Çalışırken evlilik ne zormuş

Ben boşanıyorum ama yine de yazmak istedim.
Evliliğimin ilk zamanları çok sıkıntı çektim eşim hiçbir işe yardım etmezdi.
Mesela ben ütü yapıyorum bardağını uzatıp çay isterdi o kadar bencildi
Dağınıklık zaten diz boyu ama evimize biri gelince hemen bana yardım ederdi ve gelenler ne güzel birlikte yapıyorsunuz derdi
Kayınvalidem herkese oğlum da iş yapıyor yardım ediyor şimdikiler şanslı deyip durdu
Beş yıldır evliyim değişen bir şey yok sadece bir kızım var ve hayat daha zor geçiyor ama benim tek şansım annem kızım doğunca yanıma geldi yemeğime kadar her şeyi yaptı ben sadece temizlik yapıyorum çocuktan sonra pek yanlız kalmadım.

bende akşam 8 de eve geliyorum yemek,bulaşık derken saat 9,30 oluyor.Birde kızım var 5 yaşında onu yatırıyorum 10 da...yarım saat sadece onunla ilgilenebiliyorum...eşimde hiç yardım etmez.en çok tartışmalarımızda bu yüzden olur..Yardım etmesi için inanırmısınız yalvardığım günler oldu,yetişemiyordum çünkü..Daha pazar günü yatak odasında ne varsa kaldırdım genel bir temizlik yaptım...Sen ne yapıyorsun diye gelmedi bile üstüne birde kendine çelirdek katmış tv keyfi yapıyor oturma odasında..Yorgunluktan öldüm gerçekten ,birde karnım acıktı ne zaman yemek yiyeceğiz diye soruyor......

Eşimin elinden herşey gelir...çok güzel yemek yapar,temizlik yapar,ütü yapar,cam siler maaşallahı var yani..

Ama benim eşimin sorunu tembellik

Yine de içinden geldiğinde çok tatlı oluyor

canım doğru söylüyorsun çalışan bayanlar için evlilik zor.ama eşin yardım ederse bu zorluğu biraz daha aşabilirsin.ben 8:00-17:00 çalışıyorum eşimde öyle.neredeyse eve aynı saatlerde giriyoruz.ben yemek yapıyorsam eşim salata yapar.eger ben temizlik yapıyorsam eşim çamaşırları toplar.yani herşeyi yardımlaşmayla yapıyoruz.yoksa herşeyi ben yapıyor olsaydım kafayı sıyırırdım herhalde.işin içinden çıkamazdım....eger canım eşin sana yardım etmiyorsa temizlikçi kadın tut eger bütçeniz müsaitse.ben büyük temizliklerde kadın tutuyorum.niye çalışıyoruz neden para kazanıyorz.kendimizi yıpratmak içinmi.bence değmez.kazancınızın bir kısmını temizlikçiye ayırın sizde rahat edersiniz eşinizde.

Haklısınız. Hem çalışıp hem de evle,eşle ilgilenmek zor. Ben 1 yıllık evliyim. İlk aylar her şey düzenli olsun diye koşturuyordum.2 ay geçti ben sürekli hasta olmaya başladım. Bıraktım ucunu, yine çok rahat değilim ,huzursuz oluyorum ama yapacakta çok bir şey yok. Benim eşimde bana yardımcı olur ama illa söylemen gerek. İçten gelerek kalkıp ortalığı toplamaz :)) Napalım zor ama alışıyor insan...

cnm bizim kendimizden baska düşünenimiz yok valla herkes kendi derdinde bi gün bile koclar ay bugün cok yoruldun bi kahfe yapayım dedimi acaba:) ben cok fevriyim sepetin önünde o corabı görünce bagırıp cagırıym al onu cabuk diye ya bi sakin olabilsem anlatıcam anlıcak ama hemen sinirleniym napıcm bilmym yaa düzelmek istyrm akıllı bayan olmak istym yok bana bi tarif edin akıllı bayan nasıl olunur nasıl erkek yönetilir

hepinizin yazdığını okudum arkadaşlar hatta zaman zaman gülümsedim bile..
bende 1 yıllık evliyim evlenmeden korkardım yetişebilirmiyim vs diye.. birde takıntılı bir titizlik temizlik huyum var...
sabah eşimle evden çıkıyoruz beni bırakıyo, kahvaltı ya o ya ben kalkarsak ediyoruz yada işyerlerinde ediyoruz.

