Çalışırken evlilik ne zormuş

Kesinlikle arkadaşım,sen nasıl işe gidip çalışıyorsan o da ev işlerinde yardım etmek zorunda sana..

maddi durumun elveriyorsa bence en azından ayda bir veya iki kez temzilikçi bulmanı tavsiye ederim
önceden bende güvenmezdim içime sinmezdi acaba düzgün temzilermi diye
ama bir ara bir çağırdım kadınları bir baktımki akşama heryer tertemiz ay sultanlar gibi oturdum kahvemi içtim şaşırdım kendime
ay ben o güne kadar hiçbir akşam ayaklarımı uzatıp kahve içmemişim
şimdi hem çalışıyorum hem 2 yaşında oğlum var hemde hamileyim
kadın geldiğinde biz işe gidiyoruz akşam eve geldiğimde yemin ediyorum tertemiz düzenli bütün işler yapılmış buluyorum
ve bu beni çoook rahatlatıyor
bana önceden 2 kadın gelirdi kadar dip bucak hereyi yaparlardı
şimdi 15 günde 1 geldikleri için tek kadın geliyor sabah gelip öğleye kadar zaten hereyi bitiriyor
35 istedi öyle veriyordum ama baktımki gerçekten çok güzel temizliyor
geçen hafta bir baktım gardıropun içi fevkaladeydi çok özenli davrandığı için
eşimle konuştuk artık hem temizlik hende yemek parası 50 vereceğiz.

ben sadece günlük ev işlerini yaparım ve akşam yatmadan önce ne olursa olsun mutlaka her dağınıklığı toplarım
kadında gelince temziliği yapıyor böyle devam ediyoruz bakalım

Kesinlikle hiçbirşey dört dörtlük olmuyor, evin temiz olsa kendine bakamıyorsun, kendine baksan eşine zaman ayıramıyorsun, ki işin içine çocuk girince zaten kendi yaşantından ödün vermiş oluyorsun, bunları yapanlar çalışkan köylü kadınlarımız ancak şehir hayatında hele de çalışıyorsan mümkün değil biraz gerçekçi olalım..

Senin adına çok sevindim bende oturup yada uzanıp bir koltuk keyfi yapamadan direkt yatağa geçiyorum çünkü, ücret olarak çok uygun geldi açıkcası ben burada sordum 100 TL diyorlar cnm İstanbul da mı oturuyorsun acaba?

yok canım ben adanadayım
vallahi kadınla ben hiç pazarlık felan bişey konuşmadan direk 35 tl istedi
biz kıyamadık yazık kadıncağız onca evi temizliyor diye 50 verelim dedik.

Herşeye yetişmek demek sosyal hayattan vazgeçmek demek değildir. Bebekli anneleri safdışı bırakıyorum tabi ki. Bebekle hayat nasıl devam ettirilir bilmiyorum cünkü.

Evet fedakarlık yapmak zorundayız; cumartesi öğleden sonra gideceğim bir etkinlik varsa, bir program yapmışsam uykumdan bir iki saat fedakarlık yapıyorum temizliğimi kahvaltıdan önce yapıorum. Kahvaltımı yapıp miss gibi evimden cıkıp gece yarısı dönüyorum.

Rutine bindirmek lazım bazı şeyleri.

Cuma akşamdan beyazlarımı yıkar ve bekletirim, programı sabah bitecek şekilde kurarım. Cumartesi sabah beyazları asar renklileri atarım. Kahvaltıdan sonra eşimin eline veririm süpürgeyi ben mutfağımı toplayana kadar o salonu süpürür. Alırım süpürgeyi evi bi güzel dip köşe süpürür, siler, toz alırım. Ben bunları yaparken eşim ancak salondan cıkar o ayrı

Pazar günü çamaşırlarım kurumuş olur. Kahvaltıdan önce veya sonra ütümü yaparım. Biraz kahve keyfi yaparım. İnternette takılırım. Haftaiçine 3-4 yemek yaparım.

Banyomu yapar bakımımı yapar dinlenirim.

Haftaiçi yatmadan önce, sabahları da evden cıkmadan önce dağınıklıkları toplarım. Eşimi de alıştırdım. Yatmadan önce sehpadaki bardağı bulaşık makinasına koymayı öğrendi mesela
---------------------

Bu bi haftasonunun rutini. Eğer programım varsa ütümü bir sonraki haftaya bekletirim vs gibi. Evin temizlik müdürü bensem temizlik elemanı da eşim ve benim yaptığım iş yükünün altında girmek zorunda.

Aynen canım valla düşüncelerimi aynen yazmışsın. Bende eve 8 de varıyorum yemekdi bulaşıkdı ıvır zıvırdı bi bakıyosun saat 10,30 11,00 olmuş ne eşimle konuşmaya ne ilgilenmeye takatim kalmıyor. Valla isyan ediyorum artık insan bekarlık zamanlarını arıyor valla bazen. Bi bayan çalıştımı heleki evliyse çok zor eşinde yardımcı değilse daha zor ki yardım etse bile erkeğin yaptıgı işle bayanın yaptıgı iş bir olmaz.

