Çalışmak istediğim ve ondan gizli başvuru yaptıgım için Eşim bana küstü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yahu eşiniz bir dönüp etrafına baksın.
Kadın çalışmasın diyenler bir zahmet boşanma oranlarına bir baksınlar. Çalışma demek kolay da eşimden asla boşanmam diyen kaç erkek var?

Hadi onu geçtim eşinizin sizden sonra öleceğinin garantisi mi var? Bu durumda ortada kaldığınızda ne olacak? Belki 10 belki 20 yıl sonra ortada çaresiz kaldığınızda inanın elinizden hiç tutan olmaz, elalem bu yük nereden geldi çalışsaymış derler. Yaşlılığınızda bir türlü çöpe atılamayan kırık koltuk gibi davranıyor millet, herkes eşiniz değil.

Bunları da geçiyorum gelen maaş 3100 tl, çok az bir miktar, açlık sınırının altındasınız. İki gün sonra evladınızı kucağınıza almak istediğinizde taş mı yiyecek bu çocuklar?

Allah elinize kuvvet, zihninize çalışma azmi bahşetmiş, çocuk rızkıyla gelir derler işte o rızk sizsiniz. Çalışamayacak durumda da olabilirdiniz size verilen nimeti aklı reddetmeyin.

Büyüklerimizin döneminde evin erkeğinin tek çalışacağı varsayılırdı, maaşlar da ona göreydi. Şimdi ise her iki tarafın da çalışması gerekiyor ki çocuklar açlık yaşamasın.

Bir anne baba olarak en büyük öncelik evlatlarınızdır, bu kadar az maaş ile evde oturma şansınız yok. Şimdi küsebilir, umursamayın. Dağ gibi mama bez paraları gelince gözünüzün içine bakacak merak etmeyin.

Onların inanışında kadın çalıştırılmazmış kurandada yazıyor aç oku dedi bana
Allah Allah kadınlar ticaret bile yapabilir, ne alaka. Hatta daha dün Kuveytli bir kadınla ilgili haber okudum. Kadın 10 milyar dolarlık fon şirketi yönetiyor, dünyanın en güçlü ilk 100 kadını listesinde.

İlerde çalışmamayı düşünüyormuş.

Bu üye eşim yardım etmiyor, hem ev hem çoxuk bana kaldı, yoruluyorum dese üzülürdüm

Var böyle erkekler. Kafalarına kuş pisleyesiceler

Ama üye kendi de inanmış ev işi çocuk işi kadın işidir diye. Buna ne yalan söyliyim daha çok üzüldüm. Anladığım kadarıyla çocuk da yetiştiriyor. Bu düşünce nesilden nesile geçecek.

Şimdi hamileyim, oğlum olsa da kızım olsa da ev içinde sorumlulukları aynı olacak. Sofra hazırlarken 3 4 yaşında tutuşturacağım eline peçeteleri, hadi sen koy diyeceğim.

Hanımefendi biz de kervanlara katılıp gitmiyoruz kadınlar olarak üretiyoruz, ülkemize,ailemize ve kendimize katkı sağlıyoruz.
Uretin hanimefendi kimse size uretme demiyor bende calisam biri olarak soyluyorum evimde oldugum gunleri iple cekiyrum ve daha rahatim evimdede uretirim gerekirse bir cocuga bakip guzel yetistirebilmek butun islerden daha kiymetili bana gore

Düşünce yapıları birde,belkide öyle yaşadı öyle gördü.
Kesinlikle çocuklarımıza birşeyler öğretebilirsek ne mutlu bizlere.
Benim torun bile annesi bişey istedmi koşup getiriyor mesela daha 30 aylık yani..

3100 neye yetiyormuşta her istediginiz oluyormuş. Fatura ödeyip, karin doyurmak mi geçinmek, yetmek. Caniniz sıkılır tabi butun gun evde otururken disarda gezmek, hobi edinmek, etkinliklere katilmak bedava değil cunku para lazim.
Hoş suan pandemi var herkes eve kapali hemen hemen.

İlerde çalışmamayı düşünüyormuş.
Hiç sanmıyorum.
Ele verir talkını kendi yutar salkımı olmuş bu arkadaşınki.
İleride... belirsiz bir zaman ve malesef hesapta olan olmuyor.
Bu zamanda, bu ekonomik şartlarda hiç olmaz o dediği, hele hele iş hayatına ve ekonomik özgürlüğe sahip olmuş biri için hiç olmaz.

