- 25 Ağustos 2014
- 6.767
- 8.892
- 448
- Konu Sahibi Bahtsiz_bedevi
-
Hiç kizmadim. Donuna kadar alcan böyle kaynanalarin.Birazdan anlatacaklarimda hiçbir küçümseme yoktur. Ama ben yine de linc edilme ihtimaline hazir bulunayim
Çalışan,çalışmayan,kendi ayaklari üstünde duran,evinin hanimi olan,okumuş,okumamis,okumak isteyup okuyamamis her kadina saygilar.
Allah nasip ederse 1.5 2 sene içinde evlenmeyi düşünüyorum.
Bu güne kadar aman şu kadar taki takılsin aman şunu erkek tarafi alsin düğünümde şu olsun bu olsun diyen biri değildim. Ama is buralara gelince ben de bunlari kafama takmaya başladım. Eskiden düğün kina yapmam derdim o paralara yazik derdim. Şimdi düşüncem şu "kimler kimler yapıyor benim neyim eksik ? "
Sırf bu düşünceden kurtulamadigim icin kina nisan düğün ne varsa yapicam sanirim .
Olaylarin cikis noktası bu , erkek arkadaşım bana bir gün şu cümleyi kurdu " Annem dedi ki, oğlum calisan biriyle evlen." Diyen kisinin kizlari calismiyor. Kendileri okumak istememis aile filan degil. Bu gayet normal. Kadin hayatin zor oldugunu kadinlarin da calismaya hakki olduğunu düşünmüş olmalı.
Iste konu takilara masraflara filan gelince sorunlar cikti ama anlatmaya korkuyorum bana insanlari küçümseme dersiniz diyeAma ben kayinvalide adayimin dediğinden yola çıkıyorum. Demek ki onun icin çalışanla calismayan bir degilmis .
Ee madem bir degil. Peki ayni sekillerde evlenmemeleri normal degil mi ?
Küçük ev esyalarini çamaşır makinesini ivir zivirlari ben alacagim. 2 kez salon tutacagim etti mi sana en az 40 bin. Yani ben 40 bin lira masraf edecegim erkek arkadasimin kiz kardesleri 10 bin bile etmemiştir ( herkesin gücüne göre tercihine göre saygi duyarim buna)
Ve bunun üzerineeee erkek arkadasim bana ama biz kiz kardeşlerime perde de aldik diyor . Bu aradaa onlarda salon tutmak yokmus. Yani kizin masrafi 5 10 bin filanmis.
Sizce mantikli mi dedigi? Ben alirim sen alma dedi ama kalp kirildi bir kere. 40 bin harcayacagim bi perdesinde degilim. Ama kardesleri dunyayi yapmis ben yapmamisim gibi konusmasi normal mi ?
Takilar icin de cok heves ediyorum su tam altın kolyelere dedim. Söz bilezigi kesin takilir dedim. Bileziklere karışmıyorum dedim ister 1 ister 2
. Abarti dedi.
Bozdurmam bozdurcaksam takma dedim kardesim bozdurdu dedi. Ama ben zaten ayda 5 bin eve getiricem bozdurmama gerek yok ki. Ben mi yanlış düşünüyorum. Ben mi abartiyorum bi fikir verin kardeslerim
Ben size katılıyorum. Bende evlenirken senelerdir çalıştığım ve Türkiye ile kur farkı olduğu için paramda değerlenmişti vs. ve bir çok masraf yaptım.
Kayınvalidem (severim kendisini şimdi gömmüş gibi olmasın) bana dedi ki, eltimin bardakları nası güzelmiş kristalmiş. Kristal dediği bardaklar da şey; şu kesmeli olanlar var ya kristal gibi görünen, onlardan. Bunu söylerken ne demek istediği anladım ama benim aldığım kat kat daha pahalı diyerek böyle saçma bir polemiğe girmek istemedim. Ben o kadar masraf yapmışken gerçekten bunu duymak da koydu yani..
Neyse yine daha evlenmeden bir gün de Allah razı olsun çıkardı altınları verdi ikiletmedi dedi. Yine oralı olmadım çünkü benim yaptığım masrafı yapmadı, benim gibi salon tutmadı. Halbu ki kızı da hiç sevmez yani.. bana söylemek istediklerini böyle söylerdi.
He bunlar gözüme batarmıydı böyle söylemler olmasa, hayır.. ama insan gerçekten keriz yerine konmuş hissediyor.
Bunları normal şartlar da hiiç düşünmedim. Kaç bilezik takılacak falan hiç sormadım. Eşimin evimi var mı, nasıl yaşarız bunları evlenmeden sormak aklıma bile gelmemişti
Fakat şunu unutmayın.. Müstakbal eş annesinin lafı olduğu için değil, ileride mahçup olmamak için söylüyor bunları BENCE. Çünkü bunlar dile getirilecek daha sonra, sizde yadırgamayın diye baştan veriyor ayarı
Ay siz gerçekten çok sinir bozucusunuz .ev kadınları ev işi yapıyor çocuk bakıyor ne demek aylak?ayıp kardeşim yarın işten atılıp işssiz kalmayacağın ne malum .hiçbirşruin garantisi yokAlışmışlar tembelliğe koca/baba parası yemeye laf gelince de ''hir kidin calismak zirinda diiil'' nerde yazıyor bu? neyin kuralı? hangi kural gösteriyor kadın çalışmayacak diye? aylaklığa alışan kadınların kendini kandırma yolu bu işte...
