çalışan kadın olmak bu kadar zor olmamalı :(

İş yapmayan kadınlar rezil edilir, hatta bu kadınlardan boşanılır bizim ülkemizde değil mi? Hatta dava dilekçesine bile şikâyet olarak yazılsa hâkim haklı bir sebep olarak görür. Böyle bir durumda kimi suçlarız toplum olarak? KADINI. Çünkü bu işler kadının üstüne yapışmıştır bizim toplumumuzda ve yapmayana kadın olamamış gözüyle bakılır. Peki ya erkekler? Biz evlenirken kendimize eş mi alıyoruz yoksa çocuk mu evlat ediniyoruz? İş yapmıyor, kendi pisliğini temizlemiyor, yemek yapmıyor diye boşanılan erkek gördünüz mü hiç? Böyle bir olayda toplum olarak kimi ayıplarız? KADINI! Erkekler hep böyle, abartmış deriz. Dalga bile geçeriz hatta (Ben öyle değilim ama toplum adına söylüyorum). Bakış açımızı değiştirelim mümkünse. Kendi pisliğini temizlemeyip bize yıkan adamdan evin ve evliliğin sorumluluğunu almasını beklemeyin. Almaz. Boşayın, hatta bu yüzden boşananların sayısı artsın ki erkekler de kendi sorumluluğunu alabilen bireyler olsun.

Evet calisan kadin olmak zor. Benim esim ev islerinde yardimci olur ama ona ragmen zorlaniyorum. Mesela bugun eve 6aile cagirdik iftara :D nasil yapicam nasil yetistircem bilmiyorum birde oglum var 2yasinda. Cok hsreketli :( bugun tatil ama yarin yine is var. Yatmam bugun 2yi bulur ama napalim misafiri seviyorum topluca yenen yemegin tadi bir baska oluyor

eve kadın alma konusunda bir türlü süreklileştiremedim 1 kere alıyorum düzenli almak istiyorum ama aldığım kişi o kadar savsaklıyorki arkasından kendim yapıyorum buda beni iyice sinir ediyor yemek konusu tek şanssızlığım annelerimizin yakınımızda olmayışı bide çokta yardımsever bir aileye sahip olmayışımız var tabi allahtan çocuk yok.
o konuda haklısınız ama bi ş
eve kadın alma konusunda bir türlü süreklileştiremedim 1 kere alıyorum düzenli almak istiyorum ama aldığım kişi o kadar savsaklıyorki arkasından kendim yapıyorum buda beni iyice sinir ediyor yemek konusu tek şanssızlığım annelerimizin yakınımızda olmayışı bide çokta yardımsever bir aileye sahip olmayışımız var tabi allahtan çocuk yok.
aynı yaştaymışız. gerçekten cok üzülüyorum bu konuda kendini yıpratanlara. bırakın kötü yapsın siz alın yinede sürekli değiştirin elbet birini bulursunuz. ama mutlaka yardımcı alın. ne kadar kötü yapabilir ki. en azından 3 gün rahat edersiniz

ne oluyor biliyor musun her sey tukeniyor en sonunda sinirli asabi mutsuz bir anne oluyorsun. Her sey bende kaldi bir sure sonra oysa amacim maddi ve manevi hayatin zorluklarina direnmek huzurlu yuvaydi
Ve baska seyler de sorunlar artiyor. bosanma eşiğinde oluyorsun

