Çalışan ebeveynler

Evet evet bende böyle düşünüyorum ama çoğu özel okulun saati de uymuyor sorun bu aslında. Zaten bizim gibi 12 saatten fazla dışarıda kalan ebeveynlerin devlet okuluna vermesi için aileden birinin destek olması lazım karşılamak için
Bence okulla görüşün. İlla kurs ve kulüp olması gerekmiyor,tüm özel okulların bekleme yerleri var. Siz ben bu saatte alacağım derseniz hayır demezler.
Bizim okulda 18.00a kadar nöbet sınıfı var. Sonrasında da güvenliğin büyük bir kulübesi var 150metrekare gibi,orada istedikleri kadar bekleyebiliyor çocuklar.

Bence okulla görüşün. İlla kurs ve kulüp olması gerekmiyor,tüm özel okulların bekleme yerleri var. Siz ben bu saatte alacağım derseniz hayır demezler.
Bizim okulda 18.00a kadar nöbet sınıfı var. Sonrasında da güvenliğin büyük bir kulübesi var 150metrekare gibi,orada istedikleri kadar bekleyebiliyor çocuklar.
Sakıncası yoksa hangi okul acaba. Bu dediğiniz sistem benim konustuklarimda yok özellikle sordum.

Bahçeşehir de nöbetçi öğretmen var mı acaba orası da 15.50 de bitiyor diye biliyorum. Hangisine gidiyor acaba kolay gelsin sizede
İlkokul ve ortaokul kademeli çıkış yapıyor okuldan. 04:00-04:20 arası sırayla çıkıyorlar. Bu saat aralığında alınmayan çocuklar için bekleme sınıfı var. Anasınıfı ilkokul ve ortaokulun ayrı ayrı müdür yardımcıları var ve kendi bölümlerindeki çocukları bekleme sınıfında takip ediyor ve tamamı gitmeden okuldan ayrılmıyorlar.

Sakıncası yoksa hangi okul acaba. Bu dediğiniz sistem benim konustuklarimda yok özellikle sordum.
Biz Bursalıyız,işinize yarar mı bilmiyorum okulun ismi Tan Balat. Benim bildiğim burada tüm özel okullar bu düzende. Hiç saat sınırlaması koyduklarını görmedim. Hepsinde en azından saat 18.00e kadar nöbet sınıfı var. Sonrasında da çocukları kapının önüne koymuyorlar yani,illa ki bir yerde tutuyorlar.

Özel okulda ders sonrası etkinlikler filan oluyor mesai çıkışına kadar oyalıyorlar, ödev vs yaptırıyorlar.

Okullar çocuk bakma yeri değil. Çocuğu mesai gibi okulda bırakan velilerden hiç hoşlanmıyorum. Yarım gün bakıcı tutmalısınız. Bir çocuğu akşam 6,7 ye kadar okulda bırakmak vicdansizliktir. Çocuk için çok ağır bir durum okadar saat okulda kalmak. Bunun bir de öğretmen hastalanınca surat yapıp şikayet eden versiyonu var. Öğretmenler çocukları eğitmek içindir, bakıcılık yapmak için değil.

Şimdi okulları bakıcı merkezi olarak kullanan veliler buyursun eksilesin.

Okullar çocuk bakma yeri değil. Çocuğu mesai gibi okulda bırakan velilerden hiç hoşlanmıyorum. Yarım gün bakıcı tutmalısınız. Bir çocuğu akşam 6,7 ye kadar okulda bırakmak vicdansizliktir. Çocuk için çok ağır bir durum okadar saat okulda kalmak. Bunun bir de öğretmen hastalanınca surat yapıp şikayet eden versiyonu var. Öğretmenler çocukları eğitmek içindir, bakıcılık yapmak için değil.

