• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan kadının yemek problemi

Haftada 4 gün işe gidiyoruz. Bu günler için 2 kez 2 gün gidecek yemekler pişiriyorum.
Misal bu pazartesi-salı kıymalı taze fasulye-pilav çorba
çarşamba-perşembe için fırında sebze&et yanına bi çorba bir şehriye pilavı filan.
haftada bir gün eşim nöbet tutuyor o günlerde ben pratik şeylere başvururum salata çorba veya hazır yemekler.
haftasonu bir gün dışarda yeriz bir gün de istediğimiz lezzetli bir yemeği beraber pişiririz.
Benim avantajım işten eve 15.30'da geliyor olmam ve eşimle ikimizin yemek yapmayı sevip bu konuda çok pratik olmamız. Ama bazen bana da bıkkınlık veriyor o zamanlarda da bir yemeği 2 günlük pişirmek kurtarıcı oluyor ertesi gün kendime vakit ayırıyorum yemek saatine kadar.

Çorba, sulu yemek yaparken çok yapın.
Pişer pişmez kavanozlayın, kapak tutsun.
Mis gibi hazır yemek.
Çorbayı hep yaparım böyle.
Annem kavurmayı da böyle kavanozlar, o da çok pratik oluyor.
Yemeğe kat, yanına pilav yap.

Rende havuç, doğranmış yeşillik tupper kaplarda hiç bozuluyormuş, denemek istiyorum aslında.
Salata yapmak çok zor, yememektense vitamin kaybı olursa olsun, önceden hazırlanabilir.

Yemek konusunda iyi olduğumu söylerler ki bende çok severim. Bebekten sonra benim yemek düzenim de tam olarak oturdu aslında. Haftada 1 gün (en az) balık yapıyorum. İnanın çalışmadanız da bebekli anneler bilir , saatlerce falan yemek yapamıyorsunuz. Bende ancak 1 saat buluyorum yemek yapmak için.
Diğer 2 gün mesela sebze yemeği yapıyorum. Kıymalı karnabahar , kıymalı bezelye gibi şeyler.
Çorbayı ise düdüklüde 15 dakikada yapıyorum. Salata konusunda çok zaman harcıyordum. Tupper aldım ona yapıyorum 3/4 gün taze duruyor.
1 saat iyi bir skor 😃 1 sene sonra onu bulamayacaksın

Tavuk, ıspanak ve mantarı asla ısıtmayın çok tehlikeli.
Ben iki günlük pişiririm ama bu üçünün dışındakileri.
O da şöyle oluyor. Mevsim sebzelerinden aile üyelerinin yediği iki günlük yemek menülerim var.
Mesela haftada iki kere dolaptan fırına köfte atarım. Kolay gelir. Yanına ya kremalı patates yada portallı kereviz pişiririm. Bir gün etli bezelye yapıyorum iki gün yenir o da. Kurufasulye nohut da iki gün yenir. Onları da iki günlük yaparım. Yeşil mercimeği bir güm pişiririm ikinci gün az kalana su ekler erişte atarım çorba olur.
Kolayıma gelenler de genelde tarhana, mercimek yayla çorbası. Yemekte de pirinçli ıspanak yemeği, portakallı kereviz, etli bezelye yemeği. Ve en çok da köfte döndür allah döndür üç günde bir köfte yiyoruz

1 tencere pilav 1 tencere tavuklu patates yemegi yapin pazardan 2 gun idare eder sizi ısıtıldığında tipki yeni yapılmış gibi oluyor hele pilav.
Tavuk ve patatesli bir yemek ısıtıldığında zehirleyebilir. Her ikisi de ısıtılmaya uygun degil.

Nohut bezelye ıspanak kuru ve taze fasulye yemekleri ve çorbalar yaprak sarması. Bu yemekleri pişir kaynar kaynar cam kavobozlara koy kapağını sıkıca kapat. Tamamen soğuyunca buzdolabının alt kısmına normal bölüme koy. En az bı ay bozulmuyor. Yanına pilav makarna tamamdır.
Okurken acıktım ☺️

Kabul ediyorum işten gelince 1 saat mutfakta oyalanmayı sevmiyorum. İki kişi de girsek mutfağa, yine vakit geçiyor. Eşimle ikimizde acıkıyoruz zaten. İstiyorum ki ben hemen yemekleri ısıtırken eşim de tabakları koysun hemen yemek yiyelim. Çok sevemedim mutfağı zaten
Pazar günü yapıp dolaba atacağım ve en az çarşambaya kadar idare edecek hangi yemekleri önerirsiniz ? 2 tencere çorba yapsam diyorum bize yeter, patates, tavuk dayanmıyor diyorlar ama her yemekte de onlar var gibi. Bezelye, patlıcan da.pek sevmeyiz açıkçası.
Ne dersiniz? Perşembe cuma hamurişine mi başvurdak acaba?
biz haftada bir gun tavuk pilav/makarna, bir gun disardan yemek yiyoruz, bir gun duduklu de nohut vs gibi etli bir seyler pisiriyorum biraz vakit aliyor, bir gun de aksmdan pisiriyorum, 5. gun de arta kalanlar bitiyor :)

Pazar yapılan yemeği en kötü ihtimal pazartesi yerim. Çarşamba yemem için kıtlık falan olması lazım. Buzluğa koyulan hemen çıkar pişir yapılan şeyler daha mantıklı.
Bende böyle düşünüyorum 3.gün yemeğin tadi görüntüsü değişiyor ama çalışma hayatı bunu gerektiriyor sanırım

