çalışmak berbat bir şey, evet isyanlardayım

papatyam_83

civciv
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2007
1.272
421
323
42
Ev hanımları hep çalışmek ister hayır oturun dizinizi kırın oturun nese artık evinizde çoçuklarınızla
mutlu olun,
çalışmak berbat bişi
üniversite okudum, kpss pazırlandım bir bankanın sınavından gerçekten iyi bir ünvanla bankaya girdim nese
evlendim kızım oldu yarabbim çok şükür eksikliklerini göstermesin allah
ama ama ama ama sabah9 akşam 7 çalışınca çocuğunuza he tam tahammül edebiliyosunuz ne tam iteleyebiliyosunuz
görüyorum çalışan hem de biz kadar bile mesaisi olmayan kadınlar anasına veriveriyo bebekleri çocukları gece bile anneannede babaannede kalıyor çocuklar kadın resmen normal hayatına devam ediyo.
Benim hayatım berbat halde, (kendime ayırabildiğim kısımdan bahsediyorum)
allahıma binlerce şükürler olsun çocuğuma bakan bakıcımız çokçok iyi hem kızımda bunu görüyorum hem etrafta
hiçbirkonuda isyana hakkım yok allah ım sen affet ama bazen gerçekten dayanamıyorum,
nasıl anlatsam yemin ederim wc de bile tek başıma yayıla yayıla bi ihtiyacımı bile göremiyorum ki birakın ki kendime zaman ayırmak
bir saat de olsa bi kitap okumak gazete okumak bırakın ki bi yarım saar sevdiğim bişiyi pişirip oturup yiyemiyorum
bırakın ki bi saçıma başıma özen gösterip bi yarım saat vakit ayıramıyorum,
isyanım mesaisi çok olan işime mi eve gelinceki kendime ayıramadığım bir yarım saate mi neye ben bile anlamıyorum
kızım 3 yaşında ve evde uyumadığı zamanlar haricinde yemin ederim tepemde kafamda oturuyor hareketsizim, ellerim kollarım bağlı
çok şükür şımarık değil ondan değil ama özlüyor ben deli gibi özlüyorum ama inanın ki o ayların yorgunluğu hergünkü belimin ağrısı günün yorgunluğunun çöktüğü akşam 10 vesonrası bazen canavara dönüşüyorum, tahammül edemiyorum, ben oturamıyorum arkadaşlar oturduğum zaman kızım kaldırıyo yaaa, eşim yayıla yayıla otururken ben ayakta orda burda o odada bu odada,
kızım ner ne için ggötürürse o an aklına ne geldi ise, biraz otursam çişi geliyo masus biraz otursam su istiyo masus biraz otursam hikaye istiyo masus biraz otursam uykusu geliyo masus biraz otursam saçını tarattırıyo masus biraz otursam geliyo hiç bişi yapamasa öpüyo öpüyo öpüo sırtıma çıkıp sadece öpüyo öpüyo hiç bişişyapamasa bişileri elliyo elliyo orayı burayı şurayı
albümleri dağıtıyo olmadı kepçeleri getiriyo yani devamlı bir hareket hareket hareket müdahele etmem gereken bişyi yapıo
geliyo gıdıklıyo bişi yapamasa eminim ev hanımı olsam çocuğum da beni günde sadece 3-4 saat görmemin psikolojisi ile bunları yapmaz
herkesin bi nebze olsa kendi hayatı olur hem oynarız hem dinleniriz biraz gezeriz tozarız ama devamlı götümde dibimde tepemde
olmaz geldi şimdi bunları yazarken kolumu öpüyo öpüyo öpüyo biraz otur kızım hadie yoruldum dedim geldi öpücükler konduruyo
süper bişi tabe ki ama inanın tahammül edemiyorum bazen sadece yarım saat bişiye dalsın istiyorum
ağlıcam yemin ederim ağlıcam
hem iş hem ev hem çocuk hem beklentiler
kendime olan hayatı kendime sadece kendime ait olan hayatı çok özledim

çalışan annelerin çilesi..
ekonomik özgürlüğün(!) getirdiği avantajları(!)
derdini ancak çeken anlar...
benimde kızım 3 yaşında aynı anlattığın durumlara bende düşüyorum...hiç babasına gitmez hep benden ilgi bekler hep hep..
ikinciyi düşünemiyorum...
öğretmenim neyseki..ama sizin çalışma saatlerinizde çok uzunmuş....
ne desem ki tek sen değilsin...hep böyle çalışan annelerin durumu yalnız değilsin...

