çalışan kadın olmak

valla davulun sesi uzaktan kulağa hoş gelirmiş
çalışan bir anneyim
evimde herşeyi kendim yapıyorum(temizlik,ütü,çamaşır,bulaşık,yemek).cuma geceden beri uyumuyorum çünkü kızım hasta.bu gece sabaha kadar uyumadım.sabahta kalkıp işe geldim.çalışmayı kolay zannediyorlar.evde olsam yatardım ama malesef işyerinde yatmak gibi bi şansın yok.

Issiz kalirsam is bulurum yine..bir yorumuma yorum getirmezsen hatrim kalicak...calismayan kadinlar is bulamadiklarindan mi calismiyor?geneli kolay yolu sectigi icin calismiyor...
Gözüme çarpıyorsun elimde değil.

Çalışmayan kadının tercihi de olabilir bu bilemezsin.

Hem dünyanın mürekkebini yalamış hem de evinde oturan kadınlar tanıyorum ben.

Kişilerin tercihlerini bu şekilde irrite etmen pek hoş değil bence.

Evlmdn once clsn br byandm amaevlndktn snra isi brktm ve suan 2 tan dunyalr tatlsi evlatlra shbm tamam kadinin clsmasí kndí parsni kazanmasi super bsy ama iksí bi arada olnca bsylr mtlaka eksk kalyo o bsylrd e gnld e cocuklar oluyo malsf ve ev hanimlgda super bisi en azndn bnim icn
Mdm

haftaiçi bizde annemde kalıyoruz....
ayrı değilim hiç oğlumdan...
tek başımıza sadece haftasonları birlikteyiz demek istedim...
Anladım. Ben de bir dönem böyle yapmak zorunda kalmıştım. Düzenin yerle bir oluyor ama çare de yok.

Bu benim fikrim...surekli evde oturup birine bagimli yasamak bana gore degil.is bulamasaydim markette kasiyerlik yapardim yine calisirdim...kimseye eyvallahim yoktur ..karekter meselesi...erkek calismazsa tembel kadin calismazsa niye tercih oluyor.hani esittik?

malesef.bu kadarcık bile lüksüm yok.yani işi bir süreliğine bırakmak gibi.maddi sebepler izin vermiyor.
bir mucizeye ihtiyacım var bu aralar:))
daha bu sabah bile bunun için üzülüyordum.
ne yapalım bizim hayatlarımız da böyle.
evet canım niyetimiz bir kardeşti Allah 2 tane nasip etti.3 olacak nasipse.
bir şekilde üstesinden gelecek gücü dermanı versin Allah ım hem eşime hem bana artık tek temennim bu.
tabi tüm annelere çalışan olsun olmasın,evlatlarımızın başında sağlıkla durabilelim en nihayetinde önemli olan bu...

ben de çalışan bir kadınım
şu aralar ücretsiz izin kullanıyorum
çalışırken bebeğim yoktu, hiç zor gelmedi
meseleye sadece para olarak da bakmıyorum
öğretmenim ve ideallerim var
vatana, millete minnet borcum var

şimdi bebekli ev hanımıyım
bu da zor gelmiyor
düzenli şekilde her işimi yapıyorum
gezmeme de gidiyorum, oğluşumla rahat rahat ilgileniyorum

çalışmaya başladığımda nasıl olur, onu kestiremiyorum
bakalım zaman ne gösterecek :)

ve ev hanımlığı kolaydır, çalışmak zordur
veya tam tersi genellemeler yapmamak gerektiğini düşünüyorum
herkesin yaşam şartları, çevresi, kocası farklı

nice ev hanımları biliyorum ki, eşlerinin getirdiği parayı bir ekonomist gibi idare eden ve azı çok yapan
nice çalışan kadınlar da biliyorum ki, israfın dibine vurmuş, bencilce yaşayan
ve yine nice ev hanımları var ki, o kadar bol zamanın içinde çocuklarına zaman ayırmayan, her işten yüksünen, şikayet eden
yine nice çalışan hanımlar var ki, hamarat becerikli ev hanımlarına taş çıkartan, çocuklarıyla nitelikli zamangeçirme konusunda becerikli

nerden biliyorsun derseniz de, velilerimin içinde inanın her türlüsü var :)

Zaten çalışmasın diyen yok. Çalışan kadının da bir sürü artısı var para kazanmak dışında.

Bir kere genel anlamda tabi daha bir kendine güven duygusu oluyor, hem çevreye hem de kendine karşı..

Para ve paranın getirisi şeyleri ele aldım zaten değinmeyeceğim o kısma..

Şöyle örnek vereyim.

Mezun olduğumdan beri aralıksız çalıştım, kızım doğduğu zaman 15 günlükken döndüm tam zamanlı olarak işe. Şimdi 2. Çocuk planım var. Allah kısmet ederse bu doğum olursa yani.. Bir süre çocuklarımla sakin bir hayat istiyorum. Mesela okullar kapanınca Bodrum’a gideyim, ıhlamur ağaçları altında kendimi dinleyeyim onlara zaman ayırayım. Eşim de hafta sonları gelsin, para göndersin çalışsın gibi bir hayalim var.

Şimdi ben yiyici olacak mıyım?

Sıkma canını.. Ben çok kaderciyim bu konuda. Sen bu şekilde çalışıyorsan mutlaka bir nedeni var.

Hiçbir şey tesadüf değil hayatta.

Allah sağlık versin de gerisi ayrıntı diyoruz artık kendimizce..

İkisinin artısını eksisini rasyonel biçimde ortaya koyarsak mümkün olduğunca objektif bir değerlendirme yapabiliriz.

