çalışan bayanlarla çalışmayan bayanların evliliği farklı mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mub
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Var mı böyle bir eş? ben hiç rastlamadım da

bence erkekle alakalı. annem çalışan bir bayandı. her zaman ev hanımı arkadaşlarının eşleri tarafından daha çok el üstünde tutulduğunu söylerdi ben ise atandığım halde işe başlamadım. eşimin bana karşı hareketlerinden de çok memnunum.

bence çok farklı.evliiğimin ilk yılında çalışmıyordum eşimden ziyade çevrenin bakışı bile çok farklı oluyor.işe başladım daha rahat ettim.

yaklaşık 7 yıllık evliyim bu yaklaşık dört yılı çalıştım 3 yıldır evdeyiim.Valla ben çalışmıyoken kadınların daha kıymetli olduğuna inananlardanın.çünkü erkeklerin belli bir geliri varsa evinde eşini görmek daha mutlu ediyo.buda benim görüşüm.

artıları da var eksileri de.çalışan daha çok yıpranıyor.hele de yorucu bi işte çalışıyorsa ve eşin sana ev işlerinde destek vermiyorsa çok ağır oluyor sorun yokken sorunlar çıkıyor

Evlilik hayatım boyunca sadece 1 yıl çalışmadım...ama yapamadım..en iyisi çalışmak..çünkü evin işi gücü biryere kadar..gezmelerde bir yere kadar..evdeyken daha çok kuruyorsun kafanda..düşünmeye daha çok zamanın kalıyor..buda evliliğini etkiliyor bence...en azından bende böyle oldu..çalışmaya alışkın olduğum için ev hayatı beni bastı belki bilmiyorum ama evdeyken kuruyordum kendimi resmen..

Ama çalışınca öyle olmuyor..kendine ait bir hayatın gelirin arkadaşların oluyor..eşin iş yoğunluğundan aklına bile gelmiyor bazen..

kendi adıma söyleyim pek fark etmedi, yine aynı hareketleri eşimin,
zatende değişmesini, çalışıyorum diye bana farklı davranmasını istemezdim....

Çok fark var, çalışan bayanlar erkenden çöküyorlar mesela, iş çıkışı yorgunluktan maymuna benziyorlar ben de dahil, eve geliyorsun dinlenmeye fırsat mı var, yemek, temizlik, çamaşır, bulaşık, ütü derken aynaya bakmaya halin kalmıyor.
Ama ev hanımları ohhh 12 ye kadar yat, kalk yemeği hazırla, dışarı çık gez, toz, ister evinde kal dinlen eşin için süslen hayat onlara güzel.
Rahat harcama durumu da erkeğine göre değişir, çalışmakla alakası yok, çoğu erkek çalışan eşine kredi falan çektirir ev aldırır, araba aldırır. Yani öyle gideyim 10 çekit kıyafet alayım muhabbeti olmaz pek.
Çocuğun oldumu ayrı bir dert, okuduğun okullar yanına kar kalır çocuğunu cahil bakıcılara emanet edersin ki türkçeyi düzgün konuşanı zor bulunur. İş yerinde sosyal hayatın arkadaşların olur ama iş dışında arkadaşlara ayıracak pek vakit kalmaz.
Eşine hizmet edecek halin de olmaz, öyle çay getireyim, su getireyim ayağına muhabbetleri bile işkence olur.
Kısacası aklı olan kadın yan gelip yatar:)
Tabi çalışmak boşanınca çok işe yarar, ama evliyken değil fark burada, ya boşanırsak diye evliliği çileyle geçiriyoruz.

Var mı böyle bir eş? ben hiç rastlamadım da

VAR :13: safken sevdiğimiz için gözümüz iyilerini seçip görememiş olabiliriz.zaten bu organizasyonu anneler yapıyor. kızım şu var bi de bu var diye görüştürüyolar. seçip beğeniyosun. Ama nerde öyle annee.

Bu her çiftte göre değişir bir konu kaldıki
çocuğunla beraber kapının önüne koyulduğun zaman hiç bir güvence vermeyen bir sosyal yapının içerisindeyiz böyle yapıda yaşayan kadının kabuledilebilir en büyük lüksü bir meslek edinip sonra evlenince çalışmaya ara vermek olur...

Etrafımda gördüğüm çalışan çocuklu kadınlar daha çok yıpranıyor, eziliyor. Öyleki insanlıktan çıkıp adeta bir robota dönüşüyorlar. Birde üstüne kocası tarafından çeşit çeşit yemek yapmadığı, ev işlerinde yetersiz kaldığı için eleştirilenini gördüm. Ev hanımları kral gibi, sadece eviyle ilgilenip birde kocasından takdir görüyor. Oturduğu yerden para harcamasıda cabası. Çalışan kadında kocasına danışmadan kendi parasını çatır çatır harcıyamıyor sonuçta. Ama çalışmadan olmuyor. Alışmışım 3 gün evde kalsam 4.gün o ev bana batıyor. Ama şöyle evde oturduğum yerden kocamın parasını çatır çatır yemek isterdim. 1 yıllık evliyim daha kocamın parasını yemek nasip olmadıda:)

Çalışmıyorum eşimde çalışmamı istemiyor zaten..
Ayrıca benimde hiç çalışasım yok bende istemiyorum..
Eşim eve gelince kapısını açmamı,beraber kahvaltı etmemizi, çocuğumuzla benim ilgilenmemi istiyor..
Alışverişimi yapıyorum,geziyorum,çocuğum okula gidiyo malum sorumluluklarım var..
ve çocuğumu annem yada bi başkası büyütsünde istemiyorum..

