- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
- Konu Sahibi farahnihal
-
sadece kadınalr olarak bakmıcam suanda mevzuya ama[
bu tür başkaca konularda da yazmışımdır.
ülkemizde çalışan kadının hiç bir sosyal hakkı yok.
kanunen bize verilen izinler medeni ülkelerden o kadar geri ki.
biz bu geriliğin içerisinde debelenerek bir hayat sürmeye,iş ve çocuklu aile yaşantısını bağdaştırmaya çalışıyoruz.
bizlerin de Avrupa daki çalışan anneler gibi uzuuun uzunn ücretli izinlerimiz olsa ve her hakkımız koruma altında olsa eminim çok daha mutlu mesut anneler olacağız.
bebeğimizin ilk 2-3 yıl yanında kalarark hem doya doya annelik yapacağız hem de işlerimiz tehdit altında olmayacak, geçim derdimizde olmayacak tabi ki.
ama sen ben gibiler kendimizden,hayatlarımızdan feragat ederek çocuk yetiştirmeye çalışıyoruz ve bu herkesin sandığından daha da zor ne yazık ki.
hayat ertelenmemeli ama bu şartlarda buna karar verme yetkimiz bile yok ipekçim.
''kazanıma ''maddi yönden bakınca haklısın..emekliliğime 8 sene var asla ve asla büyük konuşmayayım ama 65 e kadar çalışanlardan olmayacağım.Belki maaşım yarı yarıya düşecek ama olsun .Ben de sabahları biraz uykumu almak ben de zaman zaman şehir dışına çıkıp ailemi görmek istiyorum.Çalışıyorum çünkü yarın bir gün yaşlandığımda kimseye muhtaç olmak istemiyorum ,çocuklarının yanında sığıntı gibi yaşayan insanlardan olmak istemiyorum .Parama sözüm geçsin istiyorum .Bunun da bir bedeli var tabi . Kimse de çalışmak kolay demesin .İnsanların kahrını çekmek zor . Zengin kocası olmayan tüm kadınların çalışması gerektiğine inanıyorum kendi gelecekleri için .Çocuklar da yuvadan uçunca zamanın su gibi akıp gittiğini ama geriye baktıklarında hiç bir kazanımlarının olmadığını görünce anlayacaklar neden bazılarının çalıştığını ama iş işten geçmiş olacak .
manevi yönden de farklı düşünmüyorum . Manevi yönden de kazanımı daha fazla .''kazanıma ''maddi yönden bakınca haklısın..
mesela karşılaştırma yapmanı istesem? Nasıl ne yönüyle fazla?manevi yönden de farklı düşünmüyorum . Manevi yönden de kazanımı daha fazla .
Evde oturmanın ne gibi bir maneviliği var . Çocuğunu bile daha iyi yetiştirme şansın var .Çalışınca gözün kulağın daha açık oluyor .Belki çocuğumuza çok sık yaprak sarması yapamıyoruz ama başka türlü faydamız dokunuyor vs vsmesela karşılaştırma yapmanı istesem? Nasıl ne yönüyle fazla?
evet herşeyin bir bedeli var ne yazık ki.emekliliğime 8 sene var asla ve asla büyük konuşmayayım ama 65 e kadar çalışanlardan olmayacağım.Belki maaşım yarı yarıya düşecek ama olsun .Ben de sabahları biraz uykumu almak ben de zaman zaman şehir dışına çıkıp ailemi görmek istiyorum.Çalışıyorum çünkü yarın bir gün yaşlandığımda kimseye muhtaç olmak istemiyorum ,çocuklarının yanında sığıntı gibi yaşayan insanlardan olmak istemiyorum .Parama sözüm geçsin istiyorum .Bunun da bir bedeli var tabi . Kimse de çalışmak kolay demesin .İnsanların kahrını çekmek zor . Zengin kocası olmayan tüm kadınların çalışması gerektiğine inanıyorum kendi gelecekleri için .Çocuklar da yuvadan uçunca zamanın su gibi akıp gittiğini ama geriye baktıklarında hiç bir kazanımlarının olmadığını görünce anlayacaklar neden bazılarının çalıştığını ama iş işten geçmiş olacak .
ONU SÖYLEYEN HALT ETMİŞŞŞ HIHHHarkadaş ortamında bulundum şöyle bir konuşma geçti, çalışmak rahat masabaşında,sen birde gel evhanımlığını gör evde 3 çocuk durmuyorlar küçükler ,çalışmak daha kolaydı dendi...Masabaşı tamamda yaşadıgımız stres,beyin yorgunluğu yetmezmi...sonuçta çocuklarımızın annesiyiz yeri gelir kızarız,ama iş hayatı öylemi lafta duysanda idare ediyosun..iş mi zor evde 2 veya 3 küçük çocuk bakmak mı? ben ev hanımlığına özeniyorum evdekiler çalışanlara...
vs vs?? göz kulak açıklığı, yaprak sarması yapma sıklığının azlığı!! başka türlü fayda? peki... sormadım farzet neyse tatlım.. Yanlış olmuş... iyi günler..Evde oturmanın ne gibi bir maneviliği var . Çocuğunu bile daha iyi yetiştirme şansın var .Çalışınca gözün kulağın daha açık oluyor .Belki çocuğumuza çok sık yaprak sarması yapamıyoruz ama başka türlü faydamız dokunuyor vs vs
ben de sizi kiniyorum. insanin maddi durumu yerinde ise calismamayi pekala secebilir. bunun derdi size dusmez. ev hanimlarinin ekmegini siz vermediginize gore size ne demezler mi? calismak mecburiyet olabilir secim olabilir. ev hanimligi da tercih olabilir. kimseye hakaret etmeye hakkiniz yok.Ya birak kardesim..bu dunyaya gelmelerinin bir amaci bile yok.daha kendi paralarini kazanamiyorlar..bide yarisa giriyorlar milletle..ben babamdan para almiyorum ki kocamdan alayim..allah elden ayaktan dusurmesin...
Yaran var gocundun.sen benim egitimimi nerden biliyorsun ayrica. ..hakeret ettigim yok .amaclari yok dedim ki yok yani.ideali olan calisirben de sizi kiniyorum. insanin maddi durumu yerinde ise calismamayi pekala secebilir. bunun derdi size dusmez. ev hanimlarinin ekmegini siz vermediginize gore size ne demezler mi? calismak mecburiyet olabilir secim olabilir. ev hanimligi da tercih olabilir. kimseye hakaret etmeye hakkiniz yok.
not:sizden cok daha fazla egitim aldigima ve uretime daha cok katildigima eminim.. baba veya koca parasi da yemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?