Çalışmak istiyorum ama eşim izin vermiyor :(

Erkeklerin fazla olduğu bir ortamda ogretmenlik yapıyorum; alanimdan dolayi doktora yaptigim sınıfta da erkek yoğunlukta. Çok şükür kimse yan gozle bakmadi. Benim sevgilim de kıskançtir ama beni bilir isime de egitimime de karışmaz. Bu arada 27 yaşındayım ve 4 senedir aynı okuldayim.

HALA DALGA GECIYORSUNUZ.otuzuna kirkina gelmis insanlarin bi de egitimli ve meslek sahibi oldugunuzu soyluyorsunuz.daha yirmi yasinda- belli ki toy daha erkenden evlenmis e egitimi de yok belli -bir kiza burada bu kadar yuklenip saldirmaniz gercekten berbat.daha fazla okumayacgaim.insanlarin boyle surekli ezecek birini aramalarindan fenalik geldi bana.
kimse zirvalamasin iyiligi icin diyorum falan diye birinin iyiligi icin boyle dalga gecilerek laf sokularak konusulmaz.

he bi de bu var:bunyen zayif kiyamam sana otur cocuklarinla ilgilen :)) bizdeki de kasarlanmis essek derisi bize bisey olmuyo.. gecen komsu ise basladi,aman hastalandi kiyamam 2. gun birakti isi.bu zihniyet calismasin zaten ya evde otursun.sonra is hayatonda kocalari trf egolari sisirilmis bi suru problemli kadinla ugrasiyoruz

bakin kizlar size bir sey soyleyeyim mi;kendinizi kandirmayin. beni de esim bana KIYAMADIGI icin calistiriyor.kendine guvenen,toplumda bir yeri olan,ona bagimli olmayan,her gun sikir sikir giyinip makyajini yapan,ama kendine laf getirmeyecek kadar mert namuslu biri olmaya devam etmem icin,bir gun bosanma.ihtimalimiz.oldugunda cocuklarina bakabilen,ihanete dayaga siddete bir suru amdavalliga sirf calismadigi icin sesini cikarmayan bir kadin olmayayim diye calis sen askim diyor.. :)

daha nişanlı iken çalışma diyen adama "tamam" derseniz evlenince de bunu kabul etmişsiniz demektir. büyük konuşmak istemiyorum, kız evladım var ama ben kocasının lafı ile çalışmayan kadınları gerçekten anlamıyorum.
insan böyle saçma kıskançlıklara neden kapılır? ya kendisi çalıştığı iş yerinde sürekli milletin karısını, kızını taciz ediyodur ya da karısının böyle yatkınlıklarını görmüştür. (sizin öyle yatkınlıklarınız var demek değil bu sakın yanlış anlamayın, kafasında kuruyor eşiniz demek istiyorum) bunun açıklaması yok başka.
herkes, her kadın çalışmak zorunda değil tabi ki. küçük çocuk vardır, şartlar uygundur, okumamıştır, iş bulamıyordur, canı istemiyordur... ama kocam izin vermiyor ne yazık ki acizlik göstergesi bir cümle. siz okuduysanız, çalışmak istiyorsanız bunun için izin istemeniz bile anlamsız...

bakin kizlar size bir sey soyleyeyim mi;kendinizi kandirmayin. beni de esim bana KIYAMADIGI icin calistiriyor.kendine guvenen,toplumda bir yeri olan,ona bagimli olmayan,her gun sikir sikir giyinip makyajini yapan,ama kendine laf getirmeyecek kadar mert namuslu biri olmaya devam etmem icin,bir gun bosanma.ihtimalimiz.oldugunda cocuklarina bakabilen,ihanete dayaga siddete bir suru amdavalliga sirf calismadigi icin sesini cikarmayan bir kadin olmayayim diye calis sen askim diyor.. :)

İŞTE BU :KK200:
BENCE KONU KAPANDI :super:

Lütfen mümkün olduğunca çoğalın :) Sizin gibi kadınlara ve sizlerin yetiştirdiği çocuklara ihtiyacımız var..:KK9::KK9:

Helal be..sizin gibiler artsın bu toplumda.
Ama bizim kadınımiz ezik ve özgüvensiz.
Kocaları olmadan yerlerinden kalkamazlar

ben de bu iş meselesi yüzünden nişanlımdan ayrıldım
sürekli işten çık çalışma falan derdi
elinden gelse eve zincirlerle kilitleyecekti
Aklı kalmasın demişsiniz pardon da size güvenmeyen adamla ne diye evlendiniz ?,
Sizin çalışıp çalışmayacağınıza karışmamalı. Sizin tercihinize bırakmalı.
O zaman siz de ona çalışma deyin çıkarmı işinden tabiki çıkmaz evi kim geçindirecek
peki ya siz çalışsanız da hayat standartlarınız daha güzel olsa
bu adam size nişanlıyken güvenmiyormuş evlenmişsiniz hala güvenmiyor

Çalışmayı ne olarak görüyorsunuz?
Aklının kalması ne demek biliyor musunuz? Sende beni aldatma, elalemle flörtleşme yatkınlığı var, ben de seni eve kapatarak buna mani oluyorum, hakaret değil de nedir bu?
İş bu iş...
Kendi de bu olasılıklarla mı işe gidiyor acaba? Ya da çalışan her kadına bu gözle mi bakıyor?
Ah neler denir de susacağım!

