ÇALIŞMAK ISTİYORUM

nisanyagmurumm

Bakışın güzelse hayatında güzeldir...
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2016
2.442
4.160
53
34
Merhaba arkadaşlar lütfen yapıcı ve anlayışlı yorum yapın. Sadece olumlu ve mantıklı fikir onerilerinize ihtiyacım var.

Üniversite mezunu ve formasyonu olan edebiyat ogretmeniyim. Ama mesleğimi yapamıyorum. Eşim özel sektörde çalışıyor. Benim de isteğim özel sektörde çalışmak. Eşim kpss yi kazan devlette çalış diyor. Ama ben özelde çalışmak istiyorum. Bugün uzun uzun konuştuk. nedenlerini sonuclarini... dört aylık bebeğim var.

Konusmalarimizi anlatıyorum.

Bebegimiz 6 aylık olunca işe girmek istiyorum. Boşuna okumadım . Hem ailem de çalışmamı istiyor. Sen de bir izin ver. Bak bir yıl kendimi deneyeyim belki kendim vazgecicem. Belki seni bebegimizi evimizi ihmal edicem. Böyle yaparsam sen istesinde çalışmam. Ama belki herşey çok güzel olacak iyi bir anne ve çalışan bir kadın olucam. Görmeme izin ver bu kadar katı ve net olma. Dedim.
Bu sefer bebeği bahane ediyor. diyor ki
Ben bebegimizi kimseye veremem guvenemem. Hem ilk basta cok az para verirler o para bakıcıya gider sen de boşuna çalışmış olursun yorulursun.
Ben diyorum ki
Bak hayat bu yarın ne olacağımız belli değil garantimiz yok. Kadının çalışması gereken bir devirdeyiz. Tek maaşla ev de arabada alamayız. Çocuğumuza iyi bir gelecek veremeyiz.
O da diyor ki

Ben daha çok çalışırım. Tatil de yapmam sen evde bebegimizle ilgilen.

Kızlar kusura bakmayın uzun oldu ama tam anlatmak istedim. Şimdi yol göstermeniz ve tavsiyeleriniz bana iyi gelecek. Şimdiden teşekkürler.

6 aylık bebeği kime vereceksiniz ki aslında eşiniz haklı aldığınız bebeğe gidecek. Tek amaciniz para ise. Kpss ye neden olumsuz bakıyorsunuz
Çok zaman alabilir ve ders çalışmam evde zor bebekle. ilk yılda kazanmasi düşük ihtimal.
Edebiyat için taban puan 87 ve mülakat da var. Bunlar belki iki üç yılımı alacak. Yaşım oldu 26. Hemen başlamak istiyorum çalışmaya bu yüzden.

Bebegınızın bakımı tabıkı daha onemlı aöa kv yada annenız varsa guvenebılecegınız onlar baksın yoksa esınızın dedıgı gıbı bakıcı çöl mantıksız her anlamda.. ayrıca hıc özel de calıştınızmı bılmıyorum öyle göründüğü gıbı kolay degıl gördüğüm kadarıyla ne esınıze ne bebegınıze ayrıcak enerjıyı kendınızde bulursunuz..bebegınız bır yasını gecene kadar kps çalışın derım bı yandan da evde para kazanmanın yollarına bakabılırsınız cooook zor durumdaysanız

Bebeğim i komsuma baktırmak istiyorum. Daha once bebek bakmış ve çok sevilmiş kendi bebeği olunca bırakmış işi. Ben de onunla konuştum. Bakar büyük ihtimal. Bir yaşında oğlu var onun.

Bende özelde çalışıyorum hiç tecrübeniz yoksa iyi biyere cok zor girersiniz eşiniz izin verse bile ayrıca özeli ne sanıyorsunuz bilmiyorum ama canınıza okurlar en iyisi zaman harcayıp kpssye calşmak zor da olsa yaşınız daha genç geleceğiniz garanti olur hem yapamam edemem demek bahane bence. Bende bu sebeplerden özeli bırakıp hem yükseği bitircem bi yandan da kpss ye hazırlanıcam inşaallah

Aslında evet bölümünüzu başta yazmışsınız. Haklısınız atanmak nerdeyse imkansız. Fakat ben olsam bebegimi en azından 2 3 yaşına kadar buyuturdum. Yinede kendinizi iyi hissetmek istiyorsanız başlayın ise. Ama kpss çok zor hatta imknsiz gibi

Zor durumda değiliz. Bebeğim i kendimden başkasına güvenemiyorum gerçeği söylemek gerekirse. Ama güvenmek zorundayım. Bebeğim i çok seviyorum. Bilmiyorum kızlar çok kararsizim. Sadece kendi ayaklarım üzerinde durmak istiyorum. Özgürce para harcamak canım ne isterse almak sormadan. Ha burdan şu anlaşılmasın asla savurgan bir insan olmadım. Gereksiz şeylere de meyletmedim. Mesela basitinden ben hediye almayı çok severim. Ama eşim den bu konuda para isteyemiyorum kendi ailelerimize bile dilediğim şeyleri alamıyorum.

