çalışan hanımlar para işlerini nasıl hallediyorsunuz?

esther

let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
4.777
37
158
benim bazı arkadaşlarım evin geçimine katkıda bulunmuyorlar. yani paraları kendilerine ait. bazıları ise bankamatik kartlarını bile kocalarına vermişler. ellerine para geçmiyor. bir üçüncü grup kadın ise kocasıyla ev arkadaşıymış gibi harcıyorlar paralarını. yani ev kirasını yarı yarıya oduyorlar. mutfak masraflarını yarıyarıya. vs. sizler nasıl yapıyosunuz bu işleri?

Gelirimiz eşimle hemen hemen eşit. Kirayı, aidatı ve elektriği ben ödüyorum. Benzin parası, market masrafı, telefonu eşim ödüyor. Kalan parayı da biriktiriyor.

eşimle benimde hemen hemen eşit gibii maaşlar ve ek girdilerr
kendi maaşımdann özel harcamalarımı çıkıp alıyorumm
kalanını eşime veriyorumm
ödemelirimizi yapıyorrr
kalanını yine banaa
veriyorrr
eğer ödememiz yoksa o ay hesabında kalsın diyorr
birikim aşamasına geçemedikk heniüzz yeni evliyizzz

Evin tüm giderlerini eşim karşılıyor. ben kendi özel ihtiyaçlarımı alıyorum. Geri kalan tutarı banka hesabında biriktiriyoruz...

eşim öder tüm giderleri...
sadece mutfak alışverişlerini ben öderim o da elime geleni atmamdan kaynaklanıyor:D
birde kendi masraflarımı..

eşimle ortak olduğumuz için kesemizde bir
bu yüzden kim kazanırsa kazansın kasada giderde aynı yerden oluyor

Paramız ayrı değildir. Yaklaşık 3 yıldır kadar ev kredisi eşya taksidi ödüyoruz. Son bir kaç aya geldik. taksit miktarı azaldı. Ama eşim elindeki parayı çok düşünmeden harcar. Duruma el koydum. Çalışmadığımı farzet dedim. Harçlık alıyorum ondan. Maaşıma dokunmuyorum, biktiriyorum. Arada bir söylense de eşim durumda çok memnun.

ben ödeme işleriyle uğraşmayı sevmediğimden maaşımı çekip borçlar kadarını ona veriyorum
geri kalanın eşimle gdip benim adıma açtırdığımız hesaba yatırım yapıyoruz

benım bır tanıdıgım bayanın durumları ıyıydı kendısı ogretmendı ve kazandıgı tum parayı
okula gelıs taksı parasına ve süsüne harcıyordu kocam karısmaz dıyordu

bır kız arkadasımın da aynı sekılde durumları ıyı, kendıne araba aldı onu öduyor kazancıyla,
kalırsa kıyafet alıyor degılse onları da eşinden alıyor, esının de arabası var kendıne ayrı aldı...

Eşim çok yardım severdir. Birinini sıkıntııs olsa koşar hemen. Onun için benim maaşım bankada FON da durur acilleri öderim sonra eşimden tırtıklarım. Ben yemesem başkası yiyecek hayır kurumuda değilizya kaydirigubbakcemile

Allaha şükür eşim benim gibi biri ayrımız gayrımız yok. Harcamalarımızı yapar , kenara koyabiliyorsak koyarız. Evlilikte senin benim işini hiç anlamam, o evin bereketi olmaz diye düşünürüm.

evlılıgımızın ılk donemlerınde her ıkımızın maasını da ben alır gereklı odemelerı yapardım gerıye sadece harclık kalırdı zaten ıkımıze de
sonrasında odeme vs borclarımız bıttıkten sonra ben hamılelıgım sebebıyle saglık masrafları ve bebek ıhtıyaclarına harcamaya basladım esım de evın her turlu masrafını
sımdıyse yıne evın her turlı ıhtıyaclarını esım karsılıyor ben kendı maasımdan ıhtıyac kadarını ayırdıktan sonra bankada bırıktırıyorum
hıcbır zaman senın paran benım param olmadı sukur kı aramızda
esımın odeme vs durumlarında sıkısması halınde takvıye de yapıyorum tabıı kı

krediyi ve k.kartlarını ödüyorum kalanına karışmıyorum :delphin:
maaş kartı bende duruyo ama nasıl oluyo die sormayın :icecream:

bizde sen şunu öde bende bunu diye bişey yokopuyorumnanaktan
maaşlarımızı aynı gün alırız onun maaşı benden bayağı fazla ek geliri de var
ödenecekler ödenir geri kalan bende olur
ordan harcanır harçlığı bittikçe ben veririm kaydirigubbakcemile2
ikimizinde kompleksi yok bu konuda :lepi:

ikimizin parasını topluyoruz tüm ödenecekleri ödüyoruz kalanını paylaşıyoruz. kimin çabuk biterse diğeri ona veriyor.:icecream:

evli bir çiftin parasının ödemelerinin vs ayrı gayrı olması bana çok saçma geliyor doğrusu.

şuan ben çalışmıyorum ama çalışırken ikimizde paramızı aynı yere koyardık ödemelerimizi senin paran benim param ayırmadan yaparız kime ne lazımsa ordan alır ve harcar. çünkü biz AıLEyiz aile içinde de senin paran benim paran mantığı yanlış.

evli değilim ama senin paran benim param olmamalı ,iki kişide kazandıklarını ortak harcamalı diye düşünüyorum.

ben şu anda çalışmıyorum ama eşimin maaş kartı ben de durur. hertürlü harcama ve alışverişi ben yaparım. eşime de haftalık ortalama bir miktar para veririm. aslında çoğu erkek maaş kartını eşine verip ondan harçlık almaz ama benim eşim o kadar komplekssiz ki hiç aldırmıyor. tabii bana da güveniyor.bende ona yaptığım harcamaları günü gününe söylüyorum ne kadar ilgilenmese de.

ayyy o ne yaa ev arkadaşı gibi olanlar...çok tuhaf geldi bana açıkçası
herşey ortaktır bizde
zaten ev kredisi ödüyoruz,eşimin maaşı krediye gidiyor,arada bir aldığı primleri de biriktiriyoruz
ve diğer borçları kapatmaya çalışıyoruz(annesi ve ablasından da borç almıştık ev için)
benim maaşımla da geçiniyoruz işte

Back
X