çalışan kadın olmak

inşaat, madencilik, kanalizasyon işleri agır iştir. bütün gün ayakta durman gereken işler agır işlerdir. bütün gün durmadan telefonla konuşman gereken işler agır işlerdir. sorumlulugunun çok üst seviyede oldugu (masabaşı veya degil)işler agır iştir.

ama çogu masabaşı iş agır iş degildir çok da kolaydır hatta. stresmiş yorgunlukmuş... genelde zor ve stresin ne oldugunu bilmeyenler söyler bunu çünkü aslında zoru hiç görmemişlerdir ve empati yapamamışlardır.

küçük bebek bakmak da agır iştir hele bebek çok çok uysal degilse... ev temizligi bekler, yemek bekler ama bebek beklemez, sürekli başında olacaksın. ne zaman ne olacagı da hiç belli olmaz. yapışık yaşayacaksın falan. o yüzden bebek bakmak bir iş yerinde masa başı çalışıp 3-5 kişiyle muhatap olup, yeri geldiginde 1-2 kişinin de lafını sineye çekmekten çok daha zordur.

buna evi çekip çevirmeyi dahil etmiyorum çünkü ev bakımında bir şey kalmadı artık. eskisi gibi degil. her şeyi makineler yapıyor. ev işinde artan tek şey ev eşyalarının çogalması yüzünden artan temizlik süresi. onun dışında her şey artık aşırı kolay. ev işi zor diyen aslında ''ay makinenin dügmesine basmak çok zor'' diyordur.

Ben çalışıyorum 20:30 a doğru eve gidiyorum evde de devam ediyorum yani biri gelip yemeğimi ütümü çamaşırımı yapmıyor günlük temizlikcim gelmiyor haaa çalışıp evine haftalık kadın alanlar şanslı daha rahat olabilir ama bence çalışan kadınlar hem dışarı da erkek gibi çalışıyor hem de evinde kadınlık yapıyor ev hanımları hiç değilse uykularını alıyorlar beee 6,30 da sabahın zifiri karanlığında sıcacık yatağında çıkmak ne demek en azından onu bilmiyorlar

Zaten bu insanın doğasında var canım. Doyumsuzluk..

Hep daha çok..

Hep daha iyisi edinme arzusu.

Zaten öyle olmasa hedefler kalmaz. Hayat anlamsız olur.
ne kadar gelirin olursa okadar da giderin oluyo.maalesef

Akşam 8,30 a kadar çalışacak ne iş yapıyorsun sen merak ettim.

aslında hepsi kişiden kişiye göre değişir...

bazısının eli pratiktir ev işini kısa sürede yapıverir. sonra kendine vakit ayırır. bazısı bir işi saatlerce zor becerir.. bazısı dıkdık eder saatler geçer...

aynı şey iş içinde geçerli...

Akşam 8,30 a kadar çalışacak ne iş yapıyorsun sen merak ettim.
arkadaşı bilmem ama özelde bu kadar uzun çalıştıran yer çok mesela bende muhasebeciyim ham 9 sene sabah 6:30 akşam kışın 19:30 yazın 21:30 çıktım yıllık izin ve fazla mesaimde verilmedi sonunda hamile kaldım ve biriken izinlerimle 7 ay kızıma baktım şimdi iş yerim biraz şartlarımı iyileştirdide öylelikle dayanıyorum meseda 5:30 kalkıp kızımı doyurup yatırıp kahvaltısı için yumurtasını ocağa koyup hazırlanıyorum biberonları yıkıyorum eşim annemi alıyor evden çıkıyorum annem 60 yaşında allah razı olsun kızıma çok güzel bakıyor ama ona bile zor yetişiyor dün gece hep sebze yıkamakla geçti tüm hafta kullanacağımı alıp pazardan hazır ediyorum izin günümde böyle geçiyor iş-temizlik-hazırlık kızımın çorbası için annem bakıyor diye tansiyonu var ona ayrı bize ayrı yemek eve geliyorum kızım hep mıkırdanıp mızıklıyor wc bile gidemiyorum doktor çalışmaya başladığımdan normalmiş tepki veriyormuş gidicem diye oda 6:30 kalkmaya başladı çok huysuz eşim geliyor kızı verip deli gibi yemek iş eşime sofra v.s... yani herkezin şartına göre ev hanımlıüğı yada çalışmak kolaydır.

Allah yardimcn olsun

Bnde ev hanimym ama hr sbh 6 da ayaktym esme kahvlti falan hrzlrym ardndan bebklrm kalkyo yani malsf uykya bnde hasrtm
dD

O birileri çok biliyor her şeyi... O kadar biliyorlarda o kadar zekiler madem nie ewde oturuyorsun die soraralar adama !!!!
ORASI ÖLE ama insanlar laf olsun diyede konuşabiliyor.sadece burada prim yapmak ugruna....
kişi özgürdür ister çalışır ister doktora yapıp oturur evinde çocuk büyütür.kimse sorgulayamaz

evdeykende psikolojik olarak yoruluyorsun stres yaşıyorsun

Keyiflerinden oturuyorlarmis..kocalari zenginmis...

Allah aşkına çalışmıyorlar madem çalışan kadınlara laf etmesinler....

Herkesin kendi tercihi çalışmkta ew hanımı olmakta kadının tercihidir. Sağlıklı olan her kadın ihtiyacı olsun ya da olmasın çalışmalı bana göre... Çalışmıyorsa da kmsenin kmseye bir şey sölemeye hakkı yok.... Sonuçta kimsenin garantisi yok...

Ama yine de tercih meselesidir!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…