Çalışan arkadaşımdan daha rahatım..
Çalışan arkadaşım maaşımı göremiyorum bile diyor..
Eksikler bitmiyo yardımcı olim eşime diye fatura yatıyorum çocuğuma harcıyorum param kalmıyo diyo
ben çalışmıyorum fakat biriktiriyorum..

Biz böyle mutluyuz çalışmış olsam bende eve harcardım ve eşim daha rahat ederdi kusura bakmasında rahat edemesin sorumluluklarını bilsin biraz..

Ayrıca eşinin eline bakan bir kaç aile (koca karısının eline bakıyo)tanıdığım var..

Çünki kadınlar eşlerini rahata alıştırmaya bayılıyolar.. sonrada adam rahata alışıyo..
Kariyer sahibiyseniz,bir mesleğiniz varsa tabiki çalışın ama gerisi ihtiyaçda yoksa fasa fiso geliyor bana..

değer görüp görmeme erkeğe göre değişiyor bence çalışmakla alakalı değil ama çalışan kadın her daim daha fazla yıpranıyor hatta bu yıpranmaları da hiç değer görmüyor hem evde hemö işte çalışacaksın bu senin görevn olouyor sonra. Hem hayat müşterek deniyor aybaşında parayı paylaşırken evet müşterek ama evde bi işin ucundan tut deyince olmaz kadının görevi vs vs saçmalıklar işte...

ben devlet memuruyum çalışma şartlarım rahat ama bazen diyorum of çalışmasam evde olsam yatsam öğleye kadar işimi bitirp gezsem tozsam. ama evde de olunca canım sıkılıyor dediklerimi hiç yapamıyorum sudan cıkmış balık gibi oluyorsun belki ilk başlarda hevesle güzel geçer ama ya sonra......biz çalışan bayanlar alışkın değiliz böyle şeylere sanırım 3 gün çalışıp 4 gün evde olsam ne güzel olurdu :):): işin şakası para kazanmak güzel ama hem iş kadını hem ev kadını hem de anne olmak çook zoor bir durum

aynen bende öyle düşünüyorum çalışmasam da bir süre sonra sıkılır sağa sola sararım büyük ihtimal. Ama insan çalışınca hiçbirşeyi tam anlamıyola yapamıyor, şu an yeni evliyim anne değilim ama yaırm ev hanımı yarım iş kadınıym beceremiyorum hepsini güzelce çocuğum oluncada yarım anne olucam büyük ihtimal insan hepsini birden 4-4 lük nasıl yapar ki, yapan varmı acaba ??

evet ben de henüz anne değilim. ve endişelerim var senin gibi. çocuğumuz bizimle değil bakıcıyla büyüyecek maAlesef

bu, kadının sosyal statüsü ile alakalı değil, erkeğin beyninin ve bilincinin gelişmişliği, hayata bakış açısı ile alakalı bence... kadın-erkek çalışan-çalışmayan ayrımı yapmak ne kadar doğru olur tartışılır...

farklı insanlarız... prototip insanlar değiliz... dolayısıyla her aile kendi içerisinde değerlendirilmeli..

Son düzenleme:

Kesinlikle katılıyorum. Kendi hayatımdan iki örnek vereceğim. Ben çalışıyorum üstelik iyi bir işim ve kariyerim var. Eşimden fazla kazanıyorum. Çoğu zaman benden para isteyen o oluyor ama eve geldiğinde ayaklarını uzatan yine o oluyor. Bir arkadaşım var, erkek kuzeni iş adamı. Çok iyi kazanıyor. Villa aldılar geçen sene, eşinin üstüne yaptı tapuyu, doğum gününde eşine sıfır otomobil hediye etti. Eşi çalışmaz, eve yardıma gelen kadın var, yine de el üstündedir. Sonuş olarak iş erkekte bitiyor. Kadınına saygılı, el üstünde tutan erkek kadın çalışsa da çalışmasa da aynı...

ben de çalışan bir bayanım 2 tane çocuğum var.. işim rahat çok şükür yani işyerinde fazla yorulmuyorum ..eve gelince yemekti çocuğa bakmaktı vs. benim üstümde ...eşim ben iş yaparken çocuklara bakar hafta sonları da canı isterse hasta falan değilse temizliği beraber yaparız.. bazen kendi ütüsünü kendisi yapar.. Ama yine de yük benim üzerimde çok yoruluyorum tabi ama erkenden yatınca fazla televizyon izlemezsem dinleniyorum valla ..yani size bağlı kendinizi fazla yormamak ..mesela kaynanamlara gitmem fazla ben çalışıyorum hafta sonu da oraya gidersem kendime vakit ayıramam.. bazı konularda hayır demesini bileceksin çalıştığım için eşim benden beklemz herşeyi ama önce çok beklerdi tepki gösterdim kavga çıkardım şimdi benden bişey isteyecekse bile çekinerek ister.bu bile yetiyor bana en azından kendimi enayi gibi hissetmiyorum...

Keşke eşim 7-8 milyar maaşı alsaydıda bende evimde otursaydım rahat rahat. Yemek, temizlik, ütü derken nefes almaya bile vaktim kalmıyor. Ayağımı uzatıpta özellikle son aylarda tv karşısında keyif yaptığımı hatırlamıyorum. Eşim ne kadar yardım etmeye çalışsada benim yaptığım gibi olmuyor tabi. Benim henüz çocuğumda yok. Olsun istiyorum sonra şartları düşününce vazgeçiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…