- 11 Aralık 2018
- 43.327
- 269.541
- 598
- Konu Sahibi yasemin010103
Evet haklı olduğunuz noktalar çoğunlukta... Fakat şöyle bir cümleniz var ya ben o cümleye istinaden yazdım aslında... İşi bırakıp ev hanımı olan arkadaşlarım var.. Paslandılar... Artık onlarla sohbet etmekten keyif almıyorum... Neden böyle düşünüyorsunuz ? Tabi ki kısıtlı imkanlarla geçinmeye çalışan çoğu ev hanımı eve katkı sağlamak için elinden geleni yapmalı... Bütün söylediklerinizin arasında tek katılmadığım çalışmayan kadınların oturup sohbet etmeye değer olmadığı noktası.. :) Ben aslında oraya takıldım:)
Yok sohbet etmeye değer olmadığını söylemedim, benim çevremdekiler öyle oldu dedim. En son işi bırakan arkadaşımı anlatayım size. Bir oğlu vardı, kıza hamile kalınca işten ayrıldı yaklaşık 1.5 sene önce. Eskiden birlikte bişeyler yapmaktan keyif aldığım bir kadındı. Eğitim durumlarımız eşit değil mesela ama kafası çalışır, gözü açık duyarlı bir kadındır. Şimdi ben işte olmadığım zamanlar kızı alıp geliyor bazen bana, evlerimiz de yakın. Ve inan bundan başka aktivitesi yok. Koca yaz çocukları alıp dışarı çıkmadı eşi götürmediği sürece. Bebek güneş görmemekten hasta olacak diyordum bazen. Bütün gün evde, çocuklarla. İki çocukla başka bir şeye vakti kalmadığını söylüyor, doğrudur bilemem. Ama bana geldiğinde tek konumuz oğlanın okulu, yaptığı annesine komik gelen bence çok yanlış espriler, kızın emeklemesi, hastalıkları vs. Ben keyif almıyorum bundan açıkçası. Mesafe koydum ama yalnızlığına üzüldüğümden çok da açamıyorum arayı. Evet oturup marksın proleteryası hakkında konuştuğum bir arkadaşım değildi zaten ama az da olsa bişey okurdu, dizi ya da film tavsiyesi isterdi, gündem hakkında konuşurduk falan. Şimdi hiç biri yok, sadece ev ve çocuklar var. Geçen gün büyükşehire kimin aday olmasını ister diye sordum sırf konu açılsın diye, oy vermeyeceğini, adayları tanımadığını söyledi. Birkaç isimden bahsettim, amaaan boşver hepsi aynı deyip konuyu kapattı.
Bu özelliklere sahip çalışan arkadaşlarım da var, o apayrı bir konu.
Bak şimdi aklıma geldi. İşi bırakıp eskisi gibi kalan, aktiviteleri olan, görüşmekten sıkılmadığım bir arkadaşım var o da ingiliz kökenli, çocuksuz, varlıklı bir kadın.