Çalışanlar ev işlerine nasıl yetişiyor?

Seray,
Valla kucuk bebegin de varmıs... Senin durumun benden beter, benim en azından cocugum yok...

Benim esim hic yardım etmiyor... Bari o yardım etse biraz isim hafifler...

yetiştirmek için kendimi yormuyorum...yetiştirebildiğim kadarını yapıyorum....

okumayı yarıda kestim yoksa evlenmekten vaz geçebilirm kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

okumayı yarıda kestim yoksa evlenmekten vaz geçebilirm kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

aynen canım aynen
evlenecegım adam lütfen bu işlerden anlayan ve yapan biri olsun diye şu dakika dua etmeye başladım şu dakikaa

yazın kızlar yazın en korktugum sey bu benım
tasavvuır edıyorum ımkansızmıs gıbı gelıyor hepsıne yetısmek

Ahhh bu konuda öyle dertliyim ki.
Yetiştiriyorum ama bende helak oluyorum.Bu kadar uğraştığım içinde bel fıtığı oldum çıktım.Nasıl yetiştirdiğimi yazayımda belki işine yarar;

Cumartesi 3-4 çeşit yemek yaparım ki işten gelince kolaylık olsun.
İşten gelince makinamı çalıştırırım sofrayı eşime hazırlatıp yemekleri ısıtırım.Mutfağı toplar çamaşırları asarım.
Haftaiçi bi akşam süpürür toz alırım.(hatta süpürgeyi eşimi eline veririm ben toz alırım)
Dizi izlerkende ütü yaparım.
Derin dondurucuya köfte,pizza,mantı,börek çörek yapar atarım.işten gelince kolaylık oluyor.
Cumartesi de yine süpürür siler toz alırım.Balkonları yıkarım.
Banyoya gireceğim zaman makyajımı temizlerken lavaboyu ciflerim,sonra girerim banyoya suyu açmadan küveti çiflerim banyomu yapar küveti durular çıkarım.
Tuvalete gireceğim zaman çamaşır suyuyla girerim.hemen orayıda hallederim.

Mesela dün akşam gittim yemek bile yemeden mutfağımın camını sildim.
Perdelerini mutfak örtülerini yıkadım.
Bu akşamda ütüm var yaprak dökümünü izlerken onu yapar haftasonu mutfak dolaplarımı siler yerleştiririm.

Ohhh çok yazmışım valla.Ama vaktim olsa dahada yazarım çünkü iş bitmiyooo kafamçokkarıştı a.s.

Aslında temizlikci iyi fikir de, basında durmak gerekebilir... Ne bileyim annemin falan zaten temizlikcisi yok... Kayınvalidemin de apartman gorevlisi geliyor... Onu da zaten alamam, herseyimi kayınvalideme anlatır.. Nereden bulabilirim ki acaba?

aynen canım aynen
evlenecegım adam lütfen bu işlerden anlayan ve yapan biri olsun diye şu dakika dua etmeye başladım şu dakikaa

valla benim nişanlım yapar gibi geliyo bana elinden her iş gelir yemek temizlik vs ama ya evlenince değişirseee :1shok: ya yardım etmezse ikimizde çalışcaz..
:uhm: yok yok şimdiye kadar belli ederdi herhalde dimi yaaa

valla benim nişanlım yapar gibi geliyo bana elinden her iş gelir yemek temizlik vs ama ya evlenince değişirseee :1shok: ya yardım etmezse ikimizde çalışcaz..
:uhm: yok yok şimdiye kadar belli ederdi herhalde dimi yaaa

Khena gözünü korkutmak gibi olmasın ama benim esim benden ev islerinde pek bir yardımsever profil izlemis... Hatta eski kız arkadasları evlenseydik ev isine yardım eder diye hatırlıyorlar...

Ama nitekim su anda klasik oldu: Eve gelince hoppa salona; ayaklar sehpaya altına kırlent, elinde kumanda; yemek hazır olunca seslenirim gelmez; sonra keyfi yetince gelir, yer kosa kosa televizyona doner...

Evlenince yardım ederim ayakları geciyor gibi geldi bana...

bende çalışıyorum en başlarda biraz zorlanıyordum ama artık herşey rayında gidiyor ben şu şekilde yapıyorum hafta içleri evimi temizliyorum eğerki haftaiçi misafirim varsa haftasonu yapıyorum büyük temizliğimi hergün evden çıkarken her tarafı topluyorum akşam yatmadan oğlumun dağıttığı oyuncakları kitapları toparlıyorum haftaiçi çamaşır yıkamaya çalışıyorum camları 15-20 günde bir siliyorum toz içinde bir tane çubuk aldım onla alıyorum
yemek olarakta ben genelde günlük yapmaya çalışıyorum ama şöyle biraz bol yapıyorum ertesi akşama kalsın diye eğerki işten geç çıkacaksam aparatif şeyler yapıyorum benim eşim yerdeki çorabını bile kaldırmadığından tüm herşeye ben bakıyorum ayrıca bide oğlumla ilgileniyorum akşamları yemek faslı bittikten sonra her akşam aygazımı fayansımı siliyorum
işte böyle geçinip gidiyoz
biraz uzun oldu ama ben alıştım vallahi

Minnick,
Canım sen supersin... Ben bıraktım herseyi... Ama ev depresyona sokacak gibi beni... Sinir ediyor artık, evi kirli gormek...

