- 13 Nisan 2007
- 33.671
- 102.618
- 1.123
- 46
- Konu Sahibi papatyam_83
-
Ev hanımları hep çalışmek ister hayır oturun dizinizi kırın oturun nese artık evinizde çoçuklarınızla
mutlu olun,
çalışmak berbat bişi
üniversite okudum, kpss pazırlandım bir bankanın sınavından gerçekten iyi bir ünvanla bankaya girdim nese
evlendim kızım oldu yarabbim çok şükür eksikliklerini göstermesin allah
ama ama ama ama sabah9 akşam 7 çalışınca çocuğunuza he tam tahammül edebiliyosunuz ne tam iteleyebiliyosunuz
görüyorum çalışan hem de biz kadar bile mesaisi olmayan kadınlar anasına veriveriyo bebekleri çocukları gece bile anneannede babaannede kalıyor çocuklar kadın resmen normal hayatına devam ediyo.
Benim hayatım berbat halde, (kendime ayırabildiğim kısımdan bahsediyorum)
allahıma binlerce şükürler olsun çocuğuma bakan bakıcımız çokçok iyi hem kızımda bunu görüyorum hem etrafta
hiçbirkonuda isyana hakkım yok allah ım sen affet ama bazen gerçekten dayanamıyorum,
nasıl anlatsam yemin ederim wc de bile tek başıma yayıla yayıla bi ihtiyacımı bile göremiyorum ki birakın ki kendime zaman ayırmak
bir saat de olsa bi kitap okumak gazete okumak bırakın ki bi yarım saar sevdiğim bişiyi pişirip oturup yiyemiyorum
bırakın ki bi saçıma başıma özen gösterip bi yarım saat vakit ayıramıyorum,
isyanım mesaisi çok olan işime mi eve gelinceki kendime ayıramadığım bir yarım saate mi neye ben bile anlamıyorum
kızım 3 yaşında ve evde uyumadığı zamanlar haricinde yemin ederim tepemde kafamda oturuyor hareketsizim, ellerim kollarım bağlı
çok şükür şımarık değil ondan değil ama özlüyor ben deli gibi özlüyorum ama inanın ki o ayların yorgunluğu hergünkü belimin ağrısı günün yorgunluğunun çöktüğü akşam 10 vesonrası bazen canavara dönüşüyorum, tahammül edemiyorum, ben oturamıyorum arkadaşlar oturduğum zaman kızım kaldırıyo yaaa, eşim yayıla yayıla otururken ben ayakta orda burda o odada bu odada,
kızım ner ne için ggötürürse o an aklına ne geldi ise, biraz otursam çişi geliyo masus biraz otursam su istiyo masus biraz otursam hikaye istiyo masus biraz otursam uykusu geliyo masus biraz otursam saçını tarattırıyo masus biraz otursam geliyo hiç bişi yapamasa öpüyo öpüyo öpüo sırtıma çıkıp sadece öpüyo öpüyo hiç bişişyapamasa bişileri elliyo elliyo orayı burayı şurayı
albümleri dağıtıyo olmadı kepçeleri getiriyo yani devamlı bir hareket hareket hareket müdahele etmem gereken bişyi yapıo
geliyo gıdıklıyo bişi yapamasa eminim ev hanımı olsam çocuğum da beni günde sadece 3-4 saat görmemin psikolojisi ile bunları yapmaz
herkesin bi nebze olsa kendi hayatı olur hem oynarız hem dinleniriz biraz gezeriz tozarız ama devamlı götümde dibimde tepemde
olmaz geldi şimdi bunları yazarken kolumu öpüyo öpüyo öpüyo biraz otur kızım hadie yoruldum dedim geldi öpücükler konduruyo
süper bişi tabe ki ama inanın tahammül edemiyorum bazen sadece yarım saat bişiye dalsın istiyorum
ağlıcam yemin ederim ağlıcam
hem iş hem ev hem çocuk hem beklentiler
kendime olan hayatı kendime sadece kendime ait olan hayatı çok özledim
günümüz dünyasının hem kadın hem de erkeklere kariyer, para, hırs diye diye pompaladığı iş hayatı tamamen zenginler daha zengin olsun diye ortaya atılan bir kandırmacadan ibaret (bana göre). kadınları da iş hayatının zorlu ve entrika dolu, menffatçi yollarına çekmek için atılan 'daha çok çalış, hayatının kontrolünü eline al', 'çalışmıyorsan bir hiçsin', 'bak çalışan kadın ne kadar da güzel ne kadar da özgür' diye bilinçaltına yerleştirilen safsatalar ta-ma-men tüketim ekonomisinin çarklarının dönmesi ve zenginlerin ucuz işgücü bulmasına hizmet ediyor. neden mi? çünkü, emek arzı ne kadar fazla olursa emeğiniz de o kadar değersiz olur da ondan. ben günde 10 saat bu kadarcık paraya çalışamam dese herkes, işverenler kimi çalıştıracak? ayrıca, kadınların binlerce uyaranla sürekli güdülendiği daha güzel ol, daha ince ol, daha çok modaya uy saçmalıkları da tıkır tıkır işleyen bu ekonominin bir parçası. kadın akşama kadar çalışıyor, sonra parasını kuaförlerde, diyetisyenlerde, internet mağazalarında ya da normal mağazalarda harcıyor, bitiriyor. düzenin başını tutanlar daha ne ister ki?
