Çalışmak mı ev hanimligi mi??

Öğretmenim ama kızım için çalışmıyorum 3 yaşında şimdi ikinciye hamileyim inşallah çıkacak sonuç 4 haftalık. Onu da büyütücem. Kıskanç biri sayılırım kızım için ananeye babaanneye benden yakın olmasına tahammül edemem. Zaten bi aksilik olsa boşansam kocama bişey olsa mesleğim hazır. Bola okumuş olmam ki

Bi benim mi icim acimiyor ise donme hususunda? Buyuk oglumun wc egitimi derdi olmasa bir an once ise gidesim var. Kucugum 2 aylik daha. Ama once isleri yoluna koymak lazim. Hunharca calismak zorunda kalinmadigi surece calismak güzel sey.
Valla benim de acimiyor
Cevremdeki en guzel zamanlarini kaciracaksin diyenlere de lafim hazir; benim oglumun her zamani guzel. Calisan anneler sanki hc gormuyorlar cocuklarini.

Bence çalış. Nasıl olsa üniversite okudum iş bulurum diye düşünme hiç. Ülkenin ekonomik durumu ortada. İş hayatına yıllarca ara vermiş 35+ bir insanın iş bulma imkanı pek yok. Unutmayın dünyanın binbir türlü hali var. Siz kendi geleceğinizi ve çocuğunuzun geleceğini garanti altına alın. Hem çalışmak demek sosyal çevre demek, ekonomik özgürlük, kendine güven demek.

Valla benim de acimiyor
Cevremdeki en guzel zamanlarini kaciracaksin diyenlere de lafim hazir; benim oglumun her zamani guzel. Calisan anneler sanki hc gormuyorlar cocuklarini.

Supersin:)

Calismamak icin cok cok zengin olmamiz lazim ki ama bence ben o zaman da calisirdim. Sonuçta bunca yil bosuna okumadik demi. Ama calismak derken somuru derecesinde calisanlarin da allah yardimcisi olsun. Gunde 10-12 saat calisip asgari ucret alanlarin mesela. Biz okul okumus olanlar olarak nispeten daha iyi sartlarda calisiyoruz.

Elbette, halimize bin sukur iyi ki mesleklerimiz var, bunca yil iyi ki cabalamisiz da bir yere gelmisiz. Insan oldugumu unutmamam icin benim calismam lazim. Evde oturan cevremdeki insanlar kendileri evde oturmaya devam etsin de bana bulasmasinlar, onlara noluyorsa sanki oglumu onlara birakicam ise giderken

Bende çok kararsızım kendi işim , gebeliğim riskli gebelik olduğu için 7 aydır yatıyorum Şura'da 1-1.5 ay sonra inşaallah bebeğimiz gelecek , kıyamadım ofisimi kapatmaya babam idare ediyor şimdilik , doğduktan sonrada nasıl yapacağım hiç bilmiyorum ... Galiba ofisimi 1-2 yıllığına kapatacağım ... Dediğin gibi 4 yıl Unv. 2 yıl yuksek lisans , ekonomik durumumuzda iyi Allah'a şükür , ha çok birikim yapamayız ama olsun o güzel en tatlı anlarına annesi olarak niye ben şahitlik etmeyeyim ... Belki ilk anne demeyi ben yokken diyecek yada ilk adımını ben yokken atacak falan filan ...

çalışınca ne iş yapacaksın tam olarak? ona göre cevap vericem..

Calisan hanimlardan ogrendigim kadariylaaa Hem disarida hem iceride calismak durumunda kalabilirsiniz yine cocuga vakit ayirmakta zorlanabilirsiniz vaktiniz olsa haliniz haliniz olsa vaktiniz olmayabilir oturun ve cocugunuzu buyutun evinizle esinizle ilgilenin

Belki birakiverirsin belli mi olur:):) saka bi yana,sahsi dusuncem şu ki eger okumamis olsam veya bir zanaat sahibi olmasam,kocamin da parasi iyiyse calismayabilirdim ama evde asla durmazdim. Hobilerimle takilirdim,girmedigim delik gitmedigim yer kalmazdi,kendimi gelistirmek icin kosar dururdum. Ama maddi durum ne olursa olsun isterse sabanci kadar zengin olalim bir kadin eger bir ogretmen,bir doktor,bir muhendis vs olmussa hic degilse aldigi egitimin hakkini vermek icin calismali,faydali olmali.

kıyas götürmez tabi ki bebeğinin her şeyine tanık olacaksın ayy ne güzel bir duygudur çalışınca stres sıkıntı olacak bence anne bebek birbirinizden zevk almaya bakın doya doya yaşayın telafisi yok bunun çünkü....