İş hayatında olmanın en temel amacı para kazanmaktır. Çalışan kadın maddi geliri olan kadın demektir. Kendi yaşamını idame ettirmeye yeter yetmez o ayrı ama ev hanımına göre daha özgürdür. Maddiyat günümüz dünyasında özgürlükle büyük anlamda aynı şeydir.

İş hayatında kariyer yapma şansın vardır. Kariyer fırsatlarını yakalamak kişiye maddi-manevi tatmin ve özgüven sağlar. Ev hanımlığında ne yazık ki bir kariyer yapma şansı yoktur. Çocuğun büyürken her anına şahit olmak gibi başka bir manevi tatmin ile bu eksiyi artıya dönüştürebilir elbette.

İş hayatında (kendi şirketi olanları muaf tutarak yazıyorum) yatırımı başkasına yaparsın. Sen çalışırsın, başarırsın ancak gerçek kazanan her zaman patrondur. Ev hanımlığında yatırımı kendine ve çocuklarına yaparsın. Bütün çalıştığın didindiğin yine kendine ve çocuklarına fayda sağlayacak şekilde sonuç verir.

Eşit çıktı J O zaman objektifliği bırakıp subjektif yorumlarımı yazıyorum; ev hanımlığı bana göre daha zor. Çünkü daha sıkıcı, çünkü yaptığı işler çoğu insan tarafından takdirle karşılanmıyor aksine çok basit olarak değerlendiriliyor bu da uzun vadede motivasyonu düşürüyor, çünkü çocuk başlı başına insanın enerjisini emen bir oluşum ki buna bütün gün maruz kalmak kolay katlanılır bir şey değil.

çok haklısın.
güzel gözlemler yapabilmişsin mesleğin sebebi ile.
her kadının şartları kendine özgüdür ve öyle yorumlanmalıdır.
ben de genelleme yapılmasın derken bunları kast ediyorum.
kırıcı söylemlere gerek yok.
çalışmaya başladığında farklı deneyimlerin olacaktır,bebeğinin bakımında tut ta uykusuzluk hastalık hali vs. gibi.
nispeten zorlaşacak şartların:))ama üstesinden geliniyor bir şekilde.

ben de üstesinden gelebileceğime inanıyorum
olsun kadınlar zoru severler
hani victor hugo'nun bir sözü var
"kadınlar zayıftır, anneler güçlü"

zor dersek her iş zor
kolaylaştırmak için çaba göstermek lazım
yok öyle armut piş, ağzıma düş

valla 10 yıldır çalışıyorum.sadece 8 ay evde kaldım..fenaydı ben çalışmaya alışmışım evde yapamadım..ev hanımlığı zor diyorlar hem çalışıp hemde ev hanımlığı yapanlar napsın?bütün gün evde yaptığın işi iş çıkışı 2 saate sığdırmak zorunda olanlar napsın?

Sen oyle san...kadin eziliyorsa calisip birakir gider crkmek zorunda degil..yanlis ornek olma millete.kizlar okumali ve calismali...madem ev hanimligi iyi sende otur evinde..

Ben eşime diyorum. Benim yığınla kaynanam, kayınvalidem, görümcem, kaynım var.Yığınla da işim var.
Neden mi? İşe gidiyorum ne yemek yapsam, evin şurası dağınıktı şurası şöyle burası böyle + bebeğimin özlemi.İş yerindeki insanların lafları, müdahaleleri, laf söylemeleri + iş sorumluluğu...
Eve geliyorsun. Bu sefer iş aklında. Bir sorun varsa sürekli o zihninde dönüyor. Ev + çocuk + eş + arada gelen misafirler...
Ev hanımlığında ise zamanı istedikleri kullanıyorlar.Bir şeye yetişmeye çalışmıyorlar. Sosyal hayatları varsa da yeme de yanında yat.
Kısaca ben bir ahtapotum...

anneler güçlüdür evet ve zor durumlarla başetmekte üstlerine yoktur.
ben son zamanlarda kendimi böyle teselli ediyorum da:))
şimdi sürekli uyuklayan bir moddayım ama bebeklerden sonra mucizevi bir şekilde güçleneceğimi düşünüyorum.
bir sabır hali geliyor insana.yoksa o uykusuz gecelerin sonunda sabah 7 de yollara nasıl düşer ki bir kadın.
tabi planlı programlı yaşamak çalışan kadının olmazssa olmazı.istemesen de bir düzen oluşturuyorsun kendine.

Sen oyle san...kadin eziliyorsa calisip birakir gider crkmek zorunda degil..yanlis ornek olma millete.kizlar okumali ve calismali...madem ev hanimligi iyi sende otur evinde..
Ayrıntıları kaçırıyorsun Zerrin.

Anlamak istediğin yerinden tutuyorsun gerisini koy veriyorsun.

Bir süre ara vermekten bahsettim sana.

Kimseye kötü örnek olmadığım kesin de senin de iyi örnek olduğun söylenemez.

Bence o hayalinden vazgec...ikinci cocugu dogur tabi ama isini birakma...ne güzel okumussun muhendissin sanirim...sakin bunu yapma...kariyerini yerle bir etme..

Kesinlikle katılıyorum. Arkadaşlardan eşi sadece otobüs parası veren vardı.
Bir market sahibi bir arkadaşa şöyle demiş. Alış verişe gelen kadınların çalışıp çalışmadığını hemen anlıyorum. Çalışan kadın en uygun indirimli ama kaliteli bir tane alıyor.Çalışmayan kadınlar ise pahalı, en kaliteli ve bir kaç tane alıyorlar demiş. Ne kadar ilginç bir tesbit. İstisna var mıdır? Elbette ki vardır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…