Çok güzel anlatmışsınz..bende evli ve çalşmaktan sıkılan bi bayan olarak bunları dikkate alacağım..
Ben eve harcanan emeği hizmetçilik olarak görmüyorum maalesef.
Eşimin servisi var ve işe ben araba ile gidip geliyorum, ama daha 1 kere gidip arabanın bakımını yaptırmadım, daha bir kere gidipte arabayı yıkatmadım, muayeneye götürmedim, ben kullandığım halde eşim ilgilenir bu durumlarla.
Eeee o zaman eşimde benim hizmetçim mi?
Biz market ihtiyaçlarımızı aylık yaparız, eşim ben ve kızım gideriz alır, ama evin önüne gelince eşim sen sadece çocuğu ve yumurtaları al çık, gerisini ben hallederim der, gerekirse 3 kere inip çıkar.
Eşim benim hizmetçim mi?
(Tabi şuan eşim başka bir ilde ama o burdayken böyleydi)
Çok fark var, çalışan bayanlar erkenden çöküyorlar mesela, iş çıkışı yorgunluktan maymuna benziyorlar ben de dahil, eve geliyorsun dinlenmeye fırsat mı var, yemek, temizlik, çamaşır, bulaşık, ütü derken aynaya bakmaya halin kalmıyor.
Ama ev hanımları ohhh 12 ye kadar yat, kalk yemeği hazırla, dışarı çık gez, toz, ister evinde kal dinlen eşin için süslen hayat onlara güzel.
Rahat harcama durumu da erkeğine göre değişir, çalışmakla alakası yok, çoğu erkek çalışan eşine kredi falan çektirir ev aldırır, araba aldırır. Yani öyle gideyim 10 çekit kıyafet alayım muhabbeti olmaz pek.
Çocuğun oldumu ayrı bir dert, okuduğun okullar yanına kar kalır çocuğunu cahil bakıcılara emanet edersin ki türkçeyi düzgün konuşanı zor bulunur. İş yerinde sosyal hayatın arkadaşların olur ama iş dışında arkadaşlara ayıracak pek vakit kalmaz.
Eşine hizmet edecek halin de olmaz, öyle çay getireyim, su getireyim ayağına muhabbetleri bile işkence olur.
Kısacası aklı olan kadın yan gelip yatar:)
Tabi çalışmak boşanınca çok işe yarar, ama evliyken değil fark burada, ya boşanırsak diye evliliği çileyle geçiriyoruz.
öncelikle Allah kavuştursun arkadaşım.
bizdede durum böyle sanki bizim aileyi anlatmışsınız. araba kullanımı ve market hikayeniz aynı biz :)
Çalışmıyorum eşimde çalışmamı istemiyor zaten..
Ayrıca benimde hiç çalışasım yok bende istemiyorum..
Eşim eve gelince kapısını açmamı,beraber kahvaltı etmemizi, çocuğumuzla benim ilgilenmemi istiyor..
Alışverişimi yapıyorum,geziyorum,çocuğum okula gidiyo malum sorumluluklarım var..
ve çocuğumu annem yada bi başkası büyütsünde istemiyorum..
Çalışan arkadaşımdan daha rahatım..
Çalışan arkadaşım maaşımı göremiyorum bile diyor..
Eksikler bitmiyo yardımcı olim eşime diye fatura yatıyorum çocuğuma harcıyorum param kalmıyo diyo
ben çalışmıyorum fakat biriktiriyorum..
Biz böyle mutluyuz çalışmış olsam bende eve harcardım ve eşim daha rahat ederdi kusura bakmasında rahat edemesin sorumluluklarını bilsin biraz..
Ayrıca eşinin eline bakan bir kaç aile (koca karısının eline bakıyo)tanıdığım var..
Çünki kadınlar eşlerini rahata alıştırmaya bayılıyolar.. sonrada adam rahata alışıyo..
Kariyer sahibiyseniz,bir mesleğiniz varsa tabiki çalışın ama gerisi ihtiyaçda yoksa fasa fiso geliyor bana..
biyoloji öğretmeniyim çalışmıyorum .kpss falan kasmak istemedim bir dersahanede çalışmak ta .oturduğum yerde iş imkanı sınırlı zaten .eşimde çalışmamı istemedi .evdeyim gayet rahatım .çok şükür .çalışan kadının evliliği pek farklı değildir sanmam .eğer kayda değer bir meslekte değilse kadının orda burda çalışması bana göre değil pek .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?