- 22 Temmuz 2020
- 161
- 497
- 18
- 33
- Konu Sahibi yalanckarnca
-
Bakıcıya nasıl güvenerim diye düşünüyorum çevrede de hiç tanıdığım olmayacak gibi maşallah arkadaşınız kurtulmuş o dertten darısı bana
Çalışıyoruz mecbur,ikinci 2 yaşına geldi bile :) başlarda biraz zorluyor 2 çocuk ama sonrası rahat..
Bizde bakıcı var,onun rahatlığıda olabilir nasıl büyüdü hiç anlayamadım :)
2 çocuk olunca çalışsan biri kreşe biri bakıcıya desek en en az 1500 okul 1500 bakıcı . 3000 liradan geriye maaşından ne kalıyorsa bunun için çalışmaya değer mi öyle düşün. Borç filan varsa eline 1000 lira da kalsa çalışmak zorunda kalırsın da borç yoksa bence ücretsiz izin daha mantıklı
Bakıcı çok zor dediğin gibi, güven çok büyük problem ama ne demişler gün doğmadan neler doğar. Elbet sen de geçireceksin bu günleri. Zamanı bağlasan durmuyor.
Eşimde ben de devlet memuruyuz. 26 aylık oğlum var. 10 haftalık hamileyim. Oğlumda izin hakkımı sonuna kadar kullandım.ikincide de kullanacağım. Benim iznim bittikten sonra eşim ücretsiz izne ayrılacak. Böylece ikisini de mümkün olduğunca kendimiz büyüteceğiz.Arkadaşlar merhaba çalışırken ikinci çocuğunu yapan arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim.aslinda planlı bı gebelikti ama bı korku sardı içimi. Bulundugumuz yerde yakınım yok zorlanacagimi biliyorum ama yinede benim gibi olan arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşabilir mi ?
Eşimde ben de devlet memuruyuz. 26 aylık oğlum var. 10 haftalık hamileyim. Oğlumda izin hakkımı sonuna kadar kullandım.ikincide de kullanacağım. Benim iznim bittikten sonra eşim ücretsiz izne ayrılacak. Böylece ikisini de mümkün olduğunca kendimiz büyüteceğiz.
Eşlerin hakkı var ama normalde doğumdan sonra 2 sene ayrilabiliyorlar. Bizim kullanacağımiz tüm devlet memurlarina tanınan 5 yılı doldurmus memurun sebepsiz bir sene kullanabileceği izin. Yani doğum ya da çocukla ilgili bir hak değilEşlerin varmı böyle bı hakkı çok iyiymiş
Gecen sene 2. Cocugum doğdu başta annem bakacak bende 6 ay yarım gün çalışacak sonra tam güne dönecektim planlaarr planlaarrBı de ev aldık baya zorlayacak.. yani iki çocuğu bakiciyami vermek çalışmamak mi mantikli olur bilemedim benm gibi düşünen varmı acaba
Eşlerin hakkı var ama normalde doğumdan sonra 2 sene ayrilabiliyorlar. Bizim kullanacağımiz tüm devlet memurlarina tanınan 5 yılı doldurmus memurun sebepsiz bir sene kullanabileceği izin. Yani doğum ya da çocukla ilgili bir hak değil
Gecen sene 2. Cocugum doğdu başta annem bakacak bende 6 ay yarım gün çalışacak sonra tam güne dönecektim planlaarr planlaarr
Işe döndüm 1 ay olmadan annem rahatsızlandı bir hesap yaptım bakıcıya para vermektense biraz zorlanıp kendim bakmaya karar verdim .
Su anda gayet mutluyum biz de yeni ev aldık eğer sadece eşinizin maaşıyla idâre edebilirseniz cocuklariniza kendiniz bakın
Ama sıkışacaksaniz ve bakıcıya vereceğiniz ücret maaşınızın üçte biriyse tabi işinizden de memnunsaniz çalışmaya devam edin
Allah yardımcınız olsun bebeginize sağ selamet kavuşmanız dileğiyle
Ben de bi cesaret 38 yaşında hamile kaldım kızım tek kalmasın diye,nasıl cesaret ettiysemYaşın gençken hic düşünme yap ben tek çocuk yaptığım için pişmanım simdi yaş kırkı geçti diye eşimi ikna edemiyorum o ikna olsa ben emin değilim iş güç derken hayat geçiyor yap bence doğan büyür
Ben de bi cesaret 38 yaşında hamile kaldım kızım tek kalmasın diye,nasıl cesaret ettiysem
Amin inşallahAllah sonumuzu hayır etsin inşallah herşey çok güzel olur
Valla zor olacak kardeş kıskançlıkları felan baya zor ben ilk 1 sene ücretsiz izin almanızı tavsiye ederim.Arkadaşlar merhaba çalışırken ikinci çocuğunu yapan arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim.aslinda planlı bı gebelikti ama bı korku sardı içimi. Bulundugumuz yerde yakınım yok zorlanacagimi biliyorum ama yinede benim gibi olan arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşabilir mi ?
Ikinci cocuk 1 yasina geldiginde, buyuk kac yasinda olacak? Ben en az 3 yasinda olur gibi anladim, krese gidebilir buyuk olan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?