İşi düzene koymaya bağlı sanırım,düzenli olup aynı şeyleri yaparsak idare edebiliriz aslında ama çocuk olunca nasıl olcak bilemiyorum bende.
Gerçi ben daha evli bile değilim neyin stresini yaşıyorsam
İlla ki birgün bende yaşayacağım bunları tecrübelerinizi merakla bekliyorum:13:

bende daha 1.5 aylık evliyim iş kurs ev üçgeninde koşuşturp duruyorum 6da evdeyim eşim 8.30 da geliyo ve günlük yemek yer o gelesiye kadar zaten anca yemek yapıyrm yorgunda oluyorum yemek yiyoruz saat 9.30 sonra bi iş yapamıyorum zaten cumartesi günleri temizlik günüm dip bucak temizlerim eşim malesef hiç yardımcı olmuyo ne yapıcam bilmyrm hafta içi misafir demek bittigim anlamına geliyo zaten sabah mikrodalgaya gözleme koydum masaya oturmuş mikrodalga ötmeye basladı alsana dedim sen getir diyo bu aradada cantama bişiler koyuyorum bi kac bişi söledim sen kalksana hazırlanıyorum diye bozuldu laf söle hemen diye:) bilmyrm esleri yardımcı olmayan bayanlara allah sabır versin benim eşim beni çalısıyo olarak görmüyo malesef

Son düzenleme:
Şu an çalışmıyorum,2,5 aylık bi kızım var ama önceleri çalışırken hafta sonları eşimle birlikte temizlik yapıyorduk.Bikaç çeşit yemek yapıp dolaba koyuyordum,bu benı haftanın 3 günü idare edıyordu.Gezmeye bile vakit kalıyordu...Ütüyü de topluca yapıyordum,hafta boyunca ütü derdini boylece ortadan kaldırmış oluyordum.Haftanın diğer günlerinde de patates,köfte gibi pratik sayılabilecek yemeklerle geçiştiriyordum.Şimdi ise çalışmadıgım ve annem yanımda oldugu halde ne yemek yapabılıyorum ne temizlik rahatça.Annem de olmasa bıtmıstım,bebek olunca vaktın yarısından çogunu kızımla ılgılenmekle gecırır oldum.Geceleri hele uyku bölünmeleri mahvedıyor ınsanı...Bence bebek yokken her fırsatı degerlendırın,işleri yoluna koydugunuz ve bı duzen tutturdugunuzda bol bol gezin derim ben.

ben hamileyken bir gezmede bir kadın vardı bana bugünlerini iyi geçir
evde dinlen keyfine göre canın ne istiyorsa yap demişti çocuk olunca çok yoruluyorsun hiçbişeye vakit bulamıyorsun demişti
bende eve gelince eşime dedimki ayy bu ne yaa sanki çocuk olunca ne oluyorki hayat bu kadar mı berbat hal alıyor demiştim
ben doğum yaptım bir süre sonra bu kadının ne demek istediğini çok iyi anladım
çocuklar dünyanın en tatlı şeyleri ama gel görki bir o kadarda hayatımızı zorlaştırıyor kızlar
sadece çocukların ihtiyaçlarını karşılamakla olmuyor hani altını temizle giydir yedir vs onunla saatlerce oynamak gerekiyor
çocuğunuz uyanık bir vaziyette evdeyse iş yapamıyorsunuz çocukları üzüyor bu durum
ben çalışan bir olarak maalesef oğlum uyuyana kadar iş felan yapamıyorum,yani bazen istediğiniz kadar düzen kurup korumaya çalışın
ama çocuklar olunca bazen kurduğunuz düzene ayak uyduramayabiliyorsunuz

off allah hepimizin yardımcısı olsun
kadın olmak çooooooook zor

SABAH 8,30 akşam18 e kadar çalışıyorum 4 yaşında bir kızım var annem bakıyor. Çok koşuşturmalı bi hayatım var koşturmayınca yatişilmiyo
Canınızı sıkmayın zamanla çocuğunuzada eşinizede evinizede arkadaşlarınızada gezmaya tozmaya bile vakit ayırabiliyosunuz.

Eve yardımcı kadın alan arkadaşlar onun masrafını nasıl karşılıyosunuz bizim burda günlük 100 liraya gidiyolar maaşla çalışan bi insanım ona 100 lira verme gibi bi lüksüm yok. O zaman çalışmamın bi anlamı kalmıyo. Oldugu kadar evimi kendim temizliyorum maddi geliri iyi olanlar için iyi bi alternatif olabilir ama kısıtlı parayla yaşamak zorunda olanlar için lüks bence.

