- 1 Mart 2012
- 6.101
- 1.513
- 198
- Konu Sahibi farahnihal
-
Gözüme çarpıyorsun elimde değil.Issiz kalirsam is bulurum yine..bir yorumuma yorum getirmezsen hatrim kalicak...calismayan kadinlar is bulamadiklarindan mi calismiyor?geneli kolay yolu sectigi icin calismiyor...
haftaiçi bizde annemde kalıyoruz....nasıl dayanıyorsun hafta içi peki onsuz?
MdmBu konuların genellemesi olmaz ki..
İşyerinde çok rahat bir çalışma ortamı olan bir kadın muhakkak ki 3 çocuk peşinde koşturan kadından rahattır.
Ama stresli bir işte çalışmak 5 çocuk bakmaya bedeldir bence,enazından kafası rahat olur evhanımının.
Anladım. Ben de bir dönem böyle yapmak zorunda kalmıştım. Düzenin yerle bir oluyor ama çare de yok.haftaiçi bizde annemde kalıyoruz....
ayrı değilim hiç oğlumdan...
tek başımıza sadece haftasonları birlikteyiz demek istedim...
Bu benim fikrim...surekli evde oturup birine bagimli yasamak bana gore degil.is bulamasaydim markette kasiyerlik yapardim yine calisirdim...kimseye eyvallahim yoktur ..karekter meselesi...erkek calismazsa tembel kadin calismazsa niye tercih oluyor.hani esittik?Gözüme çarpıyorsun elimde değil.
Çalışmayan kadının tercihi de olabilir bu bilemezsin.
Hem dünyanın mürekkebini yalamış hem de evinde oturan kadınlar tanıyorum ben.
Kişilerin tercihlerini bu şekilde irrite etmen pek hoş değil bence.
malesef.bu kadarcık bile lüksüm yok.yani işi bir süreliğine bırakmak gibi.maddi sebepler izin vermiyor.Bu yaşadıklarımızın yanında birkaç cümle gibi demi umut? Yani onca yaşanan ve anlatılabilecek şey var ki..
Senin 3 ediyor yani…
Hem çok güzel hem çok zor.
Ben senin yerinde olsaydım bir süre iş hayatından uzaklaşırdım. Durumunuz müsaitse eğer..
Benim 2. Çocuğum olursa ben öyle düşünüyorum. Kızımda ertelediğim her şeyi yaşamayı Allah nasip ederse.
Zaten çalışmasın diyen yok. Çalışan kadının da bir sürü artısı var para kazanmak dışında.Bu benim fikrim...surekli evde oturup birine bagimli yasamak bana gore degil.is bulamasaydim markette kasiyerlik yapardim yine calisirdim...kimseye eyvallahim yoktur ..karekter meselesi...erkek calismazsa tembel kadin calismazsa niye tercih oluyor.hani esittik?
Sıkma canını.. Ben çok kaderciyim bu konuda. Sen bu şekilde çalışıyorsan mutlaka bir nedeni var.malesef.bu kadarcık bile lüksüm yok.yani işi bir süreliğine bırakmak gibi.maddi sebepler izin vermiyor.
bir mucizeye ihtiyacım var bu aralar:))
daha bu sabah bile bunun için üzülüyordum.
ne yapalım bizim hayatlarımız da böyle.
evet canım niyetimiz bir kardeşti Allah 2 tane nasip etti.3 olacak nasipse.
bir şekilde üstesinden gelecek gücü dermanı versin Allah ım hem eşime hem bana artık tek temennim bu.
tabi tüm annelere çalışan olsun olmasın,evlatlarımızın başında sağlıkla durabilelim en nihayetinde önemli olan bu...
