Çalışan gelin istiyorlarmış

Çok itici geliyor bana da illa sen çalış diyen ya da Hesabı sen öde diye
Bir erkek bunlara tenezzül etmemeli.
Tamam yetmediği yerde kadın da destek olur ama kadını mecburmuş gibi düşünmeleri ve davranmaları çok Saçma.

Ortak hesap olsun. Senin benim param olmasın. Ben senden çok kazanıyorum egosu olmasın mesela. Kadınlardan maaş kartı da istenmesin. Birbirini seven insanlar oldumu kadın da kocasına kocası da kadına her şekilde destek olur. Ama kadınların “çalışan eş istiyorum” sözünü sanki güçlü akıllı kendini geliştirmiş bir kadın istiyorum demiş gibi algılamaları yanlış. Alakası yok aslında. Bunu diyen erkekler eve girecek üç beş bin lira fazlanın derdindeler. Bu yüzden kadın kendisini geliştirmek için güçlü olmak için üretmek faydalı olmak için çalışsın çalışsın ama böyle iğrenç düşünceli erkeklere de taviz vermesin. Çünkü bu tipler kadının bir gram ileri gitmesini istemez.

biseyler yazacaktim .ama degmiyor. o. insanlara bozulmasin siniriniz onlar. para istiyorlar .

Siz bekarmissiniz, sanirim kardesinizin ing’ye gitme mevzuuna neden bu kadar takildiginizi anladim simdi. Kendinize bir ugras bulun.

Konuya gelecek olursak, bence bunu bahane olarak sunmuslar

Katiliyorum. Dertleri guclu bir kadinla olmaka falan degil para sadece. Baksaniza gorusme paradan ibaret birikimin var mi, maasin var mi...

Gunumuz erkekleri rezil bence. Evine, kadinina, cocuguna sahip cikma, kimseye muhtac etmeme bilincinde erkek yok artik arkadas. O nesil babamin nesliydi vallahi. Simdiki tiplerin coguna erkek gozuyle bile bakamiyorum ne yazik ki.

Gunumuz erkekleri rezil bence. Evine, kadinina, cocuguna sahip cikma, kimseye muhtac etmeme bilincinde erkek yok artik arkadas. O nesil babamin nesliydi vallahi. Simdiki tiplerin coguna erkek gozuyle bile bakamiyorum ne yazik ki.
Maalesef ben bu bencilliklerini kaprislerini anlayamadım. Çalışıyorlar sadece başka bir meziyetleri yok. Evde ampul bile takamazlar. Bi şey bozulsa anlamazlar. Ellerinden iş gelmez. Ki çoğu da kendini fazla geliştirmemiş olduğundan zaten güçlü kadın taşıyamaz. Eline geçen parayı da kadına yedirmemeyi düşünür. Yedirmek de ne iğrenç bir tabirse. Senin karının çocuğunun rızkı.
Her neyse şu herifleri bir de çalışan kadın ister tabi kendide çalışıyor diye yüceltip durmayın. Biz kadınlar böyle böyle bu erkekleri bu hale getirdik zaten.

Her kelimesine katiliyorum. Dip not: benim de kizim var :)

Birikime kadar girilmiş, dolandırılmadan kurtulduğunda şükredin.

Zamanınıza üzüldüm.Bunuda yaşamanız gerekiomuş demekki.Çalışan aramalarına alıştıkta birikimin varmı demek ne demek oluyor?Kınamıorum.Allahım insanlık nere gidiyor?

Belirtme şekilleri çok saçma olsa da bence gayet makul olmuş bunu sorması, sonuçta yaklaşım farkı olabilir ve olmuş. Zaten görücü süreci karşındaki insanın karakterini anlamak için değil mi? Bu da karakterin bir parçası. Önemliymiş, bunu sormuş.

Ben de asla erkek adam eve bakmalı, ben çalışmak zorunda değilim; yaklaşımını anlamıyorum mesela. Böyle düşünen biriyle de yapamam. Çocuk olur, bakılması için çalışmamak mantıklıdır; bir taraf işsiz kalır diğeri onu geçindirir bunlar çok makul şeyler ama erkek şunu yapar kadın bunu, çok çok saçma benim için. Dolayısıyla onlar da benzer düşünen birini istemişler, siz öyle değilsiniz, siz de kendiniz gibi düşünen biriyle mutlu olursunuz umarım.

Ama adam değilmiş demeniz falan hiç hoş değil.

Yıl 2019, annenizin anneannelerinizin dönemiyle kıyaslama yapmayın. Artık kadınlar çalışma hayatında, eğitimde sayıca çok fazlalar. Siz illa çalışan size bakacak damat istiyorsunuz da onlar neden çalışan gelin istediğinde zorunuza gidiyor? Geri kalmış toplumlarda dayatmaya çalışılan kadı n erkek ayrımını bir kadın olarak bu şekilde kabullenmeniz gerçekten üzücü. Siz görüşmeye yengenizle gidiyorsunuz o annesini getiriyor, evlenecek kim orasını anlamadım. İstiyorsunuz ki evinizde oturun ama eşiniz erkek! ya size bakmak zorunda. Maddi durumunuz elverirse çalışmak istemeyebilirsiniz kendi kararınızdır ama sizin tavrınız o bana bakmak zorunda tavrı. Daha olmayan çocuğa bakmak için çalışmama planı yapıyorsunuz. Şu an sizin yaptığınızla size yapılanın bir farkı yok.

Birkaç gün önce “40 yaşından önce evlenmeyin, hayatınızı yaşayın. Ben bir sürü ülke gezdim, tozdum. DEVİR ARTIK DEĞİŞTİ.” diye düşünen modern insan, işine gelmediği konuda bir anda Ortadoğululaşabiliyor. Bu ikiyüzlülükten nefret ediyorum.

Umarım birgün oğullarımın karşısına böyle bir gelin adayı çıkmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…