Çalışmak istiyorum ama eşim izin vermiyor :(

Sanırım bana ithafen yazdınız.
Evde çalışmak, bütün işi yüklenmek kadının görevi mi peki? Bu nereden çıktı? Eşler çalışıp para kazanıp, ev işlerini bölüşmesi daha makul gelmiyor mu?
Yapılan çocuk da sadece annenin değil di mi? Çalışan para bakıcıya, kıyafete gidiyor diye hesaplamayı bir kenara bırakırsak ekonomik özgürlük kavramını duydunuz mu? Kendi ayakları üzerinde durabilmek, kimseye maddi anlamda muhtaç olmamak, kimse istemez ama biten bir evliliğin ardından kaldığı yerden hayatına devam edebilmek, hayatta üretebilmek, yaşamın içinde yer alabilmek vs. bunların hepsi en az maddi boyut kadar hatta belki daha da önemlidir.
Evdeki işlerin hepsini, çocuğun ilgi ve bakımını tamamen kadına yükleyen bakış açısı daha eziyet edici kanımca.
kimseye ithafen degil fikrimi yazdim.
simdi once var olandan bahsedelim.calisan kac kadinin esi cocuklari ev islerini kadin kadar sahipleniyor?bikac ornek verebilirsiniz ancak bu orneklemler de evreni temsil etmez Turkiye de.cunku erkege is yaptiran bir duzende buyumuyorlar.bu var olan.
olmasini istedigimize bakalim.erkek de kadin kadar elini tasin altina koysun iatiyoruz degil mi?ama cocuk annenin karnindan cikiyor.anne emziriyor.anneye uc yasina kadar ihtiyaci var.bosanirken cocugumun bana ihtiyaci var ama babaya vermem diyorsunuz degil mi?
velhasili jelam ben kimseye calis ya da calisma vs diyemem.sahsi gorusum kadinin gunumuzde resmen kolelestirildigi.evinde koleydi simdi hem evinde hem isinde köle.zaten bakiciya ve kiyafete gidecek bir para icin calismak anlamsiz.cocugunun egitimiyle ilginilmesi bence daha mantikli.

simdi once var olandan bahsedelim.calisan kac kadinin esi cocuklari ev islerini kadin kadar sahipleniyor?bikac ornek verebilirsiniz ancak bu orneklemler de evreni temsil etmez Turkiye de.cunku erkege is yaptiran bir duzende buyumuyorlar.bu var olan.
olmasini istedigimize bakalim.erkek de kadin kadar elini tasin altina koysun iatiyoruz degil mi?ama cocuk annenin karnindan cikiyor.anne emziriyor.anneye uc yasina kadar ihtiyaci var.bosanirken cocugumun bana ihtiyaci var ama babaya vermem diyorsunuz degil mi?
velhasili jelam ben kimseye calis ya da calisma vs diyemem.sahsi gorusum kadinin gunumuzde resmen kolelestirildigi.evinde koleydi simdi hem evinde hem isinde köle.zaten bakiciya ve kiyafete gidecek bir para icin calismak anlamsiz.cocugunun egitimiyle ilginilmesi bence daha mantikli.
Kadın ne evinde ne de işinde köle, evinde eşiyle beraber düzenini kurar ayrıca gider mis gibi, cinsiyetçi söylemlerden uzak, bir insan olarak çalışır. Erkeklerin egemenliğini, rahatlığını, iş yapmaz onlar fikrini en başta kadınların kabul etmemesi gerekir. Bu böyle diye kabullenmek işin kolayına kaçmayı ve güçsüzlüğü gösterir.
Hala çalışmayı, bakıcı ve kıyafet parası olarak tanımlamanıza değinmiyorum bile...
İş bu iş diyen benim... İş bu iş diyenler diye başlarsanız cümleye bana ithafen olur.
Karşılıklı diyaloğa girmek niyetinde değilim, yeterince kendi fikrimi ifade ettiğimi düşünüyorum. Benim cümlemi kullanınca cevap verdim. İyi günler...

yşınız genç olduğu için daha edilgen hissediyor olabilirsiniz, yoksa nişanlıyken onun isteği ile işten ayrılmazdınız. ekonomik özgürlük, özellikle kadına şiddetin bu derece zıvanadan çıktığı bir dönemde kadının en önemli gücü. bu gücü yabana atmayın. o eve sizinde maaşınızın az veya çok giriyor olması size duyulan saygıyı emin olun değiştirecek. burdan lütfen kimse ben çalışmıyorum eşim bana saygısız mı yani anlamı çıkarmasın. eminim çoğunluk benim ne demek istediğimi çok net anlıyor. işe girin, kararlı olun ve adım atın. ayrıca kimse için hayatınızda bu derece önemli kararları kendi aleyhinize olacak şekilde almayın.