Çocuk insanın kendisi için yapilmali bence anneanne babaanne için değil bence kres yaşına gelene kadar anne bakmali, tabi birsuru değişken var , eşiniz iyi bir kocaysa evliliginiz iyiyse... Benim eşime anneannesi bakmış anne çalıştığı için anneanneye düşkün annesi umrunda değil bu da bir gözlem.

Ben avukatım ve doğumdan sonra ofisi kapatıp 2 yaşına kadar kendim bakmak istedim çocuğuma. Gerçi ben işim elverdiği için evden yürüttüm dosyalarımı. Bu yaz iki yaşına giriyor ve ben tekrar eskisi gibi tam zamanlı çalışmaya başlayacağım. Bu zamana kadar çalışan biri olarak çok zorlandım evde ama şimdi geriye dönüp baktığımda iyi ki yapmışım diyorum, ilk iki yıl gelişimi için önemli ve ben tek çocuğumun o ilk anlarını birlikte yaşadığım için mutluyum. Maddi açıdan sarsmayacaksa sizi tavsiye ederim.

Tabii ki calismak
Ne olursa olsun
Cocugunuzun ileride sizinle gurur duymasi icin, ona saglam bir gelecek,kendine guvenen bir aile katabilmek icin annenin calismasi taraftariyim. Her zaman para icin calisilmaz, kariyer icin sayginlik icin calisin
Ben kesinlikle bu fikre katılmıyorum.annem hiç çalışmadı hep ev hanımıydı.biz çocukları onunla hep gurur duyduk duyuyoruzda.etrafındada gayet sevilen sayılan bir insan.bayan doktor arkadaşıda var avukatta öğretmende.bende çalışan bir anne olmayacağım.ne yani çocuğum benimle gurur duymıcakmı.bende annem gibi bitın arkadaşım var çoğuda çalışıyor.gayette saygı sevgi duyuyorlar bende onlara.çalışmak kötü demiyorum bende çalıştım iki sene.hemde çok iyi bir pozisyonda.ama çalışmayan kadınların toplumda yeri yok gibi mesajlara sinirleniyorum.

Sizin kararinizdir saygi duyarim, annenizin de sizin de kendi seciminiz . Iyi gunler

Çocuğunuz için birikimi birkaç sene sonra da yapabilirsiniz ama bugünlerini geri getiremezsiniz, sizin ona bebeğinizin de size ihtiyacı vardır. Her kadın çalışıp parasını kazanabilir ama siz artık bir annesiniz ve eşiniz de düşman olmadığına göre size bakacaktır hayat müşterek dediğimiş şey tam da budur. Arkadaşlar hemen yazmaya başlamışlar "kadın çalışmalı kendi özgürlüğü olmalı" diye ama bebeğiniz için düşünürsek bebeğiniz sizin yanınızda olmaya ihtiyaç duyuyordur. Bebeğiniz 3-4 yaşlarına geldiğinde iş hayatnıza dönebilirsiniz

Sizin kararinizdir saygi duyarim, annenizin de sizin de kendi seciminiz . Iyi gunler
Zaten bende siZe saygı duyuyorum.sadece. Çalışmak olayını anlatım şekliniz yanlış geldi.ki sadece ben ve annemde deil çalışmayan bi ton insan var.iyigünler..

Bunu ben de düşünüyorum, karar veremiyorum.
Yaşına kadar çalışmayı düşünmüyorum.
Sonra 1 sene daha uzatmalı mıyım bilmiyorum.
Ben evdeyken acayip verimsiz, umutsuz, tembel bir şey olup çıkıyorum.
Kalsam da çocuğuma ekstra fayda olmaz gibi geliyor.
Tabii bunun dışında maddi konular da belirleyici.

Muhtemelen dönücem ben yaşında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…