Konu sahibi hamile kalsa kocası utanmadan arlanmadan kadın doktor ister
Yani böyle eşini çalıştırmayan erkekler, yeri gelince eşimi kadın doktor muayene etsin, doğuma kadın ebe/hemşire girsin, çocuğuma kadın öğretmen gelsin diyorlar. Şeyi merak ediyorum mesela bu tip hassasiyeti olanlar özellikle kadın güvenlik görevlileri tarafından aranmak istiyorlar. Kadınlar komple işi bıraksa, erkek görevli tarafından aranmayı kabul edecekler mi?

O zmanda sartlar zormus ama bu kadar luks yoktu

Bir örnek:
O zamanlar teknoloji ona göreydi, şimdi var ve lüks müdür?
Çocuğunun okulunu takip edeceği, ödev araştıracağı tableti- düzenli internet bağlantısı.
Bilgisayar, modem.

Bunlar ihtiyaçtır, öğrenci olan evde.

İletişim çağındayız, cep telefonları ihtiyaçtır, fotoğraf çekip gönderebileceğiniz, görüntülü araşabileceğiniz telefonlar.
Bunların düzenli, eksiksiz temini için de tek kişinin konuda belirtilen maaşı yetmez, yemeden içmeden gezmeden kısarlar, bunlar da ihtiyaç.

O zaman farklı, bu zaman farklı.
O zamanın gerekleri farklı, bu zamanın gerekleri farklı, lüksleri farklı.
Bu ayırımın yapılamıyor oluşundan gına geldi.

Lüks olarak düşündüğünüz şey giyim kuşam gezme tozma. Ama bu devirde asil lüks yaşamaya calismak. 60 70 liralık sıvıyağ satın alabilmek mesela lüks.
ben dugunlerde yapilan gereksiz luks harcamalari kasttettim Suan her sey pahali evet ama eskiden de insanlar karneyle sirayla aliyolarmis yiyeckleri o gunleride unutmayalim

Onların inanışında kadın çalıştırılmazmış kurandada yazıyor aç oku dedi bana
Arkadaşım sizin eşiniz, Facebook şifresini bile kendiyle birlikte amcasının eşinin doğum tarihini koyan insan değil mi? Aralarında ki yakınlıktan dert yandığınız yorumları hatırlıyorum.

Sizin çalışmanıza din üzerinden laf edeceğine kendi abuk sabuk ilişkilerine baksın.

3100 lira maaşla nasıl geçiniyorsunuz nasıl isteklerinizi yerine getirebiliyor eşiniz ben orada kaldım
Geçen eşime sinirle aynı konu için tartıltıgımızda senin bana verdigin haftalık harçlıgı ben günlük harcıyordum bekarken dedim ama hakkatende öyleydi haftada yüz lira bırakır cüzdanıma koyar ayrıyetten kredi kartından istedigini al diyor ben kendisine kıyamadıgımdan almıyorum hiç bişey

Sizin durumunuzda birinin mutlaka çalışması gerektiğini düşünüyorum. Herkes gelecek için kenara para biriktir, eşinin eline bakma demiş. Bu düşünce zaten günümüzün yaygın düşüncesi, benim de çalışmayı çok sevdiğim yok ama garantim olsun diye çalışıyorum. Ancak sizin durumunuz biraz farklı. İnsanlar çeşit çeşittir, bana imkan verseler 3. üniversitemi okurum, sanatla uğraşırım. Arkadaş çevrem zaten var 15 günde bir görsem yeter. Ancak siz iş hayatını çok seviyorsunuz, iş ortamınıza geri dönmek hayaliniz olmuş. Eşinizin de razı olacağı, iyi bir iş ortamı olan bir işi inşallah bulur da çalışırsınız.

Rabbim rizkiniza kefilim ben diyor yetinmeyi bilirsek Rabbim yardim eder..her sey para degil bunu calistiktan snra cok iyi anladm
Geçin rızkı bitti o devirler artık,mide nasıl doyacak diye insanlar pazardan marketlerden yerlerden topluyorlar artık bazı ürünleri.

Kesinlikle bir kadının kazandığı parayı kendine ailesine harcamak lüksü varken neden eşe muhtaç kalsın ki..

Rabbim rizkiniza kefilim ben diyor yetinmeyi bilirsek Rabbim yardim eder..her sey para degil bunu calistiktan snra cok iyi anladm
Ben bu zihniyeti ve kaynağını çok iyi biliyorum ama burada söylemicem. Aynen yetinmeyi bilince her şey duzeliyor aynen. Intihar eden insanlar da yetinmeyi bilmemekten hep. Tabii ne sandınız, yetinmeyi bilseler borç içinde mi yüzerler?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…