Çalışmak istediğim ve ondan gizli başvuru yaptıgım için Eşim bana küstü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eskiden karneyle aliniyordu simdi cok şükür herkes rahatlikla ekmek aliyor. Ekonominin ne iyi (!) oldugunu malum kisiler gibi anlatmaniz... sirada ne var yol yapti falan bekliyorum çünkü ben.
O malum kisilerden degilim merak etmeyin.benim fikrim boyle neden saygi duymuyorsunuz..calisan deyince calismayin deyince kotu oluyor demek.

Kusura bakmayın ama 3100 tl ile iyi değil anca kötü geçinirsiniz. Eşiniz gurur yapıyorsa yaklaşık 2-3 katını daha kazansın bi zahmet. Malum hayat pahallı ve eminim ilerde çocuk istyeceksiniz.

Konu sahibi geciniyoruz biz yetiyor demis degil mi ben ona gore yorum yaptim isteyen istedigi gibi calissin benim fikrim boyle.
Cocuk yok diye geciniyorlar. O da hanimefendi hicbir sey harcamıyor. Yeme icme fatura bir de varsa kira bu kadar.

Son düzenleme:
Uretin hanimefendi kimse size uretme demiyor bende calisam biri olarak soyluyorum evimde oldugum gunleri iple cekiyrum ve daha rahatim evimdede uretirim gerekirse bir cocuga bakip guzel yetistirebilmek butun islerden daha kiymetili bana gore

Buna elbette itirazım yok.
Keşke bir 3 yıl doğum izni verseler de anneler kreşe kadar çocukları ile tüm gğn beraber olsa. Annelik en kutsal meslek.

Mesele şu, çocuk büyüyüp okula gitme çağına geldiğinde anne evde ne yapacak? Biraz da tepkiler bu noktada başlıyor, tüm gün evdesin ne yaptın gibi.

Çalışma derken illa ki maaşlı bir iş olmasına gerek yok, dolma sarmak tarlada çapalamak da gayet iyi hatta çok zor işlerdir yeter ki kadının bileğinde bir altın bileziği bir yeteneği olsun.

Rabbim rizkiniza kefilim ben diyor yetinmeyi bilirsek Rabbim yardim eder..her sey para degil bunu calistiktan snra cok iyi anladm
Yoo her şey para. Rızık sizin dediğiniz gibi evde oturup kanaat edip bekleyelim gibi bi şey değil. Ayrıca kuranda Doğrusu, insan için kendi çalışmasından başka bir şey yoktur.” der. Bakın erkekler demiyor insanlar diyor herkes çalışacak elinden geldiğince yani. Önce çalışacaksınız sonra rızk bekleyeceksiniz Allah'tan.

Sahsen bir kadinin ev hanimi olmak istemesine karsi degilim. Ama ona göre önlemler alinacak:
-kadinin emeklilik gibi imkani varsa ayliklari yatirilacak
-alternatif olarak kadin icin belli bir para her ay kenara atilacak
-dünyanin 1001 türlü hali var. Esi hasta olabilir, kazadan vefat edebilir ve dahasi. O durumlar icin kadinin elinde muhakkak bir meslegi olmasi sart.
Bizim dinimizde kadinin calisma zorunlugu yok (!) Belki ama artik eskisi gibi ailedeki erkekler kizkardeslerine annelerine babalarina yardim etmezken/edemezken biri tutup yengesine de yardim etmez/edemez. Onun icin kadinin gecimini madem calismasini istemiyor adam gibi garantiye alsin. Yani ev alsin mesela. Öyle sana oyun konsolu alayim diye olmuyor bu isler.

Eklentiler

• 20210118_141458.webp
    33,3 KB · Görüntüleme: 109
Atandm o yuzden calisiyorm
Yani ne farkeder, erkek evi geçindirir mantığındaysanız atanmaya neden uğraştınız? Yetinene yeter modundaysanız size yetmedi mi yoksa siz mi yetinmediniz?
Millete yargı dağıtırken kendi hayatınıza bakın önce.
Burada mecbur olduğu için çalışan, keyfi için çalışan, kariyer için çalışan yahut çalışmak isteyip çalışamayan bir sürü kadın var. İnsanları incitiyorsunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…