Çalışmak İstemiyorum :((

allah gönlünüze göre versin..

valla canım bende çalışmak istemiyordum evlenince işler değişti hatta eşimde istemiyodu evlendik 2 ay sonra işe başladım hep çalıştım halada çalışıyorum istemedende olsa ama mecburen kira vs. bir sürü masraf kimsedende destek yok anlıycan durum bu mecr,bur kalınca her şey olur

benim de tam tersi calısmayı deli gibi istiyorum univ mezunuyum gayette iyi bir bolumden ama benim dar bakıslı esim calısmamı istemiyo,sebebi de beni kimseye ezdiremezmiş ben kimsenin altında olmamalıymısm kimse bana emretmemeliymiş Aslında cok sukur ihtiyacımız yok maddi durumumz fena deil ama ben yinede calısmak istiyorum evde butun gun oturmaktan sıkılıyorum hiç komsum yok butun yakın arkadaslarımda ya iş dolayısıyla ya da evlilik yuzunden sehir deiştiler ben kaldım tek basıma calıssam mutlaka sosyallesirmde ama........ Allahtan annecim burda da onla cıkıp geziyoruz arada

bu düşünce bendede var özellikle yazın

evden cıkarken ayaklarım geri geri gitmek istiyoooo

aman tatlım bırak işte ne güzel çalışma bebek yap bebişne ba kvakit geçer anlıyorum iyi bi bölüm okudun ama iş verenlere köle oluyosun iştee eşin haklı bi yandan

aman tatlım bırak işte ne güzel çalışma bebek yap bebişne ba kvakit geçer anlıyorum iyi bi bölüm okudun ama iş verenlere köle oluyosun iştee eşin haklı bi yandan

ne bilim tatlım yaa sanki 6 senem cope gitmiş gibi hissediyorum bebiş de dusunmuyorz daa evde de cok bunalıyorum ne diim hakkımzda hayırlısı olsun

Ben calisan bir kadinim; ve cok memnunum
Calisan kadin:
1-Ekonomik ozgurluge sahiptir. Istedigini alir, kimseye hesap vermez
2-Sosyal cevresi vardir, aktif bir insan oldugu gibi aktif bir cevreye de sahiptir.
3-Cok yorulur, eviyle gerektigi kadar ilgilenemez, sabah yatagini bile kapatamaz. Bazen evini b.k goturur.
4-Eger cocuk sahibi ise cocugu ile yeteri kadar ilgilenemeyebilir.
5-Esinin ailesi tarafindan asla "oglumun parasini yiyosun, oglumun sirtina kambursun" gibi laflar isitmez. Hatta saygi gorur.
6-Ileride esiyle bosanma gibi bir problem yasamasi durumunda velayet davasinda sansi yuksektir. Cocugunun velayeti direkt calisan anneye verilir.
7-Her nekadar yorulsa da hizli yasamaya, herseyi yetistirmeye alisiktir, uyusuk degildir. Hayatini kolaylastirmak icin sunulan yenilikleri ve gelismeleri takip eder (internetten alisveris, kucuk kurslar, vb)
8-Vizyonu genistir, gunceli takip eder, izdivac programi seyretmez.
9-Kendini ise yaramaz ve amacsiz gormez.
10-Evde oturup,pastalar borekler yapip sismanlamaya vakit bulamaz ama onun yerine masabasinda calisirken totosunu buyutur :)
11-Esiyle anlasamamasi durumunda evliligi bitirme kararini bagimsiz olarak alabilir. (bu tabiki hos bisey degil ama mutsuz olup, esinden siddet gorup de bosanamam, kendime bakamam, ailem beni geri istemez diyen cok kadinimiz var maalesef)
12-Cok yorulup eve geldiginde kimi zaman fast food ya da durum soylemek zorunda kalabilir. Calisan bir kadin da olsa, eve durum soyledigi icin kendi kendine icerler.
13-Esi uzerine is yikmaz, yapabildigi surece yardim eder. Sende calisiyorsun, yoruluyorsun der. (ya da ben sansli azinliktayim)
14-Hayata daha genis aci ile bakar.Bugun iyiyim ama yarin ne olacagini Allah bilir diyip calisma sevkini arttirir. Muhtac kalmak istemez.
15-Sosyal sorumluluk projelerinde yer alir, bagis yapar, cocuk okutur. Bunun icin kimseye danisma geregi hissetmez.
16-Cukka sever, istif yapar (zor gunler icin)
17-Evde soz sahibidir, esi tarafindan saygi gorur.
18-Esinin isten gelince suratini asik gorunce ona anlayisli davranir, onu anlayabilir.
Objektif bakmaya, hem avantajlari, hem de dezavantajlari yazmaya calistim. Bunlar sadece su anda aklima gelenler. Daha cooook sayarim.
Haa bu arada, bu saydiklarimin tam tersinin de calismayan kadinlarin basina gelebilme ihtimali vardir.