Minnick,
Canım sen supersin... Ben bıraktım herseyi... Ama ev depresyona sokacak gibi beni... Sinir ediyor artık, evi kirli gormek...

3 yıllık evliyim canım.Emin ol bende başlarda böyleydim.Yetişmezdi hiçbirşey.
KK'dan öğrendim hepsini yoluna koymayı.
Senin gibi kaç kişi bu konuyu açtı bende dahil
Bİrkaç tüyodan sonra herşey rayına oturdu merak etme sende alışırsın :jeyyar:

işlerini yetiştirebilen marifetli hanımları tebrik ediyorum.
benim eşim nişanlıyken bana yardım edeceğine söz vermişti. hatta eşine yardım etmeyen erkeleri yerden yere vurmuştu.
evlendiğimiz ilk seneler yardım etti. hakkını yemek istemem. ama son 1-2 yıldır iyice saldı kendini. mesela pijamasını çıkarır yatk odasında bırakır. tv karşısında yemek yediği için tepsisini mutfağa götürüp tezgahın üstüne koyar. daha bir sürü dağıntı. arada fırçalamam gerekir kendine çeki düzen vermesi için :)
şu yemek işini çözmek lazım.
ve en kötüsü diziler ekrana kilitledi resmen.
yaz gelse de artık enerji yerine gelse. o zaman 12 de yatıyorum.

Canım benim eşim öyle dağınıktıki önceden anlatsam inanmazsın.
Yediği çikolatanın,cipsin kağıtlarını bile yere atardı :roflol:
Banyo yapınca baş havlusu bi odadan bornozu bir odadan banyo terlikleri başka odadan çıkardı.
Söylene söylene yaptıra yaptıra alıştırdım onu.
Yemeğini yer direkt bilgisayarın başına geçerdi.
Ama ben yılmadım.Herşeyde gel buraya bakiiim dedim :jeyyar:
Ne geziyor havlun burda kaldır bakiiiim.aferiiinnn
Onu kaldırır tekrar giderdi.Ben tekrar çağırırdım yemek yedin tabağını kaldıramam doğru makinaya at bakiim göreyim aferrinn :roflol:
Baktıki artık kaçış yok ben nasıl olsa yaptıracağım artık söylemeden yapıyor.
Unuttuğu şeyler yine oluyor ama ben hala çağırmaktan vazgeçmedim:icecream:

yalnız bende dahil çoğu arkadaş tırstı diye düşünüyorum evlilikten:):)
burda ev işlerii
öteki derdim var da aldatılmak, eşin ailesi şu bu...
bebek olunca bakımı...
bu konuya abone oldum olurda cesaret edip evlenirsem bu sırada yapıyım yada eşime bu sırada yaptırıyım ehee:):)

Son düzenleme:

eheheh korkunc bır seymıs demı :)) kaydirigubbakcemile3
gamyoncuiremsu ben memnunum yahu hayatımdan hihoyyyt yangel yat osman hihoyyyt

yarım gün çalıştığım için fazla zorlanmıyorum öğlen saat 1 gibi evde oluyorum her işim de yetişiyor üstelik eşim de yardımcı oluyor balkonları yıkar çamaşırları asar v.s

Bu yazılanları okuyunca insan evlilikten korkuyor valla. Ben tek çocuğum evde hem de okulum olduğu için annem pek bir şey istemez benden kendi yapar genelde ben de dağınık filan değilimdir odam daima derli topludur arada da yemek yaparım o kadar. Çoğu arkadaş demiş nişanlıyken sevgiliyken evlenince yardım ederim diyenler fos çıkmış sonradan benim erkek arkadaşım da çok becerikli ve evde her şeyini kendisi yapıyor annesi bir gömleğini bile ütülemez şimdi diyorum iyi alışık yapmaya ama ya tam tersi olursa diye de korkmaktayım açıkçası evde annsine bişey diyemez ama evlenince her şeyi bana yüklemez inşallah.eyvahedigeldismile Ben zaten çalışan bir bayan olacağım bir de ev işi çok zor gerçekten ya bir arada başarabilen kadınlara hayranım.:CüvCüv:

Son düzenleme:
ev işlerinden zerre haz etmiyorum
temizliği kadın geliyor o yapıyor
eşim akşamları evde olmaduğı için yemek derdimiz yok.
Ben de Aperatif yerim.Yemekle uğraşmam.Herkez kendi ütüsünü yapıyor.

valla canım senın ıyıymıs
bende ıslerı bırıktırmeden az aza yaparım dıye dusunuyorum
artık temızlıgede ayda bır kadın gelse yeter heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…