- 27 Haziran 2015
- 6.300
- 19.487
- 448
- Konu Sahibi S N O W F L A K E
-
Sizinkisi sadece bahane. Aileniz sahip çıkmasın ne olacak? Devlette öğretmenseniz zor da olsa bakıcıyla bir süre idare edip daha sonra kreşe yollar çocuğu, kendi yağınızda kavrulursunuz. Para öyle de kalmaz elde böyle de. En azından çalıştığınız para eş ailesine gitmez siz de dayak yememiş olursunuz.
En son böyle bir konuda ban yemiştim. Ama kendimi de tutamıyorum.
Bu eğitimli mağdur kadınlara hem Cok kızıyorum. Hem çok acıyorum.
Siz benim meslektaşımsınız. Ben cok çabaladım. Ama atanamadım . Siz atandınız. Güle güle harcayın.
Ikimiz de 4 sene "eğitim" denilen bir okul okuduk. Hani sizin eşinizin hiç nasiplenemedigi kavram var ya.
Biz neden okuyoruz hanımefendi? Siz neden okudunuz ve dahası neden çalışıyorsunuz?
Konunuz ile ilgisine binaen "en çok" insan gibi yaşamak için okuduk.
Peki siz insan gibi mi yaşıyorsunuz.
Bu kızları okutuyoruz. Ama kendilerine önem vermeyi, eziyete boyun egmemeyi ögretemiyoruz. Yok arkadaş... binlerce tane eğitimli "ezik" var etrafta.
Baş kaldırmak çok mu zor anlamıyorum. Neden bu kadar sinmişsiniz. Şiddete boyun egerken ne düşünüyorsunuz... Ne yapıyorsunuz..
Amacınız ne... maaşınızi alma gününüz gelince ne düşünüyorsunuz.
Utanmıyor musunuz... evet "eğitim" vermek icin sınıfa girdiğinizde ozellikle hemcinslerinize bi şey öğretirken zorunuza gitmiyor mu.
Amacım kırıcı olmak değil. Amacım eşinizin kirdiklarini size batırmak.
Umarım batar. Canınız acır da belki kendinize gelirsiniz.
Merhaba arkadaşlar hem içimi biraz buraya dökmek hem de sizlerin fikrini almak için yazmak istedim..Ben 5yıldr öğretmenlik yapan 5aylk da bebeği olan bir kadınım.Eşimlw 5/yldr gurbettryiz ailelermzden çok uzakta ben bebeğim 2 aylıkken maddi skntlardsn çalşmak zorunda kaldm çok kötü nır arabamz var ve kyk borçlarmz var o yüzden..Asıl mesele şudur ki eşimle başta araba alacğz borçları ödeyelm dye konşmamaza rağmen 2yldr parayı toparlayıp araba bile alamadık ..Kendisi brktrdğmz parayı 3000tlyi babasna bana sormadan yine babasna cep telefonu 1200/tlye ...Sonra gidip kar eddceğm dye 5000liraya inek alma gbi maceralara gryor.Bunu neden yaptn dynce beni terslypr sen kimsin bana karışamazsn haddini bil kadınlğnı bil paranı kazan getr işine bak çocuğuna bak dyor ..Oysaki Benm istediğm sadece bebeğimz ufakken önce araba almak borçları silmek sonra ev alabilmek ..Ben ufackk bebeğimi bırakp çalşyorm o ise paraları sürekli bi yerlere dsğtyor soramyprm konşamyorm bir şey demeye kalkınca azarlayarak feministsin çalışmazssn çalşma lan dyor Hatta birinde böyle dedğm için vurmştu.Sizler ne dşnyosnz ne yaplablr bu konuda yorumlarnızı beklyorm
Calisan da bir calismayan da demekki.bari bosuna calismayin.
