çalışmak berbat bir şey, evet isyanlardayım

her kadın eğitimli olmalı ama her kadın çalışmalımı hayır size çalışmak ağır geliyorsa çalışmayın arkadaşım durumunuz el veriyorsa kendinizi bu kadar yıpratmayın ben çalışamam dedim çoçuğum kimsenin elinde şekillenemez ben büyütücem dedim buna kesin karar verdim ve çok harika bir hayatım var belki arabam yok eşimin arabasına biniyorum haricinde eksiğim olmuyor olsada herşey bu hayatta benim olmaz zaten sabah uyuyorum geziyorum kızımla oynuyorum ilerde okuldan geldiğinde karşısında beni bulucak ben işteyken aceba kızım evemi gitti yada arkadaşı kandırıp evinemi getirdi gibi tereddürler yaşamıyacağım bakın çalışmak çok güzel emek vermişsiniz okumuşsunuz elbette çalışabilirsiniz ama bugün benim çoçuğumun birkaç saat gördüğü babaaanesi nasıl değiştiriyor biliyormusunuz nasıl huylarını değiştiriyor şımartıyor helede bir kadına bırakıp işe gitsem asla rahat olamam bazen biz canımıza çoçuğumuza tahhammül edemesken bunu nasıl başkasından bekleriz ben anneme bile bırakıp bir yere gidince koşa koşa dönüyorum çünkü o benim parçam gözüm gibi kollamam lazım çok iyi bir işim olabilirdi inanın bunlar yüzünden çalışmadım şimdi eşimde asla seni çalıştırmam yorulursun diyor demekki diyorum Allah kulunu beklediği gibi yaşatıyor..

evli bayana çalışmak çokkkkkkkkkkkkk zorrrrrrrrrrrrrr... kesinlikle katılıyorum sana .. bende aynen senin gibiyim... hiç işe gidesim yok.. bu arada bende bankacıyım..
maddi durumu elveren otursun valla evde..

ananemin bir lafı vardı... çalışan kadının evide, çocuğuda ziyanlık derdi... nede doğru sölermiş..

Konya'nın sayılı süt fabrikarından birinde tanıdık bir ziraat mühendisi hanım 13 sene çalışdı.Bu süre içinde evlendi çocuğu oldu.Başına gelenmi?:Bekarken gece 12 lerde sütlere bakmaya gittiğinden vs söz ediyordu.Evlenincede yakından ev tutup çocuğa annesini baktığını,eve öğlenleri çocuğu emdirmek için gittiği vs vs.Ve 13 sene sonra kapını önünde.Git ikinciyide yap büyüt öyle gel.

Haklısınız ne deseniz. Ben daha yaşım itibariyle çocuk bakımı kolay mıdır zor mudur bilmiyorum.Ancak yakın çevremde gördüğüm insanlar fazlasıyla zorluk çekiyorlar. Buna şahit olmak bile daha bu yaştaki beni korkutuyor. Bundan 10 sene sonrasında bende mi böyle olacağım diyorum içimden. Umarım Allah yardımcınız olur.:1::1:

anlıyorum..
Maddi olarak tek maaşla evinizi geçindirebilicek olsanız çıkardınız sanırım işten bu yüzden çıkamazmısınız diye sormuyorum bile..eşinizle konuşsanız bir akşam ben oynatıyım bir akşam sen ilgilen kızımızla ben dayanamıyorum deseniz..
O minik cadıda annesini özlüyodur tabiki..kıyamam..umm..öncelikle iyi taraflarından bakalım.. Kızınızın geleceğini hazırlıyorsunuz..maddi olarak kendiniz ayaklarınızın üzerine basabiliyorsunuz..her dakika eşimden bu gün harçlık istiyebilicekmiyim ki diye düşünmüyorsunuz..kendiniz ve kızınız için ne istiyorsanız alabiliyorsunuz..
Ve en önemlisi sizin işinize sahip olmak istiycek çok kişi vardır..bu yüzden çok şanslısınız..
Birde bardağın dolu yanından bakıp şu üzüldüğünüz şekilde sevinseniz..
Bu kadar üzülüyorsanızda bir psikloğa gidip yardım alabilirsiniz..
Hiç olmadı artık işten çıkın.. Sağlığınızdan önemli değil ya..
Allah yardımcınız olsun.ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim..

