Bir buçuk ay önce evlendim gerçekten zor hele birde titizseniz
bu saatte hala çalışıyorum. Devlet memuruyum bir de. Eve gidince yemek hazırla, ye. çay iç, eşinle cilveleş ve bayıl. Bu mu hayat?
Iyi ki çocuğum yok. Saat sekizde eve giden anne mi olur :) kavram kargaşası yaşar cocuk; herkesin babası eve geç gidiyo diye bana da baba der :d
canım sabah 5:30 gibi kalkar hafif ortalığiı ses yapmayacak şekilde toplarım. çünkü herkez uyur bu esnad. Sonra oğlum, kızıma eşime kahvaltı hazırlıyorum.
7:30 oğlumu okula, 8 de kızımı ana okuluna , eşimide metroya bırakakıyor, sabah 8:30 işte oluyorum. Akşam 6 çıkıyorum tekrardan çoluk çombalak topluyorum. Evin bütün işini kendim yaparım. Bu güne kadar temizlikti, ütü ve buna benzer hiçbir yardımcı almadım. Kimsenin yaptığın beğenmem. Dana külota atlete gelene kadar aklınıza gelecek herşeyi de ütülerim. Ha bu arada cumartesi günü de çalışıyorum. öyle uydurmasyon yemekler yapmamaya dikkat ederim. Evimden kek börek mutlaka olur, malum çoçuk besleme ister.
Gezmeyi de bakımı da unutmaya gayret ediyorum. Birazda kokoşumdur.
Isteyince oluyor. Allah herkeze yardım etsin.
Her zaman annemin bir lafını dinlerim elin varsa enseni kaşı,
Her zaman söylüyorum ; çalışıyorsa bayan ya erkek çok yardımcı olacak, ya da yardımcı kadın tutulacak..
Neden bayanlar kendi kıymetlerini bilmiyorum anlayamıyorum.. Hayat bu değil..Bu işkence..
Kendine zaman ayıramadıktan sonra o hayat hayat değil ki ?
Eğer imkan varsa yarım gün işte çalışılmalı, yoksa mutlaka hayatı kolaylaştırmanın yolları bulunmalı..
Siz geldiğinizde evinizde yemeğinizde hazır olmalı, temizliğinizde bitmeli..
Benim huzurumu rahatımı sağlayamadıktan sonra çalışmayıda oradan gelen parayıda istemem..
....
Ayda iki kere bende yardımcı çağırayım diyorum ama kendi yaptığım temizlik gibi içime sinmez diye düşünüyorum; ama böylede çok zorlanıyorum işte,evi temizleyip düzene koyuyorum bu sefer herşey böyle kalacak hiç dağılmayacak bende zorlanmayacağım diyorum ama olmuyor bir bakmışım yine eskisi gibi..
ben tut derim araştır tabi önceden senin gibi düşünüyodum konu komşudan araştırdım birini buldum benden güzel yapıyo walla 2 haftada bi geliyor daha rahatım çok zor oluyor hele bide kocan yardım etmiyosa....
Korkutmayın gözümü yaa
Allah kolaylık versin arkadaşım sanırım arkadaşların da dediği gibi en iyisi bir bayan tutmak olacak.
tatlim niye korkuyorsunki, sen herkezin dedigine ne bakiyorsun,herkez kendine bagli
kimisi var hem calisiyor hem cocuk büyütüyor hem esiyle zaman geciriyor ve evi cekirip ceviriyor temizlik, yemek olsun yetisiyor yani
ama bu insanin bünyesine bagli yani herkez ayni olamaz kimisi basarabiliyor kimisi basaramiyor zor geliyor veya zaman olmuyor hani ozaman kadin cagiranlar oluyor ev temizi yemek icin vs ancak bunun birde diye boyutuna bakacaksin temizlige verecek paran varmi diye.. ben sahsen kendi adima konusim ben evlenince hem okucam hem calisacam ve hafta bir camasir yikayip ütü ve temizlik yapsam bile yetisecegime inaniyorum yorulmadan
tatlim niye korkuyorsunki, sen herkezin dedigine ne bakiyorsun,herkez kendine bagli
kimisi var hem calisiyor hem cocuk büyütüyor hem esiyle zaman geciriyor ve evi cekirip ceviriyor temizlik, yemek olsun yetisiyor yani
ama bu insanin bünyesine bagli yani herkez ayni olamaz kimisi basarabiliyor kimisi basaramiyor zor geliyor veya zaman olmuyor hani ozaman kadin cagiranlar oluyor ev temizi yemek icin vs ancak bunun birde diye boyutuna bakacaksin temizlige verecek paran varmi diye.. ben sahsen kendi adima konusim ben evlenince hem okucam hem calisacam ve hafta bir camasir yikayip ütü ve temizlik yapsam bile yetisecegime inaniyorum yorulmadan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?