Çalışmak istiyorum ama eşim izin vermiyor :(

Çalışma izni de ne yaa? Kocanin soyadini tasiyorsun diye onun emrinde olmasi gereken bir köle olmadin ya!
Kocan saygisiz ve o bahsettigin kiskanclik değil güven eksikliği
Bu guven eksikliği sana değil kendine, yetersizlik ve degersizlik duygusu o kadar baskin ki egosunu seni kisitlayarak tatmin etme derdinde
Ya kır dizini otur ya da cingar cikar tum riskleri goze alarak!

Keske konuyu ve yorumlari anlayabilseydiniz...

Anlatin o zaman hanimfendi...

Sizinle ayni dusunmedim diye hemen anlamamis oldum degil mi?

Iste farkli dusuncelere tahammul yok derken aynen bunu kastetmistim.

Siz anlamissiniz ne mutlu size iste bosverin bende anlamayayim.

Bende bir kizin evlenmekten once okumasi kendini gelistirmesi bir meslegi olmasi gerektigini dusunen bir insanim ama benim gibi dusunmeyenlere internet ortaminda yuklenmiyorum.

Simdi bu kiz buradaki yorumlari okudu bir anda ufku gelisti. Gidecek simdi bosayacak kocasini lys ye girecek universite kazanacak meslek sahibi olacak e calisacak sonrada kendi gibi kariyer sahibi biriyle evlenecek degil mi?

Neyse ben burayi her yoruma acik bir platform diye biliyorum. Beni alintilayip size katilmiyorum. Soyle soyle demissiniz ama bence degil deseydiniz sozum olmazdi. Anlamamakla suclamak daha kolay tabi.

Bu da size yazdigim son cevaptir. internet aleminde karsilikli polemige girmeyi sevmem. Zira kimse kimsenin dusuncesini polemige girerek degistiremez.

Konu sahibine gereksiz yuklenilmis.

Bende calisan bir bayanim. Meslegim var universite okumusum diplomam var. Cok sukur emegimin karsiligini alabiliyorum. Sosyal haklarim var ve en onemlisi is arkadaslarim benim gibi egitimli insanlar.

Konu sahibi daha 20 yasinda lise mezunu ve belirli bir meslegi yok. Calisirsa kasiyerlik tezgahtarlik yapacak ya da kucuk bir konfeksiyonda felan calisacak. Belki haftanin 6 gunu sabah aksam calistirilip eline asgari ucret verilecek. Hasta olsa surat asilicak rapor alsa isten cikartilacak.

Sizler memur, muhendis, avukat, doktor, ogretmen vs vs vs bayanlarsiniz. Kendinizi bu kizla bir tutup kiz uzerinden ego tatmini yapmissiniz resmen. Ha diyeceksiniz ki bir muhendis bir avukat az mi calisiyor. Tabi ki az calismiyor ama karsilinda asgari ucrette almiyor. Herseyden onemliside saygin meslekleriniz var. Karsinizda size is yaptiran insanlar sizi ezmeye kalkmiyor. Ezse bile hakkinizi savunacak ya da rest cekip baska bir ise girecek insanlarsiniz.

Konu sahibiyle dalga gecmeniz hic hos olmamis.

Unuttugunuz bir nokta var ki hayatta her insan hayata sizin gibi bakmayabilir. Sizin gibi yetisip okuyup yuksek lisans yapip calisip kendi ayaklari uzerinde durmuyor ama onlar boyle mutlu. Lise bitirip sevdigi insanla evlenip sevdigi insanin onu calistirmamasini kendisine kiyamamasina baglayip mutlu oluyor. Herkes sizin gibi okuyabildigi kadar okuyup kendi ayaklari uzerinde durup bunlardan mutluluk duysa zaten herkes tek tip olurdu ama bu ulkenin insani cesip cesit.

Hayatta sizin gibi dusunmeyen insanlarda var. Cunku onlarin buyudugu yetistigi cevre sizinkinden cok farkli ve mutluluk duyacagi seylerde cok farkli. Sizin gibi dusunmeyen insanlari anlamayacalisin linc etmeden once.

