çalışan bayanlarla çalışmayan bayanların evliliği farklı mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mub
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben de çalışıyorum çalıştığım içinde çok mutluyum
yaz tatillerinde canım çok sıkılıyordu bebeğim oldu şimdi o sürem de doldu :)
her saniyem dolu dolu geçiyor,
mutfakta vakit geçirmeye bayılırım
temizlik yapmayı sewerim
ben bunu bi yük olarak görmüyorum kendime
eşim de sağolsun baya yardımcıdır bana
bakış açısıyla alakalı sanırım bu durum
kendinizi kötü yönde motive etmeyin
hayattan her türlü zevk almaya bakın :)

Tabiki farkli.
Ozguveni ve ozgurlugu daha fazla olmak demek calismak.
Verimli olmak, hayatin icinde olmak demek.
Ozellikle esiniz yardimci ve destekse evde calismak kadar guzeli yok.

Bende şu çalışmayanların "eşim kapıyı benim açmamı istiyor" telafuzuna,telafuz ederkende kırıtır gibi tavırlara ifrit oluyorum.

Ne yani, çalışanlar eşlerini bacadan mı sokuyor...

Çalışanlar ne kadar dezavantajlıymış...

Alla alla...

Onun için millet olarak aynı yerdeyiz; kadın olarak bir tane bilim insanımız,mecliste yeterli haklarımızı savunucu vekilimiz,ve bilimum yetersizliklerimiz var.

Seviyorum Türk'ün aklını(!)

tamamen kişisel bir durum. çalışmayan bir sürü insan tanıyorum evde eşleri pervane ama çalışan bir sürü kadının eşleri ya hiç yardım etmez ya da zoraki... ben eşimden 1 saat önce çıkıp,1 saat geç geliyorum eve ama benimki öyle zor yardım eder ki..ama çalışmayan birini tanıyorum. akşam eşi 7 de eve gidiyorsa çocuk yatana kadar adam bakıyor. kadın o esnada facebook falan takılıyor. yani yapı olayı biraz. dil uzunluğu denen sıfat da kişisel bir durum.

şunu da eklemek lazım tabi.ben de çalışıyorum ama tam mutlu muyum emin değilim. en azından ülke olarak çalışma şartlarımıza biraz çeki düzen verilirse daha mutlu bir ırk yaratacaklar bence. kadın olmak zor, çalışırken evli olmak daha zor, çalışırken çocuk olması daha da zor...özel sektörde 10 saat çalışıyoruz ctsi yarım gün genelde.....ama memurlar ctsi pazar kesintisiz tatil yapıyor. yani devlet işine gelene kanun çıkartıyor maaşların vergilerinden kaçırılmasın diye bankadan çekecek çalışan diyor ve çatır çatır bizden gelir vergisi kesiyor da tatil olayına el koymuyor. memur adam 2 gün dinleniyor onların vucudu 2 gün dinlenmeyi hak ediyor da bizimki etmiyor mu? ama aynı oy hakkına sahibiz demi? şartlarımız düzeltilirse daha mutlu çalışan kadınlar olacağız.

kısaca şöyle bir örnek vereyim;

Çalışmadan önce evin bütün temizliği, harcaması, yemek yapma, evi toplama, herşey herşeeeyy benim görevimdi..
Çalışmaya başladıktan sonra ben çay yaparım, eşim çayları doldurur, ben bulaşık yıkarım o kurular.

Hatta dün akşam biraz kuyruksokumu ağrısı çektiğim için işten gelince yerimden bile kalkamadım üstümü başımı çıkardığım yerde bıraktım bana mutfaktan söyleniyodu;

"- off peşinden koşmaktan yoruldum, topla topla bitiremiyorumm" diye :)) benim taklidimi yapıyo uyuz kocam :))

eşiniz değer verdiği sürece çalışmakta, ev hanımı olmakta aynı değer.. yater ki o bunu görebilsin.