simur, çok güzel özetlemişsin ellerine sağlık

şunuda eklemek istiyorum ben, her kadın ev hanımı olabilir ama her kadın iş kadını/çalışan kadın olamaz.

bu konuda genelleme yapmamaktan yanayım. bu madde dışında hemfikirim...evini b..k götürmeyebilir çünkü çalışan kadın tembellik yapmaya pek alışkın değildir bünye her daim bişeylerle meşgul olmalıdır, ayrıca daha düzenli planlı programlıdır (olmak zorundadır) ve bazı çalışan bayanların evi evde oturanlardan daha temizdir...gerekli gözlemler yapılıp bu kanıya varılmıştır.....haha ayrıca parası olduğu için 15 günde ayda bir evini dip köşe temizletip pırpl pırıl oturur bu da başka bir avantajı..:)))

Maddi yönün ağırlıkta değilse çalışmak zorunda değilsin manevi yönün zengin demek ki ,geçen bir sanatçın röpartajını okudum oda 08 başlayıp akşam 2
0 evde olmak istemezdim demiş herkesin düşüncesi farklı

doğru diyorsun, 3 cü maddeye bende katılmıyorum, hem çalışan kadının parasıda daha fazla olur yardımcı bayan tutar evini pok götürmez

kesinlikle katiliyorum, ama ben kendi yasadiklarimdan yola cikarak; mesela misafir geliyor, ertesi gun is var, gec kalkarsa misafir, mutfagi salonu oyle birakip yatiyorum, sabahta birakip cikinca aksam geldigimde evin hali cok kotu oluyor. Evi herzaman b.k goturmez zaten, arada sirada, bu gibi durumlarda yani.

Valla süper sıralamışsın arkadaşım.Bende çalışan evli bi kadınım..Bazen bende çalışmaktan sıkılıp evde oturayım diyorum ama olmuyor işte bukezde kendimi işe yaramaz hissediyorum..Dediğin gibi insanın kendine güveni oluyor ezilmiyor kocaya karşı...

Kendini cok iyi gelistiren, cok okuyan, tembellik yapmayan ev kadinlari da var onlara saygi duyuyorum ama dogruya dogru, cok buyuk bir kismi da kapi kapi komsu gezen, evlilik programi seyreden, birbirine pasta-borek tarifi veren, gezmeden,dedikodudan firsat buldugu kadar ev islerini yapan, kisisel gelisimden bihaber kadinlar. Bu da ulkemizin gercegi. Genelleme yapmiyorum. Kendini gelistiren kadinlara saygim sonsuz, tekrarliyorum.
Ama kadinlarin en kutsal gorevi cocuklarini yetistirmek. Ama bir cocuk yetistirebilmek icin, once kendini yetistirmeli kadin. Toplumdaki yeri de onemli cok ama fazla da derine girmeyim.
Kadinlar!!!Bos islere ayirdiginiz vakitleri azaltip kendinizi yetistirin, egitin, ogrenin, cocuklarinizi guzel yetistirin. Hem siz, hem de onlar oncelikle kendinize ve ailenize, sonra da topluma faydali bireyler olun.