Hayal kurmak güzel olsa gerek
´

tamamda canim ama benim tanidiklarim var, yani hem cocugu olan hem calisan hemde evinden güzel yemek kokulari eksik olmiyan kurabiyeler pastalar vs...
yok zaten kimse dört dörtlük yapamaz bunu idda etmedim zaten. 2 sekilde ev isleri bence yürütülebilir

- calisacan ve evin derni toplu olacak hergün normal yemegini yapacan temizligini
yada

-calismican evde cocuguna ve evine bakacan
ikisi bir arada zaten olmaz cok zor olur yapanlar var ama dedigim gibi taniyorum ama sanirim ben disaridan baktigim icin kolay gözüküyor ..

ama bana göre hem okuyup hem calisan hemde evine esine ilgi zaman ayirilabilinir hemde gayet güzel bir sekilde, bunda hayal kurdugumu sanmiyorum:)) yanlissam düzelt beni ?? kutu gibi bir evde iki kisi , esinde yardimci olursa temizse ortalik..

Son düzenleme:
gercekten hem calısmak hemde ev ıslerı + cocuk coook zor olsa gerek
ben calısmadım halde hıc oturmuorum ve yetısemıorum ıslere
ama bazı ınsanlarda varkı superman gıbı halamın kızı mesela:
kendısı ogretmen 3cocu var 10 5 ve 3 yaslarında 3de erkek ve resmen canavarlar
ufak tefek bıse kendısıde ama yaptıklarına ınanamazsınız ogleden sonra okula gıdıo
hergun temızlık yapıo yemegını pasta borek bunlar 4 4luk ve lezzetlı hıc eksık olmaz
sureklıde kalabalık mısafırı olur evı herdaım temızdır cocuklarda aynı sekılde kıyafetlerı
yemeklerı ....
hıc anlamam nası yetıstını
ama kendını cok harab eder boyun fıtı bel fıtı ve ellerınde de sınır sıkısması
var ve henuz 36 yasında herseyın bı bedelı var ıste .....
rabbım herkese kolaylıklar versın :71.

100 tl banada biraz fazla geliyor açıkcası cnm..

mutlaka tatlim var tabiki öyle insanlar sasiriyorum bende ama benim annemde böyle ve üstelik cok yakin tanidiklarimda, bizde 4 kardesiz annem calisan bir bayandi herzaman hic birseyimiz eksik olmadi ne sofrada ne üstümüz basimiz nede evde temizlikte gayet güzel bir yuvamiz var sükürler olsun, insan isteyince elinden hersey gelir bir tek sey takildi ama kafama canim sen calismiyorsan ve hic oturmuyorum ama yetisemiyorum islere diyorsun acikcasi cok merak etim bu olayin nasil oldugunu , 2 kisi ne kir olabilirki evde zaten 2 kisisiniz hergün 30 dk temizlik yapsan bile nasil yetisilemez ya haftada bir camasir ütü yapmis olsan anlamadim gercekten, ya asiri titizsin temizligin 4-5 saat sürüyor yada esin özen göstermiyor ortaligi cok dagitiyor aksi sekilde gercekten sasirdim cünkü olacak gibi degil :)) evde olunca insanin zamani bol 2-3 saatde biter isler ben kendimden biliyorum ki biz 6 kisiyiz evde camasir ütü, temizlik ve yemek 3-4 saate bitiyor calistigim halde :)

keşke dediğin gibi olsa 1 sene yapmaya çalıştım en basitinden bir akşam eşinle dışar çıktığın anda ipin ucu kaçıweriyor hadi onu geçtim öyle yapabilenin kocası çok destek oluyodur kesinlikle benimki daha kirlilerini ssepete atmaktan aciz kawga et küs konuşma yok adam yapamıyor bi kere hastalandım güya bana tost yapıcak yarabbim mutfağa bi girdim dedm bırak allah aşkına ben yorulmıyım die yapıyosun ama daha çok yorulucam sen git sahah 8 akşam 8 çalışıyorum işten gel sofrayı kur her zamn yemek olmayabiliyo ısıtsan bile yarım saati buluyo e yedin kaldır baktın saat 9 sonra çamaşırları at warsa yıkanmış as baktın saat 10 olmuuş akşam süpürge çalıştıramıyosun zaten işten gelmişsin yorgunsun 10da daa yeni koltuk yüzü görüyo popon oda boş durmıyım ütü yapıyıım salla babam salla 1 saat dahi ewe geç gittiğin an bütün düzen alt üst bence hayyallerin güzel ama sen daha güzelsin yıpratmaya gerek yok insanların kendisini çalışıyosam böyle bi lüksüm olmalı kendimeeee

o çok sor oluyo ya benimkide en başlarda öyleydi mutfakta oturmuş sigara içiyo bende yemek hazılıyorum kalkıp bardağını benden istiyo kalk al sanki fizanda die bi kaçkez azarladım önceden yapıyodm salak gibi canım nası alıştırırsan öyle gider ben alıştırmaya başladım 1 sene oldu ama hala yolun başındayıze en azından çoraplarını çıkarıp sepete atıyo ama annesi falan gelince o genelde benden önce geliyo ewe abbbuu ew mis gibi kokuyo wallahi dioruum hep yapsan şunu anana yaranmak için yapmasan ooff off ileerde çocuk olunca napıcam bakalım şimdilik 2 haftada bi kadın alıyorum artık hayatımdaki en büyük lüks ama bunu hakediyorum artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…