Merhabalar;
ben sürekli çalışan evli bir kadınım hem ev hem iş haliyle çok yoruluyorum eşimde çalışıyor ancak o vardiyalı çalıştığı için genelde hep benden çok önce evde olma fırsatı var ben 12 saat çalışırken eşim 8 saat çalışıyor ayrıca çoğu zaman benden 5 saat önce evde oluyor. haliyle benimde ondan beklentilerim daha fazla oluyor .
fakat eşim saolsun yapmadığı gibi birde ortalığı dağıtıyor tabi ki ben bu durumda söyleniyorum kızıyorum (iyi dillede konuştum oda olmadı ) anlıyacağınız umursamıyor zorla bazen bi paspas işi filan kitlerim ona
okadar hakkını yemiyim geçenlerde bide yemek yaptırdım söyleye söyleye gaza getirerek.
eşim elinden iş gelen birirdir istediği zaman yapmayacağı yemekte işte yoktur kaynanama çekmiş galiba eli yatkındır aslında. ama yapmıyor onu kullanıyormuşum eziyormuşum gibi hissediyor dile getiriryor bende bu durumda hem üzülüyorum hemde kızıyorum. nasıl uzlaşırım bu konuda onunla bazen hakikatten çok sinirleniyorum kendimi zor tututyorum napayım sizce yoruldum artık dinlenecek zaman bulamıyorum kendime:KK43:

Ev isi yapmak zoruna mı gidiyormuş beyefendinin kendini kullanılmış mi hissediyormus? O zaman çalışıp para getirmekte benim zoruma gidiyor kendimi kullanılmış hissediyorum de gitme işe.

Allah aşkına erkekleri biz böyle çıkarıyoruz tepemize ya. Kendinize gelin kullandırmayın kendiniz

Canin birebir benim hayatımın aynısı, fakat bende daha fazlası var, 2 cocuk,3. hamilelik. Ben evdeyken kapı çalsa kapıya bakmaz.
Ama ben artık tepkisel davraniyorum. Belki bircogunuz yanlis bulacaksıniz ama bazen yemeğe bile cagirmiyorum, eve tek kurus harcamiyorum, canım istemezse yemek yapmiyorum, günlerce eve bakmadığım da oluyor, tabi nedeninide açıklıyorum, sonra birkaç gun düzeliyor.yine aynı sonra
Ama ozellikle ona ait isleri bıraktım, eşimin ütüleri gibi..camasirlarini katlamadan dolabına koyuyorum.sende kendince çözümler üretmeye calis.
Misafiri çok sevmesine ragmen sırf yardım etmedigi için misafir kabul etmiyorum
Ailesini bile kabul etmiyorum, ben çalışan halimle sana ve 3 cocuguma zor bakıyorum kimseyle uğraşamam diyorum.
Şimdi böyle ise cocuk olunca da degismez iş yukun artar
Eger ciddi miktarda para kazanmiyorsan kesinlikle işi birak, ( eger kazandığın para senin sadece kisisel ihtiyaçlarını ve evin bazı ihtiyaçlarını karsiliyirsa birikim yapamıyorsan boşver hiç calisipta kendini tüketme
Bir kağıda çalışmanın artilarini eksilerini yaz, birde çalışmamanin artilarini eksilerini

İş yapmayan kadınlar rezil edilir, hatta bu kadınlardan boşanılır bizim ülkemizde değil mi? Hatta dava dilekçesine bile şikâyet olarak yazılsa hâkim haklı bir sebep olarak görür. Böyle bir durumda kimi suçlarız toplum olarak? KADINI. Çünkü bu işler kadının üstüne yapışmıştır bizim toplumumuzda ve yapmayana kadın olamamış gözüyle bakılır. Peki ya erkekler? Biz evlenirken kendimize eş mi alıyoruz yoksa çocuk mu evlat ediniyoruz? İş yapmıyor, kendi pisliğini temizlemiyor, yemek yapmıyor diye boşanılan erkek gördünüz mü hiç? Böyle bir olayda toplum olarak kimi ayıplarız? KADINI! Erkekler hep böyle, abartmış deriz. Dalga bile geçeriz hatta (Ben öyle değilim ama toplum adına söylüyorum). Bakış açımızı değiştirelim mümkünse. Kendi pisliğini temizlemeyip bize yıkan adamdan evin ve evliliğin sorumluluğunu almasını beklemeyin. Almaz. Boşayın, hatta bu yüzden boşananların sayısı artsın ki erkekler de kendi sorumluluğunu alabilen bireyler olsun.
Ne diyosun? Erkegin kiyafeti duzgun temiz olmazsa bile karisina laf ederler:)

