Çalışan Kızla Evlen Oğlum

Siz niye gorumcelerinizle kendinizi kiyasliyorsunuz? Ustelik 2 sene sonra olabilme ihtimali olan bir düğün için.
Parmaginizda bir söz yüzüğü bile yok, kendi kendinize gelin güvey oluyorsunuz gibi geldi bana

Bu yaz nisan yapmaktan bahsediyoruz yuzugumuz var ama kendi aramizda sadece ailemiz biliyor akrabalara duyurmadik

Hak ediyorsun yapicam dese bile yeterdi

Bu evlilik olsa bile zor yurur gibime geldi.daha simdiden onu sen yap bunu ben para muhabbetleri donuyorsa evlendikten sonrada senin paran benim param sen daha az harcadin ben dha cok harcadim muhabebtleri olur.Bence her iki tarafta hatali.Ortada hic bisey yokken bunalrın konusunun olmasi enteresan.

kardesinden size neymis ki,
siz nisanlinizla kismetse evleneceksiniz,
kendi butcenize gore alirsiniz veya almazsiniz,
en sevmedigim sey kiz tarafi alsin erkek tarafi alsin.

bu arada 40 bini de sokakta bulmadiysam bir dugune harcamam.

sokakta bulsam hemen bankaya yatırırım

Ben size katılıyorum. Bende evlenirken senelerdir çalıştığım ve Türkiye ile kur farkı olduğu için paramda değerlenmişti vs. ve bir çok masraf yaptım.
Kayınvalidem (severim kendisini şimdi gömmüş gibi olmasın) bana dedi ki, eltimin bardakları nası güzelmiş kristalmiş. Kristal dediği bardaklar da şey; şu kesmeli olanlar var ya kristal gibi görünen, onlardan. Bunu söylerken ne demek istediği anladım ama benim aldığım kat kat daha pahalı diyerek böyle saçma bir polemiğe girmek istemedim. Ben o kadar masraf yapmışken gerçekten bunu duymak da koydu yani..

Neyse yine daha evlenmeden bir gün de Allah razı olsun çıkardı altınları verdi ikiletmedi dedi. Yine oralı olmadım çünkü benim yaptığım masrafı yapmadı, benim gibi salon tutmadı. Halbu ki kızı da hiç sevmez yani.. bana söylemek istediklerini böyle söylerdi.
He bunlar gözüme batarmıydı böyle söylemler olmasa, hayır.. ama insan gerçekten keriz yerine konmuş hissediyor.
Bunları normal şartlar da hiiç düşünmedim. Kaç bilezik takılacak falan hiç sormadım. Eşimin evimi var mı, nasıl yaşarız bunları evlenmeden sormak aklıma bile gelmemişti

Fakat şunu unutmayın.. Müstakbal eş annesinin lafı olduğu için değil, ileride mahçup olmamak için söylüyor bunları BENCE. Çünkü bunlar dile getirilecek daha sonra, sizde yadırgamayın diye baştan veriyor ayarı

Benim de anlamadığım hem çalışmıyorsun hem de 40 bin liralık nişan kına ve ev eşyalarını alacaksın. Şahsen ben memur halimle evlenirken cebimde hazır 10 binim yoktu . Ha 40 bin lira destek oluyorsa ailen o paraya araba al kendi üstüne daha mantıklı bence:)

Evlenmeyin bu adamla.

Zaten ben 40 bin lirayi gözden cikardim ama onun eksigi bulup soylemesi kardesi benim yarim kadar masraf yapmamisken ama perde aldı demesi sorun

tamam işte onu diyorum. o senin sorunun. nişan illede istiyorsan bedeli o. zaten kız tarafına ait. kalkıp bunun üstüne ama ben nişan için 20 bin salona veriyorum diye düşünmen saçma. keyfi harcadığın 40 bin için ama ben gözden çıkardım demen saçma yani.. nişan olmadan evde oturabilirsin ama perde olmadan oturamazsın. parayı zaruri üstüne düşenler için harcarsın baktın kaldı keyfi olanlar sonra gelir.