bi yandan çocuğunun yanında zaten kısa zaman olduğu için bunun ezikliği kendinde onu bi çizgifilime iteleyip az bi rahat
etme hakkı görememe, bi yandan ama ben de insanım canım çıkıyo eve benim de katkım bulunsun die düşüncesi
öle bir arada kalmak ki bu canlar , aslında devletin kadınları belli sektörlere almama gibi bir kanun çıkartması lazım bence
bu derece bir bölünme olamaz çünkü ev iş koca ve çocuk arasında
işte işsizliğin kol gezdiği ülkemizde kendini bir işe atabilen bir kadının doğası gereği allah ı şükür anne de olduktan sonraki
hali,bizi yaradan aslında bunun için yaratmış senin neyine ,,,, nese bakın etrafında annesi kayınvalidesi olup da bebeğine bakanlar
bi nebze daha rahat oluyor görüyorum örneklerim var etrafta
dediğiniz gibi durumu sanırım böle kabullenip kendimi daha fazla günaha sokmamam lazım
ama maalesef bu durumda olup da hiç tersini duyduklarım olmadı hep şikayet hep şikayet çalışmanın
şaşalı güzelliği öteki yüzü ise içimizde patlayan bu isyanlar

konya'nın sayılı süt fabrikarından birinde tanıdık bir ziraat mühendisi hanım 13 sene çalışdı.bu süre içinde evlendi çocuğu oldu.başına gelenmi?:bekarken gece 12 lerde sütlere bakmaya gittiğinden vs söz ediyordu.evlenincede yakından ev tutup çocuğa annesini baktığını,eve öğlenleri çocuğu emdirmek için gittiği vs vs.ve 13 sene sonra kapını önünde.git ikinciyide yap büyüt öyle gel.

neyy ben anlamadım durumu tam ? Napıomuş kadın? çocuğa gece gündüz anneannesi bakıyordu o emzirmeye gidiyordu sadece
de gerisini anlamadım ikinciyi de mi yapmış?

Ya hayatlar böle işte
örnekler vereyim, mesela çocuğunu hafta içi 5 gün yakın ilde oturan babaanneye bırakılıp sadece haftasonları görmeye gidilmesi
benim bi tanıdık öyle
sanki boşanmış anne baba haftasonundan haftasonuna çocuğu görmeye gidiyo gibi,
yine bi öğretmen arkadaş var bebeği ile hiç görmedim aileyi annanede yatıp kalkıyo bebek bi gün evde anne baba bebek dururrken
bebek başlamış ağlamaya susturmak ne mümkün hadie babaanneneye gidelim mi deyince gülmeye başlamış bebek,
o anne babanın halini düşünün,
sütten ayırmak için 15 gün kesintisiz anneannede kalan bebek mi dersiniz anneyi görmeden
ben bunları tasvip etmiyorum ben allah a şükür bebeğimi 3 senedir bakıcımıza 1 kere bile bırakmadım
bi öğlen bırakmıştık sinemaya gitmek için kaç yıl önce o kadar, onda bile koşa koşa eve geldik bitince film
yani istiyorum ki hem eksikliğimi minimum derecede hissetsin rahatlık adına itelemeyim asla çocuğumu istiyorum

işte böyle bir içsel çatışma yaşatıyo insana hem çalışıp hem anne olmak, ya böyle çok relaks bi işin olcak ya da evden
para kazanabilceğin bi işin,ya da böyle sürüncen
ya daaa müthiş rahat bi insan olcan örnekleri verdiğim gibi böyle takmıcan çocuk nerdee kiminle annenede napıo beni özlemişmidir
doğurdum attım anneme hiçbir katkım yok çoçuğuma büyünce benden uzaklaşır mı napar die düşünmicen
ama o çocuğu doğurduysan manevi olarak asla yanlız bırakmaman lazım bunu bilir bunu söylerim
istersen ülkenin başbakanı ol ne olursan ol
o zaman ben gibi vay anam mesleğime bak mahvetti beni kızım yapışışo eve gelince ne zamana kadar sürcek de demicen :)
oy başımı nerelere vurayım ben

