Çalışan gelin istiyorlarmış

Bir kadın olarak çoğu zaman böyle durumlarda hemcinsimi desteklemeye çalışırım. Ama bu konuda destekleyemeyeceğim malesef. Biz nasıl çalışan, eli ekmek tutan adamlarla evlenmek istiyorsak erkekler de eşlerinin çalışmasını isteyebilir. Zaten bir kadın sırf kendine saygısından ekonomik bağımsızlığını elde etmeli. Şahsen erkek olsam çalışmayan bir kadını ben de tercih etmem. (ailesi tarafından okuması ve çalışması engellenen veya sağlık problemi olan kadınları dahil etmiyorum)

Neyse ki olumsuz sonuçlanmış kardeş. Allah korumuş. Bunlar ne arıyorlarmış! Çalışmayı da geçtim - 10yıldır çok moda parazit yaşam- birikim sorgulamak hangi boyuta giriyor! Allah yakınlaştırmasın.

Düşüncenize katılmıyorum.

Erkek dese ki, hayır evlendikten sonra ben çalışmayım evimde çocuğuma bakayım, yemeğimi yapayım derse ne diyeceksiniz?

Ben de çalışmak istemiyorum evimde oturayım kızımla vakit geçireyim ama aynı zamanda bana para da verilsin istiyorum benim de en doğal hakkım o zaman. Ama o işler öyle olmuyor.

Sonuçta aşk evliliği değil. Sanki aşkından öldüğünüz sevgiliniz böyle deyip sizi bıraktı gibi dert edinmişsiniz. Görücü usülü bu. Şartlarınız uymadıysa yol verin gitsin. Dert edinmeyin.

Şimdiye kadar çalışıp gezip tozduysanız evlenmeyin bekar kalın o zaman

Katılmıyorum adamlık meselesine. Bu edebiyat bayatladı. :)

Mesela bana göre de bir "yetişkin", cinsiyeti mühim değil, kendine bakamıyorsa o daha olmamıştır. Size şimdilik babanız bakıyor, evlenince istiyorsunuz ki koca baksın. Artık adamlar da kendine yetebilen, tüm maddi yükü kendisine yıkan değil, güçlü kadınlar istiyor, devir değişti.

Bence sevinmelisiniz en azindan niyetlerinj basta belli etmisler. Bide evlendikten sonra soyleselerdi bu is boşanmaya kadar gidebilirdu. Hayirlisi buymus.

Adamın amaçlı mantık evliliği ise o zaman muhtemelen kendisine sadece “denk” birini aradığını düşünüyorum. Maddi olarak sanırım durumu fena değil ve eşininde denk olmasını istiyor eşit olsun diye.
Mantık evliliği yapmak isteyenler için belkide yöntem böyle :)
Boşver yani

ay bu adamı sopayla kovalamak lazım ne evlenmesi:)) bi de birikim sormazlar mı,koptum! sen stand up showamı gittin izdivaç görüşmesine ay bilemedim kız bunlar ne komik arıza tipler böyle! hemide 44 yaşında.Ben olsam derdim ki;evet birikimim var ammaaa size koklatmaya niyetim yokkk:)

Hani evlenmeyecektik... Hani ne gerek vardı... Eski konunuzda 40 yaşındayım hiç gerek yok evlenmeyin gezin eğlenin diyordunuz. Bu mantığa ya da yaşam tarzına sahip birinin ben çalışmayacağım demesi bence garip.

Bu yaşa kadar çalışmışsınız niye 10-15 yıl daha (sigorta girişinize göre çok geç emekli olmazsınız en azından yaşınızın dolmasını beklersiniz diye düşünüyorum) çalışıp emekli olmayasınız ki? Yazık değil mi emeklerinize?

Görücü usulü işler böyle çetrefilli olur. Bir araya gelmeden önce genel şartlarınızı aracı olan kişi açık açık belirtsin ki boşuna yüz yüze gelip sinirlenmemiş olursunuz.

Cidden sizin mesajinizdan sonra baktım. "Ülke ülke gezip tozun" tavsiyesinden yengeyle görücüye gitmek de iyiymiş. :)

Buluşmaya aileden birileri gelmesi şartmı hangi devirdeyiz buluşmaya annesiyle gelen koca adamdan ne hayır beklersin :)

3 aylık banka hesap dökümüyle gitseydiniz görüşmeye!
Ne çiğ insanlar var yaa..

Erkek aileleri de açtı artık Gözünü.

Adam olan kendine güvenir çalışmayı kadının tercihine bırakır.
44 Yaşında adam kendine güvenemiyorsa zaten ondan bi cacık olmaz.

Her zaman derim üslup her şeydir.
Erkekler de çalışan bir eş adayı isteyebilirler.Bunu söyleyebilirler.
Ama ilk buluşmada, daha birbirinizi yeni görmüşken yüzünüze karşı birikiminiz var mı demek ne demek?!
Ayrıca ilk buluşmada kişiler daha temkinli ve düşünceli olmalılar.
Burada eş adayı şartlarınızı kabul etseydi bile siz etmeyin derdim. İlk buluşmada birikimin var mı demek benim için haddi aşmak demektir.
Ayrıca 44 yaşındaki koskoca bir adamın annesi ile ilk buluşmaya gelmesi hiç olmamış.
Kendinizi kötü hissetmeyin, karşıdakinin beklentisi farklıymış.
Eğer çocuktan sonra çalışmak istemiyorsanız da bence çevrenize bu düşüncenizi söyleyin,ona göre uygun birileriyle görüşürsünüz, canınız sıkılmaz.
Ama bence bu adayın olmaması iyi olmuş.

44 yasinda anneyle gitmek cok tuhaf.
Oglum 13 yasinda. Gecen kalem kutusunu evde unutmus. Onu goturmek icin okuluna gittim. Tenefus arasi verdim. O bile "Anne cabuk git arkadaslarim gormeden" dedi.

Birikim meselesi de tuhaf. Banka dokumunuzle gitseydiniz bari. Onun birikimi vat miymis merak ettim.
Calisip calismama tercih meselesi. Ama ben kadinlarimizin hep kendi ayaklari uzerinde durmasi taraftariyim. Dunyanin binbir turlu hali var cunku.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…