Muhasebeci misiniz?

evet konu sahibesi paraya takılmıyor ama millete hava atmak için harcayacağı paraya.
kız tarafı olarak üstüne düşeni yapması gereken paraya takılıyor ama.
gerekçe olarakta e gösteriş yapmak için o kadar para harcıyorum zaruri ihtiyaçların lafını etmen hoş değil diyor..

İyi de gösteriş olarak dememiş ki kına , salon masrafları, ev eşyaları bunlara toplam 40000 harcayacağını dile getirmiş. Karşı tarafın geçip de perdeyi de kız tarafı alır demesi bana göre abes, evlenince olmadı beraber alırlar. Bunun bile lafını etmesi hoş bir şey değil. Yeri geldiğinde perdeyi nasıl yapalım dese anlarım da daha şimdiden bunu söylemesi saçma. Perde yani çok da önemli bir şey değil.

Kim degil ki hepimiz gösteriş meraklisi olmusuz maalesef

daha önceki konularında da var.
yok insgda gelinler şöyle altın takıyormuş yok bu kadar takıyormuş.
karşı taraftan sözde şunu takacaksın, nişanda şunu, düğünde şunu diye istemek abes değil de çocuğun perde de kız tarafına ait ama demesi mi abes. ha unutmayalım daha söz isteme vs bile yok ortada ama çocuktan iphone istemekte abes değil.

Daha önceki konularını bilmiyorum ama konu sahibi zaten harcamaktan kısmayacağını dile getirmiş, ona rağmen karşı tarafın perdeyi de sen al demesi normal mi gerçekten? Perde yani evin içine girince ortak da alınır, iki gün sonra kepçeyi kim alacaktiya kadar gelir, ayrıca alınan altınlar da başka yere gitmiyor evlenince ortak harcanıyor genelde. Ben evleneceğim adamdan şu kadar altın bu kadar altın diye istemem şahsen, ama geçip de perdenin konusunu yaparsa bunu da kabul etmem. Beraber alırdık yahu bir perde mi çok geldi gözüne derim. Belki konu sahibinin yaklaşımında da hata vardır ama hatayı daha çok karşı tarafda buldum ben. Genelde ortak alınır bu tarz şeyler fakat kardeşini örnek vererek perdeyi de sen al demesini ben normal görmüyorum.

Sanki karşı tarafın tavrı konu sahibinin bu konularda kafasını bulandırmış, kendisini kullanılacak hissettirmiş ve bence bu kadar takılması da ondan. Yoksa karşı taraftan her şeyi beraber hallederiz, ne istiyorsak beraber yaparız , evimizi istediğimiz şekilde beraber hazırlarız, her sey gonlunce olsun gibi bir yaklaşım görse konu sahibide takılmazdı diye düşünüyorum.. Daha başından annem çalışan birini istiyordu diyerek zaten konu sahibinin kafasını bulandırmış, şimdi normal yapması gereken şeyler bile kullanılıyor muyum düşüncesi oluşturuyor normal olarak.

Ve de kimler kimler neler yapıyor düşüncesi de sevgilisi tarafından yeteri kadar değer görmediğini düşündüğünden bence.

zengin adamla evlen diyen annelerde var...

Ben onunla o zihniyetle beraber olmam asla . Yoklukta mısınız ki ona tahammül ediyorsunuz

Ben calisiyorum zaten :)
Şu yazdıklarından hiçbirşey anlamadım. Kv çalışan biriyle evlen diyor. E sen zaten çalışıyorsun 5000 tl kazanıyorsun üstelik. Nişanlın anasının her lafını sana taşıyor. Sen muhasebeci gibi hesap kitap içindesin. Şu devirde çok zengin biri değilse şayet bilezikler tam altınlar istemek nedir yaa. Aile olmayı düşündüğün insanları sıkıntıya sokunca mutlu olacağını düşünüyorsan yanılıyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…