Iyi de konu basligi bile "calismak istiyorum, ama esim izin vermiyor".
Burada kimse durduk yere konu sahibini secip hayatina yorum yapmadi. Kendisi bariz bir sekilde bir konu acti, ve biz de gereken yorumu yaptik. Sonra cevaplari tutarsizlasmaya basladi. Dun calismasina izin yok diye dertlenen kadin, bugun kocayi ovdu durdu. Buraya boyle bir konu acilirsa, boyle yorumlar alinir. Dramatize etmeye gerek yok. Liseyi bitirip hayatinin askiyla evlenip, evinde oturan mutlu insanlar zaten buraya konu acip dertlenmiyorlar. Biz de burada "ey ev kadinlari, toplanin bakalim, sizi elestiriyoruz" diye konu acmiyoruz. Bilmem anlatabildim mi.

Konu sahibine gereksiz yuklenilmis.

Bende calisan bir bayanim. Meslegim var universite okumusum diplomam var. Cok sukur emegimin karsiligini alabiliyorum. Sosyal haklarim var ve en onemlisi is arkadaslarim benim gibi egitimli insanlar.

Konu sahibi daha 20 yasinda lise mezunu ve belirli bir meslegi yok. Calisirsa kasiyerlik tezgahtarlik yapacak ya da kucuk bir konfeksiyonda felan calisacak. Belki haftanin 6 gunu sabah aksam calistirilip eline asgari ucret verilecek. Hasta olsa surat asilicak rapor alsa isten cikartilacak.

Sizler memur, muhendis, avukat, doktor, ogretmen vs vs vs bayanlarsiniz. Kendinizi bu kizla bir tutup kiz uzerinden ego tatmini yapmissiniz resmen. Ha diyeceksiniz ki bir muhendis bir avukat az mi calisiyor. Tabi ki az calismiyor ama karsilinda asgari ucrette almiyor. Herseyden onemliside saygin meslekleriniz var. Karsinizda size is yaptiran insanlar sizi ezmeye kalkmiyor. Ezse bile hakkinizi savunacak ya da rest cekip baska bir ise girecek insanlarsiniz.

Konu sahibiyle dalga gecmeniz hic hos olmamis.

Unuttugunuz bir nokta var ki hayatta her insan hayata sizin gibi bakmayabilir. Sizin gibi yetisip okuyup yuksek lisans yapip calisip kendi ayaklari uzerinde durmuyor ama onlar boyle mutlu. Lise bitirip sevdigi insanla evlenip sevdigi insanin onu calistirmamasini kendisine kiyamamasina baglayip mutlu oluyor. Herkes sizin gibi okuyabildigi kadar okuyup kendi ayaklari uzerinde durup bunlardan mutluluk duysa zaten herkes tek tip olurdu ama bu ulkenin insani cesip cesit.

Hayatta sizin gibi dusunmeyen insanlarda var. Cunku onlarin buyudugu yetistigi cevre sizinkinden cok farkli ve mutluluk duyacagi seylerde cok farkli. Sizin gibi dusunmeyen insanlari anlamayacalisin linc etmeden once.

Kadınlar bir sahaya toplandı ve sen avukat sen doktor sen mühendis sen de ev hanımı ol denmedi ki...o işleri yapan kadınlar eşşek gibi çalışıp o pozisyona gelmişler

Ayrıca konu lise aşkımla evlendim mutluyum değil,bariz bi şikayet vardı ortada eşim bana kıyamıyo ne güzel değildi olay,ha öyleydi ise neden bu konu açıldı

Calisan kadin erkeklerin pek isine gelmez,hayat sartlari zor olmasa asla istemezler,bnm param benm keyfim luksleri kalmayacagi icin kadinlar calissin biseyler ogrensin istemezler
Hic takma basla isine

Askere gidince aklı niye sende kalıyordu? Dışarda çalışmak kötü bir şey mi nişanlının zihniyetine göre? senin annen baban yaşıyor mu bilmiyorum ama çalışmak kötü bir şey olsaydı anne baban da izin vermezdi. Nişanlıyken sana bu konuda istediğini dayattığı için sen de boyun eğdiğin için aynı baskıyı şu an kurması da normal. Evlenmeden önce bu konuda bi anlaşsaydın keşke

Back
X