Canin birebir benim hayatımın aynısı, fakat bende daha fazlası var, 2 cocuk,3. hamilelik. Ben evdeyken kapı çalsa kapıya bakmaz.
Ama ben artık tepkisel davraniyorum. Belki bircogunuz yanlis bulacaksıniz ama bazen yemeğe bile cagirmiyorum, eve tek kurus harcamiyorum, canım istemezse yemek yapmiyorum, günlerce eve bakmadığım da oluyor, tabi nedeninide açıklıyorum, sonra birkaç gun düzeliyor.yine aynı sonra
Ama ozellikle ona ait isleri bıraktım, eşimin ütüleri gibi..camasirlarini katlamadan dolabına koyuyorum.sende kendince çözümler üretmeye calis.
Misafiri çok sevmesine ragmen sırf yardım etmedigi için misafir kabul etmiyorum
Ailesini bile kabul etmiyorum, ben çalışan halimle sana ve 3 cocuguma zor bakıyorum kimseyle uğraşamam diyorum.
Şimdi böyle ise cocuk olunca da degismez iş yukun artar
Eger ciddi miktarda para kazanmiyorsan kesinlikle işi birak, ( eger kazandığın para senin sadece kisisel ihtiyaçlarını ve evin bazı ihtiyaçlarını karsiliyirsa birikim yapamıyorsan boşver hiç calisipta kendini tüketme
Bir kağıda çalışmanın artilarini eksilerini yaz, birde çalışmamanin artilarini eksilerini

Hiç yanlış değil çok ama çok haklısınız.. ayrıca helal olsun diyorum en azından susup oturmuyorsunuz. Bir şeyi merak ettim mesela ütülerini kendi mi yapıyor? Yemek yolsa kendi mi hazırlıyor? Çocukların bakımına da mı yardımcı olmuyor?

Son düzenleme:
Hiç yanlış değil çok ama çok haklısınız.. ayrıca helal olsun diyorum en azından susup oturmuyorsunuz. Bir şeyi merak ettim mesela ütülerini kendi mi yapıyor? Yemek yolsa kendi mi hazırlıyor? Çocukların bakımına da mı yardımcı olmuyor?

Ütüsünü kendi yapiyor.
Yemek yapmadığım zamanlar meyve ile gecistiriyor yada kendince omlet yapıyor
Çocuklarla zaman geçiriyor ama bakımları ile ilgilenmiyor

Yatağını o gün toplamamis kadını annesini arayıp şikayet eden yatağın o halini kendi annesine gösteren adam biliyorum
Aylarca komşular arasinda konu olmuştu bu durum kadin çalışıyordu üstelik
İşin kötüsü kadınların hepsi adamla anasına destek çıktı
Neymiş bir beş dakika önceden kalkip yatağı toplayıp gitmeliymis
Sanki ayni yatakta adam yatmiyordu

Ben kaynanasina dayanamayip madem oğlunuz bu kadar temiz ev istiyor
Gelininiz çalışmasın o zaman dedim
Ters ters bakmakla yetindi

Yatağını o gün toplamamis kadını annesini arayıp şikayet eden yatağın o halini kendi annesine gösteren adam biliyorum
Aylarca komşular arasinda konu olmuştu bu durum kadin çalışıyordu üstelik
İşin kötüsü kadınların hepsi adamla anasına destek çıktı
Neymiş bir beş dakika önceden kalkip yatağı toplayıp gitmeliymis
Sanki ayni yatakta adam yatmiyordu

Ben kaynanasina dayanamayip madem oğlunuz bu kadar temiz ev istiyor
Gelininiz çalışmasın o zaman dedim
Ters ters bakmakla yetindi[/QUOTEcok

