin görevidir çalışmak evine bakmak dinende bu böyle .kadınında farklı görevleri var ama çalışmak ister çalışır bunuda karışamaz erkek .benim görüşüm bu .
buradaki çoğu arkadaşımızında dediği gibi aslında bu erkeğe bağlı bir durum birazcık,kimi bayan bırakın çalışmayı,2 yumurta kırmasını bilmez baş tacı edilir,kimi kadın ev,çocuk yetmez gider tarlada çalışır insan yerine konmaz..
ama en önemlisi bayanlar çalışsın veya ev hanımı olsun gün gelir zor durumda kalırsa kendi ayakları üzerinde durabileceği bir mesleği,meziyeti olmalı..kendimizi geliştirmeliyiz bayanlar..
bu ne terbiyesizlik yaaaben çalışınca bizimkine bi haller oluyo öyle hiç uzun soluklu çalışamadım zaten hep ara ara çalıştım ilk işe girdim evlennce ilk aylığımn hayalini benden önce kurdu maaş almama yakın senn ması arkadaşım kaza yapmış ona vericem 1 ay sonra vericek dedi ben itiraz ettim veriyosan borcuna ver biz daha sıkıntıdayız dedim yok laf dinlemedi kavga ettik . evi terk etti.ben getirdim neyse aradan zaman geçti ben işe girdim hem çocuk hem ev işi hemde yeni başladığım işin yorgunluğu bi gün çok hasta eve geldim herşeyi hallettim çocuğu yatırdım ama ben ölüyom bana bi ilaç bile vermedi ama aylığımı çekti çatır çatır yedi o gnlerde bi kavga çıkardı yok yere 400 liralık telefonu yere çaktı .beni dövdü ben yine o halde işe gittim.ayrıca işten çıktıktan bi zaman sonra başka bi kadınla faceden konuştuğunu öğrend,m kadın demiş bıktım kocamdan para istemekten benim salakta demişki ben sana ek kart çıkarta bilirim bana 1 lirann hesabını sorar....
gel geleim şimdiki halimize ben çalışmak istiyorum tekrar çünkü para sıkıntısı beni mahvediyo 5 kuruşa muhtaç haldeyim onn maaşı da ii üstelik ama hesabını kitabını hiç bilmiyo ne yapsam aklım durdu artık çalışsam bi dert çalışmasam bin dert
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?