çok haklısın.ben de çalışan bir kadınım
şu aralar ücretsiz izin kullanıyorum
çalışırken bebeğim yoktu, hiç zor gelmedi
meseleye sadece para olarak da bakmıyorum
öğretmenim ve ideallerim var
vatana, millete minnet borcum var
şimdi bebekli ev hanımıyım
bu da zor gelmiyor
düzenli şekilde her işimi yapıyorum
gezmeme de gidiyorum, oğluşumla rahat rahat ilgileniyorum
çalışmaya başladığımda nasıl olur, onu kestiremiyorum
bakalım zaman ne gösterecek :)
ve ev hanımlığı kolaydır, çalışmak zordur
veya tam tersi genellemeler yapmamak gerektiğini düşünüyorum
herkesin yaşam şartları, çevresi, kocası farklı
nice ev hanımları biliyorum ki, eşlerinin getirdiği parayı bir ekonomist gibi idare eden ve azı çok yapan
nice çalışan kadınlar da biliyorum ki, israfın dibine vurmuş, bencilce yaşayan
ve yine nice ev hanımları var ki, o kadar bol zamanın içinde çocuklarına zaman ayıramayan, her işten yüksünen, şikayet eden
yine nice çalışan hanımlar var ki, hamarat becerikli ev hanımlarına taş çıkartan, çocuklarıyla nitelikli zamangeçirme konusunda becerikli
nerden biliyorsun derseniz de, velilerimin içinde inanın her türlüsü var :)
ben de üstesinden gelebileceğime inanıyorumçok haklısın.
güzel gözlemler yapabilmişsin mesleğin sebebi ile.
her kadının şartları kendine özgüdür ve öyle yorumlanmalıdır.
ben de genelleme yapılmasın derken bunları kast ediyorum.
kırıcı söylemlere gerek yok.
çalışmaya başladığında farklı deneyimlerin olacaktır,bebeğinin bakımında tut ta uykusuzluk hastalık hali vs. gibi.
nispeten zorlaşacak şartların:))ama üstesinden geliniyor bir şekilde.
Sen oyle san...kadin eziliyorsa calisip birakir gider crkmek zorunda degil..yanlis ornek olma millete.kizlar okumali ve calismali...madem ev hanimligi iyi sende otur evinde..Zerrin bildiğin ezberleri okuyorsun.
Bu yazdıkların şehir efsanesi artık.
Kadının ekonomik özgürlüğünün olması güzel bir şey ama karşısındaki adam adam değilse yine ezer hem de köle hayatı yanında sosyete hayatı kalır.
Eğer adam insansa zaten çalışmayan eşini el üstünde tutar ki o kadar çok örneği vardır ki.
Hatta çalışmayan kadın çalışan kadından çok daha kıymetlidir yeri gelir..
anneler güçlüdür evet ve zor durumlarla başetmekte üstlerine yoktur.ben de üstesinden gelebileceğime inanıyorum
olsun kadınlar zoru severler
hani victor hugo'nun bir sözü var
"kadınlar zayıftır, anneler güçlü"
zor dersek her iş zor
kolaylaştırmak için çaba göstermek lazım
yok öyle armut piş, ağzıma düş
Ayrıntıları kaçırıyorsun Zerrin.Sen oyle san...kadin eziliyorsa calisip birakir gider crkmek zorunda degil..yanlis ornek olma millete.kizlar okumali ve calismali...madem ev hanimligi iyi sende otur evinde..
Bence o hayalinden vazgec...ikinci cocugu dogur tabi ama isini birakma...ne güzel okumussun muhendissin sanirim...sakin bunu yapma...kariyerini yerle bir etme..Zaten çalışmasın diyen yok. Çalışan kadının da bir sürü artısı var para kazanmak dışında.
Bir kere genel anlamda tabi daha bir kendine güven duygusu oluyor, hem çevreye hem de kendine karşı..
Para ve paranın getirisi şeyleri ele aldım zaten değinmeyeceğim o kısma..
Şöyle örnek vereyim.
Mezun olduğumdan beri aralıksız çalıştım, kızım doğduğu zaman 15 günlükken döndüm tam zamanlı olarak işe. Şimdi 2. Çocuk planım var. Allah kısmet ederse bu doğum olursa yani.. Bir süre çocuklarımla sakin bir hayat istiyorum. Mesela okullar kapanınca Bodrum’a gideyim, ıhlamur ağaçları altında kendimi dinleyeyim onlara zaman ayırayım. Eşim de hafta sonları gelsin, para göndersin çalışsın gibi bir hayalim var.
Şimdi ben yiyici olacak mıyım?
Zerrin bildiğin ezberleri okuyorsun.
Bu yazdıkların şehir efsanesi artık.
Kadının ekonomik özgürlüğünün olması güzel bir şey ama karşısındaki adam adam değilse yine ezer hem de köle hayatı yanında sosyete hayatı kalır.
Eğer adam insansa zaten çalışmayan eşini el üstünde tutar ki o kadar çok örneği vardır ki.
Hatta çalışmayan kadın çalışan kadından çok daha kıymetlidir yeri gelir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?