Çalışanlar ev işlerine nasıl yetişiyor?

Sinpac

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Mart 2009
2.084
80
643
Ankara
Herkese Merhaba,

Bir yıl önce evlendim. İlk başlarda yemek, çamaşır, bulaşık, temizlik yetişirim gibi geliyordu; ama son dört ayda iş yerindeki mesailerim ve işlerim öyle yoğunlaştı ki; akşam 8-9 dan önce çıkamıyorum. Haftasonu da birgün çalışıyorum... Ve sonuçta eve yetişemiyorum...:1no2:

Eşim anlayışlı birşey demiyor ama ben rahatsızlık duymaya başladım. Salonumda köşelerde öbek öbek tozlar oluşmaya başladı. :çok üzgünüm:Kirlileri makine atıyorum, sonrada kurutmalığa asıyorum ama orada kalıyor... benneyaptımkiMutfak ayrı dert...fisfisfis

Çalışan bayanlar bu ev işine nasıl yetişiyor, bana da bir anlatsanız...:sm_confused: Allahtan daha çocuk yok, bir de olsa...:1no2:

bende bundan çok korkuyorum....
işten eve gelince pelte gibi oluyorum evlenince ne yapcammm
korkuttun beni iyicee:1no2: :1no2:

ben hep şimdiden plan yapıyorum
her akşam bir odayı süpürüp tozunu alsam olur yürür diorum büyük temizlikleride evde olduğum bir haftasonu yaparım diorum ama başa gelince de düşündüğümü yaparım inşallah...

Valla canım bizlerde evli ve çalışan bayan olarak çok yoruluyoruz ama ben pratik çözümler üretiyorum mecburen mecburiyetten.

Örneğin tatil günümde temizlik yapmamak ve eşime vakit ayırmak için hafta için genelde cuma akşamı temizliğimi yapıyorum.Hafta içide hergün evimi toparlıyorum havalandırıyorum.

Örneğin banyo kirlenmişmi,duşa girdiğim bir akşam oraları temizleyiveriyorum.

Yemekleri en pratik olanlarından yapıyorum.Vaktim varsa bir günde 4-5 çeşit yapıyorum.

Evde mutlaka en azından bir kek yada kurabiye bulunduruyorum.Yemek yapamadığım birgün kahvaltı faslıyla geçiştirivermek için.

Şayet mobilyaların için elverişliyşe Pronto gibi uzun süre toz tutmayan birşeyle sil.Ben kullanmıyorum çünkü tüm evimdeki mobilyalar lake,bırak deterjanı,normal bir bezle bile silemiyorum

Sen de benzerlerini uygulayabilirsin,yemek konusundada örneğin bol köfte yoğur o gün bir kısmını pişir,kalanını dondurucuya at.
Mantı al dondurucuya koy.
Pizza,sigara böreği ...vs bulundur.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar,kolay gelsin

genel temızlık ıcın temızlıkcı tutmalısın..

bu kadar yogun calısırken ..
buzdolabında mutlaka bırseyler olsun.....

bunlar banada küpe oldu
tşk.a.s.

bende aynı dertten muzdaripim canım maalesef

eşim temizlikçi tut diyo bende ona verilen paraya acıyorum....

eşim cumartesi çalışıyo ben çalışmıyorum...

sen yokken yaparım diyorum.....

Canım ben bekarken çalışıyordum evlendim çalışıyordum, şimdi 4 aydır işsizim evdeyim... ınan daha alışamadım...
Çalışırken evim daha temizdi...
Şimdi evdeyim ya.. Sabah şimle kalkıyorum, süpüreyim diyorum sonra amaaan nasılsa evdeyim öğleden sonra yaparım deyip bırakyorum, öğlen oluyor, aman yarın yaparım şimdi yemek hazırlıyım diyorum. Kalıyor da kalıyor...
Ben çalışırkenki programmı anlatayım sana.
Pazar günü süpürüp silme toz alma işlerini halledip gezmeye çıkıyorduk.. Eşim süpürüyordu ben siliyor vetoz aıyordum...
Pazartesiyemek ve çamaşır günü. pazartesi bir makina yıkıyorum,, çamaşırlar yıkanırken ben 2-3 günlük yemek hazırlıyorum mesela 1 zeytinağlı 1 etli yemek 1 çorba bu arada eşim çorbayı karıştırırken ben yemekleri hazırlarım,çamaşırları kurutmalığa asıyorum,
Salı, ütü günü. Ptesi yıkanan çamaşırları ütülerim, başka çamaşır varsa salı gene çamaşır makinasını çalıştırırım...
Çarşamba salı gününün çamaşırlarını ütülerim...
Perşembe Yemek bitmiş olur, o gün buzluktan köfte çıkartırız genelde ben bir kilo kıymadan köfte yapıp 6şar altışar paketleyip buzluğa atıyorum.. Ve ertesi güne yeni yemek yaparım.
Cuma balık günümüz mutlaka balık pişer evde...
Ctesi keyif günü, yada pazar programımız varsa şöyle bir süpürürüm toz alırım yeter...