her kadın eğitimli olmalı ama her kadın çalışmalımı hayır size çalışmak ağır geliyorsa çalışmayın arkadaşım durumunuz el veriyorsa kendinizi bu kadar yıpratmayın ben çalışamam dedim çoçuğum kimsenin elinde şekillenemez ben büyütücem dedim buna kesin karar verdim ve çok harika bir hayatım var belki arabam yok eşimin arabasına biniyorum haricinde eksiğim olmuyor olsada herşey bu hayatta benim olmaz zaten sabah uyuyorum geziyorum kızımla oynuyorum ilerde okuldan geldiğinde karşısında beni bulucak ben işteyken aceba kızım evemi gitti yada arkadaşı kandırıp evinemi getirdi gibi tereddürler yaşamıyacağım bakın çalışmak çok güzel emek vermişsiniz okumuşsunuz elbette çalışabilirsiniz ama bugün benim çoçuğumun birkaç saat gördüğü babaaanesi nasıl değiştiriyor biliyormusunuz nasıl huylarını değiştiriyor şımartıyor helede bir kadına bırakıp işe gitsem asla rahat olamam bazen biz canımıza çoçuğumuza tahhammül edemesken bunu nasıl başkasından bekleriz ben anneme bile bırakıp bir yere gidince koşa koşa dönüyorum çünkü o benim parçam gözüm gibi kollamam lazım çok iyi bir işim olabilirdi inanın bunlar yüzünden çalışmadım şimdi eşimde asla seni çalıştırmam yorulursun diyor demekki diyorum allah kulunu beklediği gibi yaşatıyor..

eşimin tek maaşı ile sizin dediğiniz gibi evde iki araba olmasını bırak kızıma güzel bir geleceği bile zor hazırlarız
bizim de tek arabamız var daha evimiz yok
öyle deli para kazanmıyoruz ki
bankada memurların ne aldığını bilirsiniz, ha bakıcımız allah ü şükürler olsun gerçektençok süper bi insan
hem komşulardan hem etraftan aldığım tepkiler çok iyi, hep bi pürüzle geçti 1 yıl ama sonra kadıncağıza karşı hiç
nasıl bakıyo ediyo die şüphem yok kendi kızlarını da çok güzel yetiştirmiş sağolsun hiç ayırmıyo benim kızımı da
aynı özveriyi gösteriyo
binlerce şükür ki o yönden kafama rahat, ama tabe sizin yerinizde olmak için neler vermezdim
ben bilsem emin olsam eşimin maaşı ile kızıma da bize de iyi bir hayat hazırlayacağımızı zaten dururmuydum

evet hem çalışmak hem eş hem anne hem de bir evin hanımı olmak zor... Ama şöyle düşünün, rabbim bir evlat vermiş size ve siz onun hareketliliğinden şikayetçisiniz... Burda kaç tane hanım var evlat sahibi olabilmek için çabalayan... Evladınız hareketli evet ne güzel, ya bir rahatszlıgı olsaydı hareket edemeseydi, allah korusun... Kızınız küçük mutlaka sıkıntılar yaşıcaksınız, ama bir kaç yıl sonra bitecek bu günler kızınız büyüyecek.... Bence biraz pozitif olmaya çalışın...
Bnm kuzenmde sizin gibiydi, ankarada bankacı kendisi, çocukluk aşkı olan eşiyle çoook issteyerek dünyaya getrdikleri bebeği bi öldrmediği kalıyordu sırf ilgi istiyor diye... Nitekim kızı şuanda 14 yaşında ve annesinden nefret edıyor çook buhranlı br ergenlik geçiriyor... Belki bir süre daha kendinizden fedakarlık etmek durumunda kalacaksınız ama dayanabilirsiniz... Kendinize vakt ayırmak için se geç uyuyun biraz daha, eşinize bırakın kızınızı kuaföre alışverişe gidin ne bilim kendinizle kalın hafta sonları birkaç saat te olsa... Rabbim sabrını verecektr, ve çok değil bir kaç yıl sonra huzurlu bir hayatınız olacaktr emin olun...:79:

hayır hayır ben sizinle paylaştım yoksa kızıma kızılcak şeye kızıyorum iyiyi kötüyü ayırt etsin die normal bi annenin
her annenin yaptığı gibi yoksa ona
bu sizinle paylaştıklarımı hissettirmemek için maksimum çaba harcıyorum, zaten yanında yokuz bi de sevgisini kaybedemem
yok kendim de duygusalımdır zaten buna dayanamam allah korusun
sadece zorluğundan bahsediyorum ,
dıorim ya bunları düşünmek bile insanı utandırıyor zaten ama herçalışandan bunları duymak da bi ben değilim demekki dedittiriyor

cok haklisiniz
benim cocugum yok kocam yok yinede ev islerini yetistiremiyorum
günde 11 saat calisiyorum sizin bide cocuk esiniz var
allah yardimciniz olsun

