• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan kadının yemek problemi

Bende calisiyorum. Kucuk ogluma annem evimde bakiyor, buyuk oğlum da okula gidiyor.
Bazen annem pisiriyor yemegimi, bazen kaynanam pisirip yolluyor tencereyle, Hafta sonu da mutlaka pisiyoriyorum zaten. Nadiren de dışardan söylüyoruz.
Çalışan, çocuklu anneler için yemek pişirme meselesi hem zor, hem de şart. Cocuklar taze ev yemegi yesin diye butun derdim çunkü..
Annemle kaynanam da görüyorlar durumumu, destek veriyorlar mümkün olduğunca. Allah bin kere razı olsun ikisinden de..
Cidden severdim eskiden yemek yapmayi, ama simdi en usandigim mesele bu yemek işi..

Ben kışın her cumartesi balık yapıyorum. Pazar günü de mutlaka baklagil yapıyorum yanına pilav, o bizi 2 gün götürüyor. 1 gün kış sebzesi yapıyorum yanına makarna, o da 2 gün götürüyor. 1 gün tavuk ya da paket İskender tarzı geçiştiriyorum, 1 gün de dışarıdan yiyoruz ya da hızlıca köfte kızartıyorum. Zaten hafta bitmiş oluyor. bazen De fırın tavuk ya da köfte yapıyorum o da 2 gün götürüyor. bu şekil bir düzen oturttum. Eşim arada börek çörek ne Bileyim sarma vb uğraş isteyen şeyler isterse cumartesi ya da pazar yapıyorum. hafta içi 17.30’dan sonra uğraşılacak iş değil Çünkü.

bir de düdünkü tencerem ❤ ben. O olmasa mahvolurdum herhalde.

Bir yemeği iki gün yediğimiz çok çok nadir, her gün yemek yapıyorum malesef, 10-15 dk da yemek yapanlara şaşırdım, ben de öyle pratik olmak isterdim

Bende böyle düşünüyorum 3.gün yemeğin tadi görüntüsü değişiyor ama çalışma hayatı bunu gerektiriyor sanırım
Daha iyi yaşamak için çalışmıyor muyuz ? :) 3 günlük yemeği yemek demek değil benim için çalışmak. Mantı haşlar yerim,pizza söylerim ama o yemeği yemem.

Beni yemeği yapmaktan çok ne yapacağımı düşünmesi yorar.
O yüzden cuma günü pazara çıkar alacaklarımı alır haftalık yemek planı yaparım. Tavsiye ederim. Hangi gün ne yapacaksınız hangisi 2 gün yenir hangisi o günlük gibi.

Dondurucuya koyulabilecek şeyleri mutlaka bulundururum. Yazdan kv sağolsun domates patlıcan biber fasulye hazırlar elimin altındadır.

Mesela marketten nohut aldıysam hepsini düdüklü de haşlar poşetler koyarım. Yeşil mercimek de öyle.

Kıyma alışverişini yaptığım gün onu bölerim ve köfteleri mi yaparım her çeşit direk buzluğa dolma içi hazırlar onu da atarım. Zaman alıyor ama sonrasında büyük pratiklik.

Mantı sarma bulundururum. Bazen fazla fazla yufka alır börek sarar atarım.

Benim yemek yapım kısmını hızlandıran kesinlikle derin dondurucu.

Onun dışında karnabahar brokoli soslayıp fırına veririm aklıma gelen pratik olarak.

Öyle çok çok da yemekler yapmam en fazla 2 gün gider.

Tavuk ve patatesli bir yemek ısıtıldığında zehirleyebilir. Her ikisi de ısıtılmaya uygun degil.

Bunu anlayamadim, mesela tavuklu kremali makarna yaptim, ardindan buzdolabona attim. Niye ertesi günü yiyemem? Yada buzluğa atamam?

Sorun saklama ve isitma şekli olmasin?

Kabul ediyorum işten gelince 1 saat mutfakta oyalanmayı sevmiyorum. İki kişi de girsek mutfağa, yine vakit geçiyor. Eşimle ikimizde acıkıyoruz zaten. İstiyorum ki ben hemen yemekleri ısıtırken eşim de tabakları koysun hemen yemek yiyelim. Çok sevemedim mutfağı zaten
Pazar günü yapıp dolaba atacağım ve en az çarşambaya kadar idare edecek hangi yemekleri önerirsiniz ? 2 tencere çorba yapsam diyorum bize yeter, patates, tavuk dayanmıyor diyorlar ama her yemekte de onlar var gibi. Bezelye, patlıcan da.pek sevmeyiz açıkçası.
Ne dersiniz? Perşembe cuma hamurişine mi başvurdak acaba?
bi tencere pilav ve domates çorbası cepte olarak;
Pazartesi için pazardan tavuk sote
Salı buzluktan köfte
Çarşamba yine pazardan yapılmış bezelye
Perşembe günü yine kıyması pazardan hazırlanmış kıymalı yoğurtlu makarna ve cola
Cuma da buzluğa atışmış üç ay önce yapılmış pizza planladım uyguladım
Bi kişiyim her hafta hazırlıyorum bazen 4 günlük hazırlayıp bi gün dışardan yiyorum