Bu arada banyo ve mutfaktan elimi hiç çekemem mutlaka lavabolar ve klozet hergün şöyle bir şartlanır...

of be okurken bile yoruldum. Tebrik ediyorum bayanları valla...

Bende çalışıyorum inan bende aynı senin gibi çamaşırlar kuruduğu yerde kalıyor,

Birde benim kızım var meleğimö onunla ilgilenecem diye mutfağı bile zor topluyorummm inş. kısa süre evimiz düzene girer canım.
şakkıdıa.s.

canım kesinlikle temizlikcı cagır. ben asla cagırmam dıyodum ama bebeğim var ve yetişemez oldum evi pislik goturuyodu. biraz da tembelimdir. kadın geldi cumartsi evi gıcır gıcır etti. biz eşimle gezmeye gitik. dondugumuzde ev toplanmıs temızlenmıstı. tabı kadın bidaha bizim eve gelir mi bilmem ama eger gelırse yıne cagıracagım.. yemek ıslerınde de eşinden yardım alsana. ne biliim sen gelmeden yemek yapsın ya da dışardan alsın. ya da gelınce pratik bişiler yap ne bilimm

malesef bende yetişemiyorum
işten geliyorum sadece üstümü değiştirip yüzümü yıkayıp hemen mutfağa giriyorum,mısranında dediği gibi fazla çeşit yemek yapıyorumki bir kaç gün o derdim kalmasın..
cumartesi yada pazar eşimin evde olmadığı bi zamanda hemen evi temizlemeye çalışıyorum hafta içide muhakkak bi süpürge tutuyorum yineden dediğin gibi çamaşır ütü derken hiçbiri tam olmuyor
annemde çalışan bi bayandı ve şimdi düşününce heryer hem tertemizdi hem yemek daima hazırdı nasıl yetiştiriyomuş aklım almıyo

ben de evleneli 2 seneye yaklaştı. bebişim olmadan öncesinde işler daha kolaydı. yemek işini ya sabahtan ya da eve gelince hallediyordum veya önceki günden kalanları yiyorduk. temizliği de hafta sonları eşimin işinin oldugu zamanlara denk getiriyodum ki kalan zamanda beraber olalım diye. ammmaa ve lakin bebişten sonra işler değişti. ben öyle herşeye yetişemez oldum. yemek işini sağolsun annemle hallediyoruz bana kalsa aç kalırız kaydirigubbakcemile3 temizlik için de fırsat bulursam kendim yapmaya çalısıyorum ama büyük temizlik için kadın çağırıyorum. dediğin gibi astıgım camasırlar benim de bir sure asılı kalıyor. kışın evde çok kullanmadıgımız bi odaya seriyordum. tabi artık yaz geldi dısarı serilir ve cabuk toplamam gerekir. yoksa milletin diline düşerim :roflol: çocuktan once ben de dert ediyordum. onu yetiştircem bunu yetiştircem diye. acıkcası cocuktan sonra biraz da herseyi kafaya takmamayı öğrendim, napayım oldugu kadar. kaydirigubbakcemile2 :sm_cool:

