Çalışırken evlilik ne zormuş

Bir buçuk ay önce evlendim gerçekten zor hele birde titizseniz

kadınların hayatı ne zamn kolay olduki kızlar benden demesi hem çalışıp canınız çıkıyo bide geliyosun ewde çamaşır bulaşık sadece üsten süpürüp silmek bile ağır geliyo insana tabi zamanla alışıyo motora bağlıyo kendini...ben şimdi bide hamileyim hem iş hem ew bide hamilelik çok zor oluyo en sonundaa eee o kadar çalışıyorum bana bi faydası olmıcaksa ne diniyorum benimde canım war dedim veeee kocama hiç söylemeden bi kadın buldum aradım we o geliyo daha rahatım şimdi en azından camlardı koltukların altı dipti köşeydi düşünmüyorum....DEĞERLİYİZ KIZLAR SALAKLIK ETMİŞİMDE DAHA ÖNCEDEN YAPMAMIŞIM BUNU

Malesef çalışan bir bayan olarak senin yaşadıklarını ben de yaşıyorum.
Bana da eşim yardım ediyor ama o benden daha çok yoruluyor. Ben de eve yardımcı kadın çağırmaya karar verdim.
Sen de güvenemediğini söylemişsin ama temizlik yaparken kadının yanında durabilirsin. Onunla devamlı çalışacağını söylersen daha özenli olabilir.

Ben de oje sürmek, bakımlı olmak istiyorum ama evde oje ile iş yapamıyorum hemen bozuluyor :2:

Her zaman söylüyorum ; çalışıyorsa bayan ya erkek çok yardımcı olacak, ya da yardımcı kadın tutulacak..

Neden bayanlar kendi kıymetlerini bilmiyorum anlayamıyorum.. Hayat bu değil..Bu işkence..
Kendine zaman ayıramadıktan sonra o hayat hayat değil ki ?

Eğer imkan varsa yarım gün işte çalışılmalı, yoksa mutlaka hayatı kolaylaştırmanın yolları bulunmalı..
Siz geldiğinizde evinizde yemeğinizde hazır olmalı, temizliğinizde bitmeli..

Benim huzurumu rahatımı sağlayamadıktan sonra çalışmayıda oradan gelen parayıda istemem..

....

çalışan bayanların çoğu aynı dertten müzdarip, benim eşim de ancak sofrayı kurar o da bir an önce yemeğini yiyebilsin diye. halim oldukça iş yapıyorum ben de. makine değiliz ki, kendimi parçalayacak halim de yok. olduğu kadar canım, takma kafanı..

Çalışırken hem evi hem kendini hem kocayı çekip çevirmek çok zor valla.Ben sabah 10 akşam 19:30 çalışıyorum ama bütün hafta çaılışıyorum bayram seyran dışında tatilim yok(kendi iş yerim olduğu için).

Belki bi fikir verir diye kendim yaptığım bir kaç şeyi paylaşmak istedim.
Haftada sadece pazar günleri yemek yaparım 4-5 çeşit onları saklama kabına koyup dolaba atarım bir daha ki pazar a kadar götütür onlar dikkat edince.(hava almayan kapta ve içine özellikte agzımızda olan bakterilerden bulaşmadığı sürece yemekler uzun süre dayanıyor) hafta içi de yemek yanına pilav ya da makarnamı yaparım.haftada bir kaç akşam kek börek yaparım.
.Sabahları evden cıkmadan evi toparlarım.Akşam yatmadan önce eşimin iş yerinde ki beslenmesini ve kendi beslenme çantamı hazırlarım.Haftada 2 defa süpürge,pasapas yapar toz alırım.
Beni de en çok zorlayan şey çamaşır makinesini açmak o konuda takıntılıyım akşamları 10 dan önce açmam daha çok elektrk yaktığı için.E o saatten sonra da geç oluyor biraz uykusuz kalıyorum özellik ''beyaz akşamlarımda :)''

valla ev hanımlığından iyidir bence en güzeli çalışmak bende çalışcam inşallah evde hayat geçmez komşulukta bir yere kadar hergün komşuyamı gidilir .

