Ahhh ahhh sizler hiç değil temizlik yapabiliyormuşsunuz kızlar
ben döküntü toplamaktan temizlik bile yapamıyorum ki
kızım 12 yaşında oğlum 16 aylık düşünün artık kızımın döküntüsü oğlumunkinden beter
bende büyük temizliğe 15 günde bir kadın alıyorum,
diğer işleri de mesela yıkanacak çamaşır varsa işten gelir gelmez makinaya atarım doğru mutfağa gider sofra hazırlarım, yemekten sonra sofrayı toplarken iki günlük yemek yapar ocağa koyarım yemekler pişerken ben çayı meyveyi alır içeri gider ailemle ilgilenirim çocuklar uyuduktan sonra çamaşır asılacaksa asarım kuruyan çamaşırlar hafta sonu ütülenir, banyo, wc ve mutfak dolaplarını iki günde bir temizlerim.
en önemli tavsiyem de fırsat buldukça buzluğa hazır bir şeyler yapıp atmak mesela ben mantı yapacağım zaman fazla yaparım, bakliyatları fazla haşlarım, börek, çörek gibi şeyleri fazla yaparım ve hepsini buzluğa atarım. mevsimine göre sebze, menemenlik ve yaprağımıda yaparım inanın o kadar işime yarıyor ki anlatamam.
okumayı yarıda kestim yoksa evlenmekten vaz geçebilirm kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
canım kesinlikle temizlikcı cagır. ben asla cagırmam dıyodum ama bebeğim var ve yetişemez oldum evi pislik goturuyodu. biraz da tembelimdir. kadın geldi cumartsi evi gıcır gıcır etti. biz eşimle gezmeye gitik. dondugumuzde ev toplanmıs temızlenmıstı. tabı kadın bidaha bizim eve gelir mi bilmem ama eger gelırse yıne cagıracagım.. yemek ıslerınde de eşinden yardım alsana. ne biliim sen gelmeden yemek yapsın ya da dışardan alsın. ya da gelınce pratik bişiler yap ne bilimm
aynen canım aynen
evlenecegım adam lütfen bu işlerden anlayan ve yapan biri olsun diye şu dakika dua etmeye başladım şu dakikaa
valla benim nişanlım yapar gibi geliyo bana elinden her iş gelir yemek temizlik vs ama ya evlenince değişirseee :1shok: ya yardım etmezse ikimizde çalışcaz..
:uhm: yok yok şimdiye kadar belli ederdi herhalde dimi yaaa
Ahhh bu konuda öyle dertliyim ki.
Yetiştiriyorum ama bende helak oluyorum.Bu kadar uğraştığım içinde bel fıtığı oldum çıktım.Nasıl yetiştirdiğimi yazayımda belki işine yarar;
Cumartesi 3-4 çeşit yemek yaparım ki işten gelince kolaylık olsun.
İşten gelince makinamı çalıştırırım sofrayı eşime hazırlatıp yemekleri ısıtırım.Mutfağı toplar çamaşırları asarım.
Haftaiçi bi akşam süpürür toz alırım.(hatta süpürgeyi eşimi eline veririm ben toz alırım)
Dizi izlerkende ütü yaparım.
Derin dondurucuya köfte,pizza,mantı,börek çörek yapar atarım.işten gelince kolaylık oluyor.
Cumartesi de yine süpürür siler toz alırım.Balkonları yıkarım.
Banyoya gireceğim zaman makyajımı temizlerken lavaboyu ciflerim,sonra girerim banyoya suyu açmadan küveti çiflerim banyomu yapar küveti durular çıkarım.
Tuvalete gireceğim zaman çamaşır suyuyla girerim.hemen orayıda hallederim.
Mesela dün akşam gittim yemek bile yemeden mutfağımın camını sildim.
Perdelerini mutfak örtülerini yıkadım.
Bu akşamda ütüm var yaprak dökümünü izlerken onu yapar haftasonu mutfak dolaplarımı siler yerleştiririm.
Ohhh çok yazmışım valla.Ama vaktim olsa dahada yazarım çünkü iş bitmiyooo kafamçokkarıştı a.s.
Minnick,
Canım sen supersin... Ben bıraktım herseyi... Ama ev depresyona sokacak gibi beni... Sinir ediyor artık, evi kirli gormek...
işlerini yetiştirebilen marifetli hanımları tebrik ediyorum.
benim eşim nişanlıyken bana yardım edeceğine söz vermişti. hatta eşine yardım etmeyen erkeleri yerden yere vurmuştu.
evlendiğimiz ilk seneler yardım etti. hakkını yemek istemem. ama son 1-2 yıldır iyice saldı kendini. mesela pijamasını çıkarır yatk odasında bırakır. tv karşısında yemek yediği için tepsisini mutfağa götürüp tezgahın üstüne koyar. daha bir sürü dağıntı. arada fırçalamam gerekir kendine çeki düzen vermesi için :)
şu yemek işini çözmek lazım.
ve en kötüsü diziler ekrana kilitledi resmen.
yaz gelse de artık enerji yerine gelse. o zaman 12 de yatıyorum.
yalnız bende dahil çoğu arkadaş tırstı diye düşümüyorum evlilikten:):)
burda ev işlerii
öteki derdim var da aldatılmak, eşin ailesi şu bu...
bebek olunca bakımı...
bu konuya abone oldum olurda cesaret edip evlenirsem bu sırada yapıyım yada eşime bu sırada yaptırıyım ehee:):)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?