Bunu anlayamadim, mesela tavuklu kremali makarna yaptim, ardindan buzdolabona attim. Niye ertesi günü yiyemem? Yada buzluğa atamam?

Tavuk en risklisi zaten. Piştikten sonra bile, sıcaklığı belli bir derecenin altina indiginde bakteri uretmeye basliyor. Soğutup ısıtmaktan bahsetmiyorum şu an. Pişip hemen tuketilmeden beklerse diyorum.

Bir de makarna sonradan ısıtılınca inanilmaz lezzet kaybeden bir şey. Severek yiyor musunuz gerçekten bu sekilde?

bence bazi insanlar buzdolabina gec koyuyorlar, yemek pisirdikten sonra soguyunca dolaba atilirsa 3-4 gun cok rahat dayanir

bence bazi insanlar buzdolabina gec koyuyorlar, yemek pisirdikten sonra soguyunca dolaba atilirsa 3-4 gun cok rahat dayanir
Ben de aynı şeyi düşünüyorum. Bünyeyle de ilgili mutlaka ama sofrayı toplamadan yemekleri dolaba koyarım. Dışarıda kaldığı her dakika yemek için büyük zarar. Kaynar kaynar koymuyorum ama oda sıcaklığına inmesini de beklemiyorum.

Ben Bos günlerimde mantı yapar koyarım dolaba, hem yüksük corbalık mantı hem yogurtlamalık.

İçli köfte hamuru yogurrurum 3 legen falan makinen varsa da pratik olur.bir kısmını köfte yapar yeriz bir kısmını yine köfte yapar buzluga atarım donunca posetlyip posetleyip 4 5 sefer yemelik ayırır koyarım buzluga.hamurun geri kalanını da öyle ayırır atarım bir kısmıyla Z topalak corbası deriz etli ondan yaparım bir kısmıyla sarımsaklı köfte oluyor ya parmak basılan ondan yapmalık koyarım dolaba.yani sadece hamur seklınde posetler koyarım lazım olunca cıkarırm sabahtan, aksama kadr eriyor zaten mıkrodaşga kullanmıyorum. Boyle koftelık hamuru önceden ypgurup buzluga atın bieşy olmıyor onla ne kadr cedit yemek yapılırsa yaparsınız işte.

Kurabiyeler poagacalar börekler yine Bos gununde hamur işi seyleri yaparım meslek elmalı kurabiye cok yeriz elmayı rendeler tarcınla kavururm soguyunca buzluga atarım ya da kurabıye olarak yapar kurabiyeleri buzluga atarım pişirmeden 5o adet cıkacak sekilde yaparım posetlere ayırıp koyarım.
Yine pogacalar yaparım pişiirp yine 5o adet cıkacak seklde buzluga atarım soguyunca.patatesli yufka börekleri vs yap uzerune bişey sürmeden önce buzlukta hafif dondur yapısmayacak seklde sonra posetle koy.sigara börekleri vs sar sar koy.

Sebze yemeklerini pek denemedim ama memlekete gidince bizim oralarda patlıcan ve kapya biber cok ucuzdur nerdeyse cuvalla alırız orda odun atesı yakar onlaru közleriz dograrız buzdolabı posetlerıne koyarız sonra getirir buzluga atarız.köz atesi yoksa fırıncıya gidip közletebilirsiniz 15 liraya mis gibi oluyor. Oda yoksa kendi fırınınızda közleyin.dograyın atın dolaba. Bir kısmınıda kızartırız karnıyarık yapmak için kızartıp 4 lu 5li olacak sekilde posetlerız 8 9 yemeklik cıkıyor. Taze fasulye soganla kavurup soguyunca buzluga atarız. Yapacak zaman salcayı kavur domatesı fasulyeyi at. içine. Yazın domates konservesi olmazsa olmaz zaten.onu hiç buzlukta denemedim.dolmalık biberleri önceden doldurup yine 4lü 5li olacak sekilde posetleyip atıyorum buzluga.sarmayıda sarıp posetliyoruz pişirmeden atıyorz.ben birde yesilliklerimi dogruruyorum maydonos dere otu taze sogan bunları dpgrayıp posetleyip atıyorum lazım olunca at yemege.bu ne kadar salgıklı bilmiyorum ama son zamanlar yesillik dayanmayınca bende oylr yapmaya başladım.ama tadında bir değişiklik olmadı hiç.bezelye zaten fix oluyor dolaplarda.enginar falan hiç yemedigimz için denemedim.