her kadın eğitimli olmalı ama her kadın çalışmalımı hayır size çalışmak ağır geliyorsa çalışmayın arkadaşım durumunuz el veriyorsa kendinizi bu kadar yıpratmayın ben çalışamam dedim çoçuğum kimsenin elinde şekillenemez ben büyütücem dedim buna kesin karar verdim ve çok harika bir hayatım var belki arabam yok eşimin arabasına biniyorum haricinde eksiğim olmuyor olsada herşey bu hayatta benim olmaz zaten sabah uyuyorum geziyorum kızımla oynuyorum ilerde okuldan geldiğinde karşısında beni bulucak ben işteyken aceba kızım evemi gitti yada arkadaşı kandırıp evinemi getirdi gibi tereddürler yaşamıyacağım bakın çalışmak çok güzel emek vermişsiniz okumuşsunuz elbette çalışabilirsiniz ama bugün benim çoçuğumun birkaç saat gördüğü babaaanesi nasıl değiştiriyor biliyormusunuz nasıl huylarını değiştiriyor şımartıyor helede bir kadına bırakıp işe gitsem asla rahat olamam bazen biz canımıza çoçuğumuza tahhammül edemesken bunu nasıl başkasından bekleriz ben anneme bile bırakıp bir yere gidince koşa koşa dönüyorum çünkü o benim parçam gözüm gibi kollamam lazım çok iyi bir işim olabilirdi inanın bunlar yüzünden çalışmadım şimdi eşimde asla seni çalıştırmam yorulursun diyor demekki diyorum allah kulunu beklediği gibi yaşatıyor..

ah ben daha lüks bi yaşam için çalışmıyorum ki hele ki bir arabamız olcak ben bi de kendimin olsun die hiç çalışmam
zaten o gücümüz varsa direk bırakırdım ben ohooo
ki benim makyajım yoktur lüks elbiselerim de öle her akşam dışarda yemeyiz falan
bir memur maaşı değil iki memur maaşı bizim olayımız iki öğretmen maaşı gibi düşünün iki banka memuru maaşı

benim çok arkadaşım var ya sen zaten neden çalışıp çocuğunu da ona buna baktırıyosun ki eşin zaten çok iyi bir meslekte
dediğim yoo dıolar ben de nie çalışmayım dıolar
vallaha öle olsa ben evimin hanımı olurdum öle bir mizaçım da var zaten ama hayat şartları çalışmadan vasat oluruz biliyorum
hee asgari ücretle de geçinen yok mu o başka

erkekler çalışınca görevleri bellidir, çalışıp eve gelmek.
Kadınlar çalışınca görevleri belli değildir malesef... Kadın kadındır çünkü, evin sorumluluğunu da o alacaktır. Erkeğin görevi sadece işe gitmektir.
Kim koydu bu kuralları bi bulsam:47:

çok ğüzel özetlemişsin vallaha
aynen dünün özeti bu işte
kadın kadındır sıfatını değiştiremessin kim dedi kadına çalışsın die
devlet erkeğe güzel maaşlar vermeli ki kadını çeksin işten güçten
kadın evinde çocuklarına baksın bakıc annane babaanne sendromları yaşanmasın herkes mutlu olsun
ütopya bir ülke :)

ben işte bu yüzden çalışamıyorum. Iş görüşmesine gidiyorum sabah 8.30- akşam 6.30 c.tesi günleri de 4 e kadar çalışma var. Ayrıca esnek çalışma saatleri diye bir ibarede koyuyorlar yani fazla mesai. Eee ben çocuğuma hangi ara vakit ayıracağım. Bayanlar için en uygun iş öğretmenlik veya kamu alanında memurluk tatil günleri daha çok hakları da iyi. En az 6 ay doğum izni veriyorlar. özel sektörde 6 ay izin kullananı ben pek görmedim en fazla 3 ay alabiliyorsunuz. Hatırlıyorum eski işyerimde bebelerinin 40 ı çıkar çıkmaz iş başı yapıyordu bayan personel. Kadın olmak çok zormuş. Her gün anne olmakla kendi seçimlerim(çalışmakla ilgili) arasında bocalıyorum.