Ne güzel bir tavsiye kendi adına konuşkendi adınıza konuşun :) şahsen salonlara 40.000₺ vermedim ben.
bu arada erkek arkadaşınız yanılmıyorsam “ben alırım tamam” demiş ama kalp kırıldı bir kere yazmışsınız. gerçekten perde kalbinizi kırmasına mı vesile oldu? eğer öyleyse durum vahim
Birincisi calismayan kadin evde bunaliyor dedim yipraniyor hayatini ev islerine adiyor dedim ve ister istemez psikolojisi yipraniyor...dedikodu her ortamda var ama bir isi olmayan kadin herseyi daha fazla kafasina takiyor calismayan kadin dddikoducudur demedim.Ya iyide ülkemizde bütün kadınları istihdam edicek iş gücü yok
İşssizlik var
Böyle bir ülkelerde çalışıyorsan şanslısın ama çalışmayan kadınada evde dedikodu yapıyorlar demek hoş değil
Benim annemde ev hanımıydı valla çalışmasınıda pek istemezdim eve geldiğimde yemeğim hazır olurdu mis gibi çamaşırlarım yıkanmış ütülenmiş arkadaşlarımın anneleri çalışıyordu onlar bunları yaşayamadı anahtarla eve girip açıyordular
Zaten herkes eğitim alamıyor bu normal .çalışan kadın güçlüdür vs lafınada inanmıyorum aldığı parayı eşinin eline sayan sesi çıkmayan kadın dolu etraf
Genelleme yapmamak lazım.
Kamuda böyle insanların olmaması orda rekabet ortamı olmadığı için ayrıca yoksa super harika insanlar olduğu için değil ayrıca biraz iş hayatında deneyim kazan sonra konuş bence
Kesinlikle oyle ..ha bizim okuldada var mi var ama az.Bence sizin okuldaki ortamınız öyle denk gelmiş. Çok da şanslıymışsınız hep böyle meslektaşlarınızla çalışırsınız umarım. Çünkü sayıları gün geçtikçe azalıyor
Birazdan anlatacaklarimda hiçbir küçümseme yoktur. Ama ben yine de linc edilme ihtimaline hazir bulunayim
Çalışan,çalışmayan,kendi ayaklari üstünde duran,evinin hanimi olan,okumuş,okumamis,okumak isteyup okuyamamis her kadina saygilar.
Allah nasip ederse 1.5 2 sene içinde evlenmeyi düşünüyorum.
Bu güne kadar aman şu kadar taki takılsin aman şunu erkek tarafi alsin düğünümde şu olsun bu olsun diyen biri değildim. Ama is buralara gelince ben de bunlari kafama takmaya başladım. Eskiden düğün kina yapmam derdim o paralara yazik derdim. Şimdi düşüncem şu "kimler kimler yapıyor benim neyim eksik ? "
Sırf bu düşünceden kurtulamadigim icin kina nisan düğün ne varsa yapicam sanirim .
Olaylarin cikis noktası bu , erkek arkadaşım bana bir gün şu cümleyi kurdu " Annem dedi ki, oğlum calisan biriyle evlen." Diyen kisinin kizlari calismiyor. Kendileri okumak istememis aile filan degil. Bu gayet normal. Kadin hayatin zor oldugunu kadinlarin da calismaya hakki olduğunu düşünmüş olmalı.
Iste konu takilara masraflara filan gelince sorunlar cikti ama anlatmaya korkuyorum bana insanlari küçümseme dersiniz diyeAma ben kayinvalide adayimin dediğinden yola çıkıyorum. Demek ki onun icin çalışanla calismayan bir degilmis .
Ee madem bir degil. Peki ayni sekillerde evlenmemeleri normal degil mi ?
Küçük ev esyalarini çamaşır makinesini ivir zivirlari ben alacagim. 2 kez salon tutacagim etti mi sana en az 40 bin. Yani ben 40 bin lira masraf edecegim erkek arkadasimin kiz kardesleri 10 bin bile etmemiştir ( herkesin gücüne göre tercihine göre saygi duyarim buna)
Ve bunun üzerineeee erkek arkadasim bana ama biz kiz kardeşlerime perde de aldik diyor . Bu aradaa onlarda salon tutmak yokmus. Yani kizin masrafi 5 10 bin filanmis.
Sizce mantikli mi dedigi? Ben alirim sen alma dedi ama kalp kirildi bir kere. 40 bin harcayacagim bi perdesinde degilim. Ama kardesleri dunyayi yapmis ben yapmamisim gibi konusmasi normal mi ?
Takilar icin de cok heves ediyorum su tam altın kolyelere dedim. Söz bilezigi kesin takilir dedim. Bileziklere karışmıyorum dedim ister 1 ister 2
. Abarti dedi.
Bozdurmam bozdurcaksam takma dedim kardesim bozdurdu dedi. Ama ben zaten ayda 5 bin eve getiricem bozdurmama gerek yok ki. Ben mi yanlış düşünüyorum. Ben mi abartiyorum bi fikir verin kardeslerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?