Çalışmak istediğim ve ondan gizli başvuru yaptıgım için Eşim bana küstü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu arada konuya yorum da yapmak isterim.
Çalışma isteğinizi eşinizle ciddi ciddi konuşmalısınız. O size saygı duymayı öğrensin siz de ona mantıklı bir şekilde onun tek maaşıyla geçinemeyeceğinizi anlatın.

Aç Kuranı oku demek kolay. Eşiniz açıp okumuş mu acaba? Çünkü biraz kafasından uyduruyor gibi geldi bana.
Dini yorum yapmak değil ama eşinizin tezini çürütmek isterim.
Dinimiz kadının çalışmasını yasaklamamıştır. Fakat ev geçindirme görevini erkeğe yüklemiştir. Eğer erkek yetmiyorsa, kadın da dinin çizdiği çerçeve dışına çıkmadığı sürece çalışma hayatında gayet de yer alabilir. Uzun uzun anlatmaya yazmaya gerek yok.
Kadının çalışmasını zorunlu tutmaması bile kadına verdiği değerdendir. Kadın çalışabilir. Hele böyle elinde mesleği, altın bileziği olan insan neden çalışmasın.

Konuşarak uzlaşmalısınız. Çocuk gibi küsmeler, iletişimsizlik evliliği yıpratır.
Eşinin isteklerini gözetmek bir erkek olarak eşinizin görevi, dinimiz bunu da emrediyor. Açsın Kuranı okusun!

yani bir de sanal ortam çek git

kimseye ama ben atandım, ama çalışmaya başladıktan sonra böyle düşündüm diye yazma zorunluluğu da yok ki

bizde "hocanın dediğini yap, yaptığını yapma" hissi oluştu; aksi halde yorumunu yapıp devamını iletmeseydi o da öyle düşünüyor der geçerdik

kimse konu sahibinin kadın asla çalışmaz dahi diyen eşine bir şey dememiş

neden önceden konuşmadınız denmiş sadece, ama arkadaş hem çalışıp hem kadının yeri evi deyince "sen neden yerinde değilsin" diyor insan ister istemez

bu arada arkadaş kadının yeri evi diyor ve çalışıyor, konu sahibi ve belki de onlarca kadın çalışmak istiyor ama evde oturuyor bu ne yaman çelişki böyle

Onlarda bna kalsn burda kimsenin kimseye saygisi yok

tekrar soracağım

sizi yarın sabah işe getirecek olan motivasyon ne o zaman

yani kalkmayın yarın sabah, gitmeyin işe

süresi dolunca müstafi sayılırsınız olur biter

eşiniz eve bakar, siz ev işi yapar, kitap falan okursunuz, nedir bundan alıkoyan sizi

burada çalışan bri çok kişi para için , sosyalleşmek için ya da uydum kalabalığa, herkes çalışıyor ben de çalışayım modu ile çalışıyor belki de

siz neden gidiyorsunuz işe ya da şöyle sorayım bu kadar karşı olduğunuz halde kalkıp gidebilecek gücü nasıl buluyorsunuz

Hakaret etmedim olanı söyledim. Kendini dinlemek sana hakaret gibi geliyorsa o senin problemin, üzüldüm haline.

Gerçi fakirlikten intihar eden insanlar var diyene "sanki intihar etmesi normal mi doğru mu" diye cevap veren birisine az bile söylediğimi düşünüyorum da neyse orası senin vicdansızlığın. Ama çok dindarsın ya (!) hatırlatayım, merhamet etmeyen merhamet bulamaz demiş Allah ve sen gerçekten çok merhametsiz bir insansın, yazık.

Çalışmak için ondan izin isteyecek değilsiniz. Kendi çalıp kendi oynasın hiç ellemeyin bence.

Aynı şeyi düşünüyorum.
İnandığı gibi yaşamıyor ve bunu da hepimizin gözüne soktu burada.. Gerek yoktu bu kadar uzatmaya.

Niye sok oluyorsunuz herkes calismak istemek zorunda mi ben kafamdan konusmuyorum suan calistigim icin soyluyorum kadin icin cok zor

Sadece şunu merak ediyorum işinizi layıkıyla yapıyor ve aldığınız parayı hak ettiğinize inanıyor musunuz?

Çalışıp da çalışmama edebiyatı yapmanız garibime gitti. Oturun evde o zaman.

Neden calismak istiyorsunuz ki cok sukur geciniyormussunuz calismak kendini skntiya sokmaktan baska bisey degil kadin icin sklmakta bana tuhaf geliyor kitap okurum is temizlik yemek niye skilayim ki evimde
Üretmek diye bir şey duydunuz mu hiç. İş doyumu. Başarı. Kendini gerçekleştirmek. Asalak gibi evde oturmayan kadınlar böyle şeyler yapıyor mesela.

Eğer evlenirsek tamam calismiycam diye söz vermediyseniz sizi bişeye zorlayamaz. Çalışmak için gecinememek zorunda değilsiniz, istiyorsanız çalışırsınız siz ayrı bir birey siniz sonucta, eşiniz önce bunu idrak etsin. Evlenirken de farkli mezheplerden olduğunuzu biliyodu, kendi inanışlarına zorlayamaz sizi. Bence durusunuzdan ödün vermeyin. Yarın bigun boşanmak istersiniz elinizde işinizin, yıllardır deneyiminizin olmadığı bi durumda kalakalirsiniz

Tamamda bunlari onceden konustuysaniz ve adam evlenince calismani istemiyorum dediyse su anda sizin calismak istiyorum deme hakkiniz yok bastan kabul etmis oluyorsunuz

Tamamda bunlari onceden konustuysaniz ve adam evlenince calismani istemiyorum dediyse su anda sizin calismak istiyorum deme hakkiniz yok bastan kabul etmis oluyorsunuz
İnsanlar fikir değiştirebilir. Hırsızlık yapmıyor, arsızlık yapmıyor, allah allah yaa. Ekonomik şiddet uygulamaya hakkı yok kocasının. Bunun adı ekonomik şiddettir. Açın okuyun. Tabii her türlü şiddet bu ülke insanlarının çoğuna göre çok normal

Açlıktan intihar edenler yetinmeyi bilmemiş demek ki...yazıklae olsun onlada
Hala aklımdadır, kadının biri çocuklarının kucağına ısınsınlar diye saç kurutma makinesini verip kendini asmıştı...Allah kimseyi bu kadar çaresiz bırakmasın...
Konu sahibi arkadaşım keşke evlenmeden önce böyle önemli konuları konuşsaydın. Ayrıca eşinden gizli iş yapman niyetin iyi bile olsa hoş değil.

Tamam caliscam ama para almıyorum gibi dusun sen beni deyin:)

Sen 3100 ile heeeee şeyimi karşılamaya devam et deyin :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…