banka çok berbat sabah 9 akşam 7 -7buçuk, bizim halimiz yine iyi kadınlar anlatıo eskiden sizin dediğiniz gibi
40ı çıkınca bebeğin hop işe. 40nedemek yaaaa,
çocuğunu görmeden bu yaşa gelmişler var yaaa eee o dönemlerde bunların kocası çok iyi maaşlar mı alıyordu da
yine de bu eziyeti çektiler??
40 yıl önce de böylemiş işte şimdi de böyle
yemin ederim bayram bilmezdik yine bu dönem iyi dıolar

halinize şükredin dıolar, iki çocuğunu da halası büyüten mi hiç çocuk yapamayanlar mı neler neler,
ama genelde de çocuklarıyla iyi ilişkileri var bu insanların eksikliklerini hissettirmemişler demekki
allah yardımcımız olsun herrrkese

evli bayana çalışmak çokkkkkkkkkkkkk zorrrrrrrrrrrrrr... Kesinlikle katılıyorum sana .. Bende aynen senin gibiyim... Hiç işe gidesim yok.. Bu arada bende bankacıyım..
Maddi durumu elveren otursun valla evde..

Ananemin bir lafı vardı... çalışan kadının evide, çocuğuda ziyanlık derdi... Nede doğru sölermiş..

bundan da mutsusuz biz
sevdiğimiz daha makul mesaili herşeye zaman ayırabildiğimiz bi iş olaydı farklı olurdu:(

bundan da mutsusuz biz
sevdiğimiz daha makul mesaili herşeye zaman ayırabildiğimiz bi iş olaydı farklı olurdu:(

aynen öyle cnm ya... bu durumda meslekte çok önemli.. örneğin bankacılık insanın başının etini kemiriyor bütün gün..
akşama insanın gözü sıcak bir yataktan başka bişi görmüyor :(

günümüz dünyasının hem kadın hem de erkeklere kariyer, para, hırs diye diye pompaladığı iş hayatı tamamen zenginler daha zengin olsun diye ortaya atılan bir kandırmacadan ibaret (bana göre). kadınları da iş hayatının zorlu ve entrika dolu, menffatçi yollarına çekmek için atılan 'daha çok çalış, hayatının kontrolünü eline al', 'çalışmıyorsan bir hiçsin', 'bak çalışan kadın ne kadar da güzel ne kadar da özgür' diye bilinçaltına yerleştirilen safsatalar ta-ma-men tüketim ekonomisinin çarklarının dönmesi ve zenginlerin ucuz işgücü bulmasına hizmet ediyor. neden mi? çünkü, emek arzı ne kadar fazla olursa emeğiniz de o kadar değersiz olur da ondan. ben günde 10 saat bu kadarcık paraya çalışamam dese herkes, işverenler kimi çalıştıracak? ayrıca, kadınların binlerce uyaranla sürekli güdülendiği daha güzel ol, daha ince ol, daha çok modaya uy saçmalıkları da tıkır tıkır işleyen bu ekonominin bir parçası. kadın akşama kadar çalışıyor, sonra parasını kuaförlerde, diyetisyenlerde, internet mağazalarında ya da normal mağazalarda harcıyor, bitiriyor. düzenin başını tutanlar daha ne ister ki?

takım elbiseleri içinde gayet seksi gayet alımlı, çekici görüntüler sergileyen özgür!, başarılı! genç insanların resimleri iş dünyasına girmek isteyen herkesin aklını çeliyor. insan sanıyor ki çalışınca işte ben de bu olacağım. özgürlüğünün esnek çalışma saatleri ile elinden alınacağını, şehir hayatının stresi ve kirliliğinin saçını, cildini, sağlığını mahvedeciğini (bu yüzden ekstra bakımlara ihtiyaç duyacağını), yerinde oturarak iş yapmaktan sağlığının, ölçülerinin bozulacağını (bu yüzden diyetler yapması gerekeceğini) bilmiyor ki insan çalışmadan. tabi ki mecburen çalışacağız çünkü tek maaş yetebilecek gibi bir imkan da sağlanmıyor bize. çocuğumuza daha iyi bir gelecek sağlamak için uğraşacağız, uğraşırken maaşımızın 1/3'ini bakıcıya, kalanın bir kısmını yola, bir kısmını giyime... vereceğiz. bu düzen de arkamızdan ellerini ovuştura ovuştura sinsi sinsi gülecek.

