çalışan bayanlarla çalışmayan bayanların evliliği farklı mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mub
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çok güzel anlatmışsınz..bende evli ve çalşmaktan sıkılan bi bayan olarak bunları dikkate alacağım..

ah ah, ben de ne güzel evde oturuyorlar, ekmek elden su gölden, fıstık gibi hayat diye çok hevesleniyordum karda kışta sabahın 8 inde yollara düşerken,
ama işin iç yüzü öyle değilmiş işte, yaşayınca anladım...
insan sabahın köründe kalkıp duşunu alıp makyajını yapıp üşüyerek evden çıkmayı bile özlüyor...

Bende 2 yıldır çalışmıyorum kendi paramı kazanıp doyasiya harcamak istiyorum eşimden para isterken kendimi dilenci gibi hissediyorum. İstediğimi alamıyorum ama çalışınca eşim başımın etini yiyor hiç birşeye yardım etmiyor resmen otur evinin kadını ol dedi bende oturuyorum kös kös bebeğim büyüsün hemen ise girmek ve çalışmak istiyorum. Çalışanları kıskanır hale geldim (((

öncelikle Allah kavuştursun arkadaşım.
bizdede durum böyle sanki bizim aileyi anlatmışsınız. araba kullanımı ve market hikayeniz aynı biz :)

şu anda çalışmıyorum.bütün gün evde pijamalarla geziyorum makyaj nerdeyse haftada bir.bu kendimi kötü hissettiriyor ama hergün bakımlı olmakta gereksiz geliyor.ellerim berbat halde.sürekli temizlik ve güzel yemekler yapma derdindeyim evdeyim ya.çatkapı misafirler yemek vakti bile geliyor bu canımı sıkıyor.sabahları erken kalkma dedi olmadığı için geceyarılarına kadar oturuyorum uyku düzenim bozuldu.para konusunda problem yaşamıyorum eşim ben istemedende para bırakıyor ama ben ev ihtiyaçları dışında rahatça harcayamıyorum.

işe giderken daha mutlu ve hareketli bi hayatım vardı.bakımlıydım.misafrler haberli gelir çoğu zamanda sen çalışıyorsun die gelmek bile istemezlerdi.hergün ev temizle gibi derdim yoktu.canım yemek istemediğinde internetten yemek siparişi veriodum yarım saate yemek kapıda.ellerim her daim manikürlü.bankada ise artan birikim miktarı.o bu şunu söyledi bunu söyledi die kafaya takacak zamanda yoktu.

öncelikle Allah kavuştursun arkadaşım.
bizdede durum böyle sanki bizim aileyi anlatmışsınız. araba kullanımı ve market hikayeniz aynı biz :)

Amin canım. :)

Demek sizin evde de durumlar bizimki gibi. Bazı görevler evde erkeğe aittir, bazılarıda bayana bunun hizmetçilikle alakası olmadığını düşünüyorum ben.

kisiye ve esine cok bagli bi konu bu..
sabah 8 de evden cıkıyorum aksam 19.30 a dogru eve geliyorum. 3 yasında bi cocugum var ve hamileyim..esim eve gelir elini yıkar ve internetin basına gecer (hemen hemen aynı saatte geliriz bazen de benden erken gelir).. ben gelirim oturmadan mutfaga gecerim. yemegi hazırlarım, toplarım..haftasonları temizligin %90 ı bana aittir. ayda yılda bir evi supurur onda da mırın kırın eder. ben sikayetlenince kadın tut der..ee kadın senin dagınıklıgını toplamaz bari dagınık olma derim degisen bir sey olmaz..kadınların temizligine cok guvenemiyorum, dogum yapınca mecburen tutucam da...bazen ev kadınlarına cok ozeniyorum
calısmanın artısı istedigim seyi istedigim zaman alabiliyorum

Ben 3 yıllık ewliyim 1 yıldır da doğum iznimde ewdeyim.Kesinlikle çalışan kadın olmak
ew kadınlıgından bin kat kolay we rahat.Ew işi hiçbir zaman bitmiyor,hele çocuk da
warsa.Asla çalışmamayı düşünmeyin,bir kere karar hakkınız olur,ewde söz sahibi olursunz,
istediğini alırsın,arkadaslarınla gezmek için eşinden para istemezsin weya eşin fuzulu
bir harcama yaptığında hesap sorma hakkın olur.Ben izne çıktığımdan beri eşim çok az
para werir oldu,artık para bile istenmez hale geldi.Dışarı çıkcam param yok,saçımı
boyatcam param yok.Bu kötu bırsey,kesinlikle çalışmalısın .Dunaynın binbir türlü hali
war,Allah korusun eşin ölebilir,ayrılmak zorunda kalabilirsin..ws.O zaman hayata kaldıgın
yerden dewam etmen daha kolay olur.Çalısmak cok rahat,ew hıc degıl..

sonunda kızım 2 yaşını geçti, anaokuluna başladı bende iş aramaya başladım.. çok heycanlıyım, içim pır pır... insan yeni aşık olur ya bi tuhaf olur... 2 yıl aradan sonra iş bulmak biraz zor ama azimliyim.. iş aramaya başlamam bile eşimde değişikliğe sebep oldu, bu arada bi kaç sınava girdim başarılı oldum.. bu sınavlar bile evliliğime artı değer kattı.. ben çalışmadığım 2 sene boyunca şunu anladım, erkekler çalışan eşleriyle daha çok paylaşımda bulunuyorlar.. bir erkek başarıdan çok hoşlanır ama maalesef evdeki başarılarımız onların umurlarında değil...

ayrıca eşim mesleğimden dolayı benimle gurur duyuyor çoğu zaman arkadaşlarına çevresine övünerek benden bahsettiğini duydum.bu beni çok mutlu ediyor.

