- 23 Ağustos 2010
- 1.661
- 276
- 198
- Konu Sahibi farahnihal
-
Aslında farklı şeylerden bahsetmiyoruz ama anlaşamıyoruz sanırım. Özünde birbirine bağlı ama farklı dil kullanan insanlar gibiyiz.
İş ve para çok önemli kesinlikle.
Ben kızım doğana kadar gece 12 lere kadar kaldığım oldu fabrikada ama hiç gocunmadım, söylenmedim.
Ama çocuk benim hayatımın miladı oldu.
Beni ben yaptı, içimde tanımadığım beni çıkardı. Hayatın başka tadı da varmış dedim.
Elbette çalışılmalı ancak hayat da ertelenmemeli.
Başbakanın eşi farklı bir örnek bence. Evinin temizliğinden, yemeğine kadar biri yapıyor da yediği tabağı kaldırmak zorunda kalmıyor.
Ben haftada 55 saat çalışıyorum, o ne kadar çalışıyor acaba? Ne zaman görsem kocasıyla orada burada, ne ara işini yapıyor acaba?
Aslında ihtiyacı olmadığı halde çalışmak öz güven göstergesidir.konuyla alakası yok ama ben bunu bilmiyordum çok hoşuma gitti. yine çok güzel bir örnekmiş. türkiyenin böyle bir başbakan eşine ihtiyacı vardı .. öncekiler ne yapıyordu mitinglerde el sallamaktan ve alışveriş merkezi kapatmaktan başka.. böyle mütevazi insanları görmeye alışık değiliz ihtiyacı olmadığı halde çalışmak da bir mütevaziliktir..
Allah yardımcın olsun tek çocukla çalışmak neysede 2 3 çocukla çalışmak zordur var mı yardımcın...
çok doğru. Erkek için kadın kadındır, eve girince tüm kimlikleri bir hiçtir erkek için. Evde çocuğunun anası onun karısı olup bu sorumluluklarını yerine getirmek zorundadır.Yine çalışan kadın- ev kadını kıyaslaması başlamış, bu içerikle her konu açıldığında uyarmak durumunda kalıyorum.
Çalışan çalışmayan derken birbirinizi rencide ettiğiniz farkında mısınız? Erkekler kadınları çalışan veya ev kadını diye ayırt etmeden 2. sınıf muamelesi yaparken birde siz birbirinizi yermeye başladınız.
sırtında taş taşımıyorsan çalışıyor sayılmazsın canım(biri böle demişti)Arkadaş ben bu ew hanımlarını anlamıyorum..!!
Ev hanımlarına sruyorum çalışan kadınları ne yapıyor zannediyorsunuz? Çalışan kadınlar; sabahın köründe kalkıyor işe gidiyor karda kışa ya da sıcakta otobüslerde ayakta geliyor çile çekiyor masabaşı da olsa beyin yoruluyor.. akşam ewe geliyor yemek hazrlıyor, mutfağı toplyor çamsr bulaşık uğraşıyor haftasonları temzlik yaıyor ütü yapıor hiç dinlenmiyor...Bi tv keyfi bile yok.. Bi de çocuk varsa vay haline....
Ew hanımları; ewde temzlk, ütü çocuk, çamaşır tv keyfi yapıyorlar oturmalara gidiyorlar gün yapıyorlar vs....
çalşışn kadnlarda iş ev çocuk stresi war. Ev hanmlarında çocuk ve ev stresi war...
çalışan kadının hayatı zor ew hanımı ne yapıyorsa çalışan kadın ewe geldiğinde de yapıyor...
O yüzden madem çalışn kadnlara laf sölüyorsunuz basit die o zamn çıkın sizde çalışın ewde çocuk doğurup işin kolayına kaçmayın!!!
Bence kadının çalışması iki tarafın da psikolojisini rahatlatıyor.peki geçinmek için ideal maaş nedır bu devirde, 2 bin tl maaş alan biri 2 veya 3 çocugu olsa, bin tl ev kredisi olsa yada araba yada herhangi bir borcu ne bilim,bu devirde borçsuz kimse yok çünkü ,kalan bin tl ile geçinebilirmi bu durumda kadın çalışmalı mı...
peki geçinmek için ideal maaş nedır bu devirde, 2 bin tl maaş alan biri 2 veya 3 çocugu olsa, bin tl ev kredisi olsa yada araba yada herhangi bir borcu ne bilim,bu devirde borçsuz kimse yok çünkü ,kalan bin tl ile geçinebilirmi bu durumda kadın çalışmalı mı...
Bence kadının çalışması iki tarafın da psikolojisini rahatlatıyor.
Artık kredi kartı devrimiyle pek çok şeye aynı standartta ulaşabiliyor insanlar ama her şeye de taksit yapınca o zaman da kredi kartı borcunu ödeyemiyor.
Şurası bir gerçek, kadın çalışınca çıta daha yüksekte oluyor. Ama ideal maaş diye bir şey yok. Geldiği kadar gider, ona göre harcayacak yerin olur. Asgari ücretle 3 çocuk büyüten de var ona bakarsan..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?