Canmm senin yerinde olmak isteyen o kdr çok insan var ki ...
Allah sabır versin ama çok zor işin . Eşine yönlendirsen çocuğu olmaz mı ?

off allahım sana geliyorum...
Ben daha işe alınmadım yeniii onun psikolojisini üstümden atamadım..
Bu konuyu okuyuncaa..!!Allahım Ben halimin konu sahibi gibi olmasına razıyım lütfen herkese istediğini ver

Erkekler çalışınca görevleri bellidir, çalışıp eve gelmek.
Kadınlar çalışınca görevleri belli değildir malesef... Kadın kadındır çünkü, evin sorumluluğunu da o alacaktır. Erkeğin görevi sadece işe gitmektir.
Kim koydu bu kuralları bi bulsam

Bu konuyu okuyuncaa..!!allahım ben halimin konu sahibi gibi olmasına razıyım lütfen herkese istediğini ver

canım nedenir ki inşallah istediğin gibi iş güç sahibi olursun ama yemin ederim sana
bazen ben ne etmişim tüm hayatımı mahvetmişim dediğim oluyo
an geliyo kızımın bazen benden iki koltuk uzakta oturup beni bi an bırakmasını, bi belimin üstüne doğrulmayı bi
kendime az bi vakit harcamayı istiyorum utanarak kendimden,, ama yemin ederim yine de akşamın 3-4 saatini
sadece kızıma ayırıyorum kısa zamanı verimli geçirmek için eksikliği hissetmesin die
allah razı olsun eşim de beni zor durumda bırakmaz öle çok temizlik çok yemek 4/4 lük olsun istemez
çünkü mümkün değilki onunla aynı saatte evden çıkan ve giren birinden nasıl isteyecek ki zaten(
bazen kafayı yeme raddine geliyorum
hay seçtiğim işe deeee die başlıyorum
çok önemli canım seçtiğin meslek hayatta çok önemli
yarım kalmış okunamamış kitaplar alınan ama iki sayfa öteye geçilmeyen gazeteler alınan ama uygulanmayan
bakım yağları vs ne ise artık, yokyok hayatım yok bitmiş, yaşıorum ama asla kendim için değil
bakın içimden acayip derecede namaz kılmak ibadet yapmak geçio allahın cezası şu mesai ve işte mümkün mü
ya nie geldim dünyaya yaaa nie bunun için mi ölünce bana hiçbir yarar sağlamıcak bina için mi
blablabla ((

anlıyorum..
maddi olarak tek maaşla evinizi geçindirebilicek olsanız çıkardınız sanırım işten bu yüzden çıkamazmısınız diye sormuyorum bile..Eşinizle konuşsanız bir akşam ben oynatıyım bir akşam sen ilgilen kızımızla ben dayanamıyorum deseniz..
O minik cadıda annesini özlüyodur tabiki..kıyamam..umm..Öncelikle İyi taraflarından bakalım.. kızınızın geleceğini hazırlıyorsunuz..Maddi olarak kendiniz ayaklarınızın üzerine basabiliyorsunuz..Her dakika eşimden bu gün harçlık istiyebilicekmiyim ki diye düşünmüyorsunuz..Kendiniz ve kızınız için ne istiyorsanız alabiliyorsunuz..
Ve en önemlisi sizin işinize sahip olmak istiycek çok kişi vardır..Bu yüzden çok şanslısınız..
Birde bardağın dolu yanından bakıp şu üzüldüğünüz şekilde sevinseniz..
Bu kadar üzülüyorsanızda bir psikloğa gidip yardım alabilirsiniz..
hiç olmadı artık işten çıkın.. Sağlığınızdan önemli değil ya..
Allah yardımcınız olsun.Ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim..

Bu sene kpss ye hazırlanmayı düşünüyodum ama şu yazdıklarınızı okuyunca resmen tırstım...

Allah kadınlara ew işlerini bile zorunlu kılmadıgı halde biz ekonomik özgürlüğümüz olsun diye kendimizi parçalıyoruz..Olan bize oluyo işte..

Bu konuyu okuyuncaa..!!Allahım Ben halimin konu sahibi gibi olmasına razıyım lütfen herkese istediğini ver

Al benden de o kadar ..
Aynı yorumu yazacaktım ..

İşsiz kalmak, boş oturmak , maddi özgürlüğünü eline alamamak kadar kötü bişey yok !
Lütfen yapmayın , biraz dayanıklı olun güçlü olun ..
Herkez sıkıntıda , bunalımda ..
İşi olanda olmayanda ..
Ben işsizim 1 ay önce mezun oldum kafayı sıyırıyorum evde ..
Ben sizin yerinizde olmak için neler verirdim bırbılsenız

çok doğru söylüyorsunuz..
geçenlerde bende buna benzer bir konu açmıştım..
sabah 9 aksam 7 çalışıyorum 4 senedir izin yapmadım..
akşama kadar kafam patlıyor..
bu ara çok bunaldım ama çözümü yok..
bende çok şükürki işim var diye avutuyorum kendimi..
konu sahibine katılıyorum eğer maddi imkan varsa evde oturmalı biraz..
mecburiyetten çalışmak zor geliyor zaman zaman ..

Ben işte bu yüzden çalışamıyorum. İş görüşmesine gidiyorum sabah 8.30- akşam 6.30 C.tesi günleri de 4 e kadar çalışma var. Ayrıca esnek çalışma saatleri diye bir ibarede koyuyorlar yani fazla mesai. Eee ben çocuğuma hangi ara vakit ayıracağım. Bayanlar için en uygun iş öğretmenlik veya kamu alanında memurluk tatil günleri daha çok hakları da iyi. En az 6 ay doğum izni veriyorlar. Özel sektörde 6 ay izin kullananı ben pek görmedim en fazla 3 ay alabiliyorsunuz. Hatırlıyorum eski işyerimde bebelerinin 40 ı çıkar çıkmaz iş başı yapıyordu bayan personel. Kadın olmak çok zormuş. Her gün anne olmakla kendi seçimlerim(çalışmakla ilgili) arasında bocalıyorum.

özel sektör öyle malesef..
ellerinden gelse 7/24 çalıştıracaklar..
heleki mecbursan biliyorlarsa daha çok üstüne geliyorlar..
bazen o kadar istiyorumki yeter beee diye kapıyı çarpıp çıkmayı ..

özel sektör öyle malesef..
ellerinden gelse 7/24 çalıştıracaklar..
heleki mecbursan biliyorlarsa daha çok üstüne geliyorlar..
bazen o kadar istiyorumki yeter beee diye kapıyı çarpıp çıkmayı ..

Bir de medeni durumuna bakıyorlar aynı işe bekar bir bayan başvurmuşsa onu tercih ediyorlar. Çocuğum yokken çocuk düşünüyor musunuz diye kaç sefer sorduydular bana...

Son düzenleme:
Bir de medeni durumuna bakıyorlar aynı işe bekar bir bayan başvurmuşsa onu tercih ediyorlar. Çocuğum yokken çocuk düşünüyor musunuz diye kaç sefer sorduydular bana...

doğru diyorlar ..
hamilelik izni doğum izni çocuk hastalandı izni..
işlerine gelmiyor işçi köle çünkü..
özeli olamaz..
hastalanamazsın düğün bayramın olamaz..
taştan yapıldık biz..

malesef ama bazi esler var hem calisirlar hemde evde eslerine yardim ederler, enistelerimden ve kuzenlerimden biliyorum.. Allahim bana da oyle es nasip et.

yeni mezun oldum daha bikaç ay oldu...
sizin gibi iş sahibi olmak için şuan neler vermezdim.
kafayı yemek üzereyim.
kps hazırlanmak için bile şartlarım yok.
keşkke benimde bir işim olsa...
böyle nereye gitceğini bilmeyen gemi gibi savrulmak çok kötü bişiy çok

Allah yardim etsin canim. Benim kuzenim de calisiyordu sonra hamile kaldi ust uste 3.u cocuga ve inan ne cektigni bir kendisi biliyor. gerci o calismiyor ama yinede kucuk cocuklarin bakimi cok zor.
Ben bunu cok dusundum, suan evli degilim ve babamin evindeyim ama calisiyorum ve birgun gelirde evlenirsem evimi nasil cevip cevirecegimi dusunurlken, cocugum olursa ne yaparim sorusunu hep sormamisimdir kendime, ve simdi basligini okyunca dusunmeye basladim. gercekten cok zor

üniv mezunuyum işletme bitirdim.malum ben de işsizim.evlendiğimde 15 ay çalıştım.şimdi 4 yaşında oğlum var.başlarda çok takıyordum boşuna mı dirsek çürüttüm diye.ama artık kabullendim ev hanımı olmayı.çalışsaydım nasıl olurdu acaba diyorum ve konu sahibinin dertleri gibi derdim olurdu deyip kendi kendimi avutuyorum...

evet hem çalışmak hem eş hem anne hem de bir evin hanımı olmak zor... ama şöyle düşünün, rabbim bir evlat vermiş size ve siz onun hareketliliğinden şikayetçisiniz... burda kaç tane hanım var evlat sahibi olabilmek için çabalayan... evladınız hareketli evet ne güzel, ya bir rahatszlıgı olsaydı hareket edemeseydi, allah korusun... kızınız küçük mutlaka sıkıntılar yaşıcaksınız, ama bir kaç yıl sonra bitecek bu günler kızınız büyüyecek.... bence biraz pozitif olmaya çalışın...
bnm kuzenmde sizin gibiydi, ankarada bankacı kendisi, çocukluk aşkı olan eşiyle çoook issteyerek dünyaya getrdikleri bebeği bi öldrmediği kalıyordu sırf ilgi istiyor diye... nitekim kızı şuanda 14 yaşında ve annesinden nefret edıyor çook buhranlı br ergenlik geçiriyor... belki bir süre daha kendinizden fedakarlık etmek durumunda kalacaksınız ama dayanabilirsiniz... kendinize vakt ayırmak için se geç uyuyun biraz daha, eşinize bırakın kızınızı kuaföre alışverişe gidin ne bilim kendinizle kalın hafta sonları birkaç saat te olsa... rabbim sabrını verecektr, ve çok değil bir kaç yıl sonra huzurlu bir hayatınız olacaktr emin olun...:79:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…