Akşam 8 e kadar çalışıyorum eve gittiğimde saat 9 oluyor zaten geliyorum yorgun bir şekilde, pratik yemekler hazırlamaya çalışıyorum, haftada bir gün temizlik yapıyorum, yemekti çamaşırdı ütüydü derken hergün birşeyler çıkıyor bir bakmışım saat 11 olmuş zaten, ne bir oje sürebiliyorum, ne eşimle doğru dürüst zaman geçirebiliyorum bir bakmışım uykum gelmiş zaten yatmaya gidiyorum..
O kadar zor durumdayım ki zaman hızla geçiyor sanki ne yapıcam böyle bilemiyorum o kadar geriliyorum ki elimde değil..
o çok sor oluyo ya benimkide en başlarda öyleydi mutfakta oturmuş sigara içiyo bende yemek hazılıyorum kalkıp bardağını benden istiyo kalk al sanki fizanda die bi kaçkez azarladım önceden yapıyodm salak gibi canım nası alıştırırsan öyle gider ben alıştırmaya başladım 1 sene oldu ama hala yolun başındayıze en azından çoraplarını çıkarıp sepete atıyoama annesi falan gelince o genelde benden önce geliyo ewe abbbuu ew mis gibi kokuyo wallahi dioruum hep yapsan şunu anana yaranmak için yapmasan ooff off ileerde çocuk olunca napıcam bakalım şimdilik 2 haftada bi kadın alıyorum artık hayatımdaki en büyük lüks ama bunu hakediyorum artık
cnm bizim kendimizden baska düşünenimiz yok valla herkes kendi derdinde bi gün bile koclar ay bugün cok yoruldun bi kahfe yapayım dedimi acaba:) ben cok fevriyim sepetin önünde o corabı görünce bagırıp cagırıym al onu cabuk diye ya bi sakin olabilsem anlatıcam anlıcak ama hemen sinirleniym napıcm bilmym yaa düzelmek istyrm akıllı bayan olmak istym yok bana bi tarif edin akıllı bayan nasıl olunur nasıl erkek yönetilir
´
tamamda canim ama benim tanidiklarim var, yani hem cocugu olan hem calisan hemde evinden güzel yemek kokulari eksik olmiyan kurabiyeler pastalar vs...
yok zaten kimse dört dörtlük yapamaz bunu idda etmedim zaten. 2 sekilde ev isleri bence yürütülebilir
- calisacan ve evin derni toplu olacak hergün normal yemegini yapacan temizligini
yada
-calismican evde cocuguna ve evine bakacan
ikisi bir arada zaten olmaz cok zor olur yapanlar var ama dedigim gibi taniyorum ama sanirim ben disaridan baktigim icin kolay gözüküyor ..
ama bana göre hem okuyup hem calisan hemde evine esine ilgi zaman ayirilabilinir hemde gayet güzel bir sekilde, bunda hayal kurdugumu sanmiyorum:)) yanlissam düzelt beni ?? kutu gibi bir evde iki kisi , esinde yardimci olursa temizse ortalik..
canım doğru söylüyorsun çalışan bayanlar için evlilik zor.ama eşin yardım ederse bu zorluğu biraz daha aşabilirsin.ben 8:00-17:00 çalışıyorum eşimde öyle.neredeyse eve aynı saatlerde giriyoruz.ben yemek yapıyorsam eşim salata yapar.eger ben temizlik yapıyorsam eşim çamaşırları toplar.yani herşeyi yardımlaşmayla yapıyoruz.yoksa herşeyi ben yapıyor olsaydım kafayı sıyırırdım herhalde.işin içinden çıkamazdım....eger canım eşin sana yardım etmiyorsa temizlikçi kadın tut eger bütçeniz müsaitse.ben büyük temizliklerde kadın tutuyorum.niye çalışıyoruz neden para kazanıyorz.kendimizi yıpratmak içinmi.bence değmez.kazancınızın bir kısmını temizlikçiye ayırın sizde rahat edersiniz eşinizde.