benim avantajım işten erken çıkmam sanırım 5-5:30 arası çıkıyorum (bazen çok iş olunca kalırım ama nadir olur) en geç 6 gibi evde oluyorum çoğu zaman... yemeklerimi vs yetiştiriyorum zamanım bile kalıyo... ama eşim çok erken gelmediği için sanırım bana o da bir avantaj.. 8 gibi geliyo mesaiye kalmazsa o da. 7:30 da geldiği zamanlar nadirdir.

ama eşim inanılmaz ev işlerinde yardımcıdır herşeyi yapar bazen bırak desemde sende çalışıyosun bende der hatta bu kadarını evlenmeden beklemiyodum maşallahı var ki işi ağır ama bırakmaz ama bazen hiç bişi yapasım gelmiyo koltukta uyuya da kalıyorum değişiyo işte..

cumartesi günleri çalışmıyorum eşim çalıştığı için bende biyere gitmeyeceksem derinden giriyorum ev işlerine ve hafta içinden daha çok yoruluyorum , bi işim çıkarsa pazar yapıyorum eşde evde olunca heryeri çektiriyorum ona erkek gücü başka tabi.. ama haftaiçi zamanım kaırsa süpürür silerim yorgunluğa bağlı.. en nefret ettiğim ev işi ütü onun için bir kadın düşünmüyo değilim... çocuk olunca neler yaşarım görücez...

sevgiler hepinize...

Son düzenleme:

bazen banada geliyolar öyle zaten hemen bağırmam ben önce ewin içinde dört dönerim bi hızlı hızlı toplarım bi hışımla eşim anlar tabi ya sıvışır kaçar yada ne oldu hayatım nie haşinsin böyle sonra bağırmaya başlarım bıktım die aa der ben orayamı atmışım hiç haberim yok şimdi oldu git at sepete die bi konuşma olur genelde(yüksek sesle ama:):):))
yok canım ya benim 1 gün izinim war oda hafta içi bi kere temizlik yapmadım ewde dışarı çıkmıştım eşim ewe gelmiş
-ee hayatım ne yaptın bugün ewde
-HİÇBİŞEY
-farkettim
-AFFERİN......

Ah be canım keşke dediğin gibi olabilse.
Evet yapan kadınlar yok mu var ama hep bir şeyler eksik kalıyor.
İşe, evine, eşine, çocuklara yetişmeye çalışan kadın bir nevi kendinden vazgeçiyor.
Benim annem de çalışan bir kadın, hala da çalışıyor.
Sağolsun hiçbir şeyimizi eksik etmedi, etmez.
Kendisi devlet memuru olduğu halde hafta sonları çıkıp gezdiği nadirdir.
Ve benim annem hem çalıştı, hem bizlere baktı hem de açıköğretim okudu.
3 sene önce benimle birlikte diplomasını aldı.
Ama bunları yaparken neler yaşadı bir de ona sormak lazım.
Millet hafta sonları, akşamları eşiyle çoluk çocuğuyla gezip tozarken o evde oturdu iş yaptı.
Benim demek istediğim evet yetişirsin yetişemezsin diye bir şey yok ama sosyal hayat diye bir şey kalmıyor.
Çevremde de çok örneği var.
Ben şu an sabah 9'da çıkıyorum evden akşam 21.00'de varıyorum eve.
Çocuğum yok, eşim sağolsun her işe elini atıyor, yemek yapıyor, ütüleri hep o yapıyor, ben süpürürken o siliyor.
Buna rağmen hep bir şeyler eksik, yarım.
Sosyal hayat 0 zaten, ona hiç değinmiyorum bile.
Çocuk olduğu zaman bu tempoyu düşünemiyorum bile.
Haftalık temizliği yaptıktan sonra sanıyorum ki ev hep öyle kalacak ama 2 gün sonra yine batıyor maalesef.
Evlilik ve iş hayatı çok zor, gerçekten zor.
Çalışan kadınların mesai saatlerinin uygun, hafta sonlarının tatil olması gerek özellikle de çocuklu kadınların.