Kadın ne evinde ne de işinde köle, evinde eşiyle beraber düzenini kurar ayrıca gider mis gibi, cinsiyetçi söylemlerden uzak, bir insan olarak çalışır. Erkeklerin egemenliğini, rahatlığını, iş yapmaz onlar fikrini en başta kadınların kabul etmemesi gerekir. Bu böyle diye kabullenmek işin kolayına kaçmayı ve güçsüzlüğü gösterir.
Hala çalışmayı, bakıcı ve kıyafet parası olarak tanımlamanıza değinmiyorum bile...
İş bu iş diyen benim... İş bu iş diyenler diye başlarsanız cümleye bana ithafen olur.
Karşılıklı diyaloğa girmek niyetinde değilim, yeterince kendi fikrimi ifade ettiğimi düşünüyorum. Benim cümlemi kullanınca cevap verdim. İyi günler...
en sevmedigim olay yazdigimin disindaki ithamlar iyi okuyun o konuya bi daha donmeyecegim.

yeni ekleyecgim seyse her kadin calisacak diye bir sey yok bence.isteyen calisir istemeyen calismaz.sizinki de calismayacaksin kadar baskidir bence.

egitimini aldigi isi elbette yapsin isterse tabi.ama burada soz konusu yirmi yasinda mesleki egitimi olmayan bir hanim.onu da gecelim herhangi bir egitimi olmayan biri kasiyerlik garsonluk gibi isleri zaten bosandiginda da bulabilr.bunun icin egitim gerekmez.illa calisacagim deyip cocuklarini bakiciya birakmaya gerek yok bence.isterse calisir kimse karisamaz ama illa baskilamaniz bana mantikli gelmiyor.

Merhaba hanımlar size dert gibi gelmeye bilir ama inanın çok bunaldim artik evde oturmaktan :KK43: 11 aylık evliyim esimle 2 yildir tanışıyoruz tanışmadan önce calisiyodum nisanlandiktan sonra isi birakmami istedi bıraktım askere gidecekti çünkü akli bnd kalmasın diye ama simdi evdeyim artik çok sikildim sürekli çalışıyordum simdi evde olmak beni çok bunaltmaya başladı esimde çalışmama izin vermiyo çok aşırı kıskanç napcam bilmiyorum aranızda bnm gibi olan varmıdır acaba :KK43:

hatayı en başta yapmışsınız, çalışınca aklı sizde kalıyorda çalışmayınca mı içi rahat ediyor. üzgünüm ama kafa yapısı baştan yanlış zaten, eşinize bu işlerin çalışma ile ilgisi olmadığını, size güvenmesi gerektiğini öğretmeniz lazım ne yazık ki en başta onun gibi düşünerek işten ayrılmakla hatayı siz yapmışsınız :KK43:

Erkeklerin kadini pasiflestirme bahaneleri volume 1737338392 "aklim sende kalmasin."

Nisanlilik doneminde onun istegiyle isten ayrildiginiz icin simdi onu yeniden ise donmeye ikna etmek zor olur. Vazgecmeyin.

Esin ne is yapiyor? Ne kadar kazaniyor ? Eviniz var mi? Emekli olabilmen icin sigortani yatiriyor mu? Ya da senin adina bireysel emeklilik hesabin var mi? Bunlara gore cevabim degisecek cunku

Kızım da çalışmayacaksa evinin hanımı olacaksa neden eğitimiyle ilgileneyim ki. Bütün gün ev işi yapar kızıma da onları öğretirim artık.

Ve bir konu sahibi daha eşinin gömülmesine dayanamayıp hayatından memnun olarak aramızdan ayrılır. Evet amacımız buydu. Hadi git şimdi eşinin kıymetlisi ol. :-)
Aynen. Bir de Allah herkese kendindeki gibi bir koca versin demis. Birak Allah askina. Allah korusun dedim icimden. Evde sus bebegi gibi oturtup koca bekletecek, hayatta karisi kendi icin bir milim bir sey yapamasin, gelismesin isteyen adam eksik olsun bana. Kiymetli bebek filan, geciniz. Komikligin luzumu yok. :) Kendi bunlara kanacak kadar toy olabilir, ama buradakilere satamaz iste.

ya sizlere de hak veriyorum.universiteye gitmeyi meslek sahibi olmak icin gerekli goren bir anlayistan neyse bu da son yorumdu bitti

Aynen. Bir de Allah herkese kendindeki gibi bir koca versin demis. Birak Allah askina. Allah korusun dedim icimden. Evde sus bebegi gibi oturtup koca bekletecek, hayatta karisi kendi icin bir milim bir sey yapamasin, gelismesin isteyen adam eksik olsun bana. Kiymetli bebek filan, geciniz. Komikligin luzumu yok. :) Kendi bunlara kanacak kadar toy olabilir, ama buradakilere satamaz iste.

Adam cinsiyetçi söylemlerin bir numaralı cümlesini sarf etmiş. Senin bünyen zayıf dayanamazsın. Allahım diyorum keşke keşke bana da bunlara kanacak akıl vereydin. Sürekli mücadele hayat kavgası içinde olmayaydım.

Konu sahibine gereksiz yuklenilmis.

Bende calisan bir bayanim. Meslegim var universite okumusum diplomam var. Cok sukur emegimin karsiligini alabiliyorum. Sosyal haklarim var ve en onemlisi is arkadaslarim benim gibi egitimli insanlar.

