- Konu Sahibi Meltemmisin
-
Zor zor dediğiniz nesi zor
Erkek calissin ben istemyorum.dine gore bakarsak kadinin evde olmasi gerekli.Yoo her şey para. Rızık sizin dediğiniz gibi evde oturup kanaat edip bekleyelim gibi bi şey değil. Ayrıca kuranda “Doğrusu, insan için kendi çalışmasından başka bir şey yoktur.” der. Bakın erkekler demiyor insanlar diyor herkes çalışacak elinden geldiğince yani. Önce çalışacaksınız sonra rızk bekleyeceksiniz Allah'tan.
Atandm o yuzden calisiyorm
3100 TL nasıl yetiyor çok şaşkınım.. Bizim evimiz var kirada biz kirada oturuyoruz 300 tl fark veriyoruz sadece. Eve aylık dolaba 1500 e yakın gidiyor faturalarda 600 civarı.. Ve daha ihtiyaçlar ve ister istemez kart borçları ödeniyor... Eşim ticaret yapıyor genelde 4 bin 10 bin arası kazanıyor. Değişiyor . Bende sizin gibi küçüklükten beri çalışıyorum çalışmak istediğmi de evlenmeden önce dedim tabi çalış boşuna okumadın ya istediğin gibi olsun dedi. Bende birikim yapmaya çalışıyorum evimize destek olsun diye. Çalışma diye diretseydi altında bişey arardm ekonomik özgürlüğümü elimden almaya çalışıp beni etkisiz hale getirmeye çalışmak demek bu. Ama her ay sigortamı ödeyip elime de her ay maaş verse şikayet etmem pek.. Ama sizin kocanız 3100 tl ile anca kendinize yetmenize yeter oda birikim yapamadan..Ben bundan bir yıl öncesine kadar çalısıyordum 14 yaşımdan beri okula giderken dahi çalıştım hep .7 ay önce evlendim .1 yıl öncesinde ise aşçılık yaptıgım yerde erkek eleman almadıkları 80kiloluk agır cuvallar taşıdıgım için belimi incittim dayanmadım işin agırlıgına ve ayrılmak zorunda kaldım bunun yanı sıra çalışırken silahlı güvenlik sınavlarına girdim ve kazandım çalışma belgem var.eşim cok iyi bir insan tek kötü yanı asla asla çalışmamı istemiyor,ben ilk aylarda sıkılmıyordum evimin düzeniyle oyalanıyordum haliyle artık sıkılmaya başladım kendisinin maaşı 3100 tl iyi kötü yetiyor .ama ben çalıstıgım günleri cok özledim bana her çalısmak istdgimde ben sana bakamıyormuyum neye ihtiyacın varsa almıyormuyum diye cevaplar veriyor,ondan gizli başvuru yaptıgımı öğrendi ve bana trip atıyor küs gerçekten ne yapcam bilmiyorum
Evet oyledir.eskiden babalar kac tane cocuga bakar evlendirirmis
Ironiden bile anlamıyorsunuz. Okudugunu anlamayan birinin atanabilmiş olmasina şaşıyorum.Evet ne demek istiyorsunuz.
Bunu yazarken utanmadınız mı?Rabbim rizkiniza kefilim ben diyor yetinmeyi bilirsek Rabbim yardim eder..her sey para degil bunu calistiktan snra cok iyi anladm
Tam bir ömür törpüsüBu arada evde temizlik yapmamda karısyor cam siliyorum yagmur yagcak kendini yorma diyor.yeri siliyorum temiz yer kendini nye yoruyorsun diyor yemek yapıyorum canım kolay yemek yapsaydın kendini yorma diyor
Nasıl yaşadığını bilmiyoruz,istediği herşeyi alabiliyormu acaba .Konu sahibi geciniyoruz biz yetiyor demis degil mi ben ona gore yorum yaptim isteyen istedigi gibi calissin benim fikrim boyle.
Bende şiştim zaten.Yoo girmeyeceğim. Ama içim şişmedi değil.
Lafı nasıl anladınız acaba..Yani intihar etmesi normalmi?
Ülkenin hali içler acısı o yıllarda babam hep anlatırdu karne olaylarını.savaştan çıkmış bir milletin belini doğrultmaya çalışması dillerinde hep.
geçen biri 15 sene önce araba yoktu dedi..
bir başkası buzdolabı yoktu dedi.
Zorla mı atadılar sizi nedir anlamadım?Atandm o yuzden calisiyorm
Dinimizde kadının çalışması haram değildir. Hiçbir yerde bunun yazdığını sanmıyorum. Kuranı hatim etti eşim böyle birşey yok diyor. Evine yetebiliyorsan eksik kalmıyorsan sıkıntı yoktur bana göre..Erkek calissin ben istemyorum.dine gore bakarsak kadinin evde olmasi gerekli.
Evet haklisiniz ben calismadan once bunun bilincinde degildim ise baslayinca anladm..o zmn farkli dusunuyordm deneyimleyince oyle olmadigini gordum ve niyetm kimseyi incitmek degil kendi fikrimi soyledim asil herkes benim ustume geliyorYani ne farkeder, erkek evi geçindirir mantığındaysanız atanmaya neden uğraştınız? Yetinene yeter modundaysanız size yetmedi mi yoksa siz mi yetinmediniz?
Millete yargı dağıtırken kendi hayatınıza bakın önce.
Burada mecbur olduğu için çalışan, keyfi için çalışan, kariyer için çalışan yahut çalışmak isteyip çalışamayan bir sürü kadın var. İnsanları incitiyorsunuz.
Sağlık çalışanı değilseniz hemen bugün istifa edebilirsinizErkek calissin ben istemyorum.dine gore bakarsak kadinin evde olmasi gerekli.
Biraz ufkunuzu mu genişletseniz? Atanmak için çalışıp atanan birinin neden çalışmak istiyorsun demesi hahahahahahahahhahahah. İstifa edin o zaman. Sırf atandım da çalışıyorum demek de diğer işleri küçümsemekten başka bir şey değilNeden calismak istiyorsunuz ki cok sukur geciniyormussunuz calismak kendini skntiya sokmaktan baska bisey degil kadin icin sklmakta bana tuhaf geliyor kitap okurum is temizlik yemek niye skilayim ki evimde
Tamam kocan sana kiyamiyor sen calişma.Bu arada evde temizlik yapmamda karısyor cam siliyorum yagmur yagcak kendini yorma diyor.yeri siliyorum temiz yer kendini nye yoruyorsun diyor yemek yapıyorum canım kolay yemek yapsaydın kendini yorma diyor
Hahahahhaha. Kadınlar çalışamaz evde çocuk büyütür ama atananlar hariç diye ayet hadis falan mı varAtandm o yuzden calisiyorm
Erkek calissin ben istemyorum.dine gore bakarsak kadinin evde olmasi gerekli.
Aa muhafazakar milletvekili, bakan bile var ülkemizde.Onların inanışında kadın çalıştırılmazmış kurandada yazıyor aç oku dedi bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?