Corbalar tavuklu sehriye corbası yapıyoruz bolca eksili acılı soguyunca buyuk boy karton bardaklar varya onlara koyıyorum birer kaselik dolaba atıyoruz içecek zaman cıkar onceden, eriyince ısıt iç.
Birde kayınvalidem ypgurtlu yarma derler bugday gibi onun corbasını yapıyor yanı sadece ypgurt su bugday.sonra sıcak sıcak kavanoslara koyyuor onuda kısın tereyagı un kavuruyoruz uzerune bu konserveyı dokuyoz uzerıne su.ve yagda biber salcası nane sarımsak yakıp dokuyoruz .onlar tarhana diyor ama zypgurt corbası yani.corbaları Boyle konserve gibi yapsrsınız.bende derin dondurucu var valla kalan ne varsa atıyorum buzluga .

Et tavuk tavugu kup kup dograyıp yemeklik yemeklik posetleyin.yanı istedignş gibi dpgrayın.bir kısmını soslayıp koyun .
Eti genelde zaten kusbası koyma sekşinde kullanılır biz köfte yapıp pişirmeden atıyoruz buzluga.Nette refika abla cogu pratik buzluk yemekleri paylasıyor ona bakın bbps bir gununuzu full bunlara ayırın sonra rahat edin

Tavuk mantar ıspanak yumurta gibi yemekler çok çabuk bakteri üretirler. Dolaba koyduğunuz zamanla alakası yoktur. Tekrar ısıya maruz kalırsa da iyice tehlikeli olup zehirleyebilirler.

Yoksa gidin taze fasulyeyi koyun 3 gün sonra zehirlenmezsiniz.

Yemeğin cinsiyle alakalı bir durum.

Açılın ben geldim. Oldukça iyi olduğum bir alan.

Sebzeleri aldığım gün yıkar, kurutur, salata yapacağım kısmı rendeler, yemek yapacağım kısmı doğrar kaldırırım dolaba. Mesela şu an yıkanmış doğranmış ıspanak, pırasam var. Pırasanın yanında havucu bile var. Direkt tencereye girecek.
Kuru soğana kadar doğrar porsiyonluk yapar buzluğa atarım.
Yemek yapmak bu yüzden benim için sadece pişme süresi demektir.
Kıymayı, eti vs fazla alır bazen yarı bazen tam pişirir buzluğa atarım.
Tavuk yapacaksam önceki akşamdan marine etme ayağına soslar dolaba atarım tavada 10 dkda pişer.
Nohut fasulye vs kiloluk paketi açtığımda tamamını ıslatır buzluğa 6'ya böler atarım. Sonra yapacağımda akşamdan ıslatmama gerek olmaz. Düdüklüm yokken haşlayıp atardım. Soğan salça 15 dk.
Makarnayı yağ yapmamak için demleme yapıyorum ki süz müz uğraşmayayım.

Buzlukta mantı tutarım. Koşarak pişiririm. Mesela bir avuç fazla pişirir suyu ile dondururum onu da. Başka akşam mantı çorbası yaparken onun pişmesini beklemem. O suda çözülürken ben yoğurtlu sosunu yapıyor olurum.

Balıkçının numarası da magnetle buzdolabına asılıdır. Genelde balığı kendim pişiririm ama vakit yoksa kurtarıcım.

Ha derseniz ki pattiscim sen evden çalışan insansın, kendi işini yapıyorsun, sen niye bu moda girdin? Vallahi alınırım demeyin.

Evdeki kimse kalmış yemeği yemiyor. Devamlı taze devamlı pratiğin bendeki tek çözümü bu.

Eskiden yemeği fazla yapar buzluğa atardım, evdekiler anladı onu yapamıyorum artık.

Yazdan buzluğa atılan yiyecekler çalışan insanlar için büyük nimet, ben ıspanağı da alır almaz doğrar yıkar suyu süzüldükten sonra buzluk poşetlerine doldurup buzluğa atıyorum. 3 gün sonra bile pişirecek olsam elimin altında hazır oluyor. 10 dakikada koyuyorum ocağa. Soğanı da kıyıp buzluğa atmışlığım var büyük rahatlık, şimdi rondo kullanıyorum. Mücver tarzı şeyleri de fazla pişirip buzluğa atıyorum, elimin altında bulunuyor.