işte sorunda yardım etmemesi zaten..ne yaptımsam olmadı...Şu anda temizlikçi için bütçemiz müsait değil.ev aldık borçlarımız var o yüzden..gerçekten bunalıma girdim artık..herşeyi tek başıma yapıyorum...nasıl olsa herşey bişekilde oluyor ....Kocaların umrunda değil(benim gibi kocası olanlar için) ama ben benden gidiyor...çok yıprandım

yok yok bunları bizim egitmemiz lazım:) benimkinin annesi meyvasını bile soyar ayagına getirmiş bişi yap deyince zoruna gidiyo kacacıgımın bende delleniyrum :) napsam bilemedim

Bana evliliğimizin ilk zamanları ben şeftaliye dokunamıyorum diye soydururdu bana şimdi hatırlıyorum da gülüyorum.
Bazen evde cinnet geçirirdim bana çok dır dır ediyorsun derdi

Son düzenleme:

dogru diyorsun canim, ona görede meslek yapilmasi gerekiyor iste diyecem ama türkiyede zaten haddinden fazla calisiliyor memur, bankaci,hemsiler, muhasebeciler bile sabah 8 aksam 6 kadar sanirim cok is saati cok haddinden cok hemde.. yurtdisinda öyle degil mesala bi muhasebeci sabah 8 öglen 4 de isi birakir günde 8 saat calisma kanunu var burada 8 saaten fazla calisilmaz, anca hastanelerde nöbetci falan olursan veya polislikte vs... o yüzden ben mesala evlendikten sonra meslek yaparken zorluk cekecegimi düsünmüyorum cünkü calisacagim, okula gidecegim saatler belli en fazla 8 saat hata bazen ondan bile az düsün:) ama herkezin degisik oluyor.. sansi olmuyor dedigin gibi, varsin olsun eksik kalsin be canim yeterki sen esinle mutlu huzurlu ol , is se is yetisebildigin kadar sende insansin :) allah herkezin yardimcisi olsun

erkek olupta seninle evlenesim geldi vallahi

1:) bende sabah 7de uyanip 8de evden cikiyorum 19 da anca gelmis oluyorum. yada 10da evden cikip aksam 21de geliyorum. bütün gün ayakta oldugum icin ve millete laf anlattigim icin özellikle 21de geldigimde yorgunlukdan ölüyor oluyorum. bir sekilde basit yemek yapiyorum mesela baktat in konserve fasulyesi yanina cacik yada yogurtlu makarna gibi. Sali aksami camasir yikamaya basliyorum ve nedense 2 kisilik evin camasiri 1 haftada nasil 4-5 makina oluyor her seferinde anlamiyorum. yikadiklarimi kurutmaya atiyor sabah ise gitmeden makineden aliyor misafir odasina yatagin üstüne atiyorum. Kurutulmus camasirlari gele gide yerlerine kaldiriyorum. önceden yatak carsafindan coraba kadar ütülerdim artik minimuma indirdim sevgilimin gömleklerini ( her hafta en az 8 gömlek) benim bazi bluzlerimi ve carsaflari üstünden ütülüyorum ve iyi bir buharli ütü aldim. Temizligide bir aksam banyoyu bir aksam yatak odasini gibi aklima estikce durumun vahametine göre yapiyorum. Haaa bu arada 2 adet nur topu gibi simsiyah halim var baktikca kirleniyorlar... gecenlerde kadin almaya karar verdik zavalli kadincagiz 2 kerecik geldi sonra merdivenden düsüp ameliyatlik oldu bir dahada gelemedi ama geldiginde banyo, mutfak ve yerleri siliyordu .birde ütü yapiyordu. ben sadece günlük isleri yaptiriyordum mesela mutfakda tezgah silinicek varsa bulasik makinaya atilip yerler silinip süpürülücek toz alinicak gibi sadece 3 saat kaliyordu. ben kendimde ince temizligi yapiyordum 1 hafta mutfak dolap iclerini düzenlemek 1 hafta yatak odasi dolabi gibi ( sonucta kimse benim esyamin yerini benden iyi bilemez) sevgilimlele ikimiz fiks her pazar saglam bir temizlik yapariz o banyo mutfak temizler ben diger odalari ahhh birde daginik olmasak su evi toplu tutabilsek ....