Üniversite mezunusunuz ve çalışmak için eşinizden izin alıyorsunuz neredeyse yalvarırcasına.
Üniversite demek sadece meslek demek değil işte..
Birlikte bir hayatı paylaşıyorsunuz evet ama siz bir bireysiniz. Nasıl istiyorsanız öyle yapın.

Bence KPSS ye çalışın, 4 aylık bebeğinizi ellerde gezdirmenize sebep bir işiniz yok bence, bebeğiniz 1.5-2 yaşına gelene kadar bakın, o sırada da ders çalışın. Ders çalışmak bir işte çalışmaktan çok çok daha kolay, sonuçta güzel planlarsanız her şeye yetişirsiniz bence. Eşinizi haklı buldum ki ben çalışma olayını eşe sormam bile.

Vala kpss öyle kolay bi şey değil ki hele çocukla zor .imkansız değil ama ancak çocuk uyuyunca o da enerji kalırsa diğer işlerden. Ayrıca benim bölümün de taban puanı 87lerde ve kontenjan çok az .3 basamak bile değil. Kızım 2 yaşını geçti ama kreş ücretleri fazla ..bakacak kimse de yok güvenebilecegim. Çalışmayı çok istiyorum ama korelmisim artık cidden 3 senede. Başvuru bile yapamıyorum ya lise mezunu kriterinde avm mağaza gibi yerler yada asistanlik falan ..öyle bransima göre de çok özellik tecrübe sertifika vs isteniyor. .kaldım bende bu senede evde ..inşallah gönlüne göre is bulabilirsin

Uzgunum esiniz hakli. . Bebegi bence 2 yas civarins getirin bu surecte kpss calisin atamalar ne durumda bilmiyorum ama en azindan caba sarfetmis olursunuz. Calisma arzunuz cok guzel ama yanlis zaman. Bebek cok ufak deneyiminiz yok nereye ne kadsr ücret ile gireceksiniz. Ozelde calisma saatleri vs cok agir diye biliyorum bikac arkadasimdan devlette ogretmen olmak gibi degil.size en buyuk duam atanmaniz olur.

Biz birbirimize danışarak rıza alarak hep bir şeylere başlarız. Karşılıklı yani. Buna anlaşmak deniyor canım. Ben o yok dedi diye isteğimden vazgeçmem sadece ikna etmeye uğraşıyorum.
Dik başlı bir insan değilim. Aynı evde yaşadığım eşimin benim arkamda durması benim için çok önemli.

Bebekten önce çalışıyor muydunuz? Çalışmıyorsanız keşke daha erken başlasaydınız. Eşiniz adapte olurdu şimdiye kadar çalışan bir kadın olduğunuz fikrine. Bence dershane sektörü çok hızlı eleman sirkülasyonu yapan bir sektör şimdi işe girmenizle bebek 3 yaşına gelince girmeniz arasında kariyer açısından bir fark olmaz. Bir süre evden yapabileceğiniz işleri deneseniz ne biliyim belki makale yazımı olur, yayın evleriyle görüşüp redaksiyon işleri alabilirsiniz. Belki ders anlattığınız bir youtube kanalı açarsınız, ordan ilerlersiniz.

Babam sordu geçenlerde kızım o kadar emek ettin pes mi edeceksin diye? Çok üzüldüm. Çünkü o benden çok umitliydi. Çocuklarının içinde mesleğinin peşinde koşacak bir beni görüyordu. Biz dört kardeşiz diğerleri okumadi. lise mezunu. Onlarda okusun çok istedi kısmet olmadı. Siz istemez misiniz aileniz sizinle gurur duysun? Onların evine giderken elleri dolu dolu gitmek?
Bayramlarda akraba çocuklarına eşine sormadan kendi paranızla bol bol hediyeler almak para vermek...

Kızlar eşimi nasıl ikna edebilirim derken siz beni ikna edeceksiniz sanırım kpss ye mi hazirlansam ama çok zor sınavı kazansan sözlü mülakat meçhul... ah ah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…