Nişanlıyken o hoş gelen kıskançlıklar böyle ömrünüzü yiyor işte, bir örnek daha.
Sen de rest çekip çalışabilecek bir inat, dik duruş göremedim daha çok dertleşmeye gelmişsin.
O zaman söylenecek tek söz kalmış, bu hayatı sen seçtin, şimdi de ceremesini çekeceksin.

is bu is diyenler eger saglam bir meslegi yoksa ben de kadinin calismasina karsiyim.hem evde calis hem cocuk yap hem disarida calis cok sacma.
ise gidecek diye cocuk bakiciya ya da kayinvalideye birakiliyor.anneden ayri baskasinin tarzinda yetisen bir cocuk.hele kayinvalideyse annenin yapmadedigine yap diyorlar genelde.tutarsiz buyutulen cocuklar..
bakiciysa calistigini bakiciya zaten veriyor.e kadin disarida baskasina hizmet etsin calissin aldigi para zaten bakici,kiyafet vs gidiyor
ha calisiyordur kazaniyordur en az 4000 5000 eyvallah calissin.ya da yarim gun bi istir peki.ama aldigin para masrafina denk gelen calisma bence kadina eziyet.evde yeterince sorumluluk var.
ha baslik sahibinin esininki kiskanclik onu tasvip etmiyorum o ayri.ama calisma kinusunda boyle dusunuyorum.

Sanırım bana ithafen yazdınız.
Evde çalışmak, bütün işi yüklenmek kadının görevi mi peki? Bu nereden çıktı? Eşler çalışıp para kazanıp, ev işlerini bölüşmesi daha makul gelmiyor mu?
Yapılan çocuk da sadece annenin değil di mi? Çalışan para bakıcıya, kıyafete gidiyor diye hesaplamayı bir kenara bırakırsak ekonomik özgürlük kavramını duydunuz mu? Kendi ayakları üzerinde durabilmek, kimseye maddi anlamda muhtaç olmamak, kimse istemez ama biten bir evliliğin ardından kaldığı yerden hayatına devam edebilmek, hayatta üretebilmek, yaşamın içinde yer alabilmek vs. bunların hepsi en az maddi boyut kadar hatta belki daha da önemlidir.
Evdeki işlerin hepsini, çocuğun ilgi ve bakımını tamamen kadına yükleyen bakış açısı daha eziyet edici kanımca.

Yan yanaydik çalışırken güzel olduğumu söyler hep kiskanctir seven kıskanır bnd çok kiskancim
Siz eşinize çalışma evde otur diyebiliyor musunuz? Hani siz de kıskançsınız ya?
Ya da çok acımasızsınız o size kıyamıyor ama siz ona kıyıyorsunuz.
Neresinden tutsam da elimde kalmasa...

Pardonda niye bu kadar heyecan yaptiniz?bu soylediginiz sartlar konu sahibinde yok maddi durumunda da sorun yok tek dert sıkiliyorum.. bende diyorum ca lis ma .

Heycan yapmiyorum. Ve konu sahibi biraz maddi sikinti var oldugundan bahs etmisti. Ayrica işe sadece para kazanmak icin gidilmez. Insanin kafasi dagiliyor, sosyallesiyor ve topluma faydasi oluyor.

Benim soruma halem cevap vermedin ayrica, bir erkek niye çalişan kadini kiskansin??

maddı durumum ıyı olsa esım ızın vermese calısmama vala hıc sıkayet etmem meslek kurumsal olmadıgı surece özel sektör de calısmak cok yıpratıyo ınsanı ınsanların agız kokusunu cekmek herkesı ıdare etmek hıc kolay degıl ısın aslı para kaznmak hıc kolay degıl bn olsam senın yerınde bebek yapardım bakardım cocuguma ev hanımı olmak kadar guzel bırsey yok ben 29 yasındayım 20 yasından berı calısyorum tamam kendı paran oluyo ama kocam paramı verdıkten sonra nıye calısyımde stres hep stres olayım :KK64:

Back
X