her ev hanımının evi de her daim pırıl pırıl olmuyor zaten insanız.....

ben çalışmayı sadece maddiyatla eşleştirmiyorum....benim için ifade ettiği şey farklı....

bir de benim gördüğüm kendini gerçekten geliştirmiş ev hanımları komşu gezmelerinde günlerde konuşacak birşey bulamıyorlar onlar konuşsa da diğerleri pek anlamıyor ya da şöyle söyleyelim keyif almıyorlar...

annemin bisürü gün komşu gezmesini gördüm ama hiçbirinde ne bir kitap ne bir film ne de dünya görüşü dünya durumu gidişatı hakkında bişey duymadım...maneviyatı geliştirmek için, aklı geliştirmek için daha geniş bakabilmek için çalışmalı ya da ne bileyim sosyal ev hanımı olmalı (gezmeler günler değil ama sosyallikten kastım) örneğin interneti daha verimli kullanmalı, ben ev hanımlarının kendilerini geliştirmeleri için en iyi yol olduğunu düşünüyorum. sonsuz bilgi kaynağı, bütün gazeteler kitaplar yüzlerce ansiklopedi vsvsvs elinizin altında...merak ettiğiniz bişeyi sorun google amca söylesin...ben öyle düşünüyorum...

neyse konu saptı galiba ben susup kaçayım

ben de çalışan bi kadınım, yazılanlardan bir konuyu anlayamadım arkadaşlar, çalışan kadının maddi yönü ağırlıkta manevi yönü geride mi oluyor? manevi yönü ağır basan evde oturur ile ne denmek istenmiş çözemedim:44: yanlış yorum yapmak da istemiyorum

Evde oturan kadınların en büyük avantajı sömürülmüyorlar eşleri veya akrabaları tarafından ben birde bütün kadınlar kendi paralarını tamamen kendileri istedikleri gibi harcadıklarını sanmıyorum etrafta çok yiyici var

onların da emeğinin sömürüldüğünü düşünüyorum ben, nasılsa gelin evde bana hizmet etsin bana gelsin gitsin, daha çok pasta börek yapsın diye beklerler. belki geç kalkmak istiyor belki kendi kafasına göre tembellik yapmak istiyor, ama evde olduğu için eşinin de beklentisi fazla oluyor.

ben bilmem er'im bilir..
bence çalışmak istemeyen bayan kendine güvenmeyen bayandır
söyledim işte
fazla taşlamayın beni..

Son düzenleme:

bi çoğuna hatta hepsine katılıyorum
ben de zaman zaman evimin kadını çocuklarımın anası olucam
diye hülya koçyiğit pozlarında gezmiyo değilim
ama bu genelde kısa bi tatilden sonra işimi özledim
mesai yapmak istiyorum mızmızlanmalarımla son bulur
çalışmak iyidir
para kazanmanın verdiği güveni
eşiniz verdiği harçlık vermez.
kendine yetebilmek kimsenin parasına muhtaç olmamak
ezilmemek için her kadının meslek sahibi olması gerektiğine inanıyorum.
yapılan araştırmalar da gösteriyo zaten çalışan kadınların bi çoğu
şiddet ve ihanet durumlarında bağımsızlıklarını devam ettirebilecekleri
bi geliri olduğu için oturup çile çekmiyo
çalışan kadınların artmasıyla boşanma oranlarının artmasının
paralel uzantıda olduğunu okumuştum bi yerde.
üstelik kendi kişisel zevklerimi yapma hakkını ancak kedi paramla
yapma lüksünü görüyorum kendime.
çalışmaya paraya ihtiyacım yok şükür eşiminin kazancı yeter ama
sırf keyfim için oturduğum yerde 500 küsür oje alalamam mesala onun parasıya
ya da ne bileyim çok beğendiğim ama ben de zaten var olan aynı çantanın başka
rengini alma şımarıklığını gösteremem
başkası için değilkendim için çalışıyorum
çatır çatır da yiyorum
sefam olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…