ÇALIŞMAK ISTİYORUM

inşallah atanabilirim

Bebeginiz 2 yasinda olsa daha iyi olur diye dusunuyorum emiyormu bilemiyorum ama 6 aylik bi bebek herseyi yiyemez derdini anlatamaz altina yapan bi bebek ve ben anne baba haricinde bebeklerin altlarinin kimsenin degistirmesi taraftari degilim.ekonomik anlamda cok cok mecbur degilseniz ocugunuzu komsuya bakiciya falan vermeyin bnde ogretmen adayiyim ozelden aldiginiz para zaten yolunuza bakici paraniza gidecek anladigim kadariyla siz kendiniz kanitlamak istiyorusnuz ki bu guzel bisey tabi ki bir kadin olarak .Ama benim düşüncem cocgunuzun en az 2 yasinda olmasi bu donemde ise harciyacaginiz enerjiyi kpss ve mulakata hazirlanmaya harcamaniz hem daha yuklek bir gelir elde eder hem kendinize daha fazla zamaniniz kaldigi bi is hayatiniz olur.Cocugunuzu bu devirde ole konu komsuyada emanet etmeyin ne kadar iyi bi insan oldugunuzu dusunseniz bile lutfen

Burada koptum konudan. Neden izin almaya çalışıyorsun? Ne güzel okumuş bir kadınsın sen. Kocadan izin almaya ihtiyacın mı var?

kusura bkma canim ama eger bunu cok istiyosan evliligi bi sure erteleyecektin

üstüne bir de cocuk yapmışsın mesuliyetlerin cok artmış
artık tek kisilik degil 3 kisilik karar almak zorundasin.
bebek daha cok küçük nasil birakilir ki

senden büyüğüm ve atamasi çok iyi bi bolum okuduğum halde atanmadan evliligin e sini dusunmedim.
senj yargilamak için de yazmadim bunu
ama özel sektor cok zor kpss desdn atamalarınız çok az

Ozelde perisan ediyorlar ogretmeni sanirim haberiniz yok hic.ve asgari ucret ancak alirsiniz oda belki.3 yil calismis bi ogretmen olarak soyluyorum.
Tamda 26 yasinda evlendim ve ozeli biraktim.esimin destegi ilede kpss ye hazirlandim.tam 2.5 yilimi aldimve cok sukur bu atamada atandim.hemde karnimda bebegimle birlikte.hic bisey imkansiz degil.yasiniz daha cok genc.ozelde heba etmeyin kendinizi

Bende yeni mezunum fakat kpss hic düşünmüyorum 85-90 almak hiç kolay değil bunun mülakati var bu kadar uğraşın bosa gitmesinden korkuyorum. Ozelde is bakıyorum sonumuz ne olur fikrim yok Allah yardımcımiz olsun

Ufak bir detayi atlamissiniz 6 yil sozlesmeli olacKsiniz. Yani es durumu falan da yok bu 6 yil icinde gittiginiz yerde 6 yil kalmak zorundasiniz. Bende edebiyat ogretmeniyim ve zirf bu yuzden bu sene kpssye girmedim bile.

Çalışmak istiyorsan çocuğu erteleyecektin. 1 yaşında çocuğu olan kadına daha küçük çocuk verilmez. Çocuğu senin çocuğuna vursa zarar verse seninki kabahatli olur, belki itilip kakılır. Güvenemezsin. Kpss çalış, o arada çocuk büyür. Olmazsa çocuk 2 yaşına geldikten sonra özelde iş bakarsın.

Evlenirken nasıl bir çalışma hayatınız olacağını planlamadınız mı?
Çocuk doğunca şurda çalışırım ... gibi .
6 aylık bebek çok küçük . En az 10 saat ayrı kalacaksınız.
Evde KPSS çalışın.Bebekle zor ama diğer türlü bebeğe yazık olacak.

Bence daha önce hiç özelde çalışmamışsınız, özelde çalışacaksınız , hem bakıcıya para vereceksiniz, hem kendi masrafınız artacak malum yol parası giyim kuşam mecburen, hem de dilediğinizce millete hediye alacaksınız, özelde öyle hemen 4000 le başlatmiyorlar en iyi ihtimal 2000 le başlarsınız o da bakıcıya yola gider. Bebeğinize yazık olduğuyla kalır. Ayrıca 1 yaşında bebeği olan kadına çocuk baktirma cesaretinize çok şaşırdım.