Kabul ediyorum işten gelince 1 saat mutfakta oyalanmayı sevmiyorum. İki kişi de girsek mutfağa, yine vakit geçiyor. Eşimle ikimizde acıkıyoruz zaten. İstiyorum ki ben hemen yemekleri ısıtırken eşim de tabakları koysun hemen yemek yiyelim. Çok sevemedim mutfağı zaten
Pazar günü yapıp dolaba atacağım ve en az çarşambaya kadar idare edecek hangi yemekleri önerirsiniz ? 2 tencere çorba yapsam diyorum bize yeter, patates, tavuk dayanmıyor diyorlar ama her yemekte de onlar var gibi. Bezelye, patlıcan da.pek sevmeyiz açıkçası.
bu arada ben fis..r duduklu kullaniyorum, cok hizli oluyor hersey.

Sebze yemeklerini konserve gibi yapıp bir iki hafta sonra açtığın oluyor
Kutu bakliyat i da.
Kahvaltı yapılıyor bazen.
Çorbada yaptığım oluyor.
Kıymayı çokça kavurup dondurucuya atıyorum
Bende sevmiyorum. İş sevmiyorum. 😉

Ben yemekleri genellikle 2 gün idare edecek şekilde yapıyorum ve sofradan kalkar kalkmaz ertesi günün yemeğini pişiriyorum o arada gerekirse eşim sofrayı topluyor. Hafta içi uğraştıran yemekler yapmıyorum. Soğan salça ya allah. Etli yemek konusunu da sotelediğim etleri buzluğa tıkarak hallediyorum. İstediğim yemeğin içine atıyorum pişirirken bitti gitti.

Ben bazı günleri gözüme kestiriyorum mesela. O gün oturup 30 gözleme yapıyorum. Buzluğa atıyorum.

Mesela yine hamburger köftesi yapıyorum 1 gün bolca. Onları da buzluğa atıyorum.

Içli köfte,kuru dolma, sarma pişmiş olarak buzlukta duruyor. Çıkarıp ısıtıyorum hemen cok pratik oluyor.

Burda şiş fasulyesi derler. Kuru fasulyeden daha iri fasulye geliyor köyden. Ama kuru fasulye değil. Onlar da buzlukta duruyor. Çok hızlı yemek oluyor.

Yine yazdan taze fasulyeleri yağda hafifçe soteliyorum
Hafif rengi değişince buzluğa atıyorum. Kışın hizlica yemek oluyor.

Yine buzluğa levrek çupra gibi balık alıyor eşim. Fırın tepsisinde limonlu sebzeli balık yapıyor. Hem pratik hem enfes oluyor.

Mesela domates koyabilirsiniz yine buzluğa. Kısin çıkarıp 10 dakikada domates çorbası yapabilirsiniz.

Yine tarhana alabilirsiniz yakınlarinızdan yapan varsa ya da Maraşın yöresel tarhanası da enfes oluyor. Hazır corba gibi çok hızlı oluyor tadı da efsanee.

Buzlugumda mantı da vardir benim. Evim burda hastaneye yakın olduğundan acilen hastalanan olur evime gelen olur diye hızlıca hazırlayabileceğim bi şeylerim hep olur.

Sevgili konu sahibi. Konunu okuyunca sana bi sarılmak istedim.

Derin dondurucu denilen icattan faydalan. O kadar güzel birşey ki o❤

Bir haftasonu eşinle mutfağa gir. Hem birlikte yemek yapın aktivite gibi konuşarak gülerek.. hem de dondurucuyu doldurun.

Kuzenim de çalışıyor. 3 oğlu var. Yani eşi ile birlikte 4 erkek 1 kadın var evde. Komşusu ile anlaşmiş. Her gün 2 çeşit yemek yapıyor ona. Bazen kendisi de 1 çeşit ekliyor. Oldu bitti.

Her zaman pilav olmak zorunda değil mesela. Sebze yemeklerinin suyuna ekmek banarak yenilebilir salata da olursa tamam oluyor bence.

Kolay gelsin herkese hanımlar❤

Bu konuda düdüklü benim elim ayagim. Nohut, kuru fasulye, bezelye, barbunya, mercimek corbasi vs hep duduklude yaparim. Yazdan taze fasulyeyi ve bamyayi temizleyip az bir hasliyorum, derin dondurucuya kaldiriyorum. Domatesleri de dograyip koyuyorum dondurucuya. Bunlarin bir araya gelmesi ve duduklude pismesi mak. 30 dk. O arada pilavi da koy. O da pissin. 1 saat olmadan sofra hazir. zaten kis oldugu icin bir hafta kuru fasulye bir hafta nohut yenir. Bunlari da aksamdan islayinca ertesi gun duduklude hemen pisiveriyor. O arada yine yanina pilav ya da makarna. Corbayi da pazar gününden yapin. 2 gun yersiniz. Diger 3 gun corbasiz gecsin. Hatta pazar gunu 1 tencere yaprak sarip buzdolabina kaldirin. Pazartesi pisirin. Yanina bir corba. Bir de kofte yapip buzluga kaldirabilirsiniz. Baska bir gun hicbir sey bulamadiysaniz bir makarna, salata, ayran gecistirin. Arada sebzeli firin tavuk olur. Arada balik olur. Iki kisiye yemek kolay. Cocuk olunca ne yapacagini bulmak zor

Back
X