• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan evli bayanlarin eve katkıda bulunma sorunsalı

Sorununuza cevap vermeye gelmedim sadece şunu diyeceğim. Öğretmensiniz ama şu yeni üretilmiş "sorunsal" kelimesini başlıkta kullanmışsınız. Daha bir saat önce başka konuya yazdım buraya da yazmak istiyorum.

Bakın TDK sorunsal kelimesini şu şekilde tanımlıyor:
Sıfat: Çözümü belli olmayan. Doğru olma ihtimali bulunmakla birlikte şüphe uyandıran kesin olmayan problematik.

Sizin başlıkta da "sorunu" olması gerekirdi. Sorunsal büyük ihtimalle yeni üretilen çeviride kullanılırken dilde yaygınlaşan eğreti bir kelime. Her sorununuza sorunsal yazmayın ya o kelime daha çok akademik alan kelimesi gibi.
Not: Dillerle ilgileniyorum. Kamu Spotu kapanış!
Ben de acaip gıcık oluyorum cok iyi demissiniz :super:

Ben ve nisanlim ogretmeniz. Aylık 6 buçuk bin civarı evimize para girecek. Yalnız ocak ayına kadar 2 bin lira nisanlim borç ödeyecek.
Asıl soruma gelince çalışan bir bayan olarak masraflari nasıl katkıda bulunmalıyım? Kiramiz 1000 lira civarı olacak. SadEce kirayi ben ödesem geri kalaniyla da birikim yapsam araba almak için? Ya da ikimiz de maasimizi ortaya koyup aylık 300 lira kendimize ayırıp bu şekilde mi masraflari ortak odesek? Nasıl bir yol izlemeliyim sizce? Simdiden cevaplar için teşekkür ederim
Ben öğretmenim, eşim polis. Benim ek derslerle birlikte 8 - 8 bin 500 civarı giriyor eve 3 bini ev kredisine 4 bin kadarı da kredi kartlarına gidiyor. Ek dersim 500 de olsa 1500 de olsa (aydan aya değişiyor takviye kurslarından dolayı) bana kalıyor çoğunlukla ek masraf çıkmamışsa. Maaşta kredi, kredi kartı ve faturalar ödendikten sonra kalan varsa eşim 200-300 lirasını kendine alıp kalanını bırakıyor bana. Bu ay ev kredisi bitiyor inşallah, sonrası maaşım ek dersim büyük oranda bana kalır. Hoş zaten kendime harcamayı da pek bilmiyorum ben kızım ve eşimle yeriz yine yersek :dondurma:

Ben ve nisanlim ogretmeniz. Aylık 6 buçuk bin civarı evimize para girecek. Yalnız ocak ayına kadar 2 bin lira nisanlim borç ödeyecek.
Asıl soruma gelince çalışan bir bayan olarak masraflari nasıl katkıda bulunmalıyım? Kiramiz 1000 lira civarı olacak. SadEce kirayi ben ödesem geri kalaniyla da birikim yapsam araba almak için? Ya da ikimiz de maasimizi ortaya koyup aylık 300 lira kendimize ayırıp bu şekilde mi masraflari ortak odesek? Nasıl bir yol izlemeliyim sizce? Simdiden cevaplar için teşekkür ederim
Altı buçuk bin nedir ya... Öğretmendiniz bir de. Konuyu okuyana kadar gözüm deşildi resmen... Soruya gelince, evlilik ortaklıktır kadının erkeğe yamanması ya da kadının hem evde hem işte çalışıp eşek yerine konulması değildir. Ikiniz de kazanıyorsanız ikiniz de harcayacaksınız. Tabi bu arada ev işlerini de birlikte yapacaksınız.

Konu eski arkadaslar..
Bu konu sahibi boşanma aşamasında idi diye hatırlıyorum ben..

Back
X