takım elbiseleri içinde gayet seksi gayet alımlı, çekici görüntüler sergileyen özgür!, başarılı! genç insanların resimleri iş dünyasına girmek isteyen herkesin aklını çeliyor. insan sanıyor ki çalışınca işte ben de bu olacağım. özgürlüğünün esnek çalışma saatleri ile elinden alınacağını, şehir hayatının stresi ve kirliliğinin saçını, cildini, sağlığını mahvedeciğini (bu yüzden ekstra bakımlara ihtiyaç duyacağını), yerinde oturarak iş yapmaktan sağlığının, ölçülerinin bozulacağını (bu yüzden diyetler yapması gerekeceğini) bilmiyor ki insan çalışmadan. tabi ki mecburen çalışacağız çünkü tek maaş yetebilecek gibi bir imkan da sağlanmıyor bize. çocuğumuza daha iyi bir gelecek sağlamak için uğraşacağız, uğraşırken maaşımızın 1/3'ini bakıcıya, kalanın bir kısmını yola, bir kısmını giyime... vereceğiz. bu düzen de arkamızdan ellerini ovuştura ovuştura sinsi sinsi gülecek.
bu arada ben kadının çalışmasına kesinlikle karşı değilim, çalışmayan kadın neleri çekmek zorunda kalabiliyor biliyoruz. benim karşı olduğum şey, bu düzen, saydığım her şey. ben kendi adıma biraz daha çalışıp, birikim yapıp kendi işimi yapmak istiyorum. gözüm yükseklerde değil benim, bana yetsin yeter. ama kimse istiyor diye saçma sapan işler yapmayım, kendi işimi yapayım, gerekirse alayım çocuğumu iş yerime götüreyim, içerideki odada uyutayım, bileyim ki yanımda. inşAllah çok şey istemiyorumdur.
cıkın işten yazık cocugunuza o şimdi size muhtac ve sız o var dıye ısyanlardasınız bız olacakmı dıye beklerken olanların isyanı bu :S
beni öpücüklere boğan bir bebeğim olması için 4 tüp bebek 2 histeroskopi 2 kürtaj bilimum abartısız 200 iğne ve ilaç tedavisi gördüm şimdi ekim ayı için yeni bir tedaviye hazırlanıyorum keşke sizi yerinizde olabilseydimmmmmmmm
( bu arada çok haklısınız size gerçekten hak veriyorum çok yorulmuşsunuz umarım biraz dinlenip bebeğinize bu sıkıntıları yansıtmazsınız çünkü onlar herşeyi gerçekten anlıyorlar
cıkın işten yazık cocugunuza o şimdi size muhtac ve sız o var dıye ısyanlardasınız bız olacakmı dıye beklerken olanların isyanı bu :S
Çok doğru şeyler yazmışsın, karşımda bir an Çocuklar Duymasın daki mandıra filozofu Mustafa Ali konuşuyor sandım :) düşününce gerçekten öyle bir çark dönüyor ki o çarkın dışındada kalamıyorsun içinde de...
