Çalışmak mı ev hanimligi mi??

kreş yaşına kdr çalışmayın snra işe başlayın ..Hem siz doya doya vakit geçirmiş olursunuz hemde işinize dönersiniz bebişte annesine doymuş olur..

böyle bir seçeneği olan kadınlara bile şaşıyorum ben

Valla zihniyet ve beklenti meselesi, bebek sahibi olduktan sonra oncelikler degisiyormus kadinlarda ben henuz yasamadim ama arkadaslarimdan biliyorum ki asil ve en cok bebek sahibi olduktan sonra islerine daha cok sariliyorlar cocuklarinin gelecegi icin. Ben isi birakilmasi taraftari kesinlikle degilim yarinin ne getirecegi hic belli olmaz.

9 aylıkken işe döndüm.
maddi imkanlar yerinde ve mesleğiniz ara vermeye müsaitse biraz daha evde durmak daha iyi diye düşünüyorum.
işinizden 6 ay daha izin almanız mümkün mü mesela?

Özel sektör olduğu için daha fazla izin alma durumum söz konusu değil kurumsal bir firmada 5 senelik calisanim bırakırsam sil baştan yeni bir işe adapte olmak beni zorlar üstelik çalışmaya da bir kaç yıl ara vereceğimi düşünür olursak. Evde temizlik yemek bebeğim derken kafamda bir huni eksik:)) çalışırken ki bakımlı makyajlı hallerimi özledim ama dediğim gibi kızıma da kıyamıyorum hayırlısı olsun bakalım karar vermem için 4 ayım kaldı:)

eger isini erteleyebiliyosan en 2 yasina kadar kendin bak derim,
sonrasinda baslayabilirsin.

tabikii

Valla canım beni yine topa tutcaklar ama , çalışma eğer maddiyatta problem yoksa.sen bırak bu kadın güçlü olmalı kendi parasını kazanmalı falan filan durumlarını.çocuğunla ilgilen oh mis.eşin çalışsın.gerek yok kendini hırpalamaya.ömürler bitiyor boşver çalışan çalışsın.bebeğinin en güzel zamanlarından uzak kalma.hı ilerde okula başlayınca canın isterse çalış.

Tabii ki calismak
Ne olursa olsun
Cocugunuzun ileride sizinle gurur duymasi icin, ona saglam bir gelecek,kendine guvenen bir aile katabilmek icin annenin calismasi taraftariyim. Her zaman para icin calisilmaz, kariyer icin sayginlik icin calisin

Bende çalışmak fikrinin bu boyutuna yoğunlaşmış durumdayım. Teşekkürler

Oglan az daha buyusun gohacigim, sanirim iki uc ay sonra donerim gibi geliyor, su an 7 aylik, 10 aylik olsun diye dusundum :)

o zaman senden de konular bekliyoruz, çocuğa kim bakacak belli mi?

ben oğlum 9 aylıkken başladım, yolumla birlikte çok uzun süre evden uzak kalıyordum 11-12 saat kadar, o yüzden zorlanmıştım.
senin evin işe yakınsa çok sorun yaşamazsın.

Kesinlikle onunla biraz daha zaman geçirin , sanatçılar bile 2-3 yaşına kadar proje kabul etmiyorlar evlatlarını bırakmamak için
Kendiniz diyorsunuz en güzel zamanları diye... Ama herkesin içi fikri bir olmuyor son karar sizin

Sevdiği işi yapan insana çalışmak güzel....Maddi ihtiyacı yok sayarsak; sevmediğin işe dönmek de berbat bir psikoloji..İnsan sevdiği işi yapacak ki çalıştığına değsin....Yoksa hayat boşa geçer pişmanlıkla...Kadın çalışmalı ama yıllarını harcadığına değecek bir işte çalışmalı....

Hem çocuğum hem kendi geleceğim söz konusu. Hatırlıyorum annem babamdan harçlık alana kadar kırk takla atardı hala daha öyle çok şükür eşim öyle biri değil ama kendi paramı kazanmak Her zaman daha güçlü hissetmemi sağlamıştır Allah korusun ilerde eşimin bir hatası olsa baba evine dönemem (babamla konusmuyoruz )elde avuçta birseyim de olmazsa ne yaparım bilmiyorum bunları da düşünmek durumundayım bir kadın ve anne olarak.

ben olsam çalışırdım. hele ki çocuğuma anneannesi ya da babaannesi bakacaksa içim daha bir rahat giderdim işe. bir kadının kendi parasını kazanması ona ayrı bir özgüven veriyor. ayrıca sosyal hayatın içinde olmak, her gün hazırlanıp işe gitmek vs bunlar da bir kadını canlı tutan etkenler. işten arta kalan bütün vakitlerinizi bebeğinizle geçirerek bir şekilde telafi edersiniz diye düşünüyorum. tabii eğer işinize dönmek size mutlu hissettirecekse gidin.mutlu kadınlar mutlu çocuklar yetiştirir.

hayat planlandığı gibi gitmiyor malesef..
eşinizin başına birşey gelebilir, boşabilirsiniz vs vs.. ve bunlar olduktan sonra sıfırdan hayata atılmak daha zor.. yaş ilerleyince ve tecrübe olmayınca hayata 1-0 başlıyor insan malesef..
fırsatınız varken çalışın derim..

Maşallah:) Allah size bağışlasın yavrularinizi. İşe dönersem en az 5 sene çocuk düşünmüyoruz dönmezsem arayı uzatmam sanırım bende

Tercih meselesi aslında canım ben çalışan bi anneyim işe geri dönerken vicdanım sızlaya sızlaya döndüm ama şunu düşündüm ama doğru ama yanlış dedimki kendime doktor öğretmen felan olsaydım doktorluğu öğretmenliği bırakacakmıydım

Bi benim mi icim acimiyor ise donme hususunda? Buyuk oglumun wc egitimi derdi olmasa bir an once ise gidesim var. Kucugum 2 aylik daha. Ama once isleri yoluna koymak lazim. Hunharca calismak zorunda kalinmadigi surece calismak güzel sey.

Kendi geleceğimiz ve cocuklarımız için çalışmak zorundayız aslında şuan hem çalışıyorum ikizlerime ve büyük kızıma yetişmeye çalışıyorum hem serbest muhasebeci mali müşavirlik belgemi almaya çalışıyorum yarının ne getireceği belli değil çünkü

Bebegimi 6 aylikken birakmis bir anne olarak soyluyorum... durumun uygunsa calisma. 2 yil daha bak bebegine. Belki ben cok duygusalim bilemiyorum ama kizim 5.5 yasinda biz hala sarilip agliyoruz ise gidecegimiz vakit cocuk babadan uzak anadan uzak en ihtiyaci oldugu donemde... babaanne iyi bakar ama anne gibi kokmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…