Çok itici geliyor bana da illa sen çalış diyen ya da Hesabı sen öde diyeHa şunları da ekleyeyim. Mesele çalışıp çalışmamak da değil. Mesele “adam”la evlenmek.
Günümüz erkekleri maşallah adeta bir prens, kapris yuvası, çok uyanık.
Bakın dikkat edin lütfen “ ben ayakları üzerinde duran güçlü kendine yeten bir eş istiyorum” demek başka, “ben çalışan bir eş istiyorum” demek başka.
Ben çalışan eş istiyorum diyen kişiye diyin ki ben yüksek lisans yapıcam, doktora yapıcam, İngilizce öğrenicem, şu seminere katılıcam vs yani salt kendimi geliştirmek için şeyler yapıcam bu yüzden maaşım bir müddet yarıya düşücek. Bakalım ne tepki veriyor?
Derdi güçlü kadınla evlenmek mi yoksa dini imanı para mı olmuş.
Neden bosanmis ve cocuklu kabul ettinizDüşününce bende öyle düşündüm iyiki olmamış. Hiç çekemem onları.
Yok daha önce hiç evlenmedim canım
Ortak hesap olsun. Senin benim param olmasın. Ben senden çok kazanıyorum egosu olmasın mesela. Kadınlardan maaş kartı da istenmesin. Birbirini seven insanlar oldumu kadın da kocasına kocası da kadına her şekilde destek olur. Ama kadınların “çalışan eş istiyorum” sözünü sanki güçlü akıllı kendini geliştirmiş bir kadın istiyorum demiş gibi algılamaları yanlış. Alakası yok aslında. Bunu diyen erkekler eve girecek üç beş bin lira fazlanın derdindeler. Bu yüzden kadın kendisini geliştirmek için güçlü olmak için üretmek faydalı olmak için çalışsın çalışsın ama böyle iğrenç düşünceli erkeklere de taviz vermesin. Çünkü bu tipler kadının bir gram ileri gitmesini istemez.Çok itici geliyor bana da illa sen çalış diyen ya da Hesabı sen öde diye
Bir erkek bunlara tenezzül etmemeli.
Tamam yetmediği yerde kadın da destek olur ama kadını mecburmuş gibi düşünmeleri ve davranmaları çok Saçma.
biseyler yazacaktim .ama degmiyor. o. insanlara bozulmasin siniriniz onlar. para istiyorlar .Yengemin önerdiği biri vardı 44 yaşında evlenip boşanmış 1 çocugu var. Yengem resmini gösterdi hoş biri. Bugun pazardı bulusmaya gittim. O annesiyle gelmiş , ben de yengemle gittim . Annesiyle oğlu ağız birliği etmişçesine biz çalışan gelin istiyoruz dediler . Birikimin var mı dediler ? Bunalttılar resmen beni .
Çalışmayı düşünmüyorum.İleride çocuklarıma bakmak istiyorum dedim . Yani ; Görüşme olumsuz sonuçlandı .
Akşam akşam sinirim bozuldu .
Ortak hesap olsun. Senin benim param olmasın. Ben senden çok kazanıyorum egosu olmasın mesela. Kadınlardan maaş kartı da istenmesin. Birbirini seven insanlar oldumu kadın da kocasına kocası da kadına her şekilde destek olur. Ama kadınların “çalışan eş istiyorum” sözünü sanki güçlü akıllı kendini geliştirmiş bir kadın istiyorum demiş gibi algılamaları yanlış. Alakası yok aslında. Bunu diyen erkekler eve girecek üç beş bin lira fazlanın derdindeler. Bu yüzden kadın kendisini geliştirmek için güçlü olmak için üretmek faydalı olmak için çalışsın çalışsın ama böyle iğrenç düşünceli erkeklere de taviz vermesin. Çünkü bu tipler kadının bir gram ileri gitmesini istemez.
Ha şunları da ekleyeyim. Mesele çalışıp çalışmamak da değil. Mesele “adam”la evlenmek.
Günümüz erkekleri maşallah adeta bir prens, kapris yuvası, çok uyanık.
Bakın dikkat edin lütfen “ ben ayakları üzerinde duran güçlü kendine yeten bir eş istiyorum” demek başka, “ben çalışan bir eş istiyorum” demek başka.
Ben çalışan eş istiyorum diyen kişiye diyin ki ben yüksek lisans yapıcam, doktora yapıcam, İngilizce öğrenicem, şu seminere katılıcam vs yani salt kendimi geliştirmek için şeyler yapıcam bu yüzden maaşım bir müddet yarıya düşücek. Bakalım ne tepki veriyor?
Derdi güçlü kadınla evlenmek mi yoksa dini imanı para mı olmuş.