şu anda çalışmıyorum doğum iznindeyim ama dün akşam evi süpürdü markete gitti çay demledi....çalıştığımda zaten haftada bir akşam belirleyip beraber temizlik yapardık.ama bu durum tamamen alıştırmayla ilgili.ben sürekli yönlendirdim eşimden bi şeyler istedim hayat ortak dedim.oda zamanla bana ayak uydurdu.yani demek istediğim fazla yıpranmadanda evli bi bayanın iş hayatı olabilir.bu bizim elimizde.her sorumluluğu üstlenmemeliyiz.

biyoloji öğretmeniyim çalışmıyorum .kpss falan kasmak istemedim bir dersahanede çalışmak ta .oturduğum yerde iş imkanı sınırlı zaten .eşimde çalışmamı istemedi .evdeyim gayet rahatım .çok şükür .çalışan kadının evliliği pek farklı değildir sanmam .eğer kayda değer bir meslekte değilse kadının orda burda çalışması bana göre değil pek .

erkek kıymet bilmedikten sonra benim gibi sabah 6 da cıksanız ev den aksam 10 da gırıp yınede ütünüz bulaşıgınız eviniz eksik olmasa tertemizde olsa farketmez. :)

Çalışmayan kadından kastınız ev hanımı ise fena halde yanılıyorsunuz çünkü ev hanımlıgı da gayet bir iştir, sadece emeğinize karşılık alamadıgınız bir iştir. bugun bir eve gündeliğe gelen kadın 120 liradan asagıya gelmiyor ki bunun içerisinde yemek, cocuk bakımı yok... o nedenle ev hanımlıgı ekonomik anlamda cok buyuk katma deger yaratan ancak ve ancak karşılıgında ev hanımı emekçilerin para almadıkları, emek somurusunun en ust duzeyde oldugu bir iş.
öte yandan sorunuza gelirsek : tamamen size baglı, yani siz kunta kinte ruhlu iseniz aleme baş olsanız da evdeve evlilikte rahat olmayabilirsiniz. annem bunca senelik ogretmen babam yumurta kıramaz, tyezem ilk okul mezunu, eniştem temizliğe yardım eder, karısını hos tutar.
ezcümle, tamamen sizinle ve eşinizle alakalı bir durum canım

Evet ev hanımlığı da ağır bir iştir. Yalnız söz konusu edilen hem evde , hem işte çalışıp çabalayan kadınlar. Sabah evden çıkılınca evde toz , çamaşır , ütü , bulaşık , yemek derdi olmuyor sanılıyorsa çok yanılınıyor. Çalışan kadın tüm bunları halletmek zorunda. Çocuk varsa kreş parası , 2 çocuksa vay haline , geç saate kadar çalışıyorsa temizlikçiye para ver. Ne yazıkki doktorluk dışında kadınların çok çok iyi ücretlere çalıştığını söyleyemeyiz. Bir de eşinin geliri düzensizse vay haline. Çalışan kadın bu yükler üstünden alınabiliyorsa mutlu olur. Kadınların tüm bu sorumlulukları sırtlanmadan , eşleriyle anlaşarak ve paylaşarak iş hayatına atılmaları taraftarıyım. Yoksa öbür türlüsü çok hırpalayıcı oluyor.

bende farklı oldugunu dusunuyorum kendı esımden ornek vereyım bende calısıyorum esım sofra kurmama yemek yapmama hatta temızlıge bıle yardım edıyor sımdı 2 haftalık bı ızne cıktım elıne kumandadan baska bısey almıyor

Akıllı olduktan sonra çalışmasa da parmağında oynatır kadın kocasını.dolayısıyla evlilik her iki taraf içinde daha mutlu olur:)

Valla çok özendim şekerim. Ben de açıkçası çalışmak istemezdim. Gerçi çok yoğun değil işim ama yine de ertesi gün erken kalkmak zorunda olmak bile sinir bozucu. Özellikle çocuklu anneler için hayat çok zor. Eşine ve çocuğuna ayırman gereken enerjiyi işe veriyorsun. Ve evdeki işler hep baştan savma olmak zorunda. Yarım saatte hazır olan yemek gibi.

öğretmenlik sizce kayda değer bir meslek değil mi yazınızdan bunu anladım. Ama hesap sorar gibi sormuyorum bunu yanlış anlamayın tabi ki böyle düşünebilirsiniz sadece merak ediyorum toplumun bu konudaki düşüncesini

kızlar ben çalışmak istemiyorum. Yoruluyorum, maaş kartım da eşimde duruyor. Öyle kafama göre harcama yapamıyorum. Tabi eşim hiç bir şeyimi eksik etmiyor da. Yani benim aldığım ve görmediğim 3 kuruşun bununla bir alakası yok. Ev işim, yemeğim falan hep eksik kalıyor.
İş yerime, mesleğime adapte olamadım. Hep başarısız olmaktan korkuyorum, yapamamaktan, meslekte 2. yılım bitti. Çok strese giriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…