Tavuk en risklisi zaten. Piştikten sonra bile, sıcaklığı belli bir derecenin altina indiginde bakteri uretmeye basliyor. Soğutup ısıtmaktan bahsetmiyorum şu an. Pişip hemen tuketilmeden beklerse diyorum.

Bir de makarna sonradan ısıtılınca inanilmaz lezzet kaybeden bir şey. Severek yiyor musunuz gerçekten bu sekilde?

Evet tek kişilik olunca her gün yemek yapacak halim yok. Tad o kadarda gitmiyor ki. Pişip, hemen tüketilmezse, buzdolaba konulur zaten. Tavuğu pişirip 1 saat bile dişarda birakirsan tabiki tehlikeli. Et hemen buzdolaba girmeli.

Nette biraz baktimda evet tavuk tehlikeli olabilir ancak iyi pişirip, çok iyi isittiğinda sorun olmaz diyorlar.

pratik yemeklerden Brüksel lahanası var suya atıyorsunuz haslaniyo, yoğurtla yiyorsunuz zahmeti sıfır.

salata icin boş gununuzde marulları doğrayıp hava almayan bi kavanozda kuruladiktan sonra saklayabilirsiniz.

biz esimle boş günlerimizde oturur sarma dolma hazırlar cig cig buzluna kaldirirz acele yemek gerekince hemen tencereye at kaynar suyu dok hop yemek

sulu yemekleri nohut vs, direk suyuyla seliyle poşete döküp dondurucuya at, sonra çıkar tencereye koy biraz sıcak su gezdir isinsin hop yine yemek

mantarları doğrayarak dolaba koyabilirsiniz cidden, uc Dort gun taptaze duruyor hava almazsa, cikarin tavaya atin kavrulsun bi yumurta cak hop yemek.

gibi gibi gibi

Açılın ben geldim. Oldukça iyi olduğum bir alan.

Sebzeleri aldığım gün yıkar, kurutur, salata yapacağım kısmı rendeler, yemek yapacağım kısmı doğrar kaldırırım dolaba. Mesela şu an yıkanmış doğranmış ıspanak, pırasam var. Pırasanın yanında havucu bile var. Direkt tencereye girecek.
Kuru soğana kadar doğrar porsiyonluk yapar buzluğa atarım.
Yemek yapmak bu yüzden benim için sadece pişme süresi demektir.
Kıymayı, eti vs fazla alır bazen yarı bazen tam pişirir buzluğa atarım.
Tavuk yapacaksam önceki akşamdan marine etme ayağına soslar dolaba atarım tavada 10 dkda pişer.
Nohut fasulye vs kiloluk paketi açtığımda tamamını ıslatır buzluğa 6'ya böler atarım. Sonra yapacağımda akşamdan ıslatmama gerek olmaz. Düdüklüm yokken haşlayıp atardım. Soğan salça 15 dk.
Makarnayı yağ yapmamak için demleme yapıyorum ki süz müz uğraşmayayım.

Buzlukta mantı tutarım. Koşarak pişiririm. Mesela bir avuç fazla pişirir suyu ile dondururum onu da. Başka akşam mantı çorbası yaparken onun pişmesini beklemem. O suda çözülürken ben yoğurtlu sosunu yapıyor olurum.

Balıkçının numarası da magnetle buzdolabına asılıdır. Genelde balığı kendim pişiririm ama vakit yoksa kurtarıcım.

Ha derseniz ki pattiscim sen evden çalışan insansın, kendi işini yapıyorsun, sen niye bu moda girdin? Vallahi alınırım demeyin.

Evdeki kimse kalmış yemeği yemiyor. Devamlı taze devamlı pratiğin bendeki tek çözümü bu.

Eskiden yemeği fazla yapar buzluğa atardım, evdekiler anladı onu yapamıyorum artık.
ya sogani nasil yapıyorsunuz? digerlerini biz de yapıyoruz evde çok da pratik oluyor ama soğanı denedik bir kere, hava almaz kap olmasina ragmen hem dolap koktu hem de icinde koyduğumuz kaptan kokusu bir sure cikmadi, hatta sonra leblebi koymuşum ayni kaba soğan tadında leblebi yedik :) sonra biraz kavurup koymaya başladım ama o da pek görüntülü ve kullanım olarak hoşuma gitmedi sanki durdukça pörsüyor gibi yaglanıyor gibi geldi. siz nasıl yapıyorsunuz soğanı?

Back
X