Bu şansla alakalı. Çalışan söz sahibidir diye birşey yok. Kardeşimi örnek vermek istiyorum .dışarda syrı çalışıyor eve geliyor a kşam 7 . Yemek yap bulaşıkla uğraş. Eşi bi tembel ki sormayın suyunu kalkıp almaz. Ama benim eşim çok yoğun çalışmadına rağmen çamaşır, bulaşık , ev işi herşeyime yardım eder. Her konuda söz sahibiyim benden habersiz bişry alıp satamaz vs.herkonudada dilimiz çıkar.çalışmanın tek avantajı maddi yönden tamamen özgürlük( ki yine eşin huysuzsa o bile mümkün olmaz.maaş kartını eşine verip kocasından harçlık alan bayanlar biliyorum)

Eşimizin bunları yapması için illaki çalışmamız şart değil. Eşim dolabın dağılmış yine der oturur dolabımı düzenler. Misafir geldiğinde çay servisi yapar yapma dememe rağmen.eve geldimi çocuk onda yatana kadar uğraşır. Rabbim şans versin hepimize.

hem erkege
hem meslege yanı dıplomaya hemde aldıgın maasa bakar bu durum

Bana laf sokmaya çalıştınız heralde ki soktunuz da..
Alınmıyorum kimseylede münakaşaya girmicem..
Ben orda ne anlatmak istedim?
eşimden önce evde olmak, eşim geldiğinde beni evde görmek istemesi..
Kırıtmak ne ya? kırıtmak ne?
lafı totosundan anlamayın
öpüyorum.. sevgiler..

akşamları eşim eve benden 2 saat sonra gelir.ben o gelene kadar hem kızımla ilgilenip hem ev işi yapmaya çalışıyorum yarım yamalak.eşim gelince beraber masayı hazırlıyoruz,masayı bazen ben bazen o topluyor,bazende çay yapıyor.

cmt günleri yarım gün olduğu için öğlen evdeyim akşama kadar dip köşe temizlik yapıp akşam oluncada gezmeye gidiyoruz.

pazar günleri eşim kahvaltıyada evi derleyip toplamayada yardımcı olur.çamaşırı asarda toplarda..tozlarıda alır saolsun bu konuda çok yardımcıdır ama bu çalıştığım için deil normalde de hep böyleydi.

gelelim çalışmanın hayatıma kattıklarına.

çalışmazken ayda yılda bir yemeğe çıkıyorduk şimdi ise canımız ne zaman isterse.çocuğuma bi şey alınacaksa haftalar öncesinden bi şeylerden kısmaya başlıyorduk şimdi ise her ay istediğimi alıyorum.evimde ihtiyaç olan ne varsa (nevresim,tabak,çanak) gibi daha rahat eşimden dırdır duymadan alıyorum.dip boyam için bile aylarca beklediğim zamanlar oluyordu.
o zamanlar 15 bin liralık arabaya biniyorduk şimdi kırk binliralık ve hatta ev bakıyoruz artık kiracılıktan kurtulucam vs vs anlıyacağınız..bi elin nesi var iki elin sesi var..

Dipnot:çalıştıkça daha mutlu oluyorum kendime olan özgüvenim artıyor..

çalışmanın tek götürüsü ise benden, kızıma çok fazla vakit ayıramam..

Valla arkadaşım hem evde hizmetçilik ediyorsun, hem de para kazancam diye uğraşıyorsun, sonrada kazandığın paraya sözün dahi geçmiyor.. Biraz fazla konuşsan olay çıkıyor...

Ben eve harcanan emeği hizmetçilik olarak görmüyorum maalesef.

Eşimin servisi var ve işe ben araba ile gidip geliyorum, ama daha 1 kere gidip arabanın bakımını yaptırmadım, daha bir kere gidipte arabayı yıkatmadım, muayeneye götürmedim, ben kullandığım halde eşim ilgilenir bu durumlarla.

Eeee o zaman eşimde benim hizmetçim mi?

Biz market ihtiyaçlarımızı aylık yaparız, eşim ben ve kızım gideriz alır, ama evin önüne gelince eşim sen sadece çocuğu ve yumurtaları al çık, gerisini ben hallederim der, gerekirse 3 kere inip çıkar.

Eşim benim hizmetçim mi?

(Tabi şuan eşim başka bir ilde ama o burdayken böyleydi)

Son düzenleme:

ne mutlu sana quick :) ben bu ilgiyi ancak çalışmaya başladıktan sonra gördüm.O yüzden işten çıkmaya da hiç niyetim yok :))

ALLAH MUTLULUĞUNUZU DAİM ETSİN.