İŞTE BU ,, SADECE BEN DEĞİL TÜM ÇALIŞAN ANNELER BEBEKLERİNE TAM YAKIN OLAMAMAK KAYGISINI TAŞIR VER BİR EVHANIMINDAN
ÇOK FAZLA ÖZVERİDE BULUNUR BUNUN EZİKLİĞİ İLE
BENİM ANLATMAK İSTEĞİM BU
ŞEY GİBİ HANİE Bİ BAŞLIK DAHA VARYA EVE YORGUN GELEN ANNE VE ONU ÖZLEYEN KIZIM DİE O ARKADAŞ DA EMİNİM KIZIYLA ÇOK VERİMLİ
SAATLER GEÇİRMEK İÇİN NE BELİNİN AĞRIMASINI NE OMUZLARININ ÇÖKMÜŞ OLMASINI NE BEYNİNİN YORGUNLUGUNU TAKIYODUR
ÇOCUĞUM YETERKİ BENİM YOKLUĞUMU HİSSETMESİN ZATEN AZ VAKİT GÖRÜŞÜYORUZ DİYE (ben dahil)
Bİ ZAMANLA BİR DERTLEŞME KONUSU OLABİLİYO O BİTMEK BİLMEYEN HERGÜN DİNLENMEDEN DAHA DA ARTAN ORANLA ARTAN OYORGUNLUK
DERDE DÖNÜŞÜYO
DERT OLAN DA ÇOCUKLARIMIZ DEĞİL VAKİTİN AZ OLMASI 1000E BÖLÜNMEMİZ VAKİTLE BİR SAVAŞ HALİNDE OLMAMIZ
YOKSA HANGİ ANNE AKLI BAŞINDA BİR ANNE ÇOCUĞUNU İSYAN KONUSU EDER
ALLAH HERRKESE VERSİN,
AMA BÖYLE ANLAŞILCAKSA ZATEN KONUYU KAPATALIM GİTSİN
BEN ÇALIŞAN DİĞER ANNELERİN DE AYNI DURUMDA OLUP OLMADIĞINI GERÇEKTEN MERAK EDİYORUM
BİZ KIZIMLA GÖZGÖZE BAKIŞARAK ANLAŞTIĞIMIZ OLUYO
BU BİR KRİTER DEĞİL YANİ ÇALIŞIYOSAN KÖTÜ BAKAN BİR ANNESİN ÇALIŞANSAN İYİ DİE BİŞİ YOK
NİCE DE ÇALIŞMAYAN VAR ÇOCUĞUYLA KEDİ KÖPEK GİBİLER
ALLAH EN YAKIN ZAMANDA VERSİN CANIM İNŞALLAH
nasıl bir mantık bu ya anlayamadım, çalışan kadınlar anne olamaz diye bir kural mı var ya da eşinin maaşıyla geçinemeyecek kadınlar? pardon?Çalışmak gerçekten çok zor.
İnanın çok iyi anlıyorum,çalışan kadının halini çok iyi anlıyorum,herkes de bayıla bayıla çalışmıyor dışarıda.
Ama benim anlamadığım bebe sahibi olunca bu zorluğunuz 1000 katına çıkacağı belliyken,eşinizin tek maaşıyla geçinemeyeceğinizi biliyorken neden anne olmaya kalkıştınız?
Kendinize de bebenize de bile bile yazık etme sebebiniz nedir?
Yazdıklarınızı okuyunca hem sizin için hem de bebeniz için yüreğim acıdı. Anne olmak bu olmamalı,böyle olmamalı..
nasıl bir mantık bu ya anlayamadım, çalışan kadınlar anne olamaz diye bir kural mı var pardon?
Bir de medeni durumuna bakıyorlar aynı işe bekar bir bayan başvurmuşsa onu tercih ediyorlar. Çocuğum yokken çocuk düşünüyor musunuz diye kaç sefer sorduydular bana...
nasıl bir mantık bu ya anlayamadım, çalışan kadınlar anne olamaz diye bir kural mı var ya da eşinin maaşıyla geçinemeyecek kadınlar? pardon?
Bende aynı şeye takıldım,sadece ev hanımlarına mı mahsus bu anne olma durumu?
ben çalışan bir annenin çocuğuydum,tamam özlemlerimiz oldu ama çok da güzel yetiştirildim.