çalışırken evlilik zor, anne olunca çoook daha zor :) ama zamanla insan alışıyor. evliliğimin ilk bir kaç ayı çok bocalamıştım. yavaş yavaş her şeyi sıraya koymaya, boş zamanları iyi değerlendirmeye, ufak tefek işlerde eşimden yardım istemeye alıştım. kızım doğunca da yine bocalama oldu. ama sağ olsun k.validem destek oldu. ona da alıştım. evde ağır işleri ayda iki kere yardımcı alarak hallediyoruz. haftada iki kerede işten gelince toz alıyorum, yerleri paspaslıyorum. cumartesi günleri de yine biraz daha detaylı temizlik. öğleden sonraları da boş kalıyorum. ama ev işi çok yıpratıcı. imkanı olan çalışan hanımların ayda bir kere bari yardımcı almalarını tavsiye ederim.

o nasıl iş canım devlet memuru hangi kurumda bu saate kadar kalıyor özel değilse

kırk fırın ekmek yesem bunu yapamam maşallah diyeyim =))

Ayda iki kere bende yardımcı çağırayım diyorum ama kendi yaptığım temizlik gibi içime sinmez diye düşünüyorum; ama böylede çok zorlanıyorum işte,evi temizleyip düzene koyuyorum bu sefer herşey böyle kalacak hiç dağılmayacak bende zorlanmayacağım diyorum ama olmuyor bir bakmışım yine eskisi gibi..

ben tut derim araştır tabi önceden senin gibi düşünüyodum konu komşudan araştırdım birini buldum benden güzel yapıyo walla 2 haftada bi geliyor daha rahatım çok zor oluyor hele bide kocan yardım etmiyosa....

Peki geldiğinde neler yapıyor tam olarak birde ne kadar ücret alıyor?

Korkutmayın gözümü yaa
Allah kolaylık versin arkadaşım sanırım arkadaşların da dediği gibi en iyisi bir bayan tutmak olacak.

Korkutmayın gözümü yaa
Allah kolaylık versin arkadaşım sanırım arkadaşların da dediği gibi en iyisi bir bayan tutmak olacak.

tatlim niye korkuyorsunki, sen herkezin dedigine ne bakiyorsun,herkez kendine bagli
kimisi var hem calisiyor hem cocuk büyütüyor hem esiyle zaman geciriyor ve evi cekirip ceviriyor temizlik, yemek olsun yetisiyor yani
ama bu insanin bünyesine bagli yani herkez ayni olamaz kimisi basarabiliyor kimisi basaramiyor zor geliyor veya zaman olmuyor hani ozaman kadin cagiranlar oluyor ev temizi yemek icin vs ancak bunun birde diye boyutuna bakacaksin temizlige verecek paran varmi diye.. ben sahsen kendi adima konusim ben evlenince hem okucam hem calisacam ve hafta bir camasir yikayip ütü ve temizlik yapsam bile yetisecegime inaniyorum yorulmadan

Hayal kurmak güzel olsa gerek

Eğer yardımcı alacak maddi gücünüz yoksa evin içindeki tükenmek bilmeyen erkek gücünden faydalanacaksınız.

Ben yardımcı alıp, ondan daha fazla çalışan grubundanım. O yüzden almıyorum. Herşeye yetişemediğime göre eşimi temizlik grubuna dahil ettim. Arada bir mızmızlanıyor ama ben prim vermiyorum. Yapmak zorunda o evde ikimiz yaşıyoruz ki o benden daha cok dağıtıyor.

Böyle bir kadın yok canım benim.
Ha ev işlerine yetişir, dışarıda çalışır, çocuklarına bakar ama kendisinden ve yaşamından vazgeçmiştir.
Zaten bu saydıklarını hiç kimse dört dörtlük yapamaz, illa ki bir şeyler eksik kalır.
Bence bu konuda fazla hayal kurma sonra üzüntü yaşarsın hiçbir şeye yetemiyorum diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…