Konu sahibi daha 20 yasinda lise mezunu ve belirli bir meslegi yok. Calisirsa kasiyerlik tezgahtarlik yapacak ya da kucuk bir konfeksiyonda felan calisacak. Belki haftanin 6 gunu sabah aksam calistirilip eline asgari ucret verilecek. Hasta olsa surat asilicak rapor alsa isten cikartilacak.

Sizler memur, muhendis, avukat, doktor, ogretmen vs vs vs bayanlarsiniz. Kendinizi bu kizla bir tutup kiz uzerinden ego tatmini yapmissiniz resmen. Ha diyeceksiniz ki bir muhendis bir avukat az mi calisiyor. Tabi ki az calismiyor ama karsilinda asgari ucrette almiyor. Herseyden onemliside saygin meslekleriniz var. Karsinizda size is yaptiran insanlar sizi ezmeye kalkmiyor. Ezse bile hakkinizi savunacak ya da rest cekip baska bir ise girecek insanlarsiniz.

Konu sahibiyle dalga gecmeniz hic hos olmamis.

Unuttugunuz bir nokta var ki hayatta her insan hayata sizin gibi bakmayabilir. Sizin gibi yetisip okuyup yuksek lisans yapip calisip kendi ayaklari uzerinde durmuyor ama onlar boyle mutlu. Lise bitirip sevdigi insanla evlenip sevdigi insanin onu calistirmamasini kendisine kiyamamasina baglayip mutlu oluyor. Herkes sizin gibi okuyabildigi kadar okuyup kendi ayaklari uzerinde durup bunlardan mutluluk duysa zaten herkes tek tip olurdu ama bu ulkenin insani cesip cesit.

Hayatta sizin gibi dusunmeyen insanlarda var. Cunku onlarin buyudugu yetistigi cevre sizinkinden cok farkli ve mutluluk duyacagi seylerde cok farkli. Sizin gibi dusunmeyen insanlari anlamayacalisin linc etmeden once.

Bende calisan bir bayanim. Meslegim var universite okumusum diplomam var. Cok sukur emegimin karsiligini alabiliyorum. Sosyal haklarim var ve en onemlisi is arkadaslarim benim gibi egitimli insanlar.

Konu sahibi daha 20 yasinda lise mezunu ve belirli bir meslegi yok. Calisirsa kasiyerlik tezgahtarlik yapacak ya da kucuk bir konfeksiyonda felan calisacak. Belki haftanin 6 gunu sabah aksam calistirilip eline asgari ucret verilecek. Hasta olsa surat asilicak rapor alsa isten cikartilacak.

Sizler memur, muhendis, avukat, doktor, ogretmen vs vs vs bayanlarsiniz. Kendinizi bu kizla bir tutup kiz uzerinden ego tatmini yapmissiniz resmen. Ha diyeceksiniz ki bir muhendis bir avukat az mi calisiyor. Tabi ki az calismiyor ama karsilinda asgari ucrette almiyor. Herseyden onemliside saygin meslekleriniz var. Karsinizda size is yaptiran insanlar sizi ezmeye kalkmiyor. Ezse bile hakkinizi savunacak ya da rest cekip baska bir ise girecek insanlarsiniz.

Unuttugunuz bir nokta var ki hayatta her insan hayata sizin gibi bakmayabilir. Sizin gibi yetisip okuyup yuksek lisans yapip calisip kendi ayaklari uzerinde durmuyor ama onlar boyle mutlu. Lise bitirip sevdigi insanla evlenip sevdigi insanin onu calistirmamasini kendisine kiyamamasina baglayip mutlu oluyor. Herkes sizin gibi okuyabildigi kadar okuyup kendi ayaklari uzerinde durup bunlardan mutluluk duysa zaten herkes tek tip olurdu ama bu ulkenin insani cesip cesit.

Hayatta sizin gibi dusunmeyen insanlarda var. Cunku onlarin buyudugu yetistigi cevre sizinkinden cok farkli ve mutluluk duyacagi seylerde cok farkli. Sizin gibi dusunmeyen insanlari anlamayacalisin linc etmeden once.

Konu sahibine baştan yüklenilmemişti aslında. Araya biri girdi saçma bir laf etti herkes ona sinirlendi..

Nefret ediyorum boyle konulardan ya, hayatını bir erkeğin verdiği izinlere göre yaşamak...bir erkek nasıl hayatını idame ettirmek için çalışmak zorundaysa kadın da aynı şekilde zorunludur...

Keske konuyu ve yorumlari anlayabilseydiniz...

Ve bir konu sahibi daha eşinin gömülmesine dayanamayıp hayatından memnun olarak aramızdan ayrılır. Evet amacımız buydu. Hadi git şimdi eşinin kıymetlisi ol. :-)

Kiymetlisi degil, bebegi :63:

Adam cinsiyetçi söylemlerin bir numaralı cümlesini sarf etmiş. Senin bünyen zayıf dayanamazsın. Allahım diyorum keşke keşke bana da bunlara kanacak akıl vereydin. Sürekli mücadele hayat kavgası içinde olmayaydım.

Cocuk dogurabilen bir varliga bunyesi zayif demek kadar komik bir sey yok.

Back
X