Bu arada erkek milletinin yaptigi temizlikden ne olur demissiniz ama benim eski sevgilim okadar titizdiki adamin dolabindaki tshirtler renklerine göre ayrilir sonra uzun kollu kisa kollu diye ayrilir sonrada milimetrik bir sekilde yerlestirilmis olurdu üstünden cikardigi kiyafetini yerine kaldirir sabah yatagini düzeltmeden ise gitmezdi. Ben bu adamla evlenirsem rezil rüsva olurum beni 2 aya kalmadan bosar diye korkumdan ayrildim

simdiki sevgilicagizimda benim gibi daginiktir ama bir mutfak temizler sanirsin o mutfagi getirip yeni taktilar. bir manti acar kasiga 40 tane koydum 41nciyede yer var galiba diye bakarsin ...

biz kadinlar sevgilileri hayat arkadaslari oldugumuzu unutup anneleriymis gibi davranip sularini dahi ayaklarina götürdügümüz icin pasalar yerlerinden kipirdamak istemiyor, calisip para kazanmaya gelince hayat müsterek oluyorda temizlikde neden hayat müsterek degil diye biraz kendimizde suc aramak lazim

vallahi biz kadınlar hemde çalışan veya çocuğuda olan kadınlar ne yaparsa yapsın
kocalarına da iş çok düşüyor onların bu konudaki çabalarıda önemli
bilemiyorum bazı kadınlar anlatıyor eşim hiçbi iş yapmıyor diyor aklım almıyor
nasıl yaa sizi görmüyormu bu erkekler
vallahi ben asla eşime hadi şu yap demem
bir kadın evde ne iş yapıyorsa benim kocamda yapar hiç bana sormaz bile
çoğu zaman benden daha iyi yapar,
mesela akşam eve birlikte gidiyoruz,ben çocukla uğraşırken bir bakmışım o meyve tabaklarıyla içeri geliyor veya çay yapmış geliyor
balkonları o yıkar,evi süpürür,bulaşık makinasını boşaltır,bazen çamaşırları asar
günüm çok yoğun geçtiğinde yorgun olduğumu gördüğünde yemek bile yapar
ben asla şuana kadar yap demedim
çünkü benim nasıl çırpındığımı zaten görüyorki sabah ezanla kalkıyorum akşam gece yarısı yatabiliyorum

ben eşimle birlikte aynı şirkette çalışıyorum
günümün nasıl geçtiğini gözleriyle görüyor bilemiyorum bundanmıdır ...

her ne olursa olsun erkekler yardım etmeli eşlerine bunun hiçbir savunması olamaz bence

[
aslinda haftada bir temizlik yapiyorsan diyelim pazardan pazara zaten 2 kisisiniz, e camasirda her hafta 1 defa yikayip ütülesen ben anlamiyorum acikcasi nesine yetisilmezki sadece yemek kaliyor , ama iste geldigin saat rol oynuyor 8 cok gec ondan kaynaklaniyor mesala

arkadaşım Allah tamamına erdirsin inşallah bende evliyim ama senin dediğin gibi olmuyor işte tmm 2 kişi haftada bir temizlik ama koltukların arkalarına kadar silip süpüreceksin balkonun varsa yıkayacaksın banyo wc falan bunlar baya zaman alıyor çamaşır haftada 1 yıka ama beyazlar,renkliler,koyular,nevresimler bak 4 makine çamaşır çıktı yemek diyelimki 1 saatte yaptın yaruım saatte yedin kaldır makineye at yemek yaparken ocak batıyor haliyle orayı sil duvar fayansına yağ sıçradı orayı sil yere birşeyler düştü orayı sil süpür vs işler hayal edildiği gibi olmuyor işte işler uzadıkça uzuyor birde bu işlere cam tül perde eklendiğini düşün
diyeceksinki cam tül perde işinide ayda bir yaparım ama onları o gün yaparken evinde pislenmiş oluyor zaten hadi bakalım baştaaannnn

offf öyle zorki ben bile nasıl baş ettim bunca yıl bilmiyorum bende birde 4 yaşında bir canavarkişko varki onla yapmak dahada zor evimi bir görseniz sadece temiz gibi duruyor ama duruyor detaylı bir baksa biri mazallah.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…