ne zaman çalışan kadın konusu açılsa bir ev hanımı damlar ortalığı bulandırır.
ne isterler çalışan kadından anlamam ,kendi eksikliklerini bizimle mi tatmin etmeye çalışıyorlar ,kendileri de belki çalışmak isteyip de çalışamadıkları için mi .
ev hanımı ya da çalışan farketmez ,bunu kıyaslamak yanlış ,ev hanımı olup çok yorulan da var ,çalışıp az yorulan da .herkesi kendi şartlarına göre değerlendirmek lazım .
bana gelince.
ben de 16 aylık ikiz annesi ve 6 aylık hamileyim ..hamile kaldım hiçbirşey değişmedi hayatımdan ,değiştirmedim hiç ,hayat zor ama mücadele en önemlisi .
bizde kv ve anne olmadığından 8 aylıktan itibaren kreşe gidiyor benimkiler ,şöyle ama sadece bebeklere bakılıyor kendi yaşıtları var 2si benimkiler 2 bebek daha var toplam 4 kişiler ,büyük grup içinde değiller yani .
neyse sabah 630-700 kalkış ,yavrularım da uyanıyor ,altlarını al ,üstlerini değiştir ,meyve veriyorum sabahları genelde ,meyvelerini yedirip ,servisleri geliyor bindiriyorum servislerine ,ben de işe ,akşam 6 gibi evde oluyorum,onlar için çorba ya da yiyimlik bir şey hazırlıyorum bırakıyorum ,arabayla onları almaya gidiyorum kreşe ,alıyorum ,eve getiriyorum ,babaları da gelmiş oluyor ,yemeğimizi yiyoruz ,onlarla oynuyoruz ,sonra yatma vakitleri geliyor ,930 gibi yatıyorlar ,onlar yatınca ben etrafı topluyorum ,çamaşır ,ütü ,bulaşık ne varsa o an onları yapıyorum ,eşimle oturup çayımızı demliyor meyvemizi yiyoruz ,saat 23,00 gibi de yatıyorum .hamile halimle zor tabiki ama biz çok mutluyuz böyle ,rahatız da ,döktüler saçtılar demiyorum ,ellerine veriyorum ne olursa döke saça yiyorlar evin içinde gezeleyerek ,ben de fırsat buldukça makineyle alıyor ,siliyorum yeri filan , ayda bir kadın alıyorum ben de genel temizlik için.
hiç kimsemiz olmadığı ve çalıştığımız halde ve bi de ikizlerimiz olduğu halde nasıl 3.ye cesaret ettiğimize herkes şaşıyor .
bu işin sırrı relax olmak ,mücadele etmek ,zor deyip köşeye çekilir herşeyden mutsuz olursan hayat yürümez.
en ufak anı değerlendirmek lazım ,ufak tefek işleri öyle hallediyorum .eşim de yardımcı sağolsun .
bi de eşimle de birbirimize mutlaka vakit ayırırız her gün ,meyvemiz çayımız rutindir ,sohbet ederiz yatana kadar meyve çay eşliğinde.
böyle olunca eşle de vakit kalınca her açıdan insan yorgunluğunu atıyor ..
yeter ki isteyin ,herşeye vakit bulursunuz ,gecenin bi yarısı yavrularımdan biri uyandığında mesela onu tekrar uyuttuysam etrafta bulaşıkmı var gece meçe demem toplar yatarım ,ufak anlara ufak ufak işleri sığdırırsanız zor olmaz ama hepsini bir anda yapmaya kalkarsanız işte ozaman içinden çıkılmaz.
bi de çocukların uyuduğu anı mutlaka değerlendirin ,işiniz varsa görün ,yoksa eşinizle vakit geçirin..