Çalış ya da çalışma evinde kıymetli olmak adamın adamlığına bağlı, o da baht işi, kim ne derse desin

bence eş çok para kazansa bile kadının ekonomik özgürlüğünün olması bi ayrıcalıktır..
bazı arkadaşlar ev temzliğnden falan bahsetmiş..
ben çalşımasamda eşim hep yardımcı olur bana öyle bir yapıya sahip
yani kişiden kişiye değişir..
çalşımsan bi defa eşinle akşam ne konuşacaksın..
bi ev işlernden bahsetmek var bide iş yerinden bahsetmek var..
yani sosyallik muhabbetide artırır diye düşünüyorum ben :)

evliliğimin ilk 6 yılında çalıştım, 1 yıldan uzun süredir evdeyim.
bence evliliğime yansıyan farklar şunlar:

çalışırken daha bakımlıydım, evde çoğu zaman pijamalarımla ve makyajsız geçiriyorum bütün günümü, haliyle eşimin beğenisinin azaldığını düşünüyorum.
çalışırken eşimle konuşacak çok daha fazla konum vardı, anlatacak ilginç hikayelerim... şimdi sadece kızımın gün içinde yaptıkları ve gazetelerden takip ettiğim kadarıyla gündemi konuşabiliyoruz.
çalışırken çok daha rahat harcama yapıyordum, şimdi koca parası yemek zoruma gidiyor, özellikle parfüm, kozmetik gibi pahalı ve lükse kaçan alışverişlerimi yaparken kendimi kötü hissediyorum (eşimin durumu iyi ve asla harcamalarımı takip edecek laf edecek biri değil, sadece alışkanlık benimki)
çalışırken gelen yardımcım hala haftada 2 gün gelmeye devam ediyor ama nedense bu çevremdeki herkese batıyor, sanki evdeyim diye temizlik yapmak zorundayım, toplumsal dayatmalarla daha çok muhattap oluyorum, boş vaktim daha çok olduğu için halam şunu dedi, yengem bunu dedi gibi boş ve gereksiz şeyleri kafamda çevirip sinirleniyorum.
eşimin bana saygısı azalmadıysa da benim özsaygım azaldı, içinde bulunduğum durumdan çok rahatsızım o kesin.

maddeleri yüzlere çıkarabilirim... çalışmak gibisi yok, ama kızımı bakıcıya emanet edemediğim için yaklaşık 2 yıl daha evdeyim... kızımın kreş yaşına gelmesini iple çekiyorum...

Son düzenleme:
bende çalışan bir bayanım :)

devlet memuruyum işimden çok memnunum işe geliş gidiş saatim belli haftasonum tatil böyle herşey belli oluncada hayatımı çok rahat düzene soktum..

1 buçuk senedir evliyim Allaha çok şükür evde çok fazla yorulmuyorum..aksine hafta sonu eve misafir gelince daha çok yoruluyorum

bir kere çalışmasam evde kafayı yerdim heralde yat kalk temizlik ütü bulaşık kaldır topla et...sonra ertesi gün yine aynıları ve ertesi gün yine aynı...çok sıkıcı ve bunaltıcı olurdu..

çalışıyorum elimde bi meslek var eşim birlikte birşeyler sahibi oldugumuzu biliyo..eve gelince ne olur otur artık işte yorulmuşsundur diye peşimde dolaşıyo sağolsun..

etrafımdakilerin gözünde bi itibarım var çalışan kadın çalışmayan kadın bir olmuyo malesef...

çalışan kadın az otur canım zaten işte çalışıyorsunla karşılanır,çalışmayan ise sabahtan beri evdesin ne iş yaptın olur..

ha birde yok benim kocam beni çalıştırmak istemiyo,kapıyı bacayı benim açmamı istemiyo laflarınada çok gülüyorum malesef...

çünkü etrafımda bu tarz konuşan kadınlar keşke bizde senin gibi çalışsak diye hayıflanıyorlar...

kedi uzanamadıgı ciğere mundar dermiş hesabı yani...bunlar benim düşüncelerim bir art niyet taşımamaktadır altını çizerim

Çok güzel anlatmışsınz..bende evli ve çalşmaktan sıkılan bi bayan olarak bunları dikkate alacağım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…