Bebeğim i komsuma baktırmak istiyorum. Daha once bebek bakmış ve çok sevilmiş kendi bebeği olunca bırakmış işi. Ben de onunla konuştum. Bakar büyük ihtimal. Bir yaşında oğlu var onun.
Bebekli kadina bebek birakilmaz
Calisma konusuna yorum yapmiycam ben calisan ve mutlu bir kadinim ama bebegim de var ve asla buyuk konusmuyum ama bebekli kadina baktirmam

Eşim özelde çalışıyor oradan bilgi sahibiyim zor olduğunu başlangıç ücretinin düşük olduğunu biliyorum. Iş hayatı bu hele de özelde ise merdivende çıkmaya benzer. Bebek konusuna gelince insanın planına uymuyor bazi seyler. Kader kismet diye bir sey var hayatta. beklediğimizden geç oldu bebek hemen olsaydı şimdi 3 yaşında olurdu.
Iki yıl once kpss ye hazirlandim ilk hazırlanış olmadı sonra hamile olduğumu öğrendim. hamile olunca çalışmadım. Hamileligime odaklandım . Iki yıl bu şekilde geçmiş oldu.

Haklisiniz bende sizin dusuncelerinize hak verdim bebekli kadina cocuk baktirmaktan vazgeçtim.

Benim annem hem çalışıp hem de 3 çocuğunu anneanne-babaanne desteği olmadan büyütmüş bir kadın.
Hem de çalışmasına gerek yokken bile çalıştı.
Gözümüzde değeri o kadar büyük ki..
Hem bize yetişip hem sosyal olarak aktif oldu.
Ayaklarının üstünde durdu. Kendini ne babama ne çevreye gram ezdirmedi.
Kimseye eşi de olsa el açmadı. Kazandığı ile bizlere yatırımlar yaptı.
Kimi zaman köyde kimi zaman şehirde kreşlerde büyüdük.
Kaliteli zaman geçirir saatlerce anne- babamızla oyunlar oynardık. Kurallarımızı bilirdik.
Tüm benliğini, hayatını bize adamadı her zaman 'Ben de bir insanım ve sizin kadar benim de hakkım var yaşamaya' dedi.
Hepimiz de sağlıklı, aydın bireyler olduk sonunda.
Anne, anneanne, babaanne üçlemesinde kucaktan kucağa şımaran, karar verme yetisi elinden alınan, aşırı sevgi ile dış dünyadan bağımsız insanlar olmadık.
Bakımlı, güçlü, aydın, enerjik, bilinçli bir annemiz, rol modelimiz oldu.
Onun gibi annem olduğu için şükürler olsun.

Siz şuan tamamen ise odaklı olduğunuz için mantıklı düşünemiyorsunuz bence.Bebeginiz çok küçük.Size en ihtiyacı olan zamanda.Şu aşamada onu bırakıp keyfi olarak asgari ücret icin sürünmeye değermi??1 yaşında bebeği olan birine yeni bir bebek emanet etmeyi düşünmeniz tam facia.şuan kendiniz için bisi yapmak istiyorsanız zorda olsa kpss çalışın.

Keşke bu konuşmayı bebek olmadan önce yapsaydınız da o zaman başlasaydınız. Eşiniz burdan bakınca haklı gözüküyor. Şimdiye kadar çalışmamışsınız. Bebeğinizi biraz daha büyütün öyle girin derim.

Şu aşamada pek makul değil

Zaten iş bulmak da kolay olmaz

Atanması zor branşınızda bir çok kişi özelde iş arıyor

Tecrübesiz ve bebekli kadına hem de sezon açılmış iken iş vermez kimse

Ücretli öğretmenlik deneyebilirsiniz bir süre ama Bebek daha büyüyünce

Evde olmak Bebek bakmak vs bunaltmış kendinizi işe yaramaz hissediyorsunuz muhtemelen

9 ay evde Bebek baktım depresyona girdim

Bir süreç bu geçecek diye düşünün

KPSS işi de yaş zira eşiniz özelde ise tek başına 6 yıl sıkıntı olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…