Son cümlenizi kulağıma küpe olarak alıp takıyorum.Ban hep yiyorum bu konularda
Enayilik Türk kadınlarına vergi
Biri diyor ki adam işini bana yaptırıyor, öteki diyor ki paramla dayak yiyorum beriki yazmış ki kredi çektim borç batağındayım
Enayi yazınca ben banlanıyorum sonra para aptallığa derman değil
Elinde mesleğin var neden bu hanzo adami çekiyorsun ne biçim üslup buMerhaba arkadaşlar hem içimi biraz buraya dökmek hem de sizlerin fikrini almak için yazmak istedim..Ben 5yıldr öğretmenlik yapan 5aylk da bebeği olan bir kadınım.Eşimlw 5/yldr gurbettryiz ailelermzden çok uzakta ben bebeğim 2 aylıkken maddi skntlardsn çalşmak zorunda kaldm çok kötü nır arabamz var ve kyk borçlarmz var o yüzden..Asıl mesele şudur ki eşimle başta araba alacğz borçları ödeyelm dye konşmamaza rağmen 2yldr parayı toparlayıp araba bile alamadık ..Kendisi brktrdğmz parayı 3000tlyi babasna bana sormadan yine babasna cep telefonu 1200/tlye ...Sonra gidip kar eddceğm dye 5000liraya inek alma gbi maceralara gryor.Bunu neden yaptn dynce beni terslypr sen kimsin bana karışamazsn haddini bil kadınlğnı bil paranı kazan getr işine bak çocuğuna bak dyor ..Oysaki Benm istediğm sadece bebeğimz ufakken önce araba almak borçları silmek sonra ev alabilmek ..Ben ufackk bebeğimi bırakp çalşyorm o ise paraları sürekli bi yerlere dsğtyor soramyprm konşamyorm bir şey demeye kalkınca azarlayarak feministsin çalışmazssn çalşma lan dyor Hatta birinde böyle dedğm için vurmştu.Sizler ne dşnyosnz ne yaplablr bu konuda yorumlarnızı beklyorm
Son cümlenizi kulağıma küpe olarak alıp takıyorum.
Gerçekten sigortali bir işim yok. Küçük çaplı bir kazancım var . Ama altımda arabam. Kredi kartım. Nakit paramla bu hanimefendiden Cok daha özgür ve güzel bir hayatim var.
Çünkü mesele çalışmak ya da çakışmak değil.
Bir öküzle evlenmek ve bu evliliği zorla yürütmek .
Önce berbat Türkçe'n ve imlan için, sonra ekonomik bağımsızlığı olan bir kadın olmana rağmen kocana ve şiddete boyun eğdiğin için, ayrıca burada ezik ezik napıcam diye sorduğun için seni kınıyorum.Merhaba arkadaşlar hem içimi biraz buraya dökmek hem de sizlerin fikrini almak için yazmak istedim..Ben 5yıldr öğretmenlik yapan 5aylk da bebeği olan bir kadınım.Eşimlw 5/yldr gurbettryiz ailelermzden çok uzakta ben bebeğim 2 aylıkken maddi skntlardsn çalşmak zorunda kaldm çok kötü nır arabamz var ve kyk borçlarmz var o yüzden..Asıl mesele şudur ki eşimle başta araba alacğz borçları ödeyelm dye konşmamaza rağmen 2yldr parayı toparlayıp araba bile alamadık ..Kendisi brktrdğmz parayı 3000tlyi babasna bana sormadan yine babasna cep telefonu 1200/tlye ...Sonra gidip kar eddceğm dye 5000liraya inek alma gbi maceralara gryor.Bunu neden yaptn dynce beni terslypr sen kimsin bana karışamazsn haddini bil kadınlğnı bil paranı kazan getr işine bak çocuğuna bak dyor ..Oysaki Benm istediğm sadece bebeğimz ufakken önce araba almak borçları silmek sonra ev alabilmek ..Ben ufackk bebeğimi bırakp çalşyorm o ise paraları sürekli bi yerlere dsğtyor soramyprm konşamyorm bir şey demeye kalkınca azarlayarak feministsin çalışmazssn çalşma lan dyor Hatta birinde böyle dedğm için vurmştu.Sizler ne dşnyosnz ne yaplablr bu konuda yorumlarnızı beklyorm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?