Çalışan kadının eşi ev işlerine ne ölçüde yardım etmelidir

Bence beraberlik demek paylaşım demek hersey nasıl ortak ev işlerine ole nasıldı evlilikte herseyi kararları beraber alıyorz ozaman yapacak lamicini yok

aynı durum bizimki de yalnız eşim düzenlidir...ama daha çok görevleri bence

ben eşimden birkaç saat önce işten geliyorum, çoğunlukla işlerimi yetiştirebilecek vaktim oluyor. ona çok iş kalmıyor.
yalnız yetiştiremezsem hiç kasmam ben.özellikle yemek konusunda.
haftanın 3 günü üst üste yemek yapamadığım olur, üstüne haftasonu kahvaltıyı da dışarda yapalım teklifini sunabilirim.
yani yardım etmese de, yapamazsam 'neden ' diye sorgulamaz. onun da benim hakkım olduğunu düşünüyorum.
ama tabi kızım için muhakkak yemeğimi bulundururum. bize göre olmasa bile ona göre bir şeyler mutlaka pişiririm.

Evet hanımlar durum sizlerde nasıl ? bu konuda eşimle aynı fikirde değiliz.. Bazen olsun elime mi yapışır diyorum ama bazen de şeytan kanıma giriyor SEN DE PARA KAZANIYORSUN diyor...
üst komşum 5 aylık falan evli ve çalışıyor
her akşam dışardan yemek söylüyorlar çok nadir belki evinde yapıyor
demek ki kocası da razıki her akşam eve paket geliyor
sen de çalışıyorsun ya yapar yer ya da söyler dışardan

işte ona da benim gönlüm razı olmuyor deliyim valla

beyefendi bide bekler işte hey Allah ım yaa

Çalışıyorum eşim hep arkamı toplar yardım eder Allah razı olsun düşünce ile alakali bence

Yoruldugunuzu soyleyin sık sık..hani ufak ufak yemegi yaptiysaniz,masayi kurmadan esinize seslenin,sende masaya kasik catal koy hemen yiyelim gibi ufak islerden baslayin,hic elin ise surmez biriyse..hani isleri araya skistirir tarzda.balkina ciktiysa,elim kirli camasirlari bir al iceri gibi..buna benzer seyler iste.. aslinda bunlari demeye ne gerek var ya,insan gormez mi esinin yoruldugunu,bi isin ucundanda ben tutayim demez mi,hele de kadinda calisiyor,bir hafta sonuna tum isler sigdirilmaya calisiliyorsa. Sukur calistigim donemlerde esim bu.konuda cok yardimciydi bana,ben supururdum o silerdi.ben yikardim o asardi.nevresimleri degismeme yardim ederdi.tülümu perdemi takardi..misafir gelecek olursa ben mutfak islerini hallederdim,oodalari toplardi..halende oyledir.gerci bu kezde ben o zamanlar kadar calismasina musade etmiyorum o ayri ama,sonucta gun boyu evdeyim,her is rahat rahat yetisiyor.yinede bi cok isin ucundan tutar.yapi meselesi birazda heralde.aileden gelen birsey..bekarligindada hersey hazir ayagina gelmisse,evlendikten sonrada aynisini bekliyorlar.

Bazen batıyor biliyorum ama lafı sokunca eskiye dönüyor arada ayar yapmak lazım yardım etmezse ben de yapmıyorum birşey sonra o başlıyor ise benden daha titiz bu benim için bazen avantaj
ya benimki de öyle odun değil aslında ama bu aralar çok batmaya başladı bu durum

Ya ben ne yapayim tatli dille soyledim olmadi kavga ettim olmadi aslaaaa yardim etmjyor neymis annesi bunlarin caylarini karistirip ellerine vermis de alisik degilmis yaaa ben de calisiyorum ben de insanim ama yok bu biraz da vicdan meselesi artik is konusunda esimle kavga etmekten yoruldum.İnsanlar degismiyor bunu anladim

Evet hanımlar durum sizlerde nasıl ? bu konuda eşimle aynı fikirde değiliz.. Bazen olsun elime mi yapışır diyorum ama bazen de şeytan kanıma giriyor SEN DE PARA KAZANIYORSUN diyor...
Bebeğim var calışmiyorum şimdi yine de ev işi yemek hepsine yetişemiyor um eşim de çok yardımcı oluyor sen çalışıyorsun esinin yardimci olması gerekir

ah ahhhh çalışan kadın olmak zor arkadaşlar,benm eşimde ne zaman yakınsam azcık yardım et desem şaka yollu(ama bence gayet ciddi) bunlar toplumun sana biçtiği görevler sen evin kadınısın yapman gereken görevler bunlar diyor..napayım kavga etsem surat assam huzurum bozulacak o yüzden yavaş yavaş yetiştiği kadar yapıorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…