Şimdi okulları bakıcı merkezi olarak kullanan veliler buyursun eksilesin.
Bakıcılığı öğretmenler yapmıyor yanlışınız var. Kurs saati olursa öğretmen kurs veriyor,öğretmenin işi bitince çıkar gider,görevli teyzeler ablalar var zaten. Bakıcılık yapılacaksa onlar yapıyor.

Ayrıca okullardaki müdürler,müdür yardımcıları okulda çocuk olduğu sürece okulu terk etmezler. Biz buna sorumluluk ve görev bilinci diyoruz,siz bakıcılık diyerek bu meslek grubunu küçültmüş oluyorsunuz bilginiz olsun.

Teşekkür. Merak ettigim su aslında. Bazen okulun içinde de kurslar oluyor bunlar düzenli hergun gonderen var mı? Benim zamanımda etüt merkezleri okulun yanında olurdu bende giderdim annemi beklerdim orda odevlerimi yapardım. Ancak şuan cevremde hiç etüt merkezi de görmüyorum. Sizin sistem bu sekilde mi suan cocugunuzla :)
Kızım 15.10da çıkıyor normalde,ama 2 ders kulüp eklendi(isteğe bağlı/ücretli) 16.50'ye kadar okulda kalıyor.
Ilkokulda da okulun kendi etüt,kulüp etkinliği olabiliyor,genelde o şekilde devam ediliyor çalışan arkadaşlarım.
Yada yarım gün bakıcı,çocuk servisle gelecek evde siz gelene kadar onunla kalacak biri ayarlanıyor.

Bakıcılığı öğretmenler yapmıyor yanlışınız var. Kurs saati olursa öğretmen kurs veriyor,öğretmenin işi bitince çıkar gider,görevli teyzeler ablalar var zaten. Bakıcılık yapılacaksa onlar yapıyor.

Ayrıca okullardaki müdürler,müdür yardımcıları okulda çocuk olduğu sürece okulu terk etmezler. Biz buna sorumluluk ve görev bilinci diyoruz,siz bakıcılık diyerek bu meslek grubunu küçültmüş oluyorsunuz bilginiz olsun.
kesinllikle aynı fikirdeyim.
çoğu insan mecburiyetten bırakıyor,heryede bakıcı ne arasın
hem çocuk çıkışta ödevini yapıyor,hava güzelse okul bahçesinde oynuyor.
ne var bunda?
ayrıca vicdansızlık nasıl bir kelime?
ağır bir itham.
herkesin şartları bir değil,herkes çocuğu için en iyisini düşünerek hareket ediyordur.

kesinllikle aynı fikirdeyim.
çoğu insan mecburiyetten bırakıyor,heryede bakıcı ne arasın
hem çocuk çıkışta ödevini yapıyor,hava güzelse okul bahçesinde oynuyor.
ne var bunda?
ayrıca vicdansızlık nasıl bir kelime?
ağır bir itham.
herkesin şartları bir değil,herkes çocuğu için en iyisini düşünerek hareket ediyordur.
Çocuğunu mahalle teyzesine bırakmak istemeyen kursa yolluyor,bu bir tercih meselesi yani. Ne hakkı var yargılamaya? Çocuklar okul ortamında mutlu,bahçede mutlu. Tasası da böyle insanlara düşmemeli.

Çocuğunu mahalle teyzesine bırakmak istemeyen kursa yolluyor,bu bir tercih meselesi yani. Ne hakkı var yargılamaya? Çocuklar okul ortamında mutlu,bahçede mutlu. Tasası da böyle insanlara düşmemeli.
Ben hepsini de denedim, özele de versim, devlete de, bakıcı aradım bulamadım, insan çaresiz kalınca hepsine de başvuruyor, herhangi birini tü kaka ilan etmek doğru değil, çalışma koşulları, şartlar, maddi durum hepsi birer etken

Ben hepsini de denedim, özele de versim, devlete de, bakıcı aradım bulamadım, insan çaresiz kalınca hepsine de başvuruyor, herhangi birini tü kaka ilan etmek doğru değil, çalışma koşulları, şartlar, maddi durum hepsi birer etken
Aynen öyle,benim çocuğum benim kararım. Kimseyi alakadar etmez,sanki benim yerime çalışıyorlar,sanki benim yerime çocuk bakıyorlar. Sinir oluyorum bu duyar kasıcılara.

