- 14 Kasım 2019
- 1.979
- 3.341
- 83
- Konu Sahibi Meltemmisin
-
Hem ev hem is hem de cocuk daha ne kadar zor olacak bende calisiyorum ve zorlaniyorum..ilerde ztn dusunmuyorm calismayiNesi zor bir anlatında bizde bilelim neyin ne olduğunu.
Kadının geliri olması mı, kocaya bağımlı yaşamasımı peki...
Neden kadinin cocuguna bakmasi kocasina bakmasi ayip mi yanlis miSizin fikriniz kadının evde oturup çocuk ve koca bakmak o zaman ...
Birde bilmediğim için sorayım cidden varmı kuranda bir açıklama diyesim geliyor nedense.
Bunu yapan milyonlarca kadın var ülkede,zor olduğunu kabul ediyorum.Hem ev hem is hem de cocuk daha ne kadar zor olacak bende calisiyorum ve zorlaniyorum..ilerde ztn dusunmuyorm calismayi
Hem ev hem is hem de cocuk daha ne kadar zor olacak bende calisiyorum ve zorlaniyorum..ilerde ztn dusunmuyorm calismayi
Ayıp yada yanlış mı dedim,hayır demedim.Neden kadinin cocuguna bakmasi kocasina bakmasi ayip mi yanlis mi
Hz. hatice tüccardı bide o yıllarda.Yüzde yüz emin değilim abla
Ama Hz. Hatice tüccardı.
Dini yorumdan banlanmayalım sonra
Calismak kimse icin kolay degil. Ama kazandığını harcamak çok keyifli. Bir işe yaradığını hissetmek çok tatmin edici. Bir kadının cüzdanı olmalı.Mezhepler din farkliligi degildir uygulama farkidir sadece isin dini boyutuda var ama yasak yorum yapmak bende calistigm icin soyluyorum kadin icin cok zor
Erkegin gorevi evi gecindirmek hanimefendi kadin da ic isleri idare eder niye bu kadar sasiriyorsunuzEşinizde hem ev hem iş hem de çocuktan sorumlu değil mi? O da işi bıraksın o zaman, yazık o da yoruluyordur.
3 bin maaşla mı bakacaktı annenize..Ben babamı 20 yaşındayken kaybettim o yıldan beri evi tek geçindiren bendim evimiz kiraydı babadan maaş hiç bisey kalmamıştı sigortası olmadıgı için ,ablamda üniversiteye gidiyordu ben sınavlara hazırlanıyordum o sıra bi yandanda çalısıyordum tabi ablamı okuttum snra evlendi ben annemle yaşadım 28 yaşıma kadr 7 aydır evliyim bundan 9 ay öncede nenem vefat etti annem nenemin maaaşını alıyor evde kendisine kaldı rahat yani şuan cok şükür annemde ,eşime ya annem rahat olmasaydı yine çalısıcaktım o zmandamı bana engel olurdun dedim olurdum annenede ben bakardım dedi
Hiçbir kadın çalışmazsa, kadınların yapması gereken ya da tercih edilen işleri kim yapacakmış?Eşim bizim dinimzde kadın çalıştırılmaz diyor
Hiç böyle birşeye karşı duracagını tahmin edemedim evde sıkılmayim diye bana oyun konsolu falan alcakmış bende istersen anaokuluna yazdır beni dedim
Onların inanışında kadın çalıştırılmazmış kurandada yazıyor aç oku dedi bana
Erkeğin görevi de o zaman eşinin ihtiyaçlarını karşılamaktır,eşe ve çocuğa iyi bakabilmektir.Erkegin gorevi evi gecindirmek hanimefendi kadin da ic isleri idare eder niye bu kadar sasiriyorsunuz
Hz hatice esinin isini devralmisti kocasi olunce ayrica islerini baskasina yaptiriyordu kendisi kervanlara katilip gitmiyordu ztn peygamberimiz(s.a.v) ile evlenince isleri ona devrettiAyıp yada yanlış mı dedim,hayır demedim.
Hz. hatice tüccardı bide o yıllarda.
Baksana tam tersi durumlar oluyor artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?