- 20 Kasım 2017
- 2.747
- 7.953
- 158
- 40
- Konu Sahibi Meltemmisin
-
Allah Allah kadınlar ticaret bile yapabilir, ne alaka. Hatta daha dün Kuveytli bir kadınla ilgili haber okudum. Kadın 10 milyar dolarlık fon şirketi yönetiyor, dünyanın en güçlü ilk 100 kadını listesinde.Onların inanışında kadın çalıştırılmazmış kurandada yazıyor aç oku dedi bana
Şimdide para yok...O zmanda sartlar zormus ama bu kadar luks yoktu
İlerde çalışmamayı düşünüyormuş.
Uretin hanimefendi kimse size uretme demiyor bende calisam biri olarak soyluyorum evimde oldugum gunleri iple cekiyrum ve daha rahatim evimdede uretirim gerekirse bir cocuga bakip guzel yetistirebilmek butun islerden daha kiymetili bana goreHanımefendi biz de kervanlara katılıp gitmiyoruz kadınlar olarak üretiyoruz, ülkemize,ailemize ve kendimize katkı sağlıyoruz.
Düşünce yapıları birde,belkide öyle yaşadı öyle gördü.Bu üye eşim yardım etmiyor, hem ev hem çoxuk bana kaldı, yoruluyorum dese üzülürdüm
Var böyle erkekler. Kafalarına kuş pisleyesiceler
Ama üye kendi de inanmış ev işi çocuk işi kadın işidir diye. Buna ne yalan söyliyim daha çok üzüldüm. Anladığım kadarıyla çocuk da yetiştiriyor. Bu düşünce nesilden nesile geçecek.
Şimdi hamileyim, oğlum olsa da kızım olsa da ev içinde sorumlulukları aynı olacak. Sofra hazırlarken 3 4 yaşında tutuşturacağım eline peçeteleri, hadi sen koy diyeceğim.
Lüks olarak düşündüğünüz şey giyim kuşam gezme tozma. Ama bu devirde asil lüks yaşamaya calismak. 60 70 liralık sıvıyağ satın alabilmek mesela lüks.O zmanda sartlar zormus ama bu kadar luks yoktu
Rabbim rizkiniza kefilim ben diyor yetinmeyi bilirsek Rabbim yardim eder..her sey para degil bunu calistiktan snra cok iyi anladmŞimdide para yok...
Hiç sanmıyorum.İlerde çalışmamayı düşünüyormuş.
Yani böyle eşini çalıştırmayan erkekler, yeri gelince eşimi kadın doktor muayene etsin, doğuma kadın ebe/hemşire girsin, çocuğuma kadın öğretmen gelsin diyorlar. Şeyi merak ediyorum mesela bu tip hassasiyeti olanlar özellikle kadın güvenlik görevlileri tarafından aranmak istiyorlar. Kadınlar komple işi bıraksa, erkek görevli tarafından aranmayı kabul edecekler mi?Konu sahibi hamile kalsa kocası utanmadan arlanmadan kadın doktor ister
O zmanda sartlar zormus ama bu kadar luks yoktu
ben dugunlerde yapilan gereksiz luks harcamalari kasttettim Suan her sey pahali evet ama eskiden de insanlar karneyle sirayla aliyolarmis yiyeckleri o gunleride unutmayalimLüks olarak düşündüğünüz şey giyim kuşam gezme tozma. Ama bu devirde asil lüks yaşamaya calismak. 60 70 liralık sıvıyağ satın alabilmek mesela lüks.
Arkadaşım sizin eşiniz, Facebook şifresini bile kendiyle birlikte amcasının eşinin doğum tarihini koyan insan değil mi? Aralarında ki yakınlıktan dert yandığınız yorumları hatırlıyorum.Onların inanışında kadın çalıştırılmazmış kurandada yazıyor aç oku dedi bana
Geçen eşime sinirle aynı konu için tartıltıgımızda senin bana verdigin haftalık harçlıgı ben günlük harcıyordum bekarken dedim ama hakkatende öyleydi haftada yüz lira bırakır cüzdanıma koyar ayrıyetten kredi kartından istedigini al diyor ben kendisine kıyamadıgımdan almıyorum hiç bişey3100 lira maaşla nasıl geçiniyorsunuz nasıl isteklerinizi yerine getirebiliyor eşiniz ben orada kaldım
Geçin rızkı bitti o devirler artık,mide nasıl doyacak diye insanlar pazardan marketlerden yerlerden topluyorlar artık bazı ürünleri.Rabbim rizkiniza kefilim ben diyor yetinmeyi bilirsek Rabbim yardim eder..her sey para degil bunu calistiktan snra cok iyi anladm
Kesinlikle bir kadının kazandığı parayı kendine ailesine harcamak lüksü varken neden eşe muhtaç kalsın ki..Hiç sanmıyorum.
Ele verir talkını kendi yutar salkımı olmuş bu arkadaşınki.
İleride... belirsiz bir zaman ve malesef hesapta olan olmuyor.
Bu zamanda, bu ekonomik şartlarda hiç olmaz o dediği, hele hele iş hayatına ve ekonomik özgürlüğe sahip olmuş biri için hiç olmaz.
Ben bu zihniyeti ve kaynağını çok iyi biliyorum ama burada söylemicem. Aynen yetinmeyi bilince her şey duzeliyor aynen. Intihar eden insanlar da yetinmeyi bilmemekten hep. Tabii ne sandınız, yetinmeyi bilseler borç içinde mi yüzerler?Rabbim rizkiniza kefilim ben diyor yetinmeyi bilirsek Rabbim yardim eder..her sey para degil bunu calistiktan snra cok iyi anladm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?