Hatta ve hatta iyi ki çalışan bir annem varmış ki;büyümek ve olgunlaşmak için pohpohlanmaya,
gereksiz şımartılmaya ihtiyaç duymadan yetişmişim.
Annemle kısıtlı da olsa çok özel ve kaliteli zamanlar geçirdim.Evlendim annem çok genç emekli oldu ve hala çalışıyor.
Ve bizim hala mükemmel bir anne_kız ilişkimiz var.
Yani lafın kısası ''annelik içgüdüsü''bambaşka bir duygu.Bunun eğitimi,lisansı,kariyeri yok!!!
Şu an deli gibi anne olma isteğimden değil bu hassasiyetim.Genel olarak böyle düşünüyorum.
Malesef her kadının için de olmayan bir duygu bu.Belki de iyi ki yok ve mutsuz çocukların sayısı fazlalaşmıyor.
Konu sahibi arkadaşım;sizi çok iyi anlıyorum ve inanın çocuğunuz da günün birinde sizi anlıycak.
Hatta emin olun ki gelecek de aynı tercihi kendisi de kullanıcak.
Eğer gerçekten Anne iseniz,gelecek kaygısı taşıdığınız kısıtlı şartlarda ev de oturmayı tercih ettiyseniz,evladınıza karşı suçlu hissederek
ilerleyemezsiniz emin olun.Siz ''çocuk da yaparım kariyer de''demiyorsunuz ki!!!
Siz ''evladı için iyi bir gelecek oluşturmaya çalışan fedakar bir annesiniz''
Hıı şartlarınız çok çok iyi olurdu,eşinizin maaşı çocuğunuzun geleceği için birikim yapmaya ve evi çekip çevirmeye yeterdi,
siz bütün bunlara rağmen çalışmayı seçerdiniz o zaman bencillik olurdu.
Bütün bu koşturmacanın sizin için ne kadar yorucu olduğunu çok iyi anlıyorum ama bu yorgunluğun çok da özel bir nedeni var.
Yanlız değilsiniz!!!İnanın bunun karşılığı paha biçilemez.
teşekkür ederim. zaten sürekli, sürekli düşünerek bir çeşit mandıra filozofu Ali olmaya doğru gidiyorum :))
konu sahibi arkadaşım da sanırım beni biraz anlamış, biraz yanlış anlamış. ben sizin dediğinize, derdinize ters bir şey yazmadım ki. ayrıca, ben de kamuda çalışıyorum ve kamuda da emin olun takınmları çekip salına salına yürüyen çook insan var. ben, ister kamuda olun ister özel sektörde birileri için ve birilerinin çıkarlarını tatmin etmek için çalışan piyonlar olduğumuzu yazdım. özel sektörde patronunuza daha az girdi ile daha çok para kazandırmaya çalışıyorsunuz, kamuda da doğrudan halka hizmette değilseniz (ki kamuda vatandaşlar ile direk muhatap olunan işten çok daha fazla geride pozisyon vardır) amirinizin isteklerini gerçekleştirmek için çalışıyorsunuz. peki ikisinin ortak yönü ne? kendini gerçekleştirme imkanı olmaması. oysa, ne yeteneklerimiz ne hayallerimiz var. ama biz ömrümüzün üçte birinden fazlasını iş yerinde, işe gitmek için yolda vs. harcıyoruz, patronumuz için harcıyoruz. bu ortamda tabi ki mutluluk olamaz. ne demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım.
bende bazen bu kurumda çalıştığım için isyan ediyorum çünkü dürüstlüğüyle çalışan hiç kimse geçmiyor nerde iki yüzlü kaypak kişiler var onlar yüceltiliyor. 5 sene oldu evleneli bir çocuğumuz olsun diye savaş veriyoruz olsunki günün yorgunluğunu akşam eve gidince ona sarılıp unutayım diyorum. yeğenim doğduğunda eve gidince kucağıma aldığımda müthiş bir huzurla doluyordum kendi çocuğumda kimbilir nasıl olur. annelik fedakarlık ister biraz sabır. bir evladım olsunda sabahlara kadar uykusuz kalmaya razıyım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?