Çalışan bir bayansınız...evlendiğinizde maaşınızı eşinize verirmisiniz?

?

• Neden vereyim? O maaşını bana versin

OY: 57 15,7%
  • Tabiki veririm

OY: 126 34,7%
  • Asla vermem herkes kendine

OY: 34 9,4%
  • Duruma göre değişir..

OY: 146 40,2%

• Ankete Katılan
    363
aramızda ayrı gayrı olmaz diye düşünüyorm.. onun parası benim,benim parası onun.. ama çalışıp çabalayıp gidipte al aşkım denmez.. ev ve ihtiyaçların gideri için paylaşım yapılır kimde varsa o verir. paylaşımdan yanayım her zaman

Duruma göre deşir diye düşünüyorum..Kesin veririm diyemezdim bekarken.Ama eşimle tanışınca acaba diye bile düşünmedim.Bizim aramızda paranın lafı bile olmaz.Karşındaki insanın anlayışına bağlı....kaydirigubbakcemile5

Eşimin maaşını çatır çatır yiyoruz.. Benimkini de biriktiriyoruz....
Kimse kimseye alnının terini vermek zorunda değildir.. Ama benim param senin paran gibi bir durum da olmaz yani, o zaman niye evleniyoruz ki...
Ortak hesap fln da yok bizde... Benm maaş benim hesabımda birikiyor 6 aylık vadeli hesabım var 6 aydabir maş hesabımdan çekip vadeliye yatırıyorum...

Düğünde takılan takıları da bozdurup bir hesap açtık o da eşimin üstüne vadeli hesapta duruyor... Benim de eşimin de birbirine güvenimiz tam.. Yok ortak hesap olsun, yok benm üstüme olsun gibi kaygılarım olmadı hiçbirzaman...

Kesinlikle veririm. Bunu alınterinle kazandığın parayı başkasına vermek olarak düşünmüyorum. Çünkü insanın eşi "başkası" olamaz. Sadece ekdersimi vermem kaydirigubbakcemile3 Onunla bekarken yaptığım taksitlerimi ödeyeceğim çünkü =)
Ben evlenmeyi bile beklemeden nişanlım askerden döndükten sonra hemen ona vereceğim maaş kartımı. Malum düğün hazırlıklarını ikimiz yapacağız ve ben hiç para biriktiremiyorum=(

ayrı gayrı mı var canım
espri olsun diye aramızda konuşuruz benim param, senin paran diye ama
asla aramızda böyle bir şeyin lafı bie olmaz.
zaten beraber dışarı çıktığımızda bütün ödemeleri eşim yapar.
faturaları o askerdeyken ben kendi maaş kartımdan otomatik ödeme yapmıştım.
onun dışında ikimizde elimizde fazla kalan para varsa birikim yaparız, ortak kasamıza koyarız.
ortak hedeflerimiz var ne de olsa.
elimizdeki para biterse ordaki birikimden alıp harcarız.
ama çok gerekmediği sürece o paraya dokunmayız.
zaten ikimiz de kredi kartı kullanıyoruz.

o kadar da abartma canım
ortak hesap oluşturmak için maaş kartını eşine vermen gerekmiyor
hele nişanlıyken hiç gerek yok.
harçlık isteyecek duruma düşürme kendini.

aılemden gordugum maas alınınca once kredı kartı borcu odenır sonra para ortaya konur ne nereye gıdecek hesaplanır kalanı ıle de bır ay gecınılır .
bızım dusundugumuz de boyle kısmet olursa bırımızın maasından evın gıderlerı kredı kartları vs odenırken dıgerımızın maasını da ya bırıktırırz yada keyfımıze gore harcarız dıyoruz ..bakalım ama hayat ne gosterır..maas kartı vermek yanlış gelıyor bana daha dogrusu erkegın bunu ıstemesı yanlış ..hayat musterek ev ıdaresı de musterek ıkı maas da toplanır harcanan harcanır kalanı keyfe gore..

tabıkıde bnm param onun parası dıye bıse yok soncta bı aıle olmusuz..
ama hanı alıpta maasımı al kocacım maasımı aldm dıyıp vermem kesnlıkle
zaten bnm bıtanemde almaz hayatta
ama dedıım gıbı harcımz olur borcumuz olur tabıkde verırım
sncta ıkımzn borcu..

onunn maaşı benimm maaşımm,benimm maaşım yine benimm maaşım:jeyyar:

şaka bi yanaa senin benimm olmazz.weririmm tabiki

ewlilik denilen olayda senin bnm param konusu olmamalı..sonucta ortak bi yola cıkılıyo kaydirigubbakcemile2 sahsen bn ortak harcamalarımz için hiç düşünmem ikimznde parası kullanılır.fakat kişisel olarak gereksiz harcamaları warsa kuruş koklatmam wala.. lmaz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…