Aynen öyle,benim çocuğum benim kararım. Kimseyi alakadar etmez,sanki benim yerime çalışıyorlar,sanki benim yerime çocuk bakıyorlar. Sinir oluyorum bu duyar kasıcılara.
Çokça var, her konuda :)
3 çocuğunu aile desteği olmadan, yalnız büyüten biri olarak, o kadar zor durumlarda kaldım ki, insanların çocuk konusunda bu kadar keskin konuşmalarıına şaşıyorum.

Eminim ki mutludur.

Eminim ki mutludur.
İnanmak istemeyebilirsiniz. Cumartesi sabahları erkenden uyanıp nolur okula gidelim diye sızlanan bir oğlum var. Çok küçük de değil 9 yaşında. 3,4 yaşından beri okula gidiyor güle oynaya Allaha şükürler olsun. Çünkü yaşıtları var orada. Ve ailesi “okul bizim ikinci evimizdir,öğretmenler de ikinci annemiz babamızdır” diyen bir ailesi var.

Ben yurtdisindayim.
Cocuklarin okulu bitince etud e benzer bolume geciyorlar. 0-3 sinif , boyama,yemek yapma,bol oyun ile geciyor. Kizi zorla Eve getiriyor esim. Buyugunde gittigi yer haftada 1 gezi, isteyeni yuzmeye,futbol turnuvasi ,pa turnuvasi,at biniciligi (atlar var gittigi yerde) veya yine yemek yapma,oyun oynama durumu var. Onuda zorla getiriyoruz Eve.
Ah vah yazik dinlenemiyorlar durumu olmuyor.

Eski is yerim okullari ile Yan yanaydi. Cikinca almaya gidersin direk,ozamanda gelmezlerdi.
Galiba deres yapilmadigi sürece mutlular. Okul disinda arkadaslari ile vakit geciriyorlar

İlkokul ve ortaokul kademeli çıkış yapıyor okuldan. 04:00-04:20 arası sırayla çıkıyorlar. Bu saat aralığında alınmayan çocuklar için bekleme sınıfı var. Anasınıfı ilkokul ve ortaokulun ayrı ayrı müdür yardımcıları var ve kendi bölümlerindeki çocukları bekleme sınıfında takip ediyor ve tamamı gitmeden okuldan ayrılmıyorlar.
Teşekkürler bilgilendirme için konuşacağım orayla da

Biz Bursalıyız,işinize yarar mı bilmiyorum okulun ismi Tan Balat. Benim bildiğim burada tüm özel okullar bu düzende. Hiç saat sınırlaması koyduklarını görmedim. Hepsinde en azından saat 18.00e kadar nöbet sınıfı var. Sonrasında da çocukları kapının önüne koymuyorlar yani,illa ki bir yerde tutuyorlar.
Evet şunu anladım her okulun sistemi farklı ve nöbet sistemli tutan okullar var bizimde ona göre bakmamız gerekiyor demekki teşekkürler

Kızım 15.10da çıkıyor normalde,ama 2 ders kulüp eklendi(isteğe bağlı/ücretli) 16.50'ye kadar okulda kalıyor.
Ilkokulda da okulun kendi etüt,kulüp etkinliği olabiliyor,genelde o şekilde devam ediliyor çalışan arkadaşlarım.
Yada yarım gün bakıcı,çocuk servisle gelecek evde siz gelene kadar onunla kalacak biri ayarlanıyor.
Çok güzel daha uygulanabilir bir sistem. Eskiden de bakıcı ile gittik bir süre de yeni baştan birine güven ev ortamında takip et daha stresli geliyor kuruma güvenmek daha kolay geliyor . Teşekkürler

Back
X