Çok ozur diliyorum ama böyle koca ile birlikte yaşanmaz.
Ev icindeki durum benim özel durumumdur, bunu yapan adamin karısına saygısı yok bir defa... saygının olmadığı evliliğe bence hiç gerek yok, hele de calisan kadinsan

Hem tek başına yetemem diyo sen de çalışıyosun hem de bi işin ucundan tutmuyo e çocuk olunca ne olcak yani bilmiyorum be senin şartlarında yaşasam yok olurum heralde Allah dağına göre kar veriyo, yerinde olsam isten çıkarım şu an senin köleden farkın yok düzenli seksin bedeli bu olmamalı

Çok ozur diliyorum ama böyle koca ile birlikte yaşanmaz.
Ev icindeki durum benim özel durumumdur, bunu yapan adamin karısına saygısı yok bir defa... saygının olmadığı evliliğe bence hiç gerek yok, hele de calisan kadinsan
Öyle bence zaten kadin da ana oğula dayanamayip boşandı gitti
Diyorum ya o ana ogulun zihniyet zaten sakat
Ama 20 tane kadının gelini suçlayıp adama hak verdiğini gördüm

Malesef bizim toplumda ev işi kadinin görevi algisini yikamiyoruz bir türlü

Fabrikada calisan kadın işçiden ev hanimina en iyi üniversitelerden mezun akademisyenlere kadar kadınların çoğu ev işinin hepsini kendi yapiyor

Ütüsünü kendi yapiyor.
Yemek yapmadığım zamanlar meyve ile gecistiriyor yada kendince omlet yapıyor
Çocuklarla zaman geçiriyor ama bakımları ile ilgilenmiyor

Allah yardımcınız olsun. Kolaylıklar versin inşallah. Tepkileriniz gerçekten çok yerinde bence. Sağlıklı doğumlar dilerim.

Tatlı dille yaptırmak varken gerginlik çıkarmak bana aptalca geliyor çünkü.

Tatlı dille de konuşmuş zaten demek ki adam 13 senedir anlamıyor,kaldı ki bu niye söyletilerek yapılsın kadına biri mi söylüyo ortada bir ev var bu evde 2 kişi yaşıyor birinin disardaki iş yükü 4 saat daha az ve vicdanen yapılır zaten

Tatlı tatlı başka nasıl anlatsın valla merak ettim konu sahibi 13 senede ne söylememiş olabilir bir paragraf yazsan da okusak neymiş o tatlı dil

Ortak yaşanılan evin temizligiyle ilgili niye adamı ikna etmeye çalışacağım yahu,tatlı diline falan başlarım kadınlar ne için evleniyo holey iş ev çocuk üçlüsünde ömür tüketicem yeter ki duzenli seks olsun yeter diye mi?
Kaldı ki günümüzde erkekler nerdeyse de seksi de yük görecek isteksizlik konuları gırla gidiyo bıraksan 150 saat pc oyunu oynayacaklar
Ben yapmıyorum şahsen tv ünitesi 1 parmak tozlu halıları verdik halılar gelince genel temizlik yapıcaz 1 haftada gelecekse halılar o 1 parmak toz 1 hafta daha duracak 2 parmak olacak hiç umrumda değil Allah şahit

Tatlı dille de konuşmuş zaten demek ki adam 13 senedir anlamıyor,kaldı ki bu niye söyletilerek yapılsın kadına biri mi söylüyo ortada bir ev var bu evde 2 kişi yaşıyor birinin disardaki iş yükü 4 saat daha az ve vicdanen yapılır zaten

Tatlı tatlı başka nasıl anlatsın valla merak ettim konu sahibi 13 senede ne söylememiş olabilir bir paragraf yazsan da okusak neymiş o tatlı dil

13 yılda tatlı dil ile anlatılmayan şimdiden sonra ancak eleştiri ile tepki ile anlatılır

Back
X