bende cumartesi dahil çalışıyorum

pazar gününü temizlikle geçirmek istemiyorum ama yinede sarkıyor pazara

cuma akşamı gider toz alırım süpürürüm,çamaşırları atarım,banyoyu wc yi yıkarım
yıkanan çamaşırları asarım
pazar günü ütüleri hallederim
cam silme ve derin temizlik işlerinide günlere yayarım
bugün 2 odayı bitircem derim
mesela yatakodası ve oturma odası bir gün,diğerleri başka gün gibi...
yemek olarakta 1 kilo kıymadan köfteyi yapar derin dondurucuya koyarım
pişicereceğim kadarını çıkarıp o hafta işte ne yapacaksam yaparım
köfte çok pratik oluyor mesela
hemen fırında izmir köfte,yada patates kızartması köfte çorba yapıveriyorum
akşamları işten gelince ertesi günün yemeğini yapıyorum ne yapacaksam
hatta vaktim varsa 2-3 çeşit yapıyorumki birkaç gün yiyelim
bazı günler kahvaltı yaparız akşamları
birde mutlaka dondurucuya börek yapıp koyuyorum,akşamları bişey olmayınca çayla yiyiveriyoruz
kek,kurabiye falanda sürekli yaparım hem eşim çok düşkün hemde canımız yemek istemeyince atıştırıveririz
ama valla çok yorucu yaa

ah ah bacım yarama dokundun
hangi işe yetişeceğimi bend eşaşırıyorum ama şu anlık yetişiyprumda çok yoruluyorum
kocişi desen elini sıcak sudan soğuk suya sokmaz ( bencil erkek modeli)
her iş gözüme bakıyor of offffffffff

bende çalışıyorum ama yetişiyorum yapman gereken aman boşver olmasın hiç. ben akşam eve gidince yemeği ocağa koyuyorum birde ertesi gün öğle yemeği için ayrıca hazırlıyorum. onlar pişerken bulaşıkları makinaya yerleştiriyorum mutfağı topluyorum felan. yalnız odalarımı haftada bir temizleyebiliyorum. rahatsız olduğumda ise eşim yardımcı oluyor bana. ama çalışmayan bayanlardan daha derli toplu oluyoruz hiç farkettinizmi. aman olsun birde biz çalışıyoruz yeri gelir ayda bir temizleriz hiç kafama takamam valla

Ahhh ahhh sizler hiç değil temizlik yapabiliyormuşsunuz kızlar
ben döküntü toplamaktan temizlik bile yapamıyorum ki
kızım 12 yaşında oğlum 16 aylık düşünün artık kızımın döküntüsü oğlumunkinden beter

bende büyük temizliğe 15 günde bir kadın alıyorum,

diğer işleri de mesela yıkanacak çamaşır varsa işten gelir gelmez makinaya atarım doğru mutfağa gider sofra hazırlarım, yemekten sonra sofrayı toplarken iki günlük yemek yapar ocağa koyarım yemekler pişerken ben çayı meyveyi alır içeri gider ailemle ilgilenirim çocuklar uyuduktan sonra çamaşır asılacaksa asarım kuruyan çamaşırlar hafta sonu ütülenir, banyo, wc ve mutfak dolaplarını iki günde bir temizlerim.

en önemli tavsiyem de fırsat buldukça buzluğa hazır bir şeyler yapıp atmak mesela ben mantı yapacağım zaman fazla yaparım, bakliyatları fazla haşlarım, börek, çörek gibi şeyleri fazla yaparım ve hepsini buzluğa atarım. mevsimine göre sebze, menemenlik ve yaprağımıda yaparım inanın o kadar işime yarıyor ki anlatamam.

helal size. eşleriniz kıymetinizi biliyodur işalah

benim de en büyük derdim ev işlerine yetişememek.
geçen yıla kadar haftada 2 gün olan iznim 1 güne düşünce zor durumda kaldım. tek tatil günüm pazar günü ve o günü eşime ayırmak istiyorum.
haftaiçi yorgunluktan 10.30 11 de uyuyup kalıyorum.
akşam 7 de evde oluyorum. önce makinaya çamaşır atıp mutfağa geçerim. yemeği ocağa koyunca mutfağı toplarım. yemekten sonra çamaşırları asarım. ve yorgunluktan başka hiçbir iş yapamadan oturup kalırım. bazen yemek pişirmeye bile halim olmuyor.
cumartesi 5 te evde olduğum için temizliği o gün yaparım. ütü pazar günü.
lavabo klozeti akşamları temizlerim.
yemek konusunda pratik çözümler arıyorum. buzluk iyi bir fikir.
bazen 2 haftada bir ancak temizlik yapabiliyorum. bir de çocuk olsa yandım.

Valla yetişmek çok zor, bende hiçbirşeye yetişemeyenlerdenim.Çocukta var.Herşey güzel olsun isterken, ne yaparsam yapayım eksik kalıyor.Yetemiyorum hiç bir yere...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…