Maalesef ben bu bencilliklerini kaprislerini anlayamadım. Çalışıyorlar sadece başka bir meziyetleri yok. Evde ampul bile takamazlar. Bi şey bozulsa anlamazlar. Ellerinden iş gelmez. Ki çoğu da kendini fazla geliştirmemiş olduğundan zaten güçlü kadın taşıyamaz. Eline geçen parayı da kadına yedirmemeyi düşünür. Yedirmek de ne iğrenç bir tabirse. Senin karının çocuğunun rızkı.Gunumuz erkekleri rezil bence. Evine, kadinina, cocuguna sahip cikma, kimseye muhtac etmeme bilincinde erkek yok artik arkadas. O nesil babamin nesliydi vallahi. Simdiki tiplerin coguna erkek gozuyle bile bakamiyorum ne yazik ki.
Gayet makul.
Bu devirde hala kız tarafı koluna takılacak bileziğin grami,
Totosuna giyeceği donuyla memiklerine takacağı sutyene kadar karşı taraftan beklenti icindeyse onların isteği de gayet makul.
Görücü usulunde damadin isine gücüne bakarak kız veriyorlarsa onlar niye sorgulamasın ki ?
Benim de oğlum olsa görücüye çıksam çalışan gelin isterdim.
Geçim dünyası.
Altı üstü oğlumla sevişip çoluk çocuk yapacak diye ona mükemmel muamelesi edecek degilim.
Tırnağı olan kafasını kasisin.
Dip not : kızım var.
Zamanınıza üzüldüm.Bunuda yaşamanız gerekiomuş demekki.Çalışan aramalarına alıştıkta birikimin varmı demek ne demek oluyor?Kınamıorum.Allahım insanlık nere gidiyor?Yengemin önerdiği biri vardı 44 yaşında evlenip boşanmış 1 çocugu var. Yengem resmini gösterdi hoş biri. Bugun pazardı bulusmaya gittim. O annesiyle gelmiş , ben de yengemle gittim . Annesiyle oğlu ağız birliği etmişçesine biz çalışan gelin istiyoruz dediler . Birikimin var mı dediler ? Bunalttılar resmen beni .
Çalışmayı düşünmüyorum.İleride çocuklarıma bakmak istiyorum dedim . Yani ; Görüşme olumsuz sonuçlandı .
Akşam akşam sinirim bozuldu .
Ben anlamıyorum. Erkek dediğin çalışır eve bakar . Biz büyükleriizden böyle gördük. Bu yaşa kadar çalıştım, paramı yedim gezdim . Şimdi de evlenirsem evde durup çocuklara bakmak istiyorum. Hem çalışıp hem çocuk bakmak hem ev işleri . Gözüm korkuyor. Çalışmayı istememek en doğal hakkım. Ha çalışmak istersem çalışırım eğer enerji bulursam şartlar olgunlaşırsa. Ama illa çalışan gelin istiyoruz dayatması çok itici .
Erkek adam evine tek başına para getirmeli , bir de 44 yaşında , bu yaşa kadar ne yapmıs ?
senin annen de çalışan damat isteyebilir
Bunu yazarken ciddi miydiniz? Ayy gece gece çok güldüm .
Birkaç gün önce “40 yaşından önce evlenmeyin, hayatınızı yaşayın. Ben bir sürü ülke gezdim, tozdum. DEVİR ARTIK DEĞİŞTİ.” diye düşünen modern insan, işine gelmediği konuda bir anda Ortadoğululaşabiliyor. Bu ikiyüzlülükten nefret ediyorum.Yıl 2019, annenizin anneannelerinizin dönemiyle kıyaslama yapmayın. Artık kadınlar çalışma hayatında, eğitimde sayıca çok fazlalar. Siz illa çalışan size bakacak damat istiyorsunuz da onlar neden çalışan gelin istediğinde zorunuza gidiyor? Geri kalmış toplumlarda dayatmaya çalışılan kadı n erkek ayrımını bir kadın olarak bu şekilde kabullenmeniz gerçekten üzücü. Siz görüşmeye yengenizle gidiyorsunuz o annesini getiriyor, evlenecek kim orasını anlamadım. İstiyorsunuz ki evinizde oturun ama eşiniz erkek! ya size bakmak zorunda. Maddi durumunuz elverirse çalışmak istemeyebilirsiniz kendi kararınızdır ama sizin tavrınız o bana bakmak zorunda tavrı. Daha olmayan çocuğa bakmak için çalışmama planı yapıyorsunuz. Şu an sizin yaptığınızla size yapılanın bir farkı yok.
Umarım birgün oğullarımın karşısına böyle bir gelin adayı çıkmaz.Torun tombalak sahibi olacak yaşa mı geldim? Yaşım daha 40 beni. Kırıcı oluyorsunuz . Ben kendimi genç hisediyorum. Herkes beni daha genç sanıyor. Küçük gösteriyorum üstelik. Kadın erkek eşitliği konusu karışık bir konu, erkek yedirip içirecek tabi . Eve erkek bakmak zorunda.Yoksa evlenmesinler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?