Çalışan Kızla Evlen Oğlum

Sen 40 bin harca ama adam sana kardeşini örnek gösterip bi altını esirgesin? Hayatta evlenmem. Altınında değilim, şu zihniyettekiyle evlenmem. Yarın öbür gün bekar görümcelere çeyiz için de sizden para alırlar.

Nişan kına düğün, takılar, ev eşyaları vs bunları siz kendiniz mi karşılayacaksınız? Yanlış mı anladım acaba?

Vaziyet çirkin bir pazarlığa dönüşmüş.
Evliliğininde bu muhabbetten farkı olmayacaksa evlenme.

Bahtsiz_bedevi iyi de siz o kadar masraf yapıyorsunuz, nisanliniz bir tane bilezige mi laf ediyor ? " Bakkk kardeşim bozdurdu sen de bozdur" diyorsa, ben olsam i kadar masraf yapmam kimse kusura bakmasın.

kendini kimseyle kıyaslama, herzaman mutsuz olursun...bu tarz düşünceler, cahil mahalle kızlarının düşünceleri...herkesin evlenirken durumu ve kısmeti farklıdır. evlilikleri lütfen zorlaştırmayalım, ne kadar zorluk, o kadar mutsuzluktur...insanın kalitesi, altınla, eşyayla, parayla biçilmez...ayrıca onu isterim bunu isterimde çok çirkin..ayrıca kendinide zora sokma hiç, maddi yönden. kolayı neyse onu yap...az masraflı, huzurlu bir yuvan olsun..eşya , o bu, hepsi eskiyen, modası geçen şeyler zaten...yani maddi şeyler önemli değildir evlilikte..anlayış, mutluluk ve huzur dur...

Yazmadan edemedim.16 yil boyunca kesintisiz calistim su an esimin isi nedeniyle sehir değişikliği yaptik ve isten ayrilmak zorunda kaldim .2.5 aydir evdeyim.burdada calısıcam evde oturmak istemiyorum o ayri ama calisirken dedikodudan bikmistim herkes birnirimi arkasindan konusup yuuzne guluyordu kiskansclik fesatlik hak getire.kurumsal iyi bir firmada çalışıyordum.simdi anlastigim bir komsum var hicte dedikodu yapmiyioruz gayette guzel seylerddn konusuyoruz.16 yil calismis biri olarak diyorimki calisirkende oyle tum.maasini kendine giyimine kuaforune harcayamiyosun.hatta hem is hem ev daraliyosun bazen kimsede madalya takimiyor.Kendi adima konisayim kocanda aman calisiyosun diye el ustunde flaan tutmuyor.Ama her kadinin calismasindan yanayim tabiki erkek mileltine ne kadar guvenilirki.Yani ben calismayi erkek eline bakmamak icin degilde ilerde basima bisey gelirse allah korusun kendi ayaklarimin uzerinde durayim diye istiyorum. Yoksa cocugum olmadigi halde kadinin hem evi idare edip hem calismasi gercekten zor.cocuklulara hele kolayliklar diliyorum.

Şimdiden altınları bozdurmayi mi konuşuyor ?

Bozdurup ne yapacak, ev peşinati mi ?

Siz niye gorumcelerinizle kendinizi kiyasliyorsunuz? Ustelik 2 sene sonra olabilme ihtimali olan bir düğün için.
Parmaginizda bir söz yüzüğü bile yok, kendi kendinize gelin güvey oluyorsunuz gibi geldi bana

Amacınız yuva kurmak değilde düğün/takı/mobilyalar/perdeler vs. oldukça mutlu olamazsınız. Araçla amacı karıştırıp ilişkilerinize nasıl kıyabiliyorsunuz ya?

İki taraf da aşırı maddi bakıyor olaya.
Ben anlamadım ayrıca,çalışınca her şeyin daha iyisini mi yapmanız gerekiyor ? Bana söylediğiniz para çok geldi açıkçası.Kv'niz yaşam kalitesi için söylemiştir ki haksız da değil,tek maaşla geçinmek artık çok zor.

Eğer tecrübeli birine kulak vermek istersen sen bu adamla evlenme.
Takısı, çalışma durumunu bı kenara bırak.
Anam bunu dedi, kardeşlerim bunu yaptı diyen bir adamın evliliğinin yürüdüğünü görmedim.

Daha en baştan yola böyle çıkılmaz ki diğer konularınız da hep maddiyat ..
sizin Yolun sonu pek aydınlık görünmüyor, nişanlınız deseniz annesi ne derse size taşıyor kanun sayıyor .. zor görünüyor mutluluk ..

Zaten ben 40 bin lirayi gözden cikardim ama onun eksigi bulup soylemesi kardesi benim yarim kadar masraf yapmamisken ama perde aldı demesi sorun

Tamamen katılıyorum bu yoruma. Okullar açıldı yollayın yanıma 5 yaştan başlatalım ben size büyüyünce iade ederim

Ben konu sahibinin takıldığı noktanın para olduğunu düşünmüyorum, kendisi zaten hicbir şeyden kısmayıp harcayacakmış ama karşı taraf durmadan kardeşlerini örnek vererek hiçbir şey yapmama derdinde gibi izlenim yaratıyor. Kardeslerini ornek vererek perdeyi bile sizden istemesi olmamış yani, zaten alacaklarınızı aliyorsunuz.Size kardeşlerini örnek vermesi hoş bir şey değil, size böyle davrandığı için de sizin böyle hissetmeniz normal. Size geçip de her şeyi beraber güzelce, gönlümüze göre yaparız, isteklerin neyse onları da elimizden geldiğince karşılamaya çalışırız beraber deseydi sizin bu konuya takılmayacağınızı düşünüyorum.

1 cimri 2 anneci 3 objektif değil 4 kumanda kaynanada 5 illa da bu yola gireceksen acıma asla asıl çok masraf yaptıkları insan değere biniyor ve ben hiç duymadım iki salonuda kız tarafı tutarmış saçmalık nişanı kız tutar düğünü erkek
2.bilezik fazla olayına gelince ne alakası var hiç durumu olmadığı halde iki bilezik ve tam altın kolyeden takan erkek bir arkadaşım vardı heleki ablam bozdurdu ne demek ya Allah im yarabbim takma o zaman kardeşim bozdurtacaksan bence bu kişiden ne köy olur ne kasaba yine de siz bilirsiniz

Zaten ben 40 bin lirayi gözden cikardim ama onun eksigi bulup soylemesi kardesi benim yarim kadar masraf yapmamisken ama perde aldı demesi sorun
Nasıl ki evleneceğim adama şu kadar altın bu kadar altın olsun demezsem onun da perdeyi de kız tarafı alır demesini kabul edemem, yahu bir perde mi battı gözüne beraber alırdık ne var bunda derim. Bunun konusunun geçmesi bile ayıp bence. Sevgiliniz cidden değişik davranıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…