bazen banada geliyolar öyle zaten hemen bağırmam ben önce ewin içinde dört dönerim bi hızlı hızlı toplarım bi hışımla eşim anlar tabi ya sıvışır kaçar yada ne oldu hayatım nie haşinsin böyle sonra bağırmaya başlarım bıktım die aa der ben orayamı atmışım hiç haberim yok şimdi oldu git at sepete die bi konuşma olur genelde(yüksek sesle ama:):):))
yok canım ya benim 1 gün izinim war oda hafta içi bi kere temizlik yapmadım ewde dışarı çıkmıştım eşim ewe gelmiş
-ee hayatım ne yaptın bugün ewde
-HİÇBİŞEY
-farkettim
-AFFERİN......
bende herkesin evlilik danısmanına ihtiyacı var cidden :)
Ah be canım keşke dediğin gibi olabilse.
Evet yapan kadınlar yok mu var ama hep bir şeyler eksik kalıyor.
İşe, evine, eşine, çocuklara yetişmeye çalışan kadın bir nevi kendinden vazgeçiyor.
Benim annem de çalışan bir kadın, hala da çalışıyor.
Sağolsun hiçbir şeyimizi eksik etmedi, etmez.
Kendisi devlet memuru olduğu halde hafta sonları çıkıp gezdiği nadirdir.
Ve benim annem hem çalıştı, hem bizlere baktı hem de açıköğretim okudu.
3 sene önce benimle birlikte diplomasını aldı.
Ama bunları yaparken neler yaşadı bir de ona sormak lazım.
Millet hafta sonları, akşamları eşiyle çoluk çocuğuyla gezip tozarken o evde oturdu iş yaptı.
Benim demek istediğim evet yetişirsin yetişemezsin diye bir şey yok ama sosyal hayat diye bir şey kalmıyor.
Çevremde de çok örneği var.
Ben şu an sabah 9'da çıkıyorum evden akşam 21.00'de varıyorum eve.
Çocuğum yok, eşim sağolsun her işe elini atıyor, yemek yapıyor, ütüleri hep o yapıyor, ben süpürürken o siliyor.
Buna rağmen hep bir şeyler eksik, yarım.
Sosyal hayat 0 zaten, ona hiç değinmiyorum bile.
Çocuk olduğu zaman bu tempoyu düşünemiyorum bile.
Haftalık temizliği yaptıktan sonra sanıyorum ki ev hep öyle kalacak ama 2 gün sonra yine batıyor maalesef.
Evlilik ve iş hayatı çok zor, gerçekten zor.
Çalışan kadınların mesai saatlerinin uygun, hafta sonlarının tatil olması gerek özellikle de çocuklu kadınların.
canım sabah 5:30 gibi kalkar hafif ortalığiı ses yapmayacak şekilde toplarım. çünkü herkez uyur bu esnad. sonra oğlum, kızıma eşime kahvaltı hazırlıyorum.
7:30 oğlumu okula, 8 de kızımı ana okuluna , eşimide metroya bırakakıyor, sabah 8:30 işte oluyorum. akşam 6 çıkıyorum tekrardan çoluk çombalak topluyorum. evin bütün işini kendim yaparım. bu güne kadar temizlikti, ütü ve buna benzer hiçbir yardımcı almadım. kimsenin yaptığın beğenmem. dana külota atlete gelene kadar aklınıza gelecek herşeyi de ütülerim. ha bu arada cumartesi günü de çalışıyorum. öyle uydurmasyon yemekler yapmamaya dikkat ederim. evimden kek börek mutlaka olur, malum çoçuk besleme ister.
gezmeyi de bakımı da unutmaya gayret ediyorum. birazda kokoşumdur.
isteyince oluyor. allah herkeze yardım etsin.
her zaman annemin bir lafını dinlerim ELİN VARSA ENSENİ KAŞI,
erkek olupta seninle evlenesim geldi vallahi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?