bu arada ben kadının çalışmasına kesinlikle karşı değilim, çalışmayan kadın neleri çekmek zorunda kalabiliyor biliyoruz. benim karşı olduğum şey, bu düzen, saydığım her şey. ben kendi adıma biraz daha çalışıp, birikim yapıp kendi işimi yapmak istiyorum. gözüm yükseklerde değil benim, bana yetsin yeter. ama kimse istiyor diye saçma sapan işler yapmayım, kendi işimi yapayım, gerekirse alayım çocuğumu iş yerime götüreyim, içerideki odada uyutayım, bileyim ki yanımda. inşAllah çok şey istemiyorumdur.

günümüz dünyasının hem kadın hem de erkeklere kariyer, para, hırs diye diye pompaladığı iş hayatı tamamen zenginler daha zengin olsun diye ortaya atılan bir kandırmacadan ibaret (bana göre). Kadınları da iş hayatının zorlu ve entrika dolu, menffatçi yollarına çekmek için atılan 'daha çok çalış, hayatının kontrolünü eline al', 'çalışmıyorsan bir hiçsin', 'bak çalışan kadın ne kadar da güzel ne kadar da özgür' diye bilinçaltına yerleştirilen safsatalar ta-ma-men tüketim ekonomisinin çarklarının dönmesi ve zenginlerin ucuz işgücü bulmasına hizmet ediyor. Neden mi? çünkü, emek arzı ne kadar fazla olursa emeğiniz de o kadar değersiz olur da ondan. Ben günde 10 saat bu kadarcık paraya çalışamam dese herkes, işverenler kimi çalıştıracak? Ayrıca, kadınların binlerce uyaranla sürekli güdülendiği daha güzel ol, daha ince ol, daha çok modaya uy saçmalıkları da tıkır tıkır işleyen bu ekonominin bir parçası. Kadın akşama kadar çalışıyor, sonra parasını kuaförlerde, diyetisyenlerde, internet mağazalarında ya da normal mağazalarda harcıyor, bitiriyor. Düzenin başını tutanlar daha ne ister ki?

Takım elbiseleri içinde gayet seksi gayet alımlı, çekici görüntüler sergileyen özgür!, başarılı! Genç insanların resimleri iş dünyasına girmek isteyen herkesin aklını çeliyor. Insan sanıyor ki çalışınca işte ben de bu olacağım. özgürlüğünün esnek çalışma saatleri ile elinden alınacağını, şehir hayatının stresi ve kirliliğinin saçını, cildini, sağlığını mahvedeciğini (bu yüzden ekstra bakımlara ihtiyaç duyacağını), yerinde oturarak iş yapmaktan sağlığının, ölçülerinin bozulacağını (bu yüzden diyetler yapması gerekeceğini) bilmiyor ki insan çalışmadan. Tabi ki mecburen çalışacağız çünkü tek maaş yetebilecek gibi bir imkan da sağlanmıyor bize. çocuğumuza daha iyi bir gelecek sağlamak için uğraşacağız, uğraşırken maaşımızın 1/3'ini bakıcıya, kalanın bir kısmını yola, bir kısmını giyime... Vereceğiz. Bu düzen de arkamızdan ellerini ovuştura ovuştura sinsi sinsi gülecek.

Bu arada ben kadının çalışmasına kesinlikle karşı değilim, çalışmayan kadın neleri çekmek zorunda kalabiliyor biliyoruz. Benim karşı olduğum şey, bu düzen, saydığım her şey. Ben kendi adıma biraz daha çalışıp, birikim yapıp kendi işimi yapmak istiyorum. Gözüm yükseklerde değil benim, bana yetsin yeter. Ama kimse istiyor diye saçma sapan işler yapmayım, kendi işimi yapayım, gerekirse alayım çocuğumu iş yerime götüreyim, içerideki odada uyutayım, bileyim ki yanımda. Inşallah çok şey istemiyorumdur.

bu memlekette 10kişiden kaçı istediği işi yapıor ki umarım hayalin gerçek olur, 10kişiden kaçının işi var h
atta?? Takım elbiseler içinde salına salına yürüme lüksümüz
falan yok ,
o dediklerin büyükşehirlerdeki lüks holdinglerde bikaç dil bilenlerin direk yönetici pozisyonunda başladığı kesim
ben tek maaşlı memur çocuğu idim çok şükür ne lüks yaşadık ne aç, e şimdi iki memur maaşı ile yaşıoruz
allah herkese istediğini versin
ben ama kendi adıma konuşayım mesela ben şafşatalı bi hayatım olsun da kızıma bakıcı baksın diyen bir kesim değilim
ah bilsemki kızıma güzel bi gelecek olcak tek maaşımız yetcek yarın istifa ederim
çok sık gündeme geliyo evde de zaten ama cesaretimiz yok,
bu dediğin düzen bir öğtermen bir kamuda çalışan bir bankada memur bir askeriyede astsubay vs aklımagelenler bunlar
için geçerli değil bunların lüks takım elbiseleri yok didinerek çalışıyorlar,
öyle lüks olsam sanırım benim gözümü boyamazdı otururdum kocamın lüks maaşıyla lüks evimde
haklısınız ki kadınların aklına özgürlüğünü eline al ekonomik özgürlüğün olsun die bişi kazınıyor küçüklükten
sanki nenelerim özgür değildi de nooldu

günümüz dünyasının hem kadın hem de erkeklere kariyer, para, hırs diye diye pompaladığı iş hayatı tamamen zenginler daha zengin olsun diye ortaya atılan bir kandırmacadan ibaret (bana göre). Kadınları da iş hayatının zorlu ve entrika dolu, menffatçi yollarına çekmek için atılan 'daha çok çalış, hayatının kontrolünü eline al', 'çalışmıyorsan bir hiçsin', 'bak çalışan kadın ne kadar da güzel ne kadar da özgür' diye bilinçaltına yerleştirilen safsatalar ta-ma-men tüketim ekonomisinin çarklarının dönmesi ve zenginlerin ucuz işgücü bulmasına hizmet ediyor. Neden mi? çünkü, emek arzı ne kadar fazla olursa emeğiniz de o kadar değersiz olur da ondan. Ben günde 10 saat bu kadarcık paraya çalışamam dese herkes, işverenler kimi çalıştıracak? Ayrıca, kadınların binlerce uyaranla sürekli güdülendiği daha güzel ol, daha ince ol, daha çok modaya uy saçmalıkları da tıkır tıkır işleyen bu ekonominin bir parçası. Kadın akşama kadar çalışıyor, sonra parasını kuaförlerde, diyetisyenlerde, internet mağazalarında ya da normal mağazalarda harcıyor, bitiriyor. Düzenin başını tutanlar daha ne ister ki?

Takım elbiseleri içinde gayet seksi gayet alımlı, çekici görüntüler sergileyen özgür!, başarılı! Genç insanların resimleri iş dünyasına girmek isteyen herkesin aklını çeliyor. Insan sanıyor ki çalışınca işte ben de bu olacağım. özgürlüğünün esnek çalışma saatleri ile elinden alınacağını, şehir hayatının stresi ve kirliliğinin saçını, cildini, sağlığını mahvedeciğini (bu yüzden ekstra bakımlara ihtiyaç duyacağını), yerinde oturarak iş yapmaktan sağlığının, ölçülerinin bozulacağını (bu yüzden diyetler yapması gerekeceğini) bilmiyor ki insan çalışmadan. Tabi ki mecburen çalışacağız çünkü tek maaş yetebilecek gibi bir imkan da sağlanmıyor bize. çocuğumuza daha iyi bir gelecek sağlamak için uğraşacağız, uğraşırken maaşımızın 1/3'ini bakıcıya, kalanın bir kısmını yola, bir kısmını giyime... Vereceğiz. Bu düzen de arkamızdan ellerini ovuştura ovuştura sinsi sinsi gülecek.

Bu arada ben kadının çalışmasına kesinlikle karşı değilim, çalışmayan kadın neleri çekmek zorunda kalabiliyor biliyoruz. Benim karşı olduğum şey, bu düzen, saydığım her şey. Ben kendi adıma biraz daha çalışıp, birikim yapıp kendi işimi yapmak istiyorum. Gözüm yükseklerde değil benim, bana yetsin yeter. Ama kimse istiyor diye saçma sapan işler yapmayım, kendi işimi yapayım, gerekirse alayım çocuğumu iş yerime götüreyim, içerideki odada uyutayım, bileyim ki yanımda. Inşallah çok şey istemiyorumdur.

işte ondan dıorum devlet kadınların her sektöre alınmasını yasaklamalı ama erkeklere de iyi maaş vererek
kadınlarnı illaki çalışmak zorunda kalmasına engel olmalı :((

cıkın işten yazık cocugunuza o şimdi size muhtac ve sız o var dıye ısyanlardasınız bız olacakmı dıye